-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μαλλον δε μπορει να καταλαβει κατι ο ανθρωπος που ειναι οτι δε θα ειναι ολα τελεια... Ειναι θεμα τυχης παντα, και σαν καταναλωτες επιλεγουμε με βαση στατιστικων την καλυτερη επιλογη.
Δεν ειναι μονο θεμα τυχης, ειναι και ποσο πολυ καποιος 'πουσαρει' το αυτοκινητο του. Οταν βλεπεις ατομα να παιρνουν ενα αυτοκινητο 150 αλογα και να το πηγαινουν 200+ χωρις να αλλαζουν τουρμπο η χωρις να τσεκαρουν αν η μηχανη του αυτοκινητου αντεχει ε λογικο ειναι να πεσουν σε προβληματα (οπως εβλεπα καποιον εδω μεσα να λεει πως απο 120 αλογα θα παει το Α4 1.8 TFSI στα 220 αλογα).
Μπα μη το λες... Εχω πολλα παραδειγματα απο ατομα που λιωνουν τα αμαξια τους κατω και δεν εχουν βγαλει ζημια, και καποια αλλα με νορμαλ χρηση να εχουν θεματα στο αμαξι τους.
-
οπως εβλεπα καποιον εδω μεσα να λεει πως απο 120 αλογα θα παει το Α4 1.8 TFSI στα 220 αλογα).Το συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Ξέρω μερικά αυτοκίνητα που το έχουν κάνει και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που να σχετίζεται με τη μετατροπή.Με σωστή συντήρηση ,χρήση και την απαραίτητη σύνεση βέβαια.
Συνήθως βγάζουν τις βλάβες που βγάζουν και τα μαμά πχ αντλία νερου. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
οπως εβλεπα καποιον εδω μεσα να λεει πως απο 120 αλογα θα παει το Α4 1.8 TFSI στα 220 αλογα).
Το συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Ξέρω μερικά αυτοκίνητα που το έχουν κάνει και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που να σχετίζεται με τη μετατροπή.Με σωστή συντήρηση ,χρήση και την απαραίτητη σύνεση βέβαια.
Συνήθως βγάζουν τις βλάβες που βγάζουν και τα μαμά πχ αντλία νερου.Εγω διαβασα καποιον που ηθελε απλα να το κανει με προγραμμα, ηταν πριν κανα μηνα οποτε δεν θυμαμαι πολλα.
Αφενος η μηχανη του Α4 1.8 TFSI δεν νομιζω πως μπορει να αντεξει μετατροπη στα 220 αλογα, αφετερου το turbo δεν νομιζω πως μπορει να την αντεξει και τριτον αμφιβαλλω πως το ψηγειο μπορει να την αντεξει. Αλλα ναι αν καποιος σκασει χοντρα χρηματα για να αλλαξει turbo, ψυγειο και να βελτιωσει και την μηχανη (αν χρειαζεται) οκ δεν βλεπω τον λογο να βγαλει προβλημα. Αλλα απλα με ενα προγραμμα ? Ακομα και να γινει (που δεν) θα μαμηθει στις βλαβες. -
οπως εβλεπα καποιον εδω μεσα να λεει πως απο 120 αλογα θα παει το Α4 1.8 TFSI στα 220 αλογα).
Συνήθως βγάζουν τις βλάβες που βγάζουν και τα μαμά πχ αντλία νερου.Εγω διαβασα καποιον που ηθελε απλα να το κανει με προγραμμα, ηταν πριν κανα μηνα οποτε δεν θυμαμαι πολλα.
Αφενος η μηχανη του Α4 1.8 TFSI δεν νομιζω πως μπορει να αντεξει μετατροπη στα 220 αλογα, αφετερου το turbo δεν νομιζω πως μπορει να την αντεξει και τριτον αμφιβαλλω πως το ψηγειο μπορει να την αντεξει. Αλλα ναι αν καποιος σκασει χοντρα χρηματα για να αλλαξει turbo, ψυγειο και να βελτιωσει και την μηχανη (αν χρειαζεται) οκ δεν βλεπω τον λογο να βγαλει προβλημα. Αλλα απλα με ενα προγραμμα ? Ακομα και να γινει (που δεν) θα μαμηθει στις βλαβες.Ε ναι με πρόγραμμα γίνετε μόνο. Μέχρι τα 180-200PS δε χρειάζεται να κάνεις άλλη μετατροπή. Όλα αντέχουν μια χαρά.Είναι δοκιμασμένο όπως έγραψα παραπάνω σε πολλά Α4.
