-
Περυσι στο Παγκρατι γυρνοβολουσα κανα 20λεπτο να βρω μια θεση να παρκαρω για μια δουλεια 10λεπτων...Μου γυρναει το μυαλο λοιπον οταν βλεπω μια θεση ''πιασμενη'' με κατι μαδερια...Κατεβαινω τα κανω στην ακρη και παρκαρω...Βγαινει μια θειτσα 70+ χρονων στο μπαλκονι και μου λεει παρ'το απο εκει...Οχι της λεω ειμαι νομιμα παρκαρισμενος...Παρ'το απο εκει σε λιγο ερχεται ο γιος μου μου λεει...Της λεω εγω το πολυ σε 10' θα φυγω
-Παρ'το απο εκει θα το μετανιωσεις...
Ρε γιαγια με απειλεις της λεω...? Κανε οτι το πειραζεις και τα λεμε...
Κανε λοιπον την δουλεια μου , γυρναω και απο μακρια βλεπω κατι παραξενο στο αμαξι...Φτανω κοντα και τι να δω...? Το ,πριν απο λιγο φρεσκοπλυμενο αμαξι μου, γεματο με .....ΦΑΣΟΛΑΔΑ! Η γιαγια να χαμογελαει στο μπαλκονι...Με πιανουν λοιπον κατι γελια και η γιαγια εξακολουθει να χαμογελαει! Τι επαθες αγορι μου? , μου λεει...Γιαγια επρεπε να βαλεις λιγο ακομα καροτο!
Δεν ξερω για καποιο λογο μου φανηκε ιδιαιτερα κωμικο το ολο σκηνικο και δεν εκνευριστηκα! Απλα respect στην μαλακια της γιαγιας! -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Περυσι στο Παγκρατι γυρνοβολουσα κανα 20λεπτο να βρω μια θεση να παρκαρω για μια δουλεια 10λεπτων...Μου γυρναει το μυαλο λοιπον οταν βλεπω μια θεση ''πιασμενη'' με κατι μαδερια...Κατεβαινω τα κανω στην ακρη και παρκαρω...Βγαινει μια θειτσα 70+ χρονων στο μπαλκονι και μου λεει παρ'το απο εκει...Οχι της λεω ειμαι νομιμα παρκαρισμενος...Παρ'το απο εκει σε λιγο ερχεται ο γιος μου μου λεει...Της λεω εγω το πολυ σε 10' θα φυγω
-Παρ'το απο εκει θα το μετανιωσεις...
Ρε γιαγια με απειλεις της λεω...? Κανε οτι το πειραζεις και τα λεμε...
Κανε λοιπον την δουλεια μου , γυρναω και απο μακρια βλεπω κατι παραξενο στο αμαξι...Φτανω κοντα και τι να δω...? Το ,πριν απο λιγο φρεσκοπλυμενο αμαξι μου, γεματο με .....ΦΑΣΟΛΑΔΑ! Η γιαγια να χαμογελαει στο μπαλκονι...Με πιανουν λοιπον κατι γελια και η γιαγια εξακολουθει να χαμογελαει! Τι επαθες αγορι μου? , μου λεει...Γιαγια επρεπε να βαλεις λιγο ακομα καροτο!
Δεν ξερω για καποιο λογο μου φανηκε ιδιαιτερα κωμικο το ολο σκηνικο και δεν εκνευριστηκα! Απλα respect στην μαλακια της γιαγιας!Την κ@λ@γρια Ο Αγιος Πετρος εγινε δημοσιος υπαλληλος δεν τους μαζευει
-
Δεν βαριεσαι...? Με λιγο νερο τελειωσε η ''τιμωρια'' της γιαγιας...Απο το να σου το γρατζουνανε, σπανε κτλ καλυτερα να στο λερωνουν με φασολαδα!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εμένα θα μου πείτε τι μπορώ να κάνω με την περίπτωση αυτού του κτηρίου?
Έχουν βάλει κίτρινα κολωνάκια και στην Χαροκόπου και στην Δοϊράνης έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς μπροστά στην είσοδο του κτηρίου... Μερικά από αυτά μετακινούνται κιόλας....
Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει κάποια εταιρία από εκεί μέσα άδεια ώστε να έχει αποκλειστική χρήση του δημόσιου δρόμου?
Μπορει να τα εβαλε η ΕΘΕΛ για να χωραει να στριψει το 040, ή αν διαβασα καλα ειναι μονο εξω απο αυτο το κτιριο?
Χμμμ... Ναι είναι μόνο έξω από το μεγάλο κτήριο που φαίνεται στην εικόνα, ανάμεσα δηλ σε Συγγρού και Δοϊράνης - εκεί που δεν περνάει το 040, όπως φαίνεται στην εικόνα 'δεξιά' ή πίσω από τα μαύρο-άσπρο-μαύρο αυτοκίνητα...
-
Και μια ερωτηση...σε παλιο μαγαζι που δεν δουλευει πλεον αλλα μπροστα στο μαγαζι εχει ραμπα για παρκινκ και σημα απαγορευεται η σταθμευση,εγω μπορω πλεον να παρκαρω κανονικα παραλληλα στο πεζοδρομιο κλεινοντας το παλιο παρκινκ χωρις να διακινδυνευω να φαω κληση...?
Και εν τελει , πως ξερω απο τοσα και τοσα παρκινκ και ραμπες ποια ειναι νομιμα και ποια ειναι παρανομα...? -
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Εμένα θα μου πείτε τι μπορώ να κάνω με την περίπτωση αυτού του κτηρίου?
Έχουν βάλει κίτρινα κολωνάκια και στην Χαροκόπου και στην Δοϊράνης έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς μπροστά στην είσοδο του κτηρίου... Μερικά από αυτά μετακινούνται κιόλας....
Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει κάποια εταιρία από εκεί μέσα άδεια ώστε να έχει αποκλειστική χρήση του δημόσιου δρόμου?
Μπορει να τα εβαλε η ΕΘΕΛ για να χωραει να στριψει το 040, ή αν διαβασα καλα ειναι μονο εξω απο αυτο το κτιριο?
Χμμμ... Ναι είναι μόνο έξω από το μεγάλο κτήριο που φαίνεται στην εικόνα, ανάμεσα δηλ σε Συγγρού και Δοϊράνης - εκεί που δεν περνάει το 040, όπως φαίνεται στην εικόνα 'δεξιά' ή πίσω από τα μαύρο-άσπρο-μαύρο αυτοκίνητα...
Αφου δεν περναει το 040 τοτε μαλλον ειναι παρανομο, