-
Μέση το diesel βγάζει 5λτ/100κμ...ας πούμε 6λτ/100κμ. Μέση στο 1.8Τ στη καλύτερη έχει 11...δηλαδή 5λτ/100κμ διαφορά, ή (με 1.1€ το λτ) 5.5€/100κμ. Αν το χρόνο κάνεις 15.000κμ, κερδίζεις 825 ευρώ!!!
Μέση το ΤΤ σε πετρέλαιο έχει κοντά στο 6,5 και το 1.8tfsi 7,76 spritmonitor. Άρα χαιρετίσματα η οικονομία των 825 ευρώ. Αν ανέβεις μάλιστα σε 2.000 κυβικά στο πετρέλαιο, είσαι στο μείον και με τη βούλα.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/3-Audi/24-TT.html?fueltype=2&power_s=116&power_e=119
Πάρτε βενζίνα, σπορ αμάξι είναι, μην ασχολείστε με πετρέλαιο σε αυτή την περίπτωση.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μέση το diesel βγάζει 5λτ/100κμ...ας πούμε 6λτ/100κμ. Μέση στο 1.8Τ στη καλύτερη έχει 11...δηλαδή 5λτ/100κμ διαφορά, ή (με 1.1€ το λτ) 5.5€/100κμ. Αν το χρόνο κάνεις 15.000κμ, κερδίζεις 825 ευρώ!!!
Μέση το ΤΤ σε πετρέλαιο έχει κοντά στο 6,5 και το 1.8tfsi 7,76 spritmonitor. Άρα χαιρετίσματα η οικονομία των 825 ευρώ. Αν ανέβεις μάλιστα σε 2.000 κυβικά στο πετρέλαιο, είσαι στο μείον και με τη βούλα.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/3-Audi/24-TT.html?fueltype=2&power_s=116&power_e=119
Πάρτε βενζίνα, σπορ αμάξι είναι, μην ασχολείστε με πετρέλαιο σε αυτή την περίπτωση.
To ΤΤ πετρέλαιο μέση έχει όσο και η 120d.
Το 1.8Τ δεν έχει ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 7.76! Άσε το spritmonitor τι λέει...για μένα γράφει 10 αλλά έχω 14.7. Στην Αθήνα έχει κίνηση και καίει. το 1.8Τ καίει 10-11 τουλάχιστον και στην Εθνική 8-9, παρακάτω όχι. Μιλάμε για νορμάλ συνθήκες και ρυθμούς που κινούμαστε...όχι με αυγό στο πόδι και πάντα με ίδιο τρόπο οδήγησης και με το diesel.
Κατά μέσο όρο το diesel έχει 50%-60% κάτω σε κατανάλωση.-
Η μέση που αναφέρομαι είναι μάλιστα σε 320d (2λτ δηλαδή) που είναι πιο βαριά από την 1. Τέλος, αυτονομία το ρεζερβουάρ της 320d βγάζει 800-1000 λίτρα!!
Από πλευράς οικονομίας είναι ΠΟΛΥ μπροστά και υπερκαλύπτει τη διαφορά στα τέλη, αυτή ήταν η ερώτηση.
Άλλα όπως έγραψα και πριν, το πετρέλαιο δεν είναι για σπορ οδήγηση...αλλά για οικονομική οδήγηση.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι να σε πώ ,,,, δεν ξέρω .
Πάντως όποτε έχω νοικιάσει Diesel στο εξωτερικό για εταιρικές μετακινήσεις ποτέ δεν είδα κάτω απο 7-8 M.O.
Μάλλον είναι βαρυπόδαρος
Επίσης δεν μου αρέσει ο ήχος τους και οι κραδασμοί . Γενικά μιλάω και όχι για την 120 .
Πάντως η Ελλάδα είναι ακόμα χώρα βενζίνηςΚακώς η Ελλάδα είναι χώρα βενζίνης. Η Αθήνα και Θεσ/νίκη ναι...η υπόλοιπη κακώς είναι.
Το diesel προσφέρει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση και ροπή που θα βρεις σε αρκετά ακριβότερα αυτοκίνητα.
Εγώ όσες φορές έχω νοικιάσει diesel παίζω στο 6. Φαντάσου ότι το 2λτ diesel της BMW έχει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση από πριν. Ρώτα τον puntοlord να σου πει τιμές.
Vibrations δεν έχει...πάνε αυτά ποια...και ο ήχος είναι καλύτερος.
Εξαρτάται όμως το οδηγικό στυλ του καθένα. Για παράδειγμα σε μένα δε ταιριάζει...μου αρέσει να στροφάρω ψηλά το μοτέρ, να το ακούω να φωνάζει και να έχω flat ροπή μέχρι το κόφτη.
