-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Το coupe laguna μου αρέσει πολύ πριν λίγο καιρό είδα μια ασημένια σε ένα πλυντήριο και ήταν από τις λίγες φορές που θαύμασα ένα αυτοκίνητο αλλά δν το γνωρίζω καθόλου πέραν από ένα αφιέρωμα που έκανε το auto bild στα coupe της renault δεν είδα κανένα έντυπο του χόρου να ασχολιθεί μαζί της αλήθεια τι λέει στο δρόμο η τετραδιεύθυνση rafi αν έχεις κάτι βάλε σύνδεσμο . Οι χώροι δεν με πολυενδιαφέρουν θέλω απλά ένα αυτοκίνητο που να διαθέτει οδική συμπεριφορά , να είναι λίγο ξεχωριστό και να έχει καλές επιδόσεις και η τιμή του να μην ξεπερνά τις 45κ.την ειχαν δοκιμασει οι 4Τ στην αρχη της χρονιας, αλλά το αρθρο δεν ελεγε πολλα
βγαινει σε εκδοσεις 2.0Τ 205ps GT με τετραδιευθυνση και χωρις
2.0dCi 180/150 GT
και 3.0V6 dCi GT 235psεδω μπορεις να δεις τι κανει η 5θυρη laguna με τετραδιευθυνση στην πιστα.. ετσι θα πηγαινει και η coupe λογικα, αλλά γιατι οχι και καλύτερα
http://www.youtube.com/watch?v=xRmmtsmg ... re=relatedπιστευω σου ειναι γνωστο και το βιντεο με boxster vs laguna gt
σε elk τεστ και δε χρειαζεσαι linkπαντως αν δεν εχεις κολληματα με τη μαρκα και θες ενα αυτοκινητο που να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα με οδικη συμπεριφορα που αγγιζει κορυφη και κοστος χαμηλο για την κατηγορια και αυτα που προσφερει, φοβερη επιλογη... αν και η 1 coupe ειναι πολυ ξεχωριστο αυτοκίνητο, αλλά αντιπαλος της laguna θεωρειται η 3 coupe
-
Τhank's rafi αύριο θα πάω να πάρω προσφορά . Δν έχω πρόβλημα με τα 2000cc αλλά θα προτιμούσα να υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία σε coupe με μικρότερους turbo κινητήρες . Υπάρχει ελπίδα να δούμε Ζ4 ή 1coupe με τον 16άρι turbo σύντομα ή να το ξεχάσω καλύτερα , επίσης για την 23i μου είπαν ότι θα αποκτήσει περισσότερα άλογα μέχρι το καλοκαίρι γνωρίζει κανείς κάτι;
-
επίσης για την 23i μου είπαν ότι θα αποκτήσει περισσότερα άλογα μέχρι το καλοκαίρι γνωρίζει κανείς κάτι;Πως θα γίνει αυτό? Δε μας λένε κι εμάς?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
επίσης για την 23i μου είπαν ότι θα αποκτήσει περισσότερα άλογα μέχρι το καλοκαίρι γνωρίζει κανείς κάτι;
Πως θα γίνει αυτό? Δε μας λένε κι εμάς?
Δν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένα ένας φίλος που δουλεύει στην bmw μου το είπε δεν ξέρω τι πληροφορίες έχει αλλά μου είπε ότι μες τη χρονιά θα ανανεόσουν κάποιους κινητήρες βενζίνης.
-
επίσης για την 23i μου είπαν ότι θα αποκτήσει περισσότερα άλογα μέχρι το καλοκαίρι γνωρίζει κανείς κάτι;
Πως θα γίνει αυτό? Δε μας λένε κι εμάς?
Δν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένα ένας φίλος που δουλεύει στην bmw μου το είπε δεν ξέρω τι πληροφορίες έχει αλλά μου είπε ότι μες τη χρονιά θα ανανεόσουν κάποιους κινητήρες βενζίνης.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
-
Όπως και τόσοι άλλοι πριν από σένα είσαι αρκετά μπερδεμένος...
Το αντίπαλο της 1 είναι το Α3 σε ανάλογη (ή δυσανάλογη!) έκδοση.
Το αντίπαλο του ΤΤ δεν είναι η Ζ4 αλλά είναι αρκετά κοντά.
Για μένα Ζ4... και πισωκίνητη και σπορ (τιμόνι, ζύγισμα κλπ) και χλιδάτη και μουράτη και πρακτική (για διθέσια) και ανοιχτή. Δεν είναι το ίδιο για τον καθένα.... Εσύ μόνος σου θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις πίσω θέσεις, αν θέλεις εμπρός, πίσω ή τετρακίνηση και αν θέλεις ανοιχτό αυτοκίνητο. Τουλάχιστον βάλτα σε μια αρχική σειρά...
Και καλά κάνεις και ρωτάς αλλά μπορεί να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, και περιλαμβάνω και τις δοκιμές των δημοσιογράφων. Ειδικά για αυτό που ζητάς πρέπει να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα και μόνος σου θα καταλάβεις ποιο σου κάνει καλύτερα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως και τόσοι άλλοι πριν από σένα είσαι αρκετά μπερδεμένος...
