-
παιζει ομως να εχει ιδια ηλεκτρονικα με τη γκολφω του στα πλαισια του μη απενεργοποιουμενου esp και του ηλεκρομπλοκε
αρα θα μπαινουν ακομα πιο πολυ τα ηλεκτρονικα απο οτι τωρα και τοσο περισσοτερο θα εκνευριζεται
με 22Κ το πολυ leon cupra **σκετο ** που εχει το πιο καλο τιμονι απο τα αδερφια του, επισης ανουσια σκληρη αναρτηση και 240 αλογα και κλεινουν ολα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παιζει ομως να εχει ιδια ηλεκτρονικα με τη γκολφω του στα πλαισια του μη απενεργοποιουμενου esp και του ηλεκρομπλοκεαρα θα μπαινουν ακομα πιο πολυ τα ηλεκτρονικα απο οτι τωρα και τοσο περισσοτερο θα εκνευριζεται
με 22Κ το πολυ leon cupra **σκετο ** που εχει το πιο καλο τιμονι απο τα αδερφια του, επισης ανουσια σκληρη αναρτηση και 240 αλογα και κλεινουν ολα
θες άνεση ε; μου πλαδάρεψες ...
-
ετσι το λεω μωρε παντως το cupra το θυμαμαι σκληρο και δεν καταλαβα ποτε το γιατι
ως αντιπαραβολη εκεινη την εποχη ειχα οδηγησει το gti 5, το οποιο μου φανηκε 'βαρκα γυαλο' (ενταξει υπερβαλλω λιγο) και το s3 ειναι αναμεσα σε αυτα τα 2απο ολα τα γκολφοειδη παντως, το λεον ειναι σιγουρα το πιο σκληροπυρηνικο (με την εννοια που το καταλαβαινουν στο 4τφ) και ας ειναι λιγοτερο σπορ απο ενα ΤΤ σαν μοντελο γενικα
-
Πλέον σε όλα τα Leon το ESP δεν κλεινει τελείως. Αλλά θάλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλορυθμισμένο.
-
καλα ειναι τα καινουρια esp, αναλογα τι θες να κανεις
πχ εμενα σε απλο golf δε με ενοχλησε, αλλον τον εξοργισε
εγω για αυτο μιλησα για κουπρα μεταχειρα ή αν εχει μεινει κανα στοκ
-
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω το τρομακτικό κόλλημα που υπάρχει με το ESP. Σε δημόσιο δρόμο σε φρενάρει όταν υποστρέψεις, κάτι που αργά ή γρήγορα θα το έκανες κι εσύ, όπως επίσης σου μαζεύει τον κώλο όταν ανοίξει η τροχιά του, κάτι που επίσης θα το έκανες κι εσύ. Σε πίστα που μπορείς να τσουλίσεις με ασφάλεια οκ σε κόβει, αλλά ποιος μπαίνει με πολιτικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα σε πίστα και κυνηγάει και χρόνο; Δν μπορώ να αντιληφθώ το πρόβλημα, σε δημόσιο δρόμο έτσι κι αλλιώς δεν είναι ασφαλές να τσουλάς. Τα τωρινά ESP μάλιστα σε αφήνουν και να τσουλίσεις σε ορισμένα λογικά πλαίσια χωρίς να σου χαλάσουν την καφρίλα. Μήπως παραείμαστε οδηγάρες;
-
αρα περα απο καποια επιπλεον αισθηση
2-3 σχολιάκια πάνω στο θέμα της λεγόμενης 'αίσθησης', γιατί έχω δει ότι το χλευάζεις λίγο ως κριτήριο (μην το δεις ως παρατήρηση, όλες οι προσωπικές επιλογές απόλυτα σεβαστές):
Η 'αίσθηση' είναι με μια λέξη ο δεσμός που συνάπτεις με το αυτοκίνητο. Και θα έλεγα ότι αποτελεί συνισταμένη τριών παραγόντων, της απόκρισης, της πληροφόρησης και της ρυθμισιμότητας, που τοποθετούνται στο ένα άκρο της εμπειρίας, το μη-μετρήσιμο (ή το μη εύκολα μετρήσιμο εν πάση περιπτώσει). Το μετρήσιμο είναι οι επιδόσεις, είτε πρόκειται για διαμήκεις επιταχύνσεις, είτε για εγκάρσιες (κράτημα).
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν αποτελούν φύσει αλληλοαναιρούμενες οντότητες, οι μεν και οι δε, που σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα γρήγορο αλλά και 'διαδραστικό'. Είναι συνήθως συνάρτηση του κόστους αλλά και της φιλοσοφίας του κατασκευαστή, που συχνά, συνειδητά επιλέγει τον δρόμο της αποστείρωσης για το προϊόν του, ώστε να μην γίνει απωθητικό στους περισσότερους αγοραστές του.