Καλημέρα,
Επειδή έχω το 320d όποιος θέλει μπορεί να δει τις επιμέρους καταναλώσεις πατώντας στην υπογραφή μου, όλα τα άλλα είναι φούμαρα......
Στους Γερμανικούς δρόμους με τις μηδενικές κλίσεις και τις απέραντες ευθείες είχα Μ.Ο τα 5,7 λ/100ΚΜ, στις Ελληνικές συνθήκες έχω 0,5λ/100ΚΜ παραπάνω ήτοι 6,2 λ/100ΚΜ.
.....
**Κατά μέσο όρο το diesel έχει 50%-60% κάτω σε κατανάλωση.- **Η μέση που αναφέρομαι είναι μάλιστα σε 320d (2λτ δηλαδή) που είναι πιο βαριά από την 1. Τέλος, αυτονομία το ρεζερβουάρ της 320d βγάζει 800-1000 λίτρα!!
Από πλευράς οικονομίας είναι ΠΟΛΥ μπροστά και υπερκαλύπτει τη διαφορά στα τέλη, αυτή ήταν η ερώτηση.
Άλλα όπως έγραψα και πριν, το πετρέλαιο δεν είναι για σπορ οδήγηση...αλλά για οικονομική οδήγηση.
Ακριβώς όπως τα γράφει ο Νίκος, με μια διόρθωση: 'Το ρεζερβουάρ της 320d (60Λ) βγάζει 850 - 1250 χιλιόμετρα'.
Κάνε τους υπολογισμούς σου μόνος σου φίλε μου και δεν τι σε συμφέρει, το diesel είναι για άνεση ταξιδίου, μεγάλη οικονομία καυσίμου και αντοχή στον χρόνο!
-
Το evo x τι λέει σε σχέση με τα παραπάνω μου τα έχουν πρίξει όλοι φίλοι μου τώρα με την έκπτωση να πάρω αυτό αλλά δν μου αρέσει να ήταν το 9άρι δν θα συζητούσαμε καν.
-
Ε τι να λέει... είναι όπλο!
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Το evo x τι λέει σε σχέση με τα παραπάνω μου τα έχουν πρίξει όλοι φίλοι μου τώρα με την έκπτωση να πάρω αυτό αλλά δν μου αρέσει να ήταν το 9άρι δν θα συζητούσαμε καν....θα μας τρελάνεις ε?
Μιλάμε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε τιμολογιακά, ούτε από πλευράς κατηγορίας, ούτε επιδόσεων!
Έχεις δει πόσο κάνει ένα 10άρι EVO και πόσο το ΤΤ και η 120d?
Για ποια έκπτωση μιλάς?
-
43κ στοιχίζει με την έκπτωση 10κ που το δίνουν τώρα δλδ 1-2κ ακριβότερο από ΤΤ και 1coupe αλλά δν μου αρέσει και πολύ.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
43κ στοιχίζει με την έκπτωση 10κ που το δίνουν τώρα δλδ 1-2κ ακριβότερο από ΤΤ και 1coupe αλλά δν μου αρέσει και πολύ.Δίνουν το EVO 10 με 10.000 ευρώ έκπτωση? Είσαι σίγουρος?
Αν ναι...το παίρνεις ΧΘΕΣ!
-
Όχι βέβαια. Αν έχει 30% χαμηλότερη κατανάλωση είναι πολύ καλά.
43κ στοιχίζει με την έκπτωση 10κ που το δίνουν τώρα δλδ 1-2κ ακριβότερο από ΤΤ και 1coupe αλλά δν μου αρέσει και πολύ.
Αν δεν σου αρέσει τι το συζητάς. Το συγκεκριμένο είναι αμάξι που το παίρνεις επειδή το γνωρίζεις και αποφασίζεις να ζήσεις με τα αρνητικά του.Ακόμα και σε τόσο καλή τιμή που λές οτι το δίνουν...
-
κατι σε megane RS,focus RS,golf R..?
γιατι νομιζω πως αν ηθελες πισοκούνα θα ειχες χτυπήσει την κουκλάρα την 1 coupe και δεν θα το εψαχνες παραπανω
-
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Όχι βέβαια. Αν έχει 30% χαμηλότερη κατανάλωση είναι πολύ καλά....
Είσαι κάτοχος diesel και ξέρεις να υποθέσω ε??
Διότι στα αντίστοιχα E90 320i & 320d η διαφορά κατανάλωσης είναι τουλάχιστον 40% υπέρ του diesel....