Το αντίπαλο της 1 είναι το Α3 σε ανάλογη (ή δυσανάλογη!) έκδοση.
Το αντίπαλο του ΤΤ δεν είναι η Ζ4 αλλά είναι αρκετά κοντά.
Για μένα Ζ4... και πισωκίνητη και σπορ (τιμόνι, ζύγισμα κλπ) και χλιδάτη και μουράτη και πρακτική (για διθέσια) και ανοιχτή. Δεν είναι το ίδιο για τον καθένα.... Εσύ μόνος σου θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις πίσω θέσεις, αν θέλεις εμπρός, πίσω ή τετρακίνηση και αν θέλεις ανοιχτό αυτοκίνητο. Τουλάχιστον βάλτα σε μια αρχική σειρά...
Και καλά κάνεις και ρωτάς αλλά μπορεί να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, και περιλαμβάνω και τις δοκιμές των δημοσιογράφων. Ειδικά για αυτό που ζητάς πρέπει να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα και μόνος σου θα καταλάβεις ποιο σου κάνει καλύτερα.Thank's φίλε onyx η 1 είναι αντίπαλος του Α3 αλλά η coupe 1 κολλάει πιο πολύ με ΤΤ λόγο τιμής και target group , το πρόβλημα μου με την Ζ4 είναι ότι ενώ είναι το πιο ακριβό σε αγορά και χρήση από τα υπόλοιπα που κοιτάω δεν δίνει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις , ελπίζω όταν την οδηγίσω να αλλαξω γνώμη.
-
Καλημερα κι απο μενα,ξερει κανεις ποσο κοστιζει 1 μεταχ.123d?
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Καλημερα κι απο μενα,ξερει κανεις ποσο κοστιζει 1 μεταχ.123d?To θέμα δεν είναι το πόσο κοστίζει, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Φρέσκο σχετικά μοντέλο, που ειδικά στην Ελλάδα σε απόλυτα νούμερα, δεν έχει πουλήσει σχεδόν καθόλου.
-
Ποιό από τα παραπάνω θα επιλέγατε ;
....120d....
-
Σε μικρό hatch το ομορφότερο με λογική τιμή είναι το
2.0 Megane TCe DYNAMIC 1890 hp 24100 μαζί με κάτι ψηλά 26.000
Στην ίδια κατηγορία χωρίς να γνωρίζω τη τιμή με εξαιρετικές επιδόσεις βγαίνει και το CUP.An είναι να ξεχωρίσεις σε εμφάνιση και θέλεις λίγο περισσότερους χώρους με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ
2,0 LAGUNA COUPE GT 39.500 205hp. 39500 μαζί με κάτι ψηλά 41.000Εγώ θα τα προτιμούσα από το BMW σειρά 1 ( δεν βλέπετε ). Αλλά το σήμα μετράει.
Αν πάλι θέλεις κάτω 2.0 λίτρα χωρίς να σε ενδιαφέρουν καθόλου οι χώροι και δεν είσαι κλειστοφοβικός και θέλεις αξιοπρεπείς επιδόσεις τότε ΤΤ. Στα + ότι με μία απλή αναβάθμιση 800 euro πάει στα 200 hp με άνεση και ασφάλεια . Χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση και με φθηνό σήμα και ρύπους Εκπομπές CO2 155 g/km .
Άσχετα με τα έχτρα το ΤΤ είναι καλοσχεδιασμένο και όμορφο. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σε μικρό hatch το ομορφότερο με λογική τιμή είναι το
2.0 Megane TCe DYNAMIC 1890 hp 24100 μαζί με κάτι ψηλά 26.000
Στην ίδια κατηγορία χωρίς να γνωρίζω τη τιμή με εξαιρετικές επιδόσεις βγαίνει και το CUP.An είναι να ξεχωρίσεις σε εμφάνιση και θέλεις λίγο περισσότερους χώρους με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ
2,0 LAGUNA COUPE GT 39.500 205hp. 39500 μαζί με κάτι ψηλά 41.000Εγώ θα τα προτιμούσα από το BMW σειρά 1 ( δεν βλέπετε ). Αλλά το σήμα μετράει.
Αν πάλι θέλεις κάτω 2.0 λίτρα χωρίς να σε ενδιαφέρουν καθόλου οι χώροι και δεν είσαι κλειστοφοβικός και θέλεις αξιοπρεπείς επιδόσεις τότε ΤΤ. Στα + ότι με μία απλή αναβάθμιση 800 euro πάει στα 200 hp με άνεση και ασφάλεια . Χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση και με φθηνό σήμα και ρύπους Εκπομπές CO2 155 g/km .
Άσχετα με τα έχτρα το ΤΤ είναι καλοσχεδιασμένο και όμορφο.Προς το tt κλείνω πιο πολύ λόγο όλων των παραπάνω απλό καλό είναι αλλά ένα s line το θέλει , αλλά η 120d coupe είναι πισωκίνητη και πιο φτηνή και αυτά είναι λίγο δέλεαρ . Αν κανω 15000 χμ το χρόνο πιο λέτε ότι θα έχει μικρότερο κόστος μαζί με τα πάγια που είναι πιο φθηνά για το tt ;
-
Τώρα που ξαναδιαβάζω τι γράφεις κάτι δεν μου κολλάει .