Ακόμα και το S3 σου, ένα τυπικό 'αναίσθητο' αυτοκίνητο, αν το υποβάλλεις σε συγκεκριμένο tuning και πιάσεις από κρεμαγιέρα, μέχρι βάσεις μοτέρ, μέχρι επιθετικότερη γεωμετρία, μέχρι, μέχρι, μέχρι, -ότι θα έκανε η quattro gmbh αν έπεφτε στα χέρια της εν ολίγοις- σίγουρα κάτι θα κερδίσει στο θέμα της 'αίσθησης', και πιθανόν να υπάρχει κι ένα μικρό αντίκρισμα σε αποτελεσματικότητα, υπό συνθήκες. Δεν θα γίνει ούτε Evo, ούτε GTR, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.Όλα είναι καθαρά θέμα του τι θέλεις να κάνει το αυτοκίνητό σου και τι θέλεις να κάνεις εσύ με το αυτοκίνητό σου. Τι πληροφορία να σου μεταφέρει, πόσο ρυθμίσιμο να είναι κ.λπ. Το θέμα είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να επιλέγουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μας.
Ούτε εγώ π.χ. θα ήθελα μια Elise εδώ που μένω, κι ας είναι ένα από τα πιο hardcore -σε σχετικά ρεαλιστικά πλαίσια κόστους- μηχανήματα που μπορείς να αγοράσεις, γιατί θα προτιμούσα ένα shifter-kart, που θα της έκλεινε το σπίτι σε οποιαδήποτε πίστα μεγέθους μέχρι Μεγάρων. Δεν θα θεωρούσα ηλίθιο ή μαζοχιστή όμως αυτόν που την αγόρασε συνειδητά και την χαίρεται.
-
Δειτε κι ενα ταπεινο mx-5 mk2.5/1.8,απεναντι στην αναμφισβητητα ανωτερη (δεν ειναι ειρωνεια)
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Δειτε κι ενα ταπεινο mx-5 mk2.5/1.8,απεναντι στην αναμφισβητητα ανωτερη (δεν ειναι ειρωνεια)Οοομποοό!!
-
@παι μει
δεν απορριπτω την αισθηση και φυσικα τη θεωρω σημαντικη , απλα θεωρω υπερβολες αυτα που λενε για αποστειρωμενα αυτοκινητα και αυτοκινητα με σουπερ αγωνιαρικη αισθηση
ναι τα rs μπορει να εχουν τελεια αισθηση, αλλα και στα αλλα δεν εισαι σε γυαλα
και φυσικα υπαρχουν αυτοκινητα με τραγικοτερη αισθηση τα οποια οντως ενοχλουν, αλλα αυτα ειναι λιγα και δεν υπαρχουν συχνα στις συζητησεις μαςεπισης σκεψου το προφιλ της audi πχ και θα δεις οτι εχουν οση 'αισθηση' πρεπει
-
Δειτε κι ενα ταπεινο mx-5 mk2.5/1.8,απεναντι στην αναμφισβητητα ανωτερη (δεν ειναι ειρωνεια)Και τί να πει;; Απλά είναι κουλός ο τύπος με τη Λίζα. Δες πως το χάνει, και μετά πρόσεξε τις ρόδες για να δεις τι κάνει με το τιμόνι.
Χωρίς να είμαι κανάς τρελός χεράς βέβαια, και κρίνωντας ως παρατηρητής. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δειτε κι ενα ταπεινο mx-5 mk2.5/1.8,απεναντι στην αναμφισβητητα ανωτερη (δεν ειναι ειρωνεια)
Και τί να πει;; Απλά είναι κουλός ο τύπος με τη Λίζα. Δες πως το χάνει, και μετά πρόσεξε τις ρόδες για να δεις τι κάνει με το τιμόνι.
Χωρίς να είμαι κανάς τρελός χεράς βέβαια, και κρίνωντας ως παρατηρητής.Εχεις μπει ποτε σε πιστα?
-
@παι μειδεν απορριπτω την αισθηση και φυσικα τη θεωρω σημαντικη , απλα θεωρω υπερβολες αυτα που λενε για αποστειρωμενα αυτοκινητα και αυτοκινητα με σουπερ αγωνιαρικη αισθηση
Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί και σε τι αναφέρεσαι, αλλά υπάρχουν όντως τέτοιες περιπτώσεις μεγάλων αποκλίσεων, π.χ. μεταξύ Evo 9 και S3 μεσολαβεί το χάος σε ό,τι έχει να κάνει με 'αίσθηση'. Αυτό γιατί να σου προξενεί εντύπωση, η αλήθεια είναι, χωρίς να υποβιβάζει αναγκαστικά η συγκρίση αυτή το Audi, το οποίο είναι μια χαρά αυτοκίνητο για αυτό που φτιάχτηκε και πολλοί θα το γουστάρουν ακριβώς έτσι.
Για την Audi το έχω ξαναπεί ότι προσωπικά με απογοήτευσε (πλην quattro gmbh πάντα, πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα από τα νορμάλ Audi), που μετά το καταπληκτικό ur-quattro δεν ακολούθησε ανάλογη πορεία, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
-
Τα λιζακια θελουν 'γλυκο' χειρισμο και πεντακαθαρες γραμμες στα 'πολλα'.