Και το δικό μου πάει από 180 ή 211 σε 270 απλά με πρόγραμμα.Το έχουν κάνει σε πάρα πολλά αυτοκίνητα σε όλο το κόσμο και αντέχουν όλα τα εξαρτήματα που αναφέρεις.Δεν έχουν εμφανιστεί γενικότερα προβλήματα που να σχετίζονται με τη μετατροπή.Σκέφτομαι να το κάνω και εγω οπότε θα σας πω εντυπώσεις απο πρώτο χέρι. Ειναι που ερχονται σε λιγο τα τέλη κυκλοφορίας και ο φορος πολυτελείας... -
Αφενος η μηχανη του Α4 1.8 TFSI δεν νομιζω πως μπορει να αντεξει μετατροπη στα 220 αλογα, αφετερου το turbo δεν νομιζω πως μπορει να την αντεξει και τριτον αμφιβαλλω πως το ψηγειο μπορει να την αντεξει. Αλλα ναι αν καποιος σκασει χοντρα χρηματα για να αλλαξει turbo, ψυγειο και να βελτιωσει και την μηχανη (αν χρειαζεται) οκ δεν βλεπω τον λογο να βγαλει προβλημα. Αλλα απλα με ενα προγραμμα ? Ακομα και να γινει (που δεν) θα μαμηθει στις βλαβες.Ε ναι με πρόγραμμα γίνετε μόνο. Μέχρι τα 180-200PS δε χρειάζεται να κάνεις άλλη μετατροπή. Όλα αντέχουν μια χαρά.Είναι δοκιμασμένο όπως έγραψα παραπάνω σε πολλά Α4.
Και το δικό μου πάει από 180 ή 211 σε 270 απλά με πρόγραμμα.Το έχουν κάνει σε πάρα πολλά αυτοκίνητα σε όλο το κόσμο και αντέχουν όλα τα εξαρτήματα που αναφέρεις.Δεν έχουν εμφανιστεί γενικότερα προβλήματα που να σχετίζονται με τη μετατροπή.Σκέφτομαι να το κάνω και εγω οπότε θα σας πω εντυπώσεις απο πρώτο χέρι. Ειναι που ερχονται σε λιγο τα τέλη κυκλοφορίας και ο φορος πολυτελείας...Και το δικο μου το εχουν παει 350 αλογα χωρις αλλαγη τπτ παρα μονο ψυγειο και μενα οταν το πηγα 335 εβγαλε προβλημα με τα Μπεκ. Τπτ δεν ειναι στανταρντ. Τωρα αν νομιζεις πως απο 180 μπορεις να το πας 270 (και να ειναι 270) χωρις προβληματα καντο. Απλα να περιμενεις πολλα μετα απο αυτο.
-
-
Και το δικό μου πάει από 180 ή 211 σε 270 απλά με πρόγραμμα.Το έχουν κάνει σε πάρα πολλά αυτοκίνητα σε όλο το κόσμο και αντέχουν όλα τα εξαρτήματα που αναφέρεις.Δεν έχουν εμφανιστεί γενικότερα προβλήματα που να σχετίζονται με τη μετατροπή.Σκέφτομαι να το κάνω και εγω οπότε θα σας πω εντυπώσεις απο πρώτο χέρι. Ειναι που ερχονται σε λιγο τα τέλη κυκλοφορίας και ο φορος πολυτελείας...Και το δικο μου το εχουν παει 350 αλογα χωρις αλλαγη τπτ παρα μονο ψυγειο και μενα οταν το πηγα 335 εβγαλε προβλημα με τα Μπεκ. Τπτ δεν ειναι στανταρντ. Τωρα αν νομιζεις πως απο 180 μπορεις να το πας 270 (και να ειναι 270) χωρις προβληματα καντο. Απλα να περιμενεις πολλα μετα απο αυτο.
Δε νομίζω οτι είπα κάπου για 350 άλογα. Μίλησα πολυ συγκεκριμενα.