Στα 15,000 χιλιόμετρα τα πάγια δεν είναι δα και καμιά περιουσία .Μήπως να το ξανασκεφτείς για το αν πρέπει να πας σε αυτ/το αυτής της κατηγορίας ?
Διαφορετικά το τέλος ταξινόμησης και όνο καλύπτει όλες τις διαφορές της βενζίνης
-
Εννοώ αν αξίζει να πάρω diesel και αν στα 15000 χμ που θα κάνω τον χρόνο θα βγάλω τπτ από την κατανάλωση ώστε να έρθω στα ίσια με το 1.8 ΤΤ που έχει χαμηλότερα τέλη;
-
Εννοώ αν αξίζει να πάρω diesel και αν στα 15000 χμ που θα κάνω τον χρόνο θα βγάλω τπτ από την κατανάλωση ώστε να έρθω στα ίσια με το 1.8 ΤΤ που έχει χαμηλότερα τέλη;Η μέση είναι ΣΤΟ ΜΙΣΟ από το 1.8Τ και ίσως και ακόμα λιγότερο. Μέση το diesel βγάζει 5λτ/100κμ...ας πούμε 6λτ/100κμ. Μέση στο 1.8Τ στη καλύτερη έχει 11...δηλαδή 5λτ/100κμ διαφορά, ή (με 1.1€ το λτ) 5.5€/100κμ. Αν το χρόνο κάνεις 15.000κμ, κερδίζεις 825 ευρώ!!!
-
Είναι το 1,8 ΤΤ στα 11 ?
Άλλα λένε οι ιδιοκτήτες . Δεν ξέρω ... ρώτα καλύτερα αυτούςΔες τότε το κόστος service και τα ανταλλακτικά .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είναι το 1,8 ΤΤ στα 11 ?
Άλλα λένε οι ιδιοκτήτες . Δεν ξέρω ... ρώτα καλύτερα αυτούςΔες τότε το κόστος service και τα ανταλλακτικά .
Κοίτα τη κατανάλωση στη πόλη...όχι εκτός, γιατί εκτός το diesel γράφει και 4! Και να μην είναι 11, είναι 10...δε θα κάνει μεγάλη διαφορά.
-
Τι να σε πώ ,,,, δεν ξέρω .
Πάντως όποτε έχω νοικιάσει Diesel στο εξωτερικό για εταιρικές μετακινήσεις ποτέ δεν είδα κάτω απο 7-8 M.O.
Μάλλον είναι βαρυπόδαρος4 λίτρα δεν έχω δει ούτε με το ποδήλατο. Μιλάω για μέσο όρο όχι στιγμιαία ... έτσι. !
Αν δεν ο δω δεν ο πιστεύω .Επίσης δεν μου αρέσει ο ήχος τους και οι κραδασμοί . Γενικά μιλάω και όχι για την 120 .
Πάντως η Ελλάδα είναι ακόμα χώρα βενζίνης -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τι να σε πώ ,,,, δεν ξέρω .
Πάντως όποτε έχω νοικιάσει Diesel στο εξωτερικό για εταιρικές μετακινήσεις ποτέ δεν είδα κάτω απο 7-8 M.O.
Μάλλον είναι βαρυπόδαρος
Επίσης δεν μου αρέσει ο ήχος τους και οι κραδασμοί . Γενικά μιλάω και όχι για την 120 .
Πάντως η Ελλάδα είναι ακόμα χώρα βενζίνηςΚακώς η Ελλάδα είναι χώρα βενζίνης. Η Αθήνα και Θεσ/νίκη ναι...η υπόλοιπη κακώς είναι.
Το diesel προσφέρει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση και ροπή που θα βρεις σε αρκετά ακριβότερα αυτοκίνητα.
Εγώ όσες φορές έχω νοικιάσει diesel παίζω στο 6. Φαντάσου ότι το 2λτ diesel της BMW έχει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση από πριν. Ρώτα τον puntοlord να σου πει τιμές.
Vibrations δεν έχει...πάνε αυτά ποια...και ο ήχος είναι καλύτερος.
Εξαρτάται όμως το οδηγικό στυλ του καθένα. Για παράδειγμα σε μένα δε ταιριάζει...μου αρέσει να στροφάρω ψηλά το μοτέρ, να το ακούω να φωνάζει και να έχω flat ροπή μέχρι το κόφτη.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εξαρτάται όμως το οδηγικό στυλ του καθένα. Για παράδειγμα σε μένα δε ταιριάζει...μου αρέσει να στροφάρω ψηλά το μοτέρ, να το ακούω να φωνάζει και να έχω flat ροπή μέχρι το κόφτη.
Μία από τα ίδια , αυτό τ κρέμασμα του diesel ούτε εμένα μου αρέσει .
Για Τζιπ ή για μικρό πόλης με κινητήρες σαν αυτούς της Fiat θα έλεγα Ναι για Σπορ όμως μάλλον Όχι.
audi tt tdi vs 1.8t vs bmw 120d coupe