Ο συγκεκριμενος που την οδηγουσε ή 'επαιζε' και δοκιμαζε τα ξεκολημματα της,
με αποτελεσμα καποια στιγμη να την χασει με υπερδιορθωση,
ή απλα δεν ηξερε τις αντιδρασεις της και τον σωστο χειρισμο που απαιτει σε τετοιες καταστασεις... -
Και τί να πει;; Απλά είναι κουλός ο τύπος με τη Λίζα. Δες πως το χάνει, και μετά πρόσεξε τις ρόδες για να δεις τι κάνει με το τιμόνι.
Χωρίς να είμαι κανάς τρελός χεράς βέβαια, και κρίνωντας ως παρατηρητής.Εχεις μπει ποτε σε πιστα?
όχι
......
ή απλα δεν ηξερε τις αντιδρασεις της και τον σωστο χειρισμο που απαιτει σε τετοιες καταστασεις...αυτό..
-
Εμένα μου φαίνεται απλά αγχώθηκε που του γέμιζε τους καθρέφτες το mazda και το πίεζε πολύ στα φρένα και στις εξόδους ειδικά αποσταθεροποιώντας το και κάνοντας το αμάξι νευρικό.
Είναι η πιο απλή εξήγηση!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω το τρομακτικό κόλλημα που υπάρχει με το ESP. Σε δημόσιο δρόμο σε φρενάρει όταν υποστρέψεις, κάτι που αργά ή γρήγορα θα το έκανες κι εσύ, όπως επίσης σου μαζεύει τον κώλο όταν ανοίξει η τροχιά του, κάτι που επίσης θα το έκανες κι εσύ. Σε πίστα που μπορείς να τσουλίσεις με ασφάλεια οκ σε κόβει, αλλά ποιος μπαίνει με πολιτικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα σε πίστα και κυνηγάει και χρόνο; Δν μπορώ να αντιληφθώ το πρόβλημα, σε δημόσιο δρόμο έτσι κι αλλιώς δεν είναι ασφαλές να τσουλάς. Τα τωρινά ESP μάλιστα σε αφήνουν και να τσουλίσεις σε ορισμένα λογικά πλαίσια χωρίς να σου χαλάσουν την καφρίλα. Μήπως παραείμαστε οδηγάρες;Εχεις οδηγήσει δυνατο μπροστοκίνητο με esp?
Εγω προσωπικά σε πίστα δε θα μπώ, αλλα αυτά που λες δεν τα κάνει, τουλάχιστον οπως τα περιγράφεις.
-
Έχω οδηγήσει μπροστοκίνητο Leon 2.0T Προσωπικά δε με χάλασε το ESP πουθενά, τις μικροτοποθετήσεις που έχω συνηθίσει και απ το δικό μου με άφηνε να τις κάνω, οπότε η οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβαση θεωρώ πως θα ήταν για την ασφάλειά μου και δε θα μου μείωνε το ρυθμό κίνησης σχεδόν καθόλου Μπορεί να είμαι εγώ κουλός και τα βλέπω έτσι ας μην τρολάρω το θέμα άδικα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τα λιζακια θελουν 'γλυκο' χειρισμο και πεντακαθαρες γραμμες στα 'πολλα'.
ή απλα δεν ηξερε τις αντιδρασεις της και τον σωστο χειρισμο που απαιτει σε τετοιες καταστασεις...Αν και πολυ off topic
καταρχας ο οδηγος του miata ειναι εξαιρετικος,στα ανεβασματα-κατεβασματα,heel-toe,γραμμες κλπ.
Ο οδηγος της elise εχει το μειονεκτημα της πιεσης του πισω,που δεν τον δικαιολογει καθοτι οδηγει πιο δυνατο αυτοκινητο,αν δυστροπο στο οριο οπως γραφτηκε.
Ασχετος δεν ειναι σε καμια περιπτωση.
Μια πιθανη εκδοχη ειναι το elise να εκαψε τα λαστιχα του (πολιτικα κατα πασα πιθανοτητα),ή και το miata να ηταν με semi ή slicks.Ηταν μια ερωτηση που του κανα στο tube και δεν απαντησε ποτε... -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
........................................
Στο τέρμα της Συγγρού Δ όπως στρίβεις για Γλυφάδα ήταν πολύ εύκολο για το rallye να τοποθετηθεί και να πάει με το πλάι (εκέι και γλυστράει σχετικα΄και βράδυ που κάνω τέτοιες βόλτες δεν υπάρχει αμάξι).Συγγνώμη φίλε, αλλά αν θες να απενεργοποιείται το ESP για αυτού του είδους τη χρήση, τότε καλύτερα για σένα και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδοστρώματος να ΜΗΝ απενεργοποιείται ακριβώς για να σε αποτρέπει από το να τα κάνεις.
Αν πετύχαινες πλαγιασμένος ακινητοποιημένο όχημα ή αντικείμενο στο οδόστρωμα ή σκύλο (όλα αυτά που αναφέρω σε εκείνο το σημείο έχουν συμβεί και μάλιστα βράδυ που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι δεν θα έχει τίποτα) έχεις σκεφτεί τι περιθώρια είχες να τα αποφύγεις; Μήπως μηδενικά;
Επιλογή σκληροπυρηνικού αυτοκινήτου