-
Αλλο προσπαθω να σου εξηγησω αλλα δεν.....
-
Δε πειράζει άστο.
-
Τι ειχαμε πει οτι οι κινητηρες audi δε βγαζουν ζημιες? Α ναι...
viewtopic.php?f=15&t=54925&start=15
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Τι ειχαμε πει οτι οι κινητηρες audi δε βγαζουν ζημιες? Α ναι...viewtopic.php?f=15&t=54925&start=15
Εγω θελω να δω ποσους απο οσους λενε πως απο 120 μπορουν να τα πανε 200+ αλογα θα μαζευουν τις τουρμπινες και τα μπεκ απο τον δρομο.......Καποιοι νομιζουν πως η εταιρεια ειναι χαζη και τους κανει δωρο διπλασια σχεδον αλογα μονο με τα 300-400ε που κοστιζει ενα προγραμμα.....
-
Ξέρεις κάποιο Α3/Α4 που να τα έπαθε αυτά που λες μετά από πρόγραμμα για τις ιπποδυνάμεις που συζητάμε ?
-
Ξέρεις κάποιο Α3/Α4 που να τα έπαθε αυτά που λες μετά από πρόγραμμα για τις ιπποδυνάμεις που συζητάμε ?Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα εχω δει αρκετα Α3 turbo να βγαζουν ζημιες. Α4 δεν ξερω κανεναν που να εχει το 1.8 turbo και να εχει βλεψεις να του διπλασιασει σχεδον τα αλογα με ενα προγραμμα. Αν δεν καταλαβαινεις πως η τουρμπινα εχει καποιες προδιαγραφες (που πανε χερι χερι με την αντλια βενζινης, την εισαγωγη-εξαγωγη αερα και ακομα και την ιδια την μηχανη) δεν ειναι κατι που μπορω εγω να στο μαθω. Προτεινω λοιπον να το κανεις και να μας πεις τι εγινε.
ΥΓ : Το οτι καποιοι λενε πως το εχουν κανει απλα με ενα προγραμμα δεν σημαινει πως ισχυει. Ειναι το ιδιο οταν πας διπλα διπλα σε καποια S2000 και σου λενε πως εχω απλα προγραμμα και εξατμιση και στην διαδρομη μαθαινεις πως ειναι φιδια.
-
Ξέρεις κάποιο Α3/Α4 που να τα έπαθε αυτά που λες μετά από πρόγραμμα για τις ιπποδυνάμεις που συζητάμε ?
Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα εχω δει αρκετα Α3 turbo να βγαζουν ζημιες. Α4 δεν ξερω κανεναν που να εχει το 1.8 turbo και να εχει βλεψεις να του διπλασιασει σχεδον τα αλογα με ενα προγραμμα. Αν δεν καταλαβαινεις πως η τουρμπινα εχει καποιες προδιαγραφες (που πανε χερι χερι με την αντλια βενζινης, την εισαγωγη-εξαγωγη αερα και ακομα και την ιδια την μηχανη) δεν ειναι κατι που μπορω εγω να στο μαθω. Προτεινω λοιπον να το κανεις και να μας πεις τι εγινε.
ΥΓ : Το οτι καποιοι λενε πως το εχουν κανει απλα με ενα προγραμμα δεν σημαινει πως ισχυει. Ειναι το ιδιο οταν πας διπλα διπλα σε καποια S2000 και σου λενε πως εχω απλα προγραμμα και εξατμιση και στην διαδρομη μαθαινεις πως ειναι φιδια.
οτι να ναι....
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα εχω δει αρκετα Α3 turbo να βγαζουν ζημιες. Α4 δεν ξερω κανεναν που να εχει το 1.8 turbo και να εχει βλεψεις να του διπλασιασει σχεδον τα αλογα με ενα προγραμμα. Αν δεν καταλαβαινεις πως η τουρμπινα εχει καποιες προδιαγραφες (που πανε χερι χερι με την αντλια βενζινης, την εισαγωγη-εξαγωγη αερα και ακομα και την ιδια την μηχανη) δεν ειναι κατι που μπορω εγω να στο μαθω. Προτεινω λοιπον να το κανεις και να μας πεις τι εγινε.
οτι να ναι....