-
Διότι στα αντίστοιχα E90 320i & 320d η διαφορά κατανάλωσης είναι τουλάχιστον 40% υπέρ του diesel....
Ναι πράγματι είμαι.
Απο την Ε90 εμπειρία είχα μόνο με την 320i όχι την 320d.
Μάλιστα η 320i φημίζεται για τις πολύ καλές επιδόσεις της στην οικονομία καυσίμου.
Τα υπόλοιπα απλά τα γνωρίζω.
Κόιτα κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο κινητήρας της bmw σου είναι εξαιρετικός(τόσο σε απόδοση όσο και σε οικονομία), δεν χρειάζεται ομως να αναφέρουμε τέτοια τραβηγμένα νούμερα . -
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Ναι πράγματι είμαι.
Απο την Ε90 εμπειρία είχα μόνο με την 320i όχι την 320d.
Μάλιστα η 320i φημίζεται για τις πολύ καλές επιδόσεις της στην οικονομία καυσίμου.
Τα υπόλοιπα απλά τα γνωρίζω.
Κόιτα κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο κινητήρας της bmw σου είναι εξαιρετικός(τόσο σε απόδοση όσο και σε οικονομία), δεν χρειάζεται ομως να αναφέρουμε τέτοια τραβηγμένα νούμερα .H μέση της 320i είναι κοντά στο 10-11 και της 320d στο 5-6.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
....... ....... το παίρνεις ΧΘΕΣ!EVO 10 . και -
ΟΠΛΟ .... τα λόγια είναι περιττά .
Δεν έχει καμία σύγκριση με τα προηγούμενα .
Αυτό και αν είναι All around . Πίστα , grip , Επιδόσεις , Χώροι οικογενείας , Ταξίδια .......
Σε μαύρο Φυσικά.
Όχι καγκούρικα χρώματα .**Ο Π Λ Ο **
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σε μαύρο Φυσικά.Σε μπλε φυσικά
-
-
Συγνώμη αλλά το κατά τα άλλα καταπληκτικό MITSUBISHI τι σχέση έχει με τα άλλα δυο αυτοκίνητα;
Εκεί μιλάμε για ένα αγωνιστικό με 'κοστούμι' δρόμου και πινακίδες κυκλοφορίας. Η ίδια η MITSUBISHI όταν το παρουσίασε δήλωσε ότι καν με το SUBARU IMBREZA STI δεν το συγκρίνει, αλλά το θεωρεί αντίπαλο της M3 ή αναλόγων αυοκινήτων. Τι σχεση έχει η κατανάλωση του Diesel της BMW (έστω και αν είναι 8 λιτρα) με τα περίπου 20 του MITSU;
viewtopic.php?f=15&t=31644&start=1980
Καταπληκτικό αυτοκίνητο το MITSU αλλά δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τα άλλα δύο. -
...Τι σχεση έχει η κατανάλωση του Diesel της BMW (έστω και αν είναι 8 λιτρα) με τα περίπου 20 του MITSU;...
Έτσι κουβέντα να κάνουμε. Τώρα φταις εσύ γιατί έβαλες στο παιχνίδι και την Μ3 και ο κύκλος όλο και μεγαλώνει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...Τι σχεση έχει η κατανάλωση του Diesel της BMW (έστω και αν είναι 8 λιτρα) με τα περίπου 20 του MITSU;...
Έτσι κουβέντα να κάνουμε. Τώρα φταις εσύ γιατί έβαλες στο παιχνίδι και την Μ3 και ο κύκλος όλο και μεγαλώνει.
Οπότε φαίνεται η 'οροφή' της κουβέντας μας θα ανέβει σιγά-σιγά και βλέπω στην συζήτηση να μπαίνει και καμία Φεράρι...
-
Μπλέ το γουστάρω και γω αλλά μόνο μαύρο , λευκό και κόκκινο βρήκα gsr με ζάντες enkel και όχι τις bbs που μου αρέσουν και χωρίς το ακριβό ηχοσύστημα , τέλος πάντων αυτά δν με πειράζουν τόσο πολύ .
Από κατανάλωση μου είπε ο έμπορος γύρο στα 10 αλλά τόσο θα καίει μόνο στις κατηφόρες μάλλον , από θόρυβο στο ταξίδι πώς πάμε ; αν καταφέρω να ανεβάσω την τιμή από το fabia λίγο ή να το πουλήσω μόνος μου (θα βάλω και αγγελία για όποιον ενδιαφέρεται ) 5500 Ε μου δίνει μάλλον σε αυτό θα καταλίξω.
audi tt tdi vs 1.8t vs bmw 120d coupe