Θελεις να εξηγησεις τι εννοεις η πετας ενα οτι ναναι και νομιζεις πως θα σε θεωρησει καποιος μαστερ στην βελτιωση αυτοκινητων ?
-
δεν νομιζω οτι εισαι σε θεση να καταλαβεις οταν λες οτι με προγραμμα θα βγει εκτος οριων η τουρμπινα κλπ ασυναρτησιες.
το τι θα με θεωρησει εδω μεσα ο καθε μυρωδιας μου ειναι ασχετο.Το παντεσπανι μου δεν το βγαζω με βελτιωσεις.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
δεν νομιζω οτι εισαι σε θεση να καταλαβεις οταν λες οτι με προγραμμα θα βγει εκτος οριων η τουρμπινα κλπ ασυναρτησιες.Οποτε εσυ λες πως οι τουρμπινες δεν εχουν μεγιστη συμπιεση και μπορουν απο 120 αλογα να βγαλουν 220 αλογα, οκ. Και αυτη λες πως την φοραει το Α4 1.8TFSI...Και παλι οκ.....Αν λοιπον ο φιλος κανει το εγχειρημα με το προγραμμα χωρις να εχει θεματα βλεπουμε.
-
δεν νομιζω οτι εισαι σε θεση να καταλαβεις οταν λες οτι με προγραμμα θα βγει εκτος οριων η τουρμπινα κλπ ασυναρτησιες.
Οποτε εσυ λες πως οι τουρμπινες δεν εχουν μεγιστη συμπιεση και μπορουν απο 120 αλογα να βγαλουν 220 αλογα, οκ. Και αυτη λες πως την φοραει το Α4 1.8TFSI...Και παλι οκ.....Αν λοιπον ο φιλος κανει το εγχειρημα βλεπουμε.
οχι οι τουρμπινες δεν εχουν μεγιστη συμπιεση.Μην κολλας στο 220 αλογα,μπορει η συγκεκριμενη να μπορει να βγαλει 200,ή καποια αλλη 300 απο 180.Ειναι χιλιαδες τα αυτοκινητα με προγραμμα που υπαρχουν εδω και πολλα χρονια.Δεν ειναι κατι που βγηκε χθες ωστε να μην ειναι γνωστο εαν θα αντεξουν και ποσο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Οποτε εσυ λες πως οι τουρμπινες δεν εχουν μεγιστη συμπιεση και μπορουν απο 120 αλογα να βγαλουν 220 αλογα, οκ. Και αυτη λες πως την φοραει το Α4 1.8TFSI...Και παλι οκ.....Αν λοιπον ο φιλος κανει το εγχειρημα βλεπουμε.
οχι οι τουρμπινες δεν εχουν μεγιστη συμπιεση.Μην κολλας στο 220 αλογα,μπορει η συγκεκριμενη να μπορει να βγαλει 200,ή καποια αλλη 300 απο 180.Ειναι χιλιαδες τα αυτοκινητα με προγραμμα που υπαρχουν εδω και πολλα χρονια.Δεν ειναι κατι που βγηκε χθες ωστε να μην ειναι γνωστο εαν θα αντεξουν και ποσο.
Θα βγαλει μια τουρμπινα απο 180 - 300 και απο 120 - 200+ ΜΟΝΟ με προγραμμα και το αμαξι δεν θα εχει θεμα......Για δες πραγματα που μαθαινω.....Ουτε δλδ χρειαζεται νεο συστημα εξατμισης, ουτε αλλαγη αντλιας (αυτο δεν το ξερω, ισως η Audi να το εχει προβλεψει και να χρησιμοποιει την ιδια μεχρι το S4), ουτε αλλαγη ψυγειου, τπτ.....Φοβερο.
Αληθεια αν ειναι ετσι γιατι δεν βλεπουμε Α4 1.8TFSI στον δρομο να πατανε οτι βρισκουν μπροστα τους ?
-
δεν ειπα οτι δεν θελει εξατμιση,αλλα και χωρις εξατμιση μπορει να βγαλει πολλα παραπανω αλογα.Ψυγεια νερου οχι δεν χρειαζεται,αντλια βενζινης σε μερικα μοντελα δεν χρειαζεται,σε αλλα χρειαζεται.
δεν εχεις δει α4 να τα περνανε ολα? δεν ειπε κανεις οτι τα ''περνανε ολα''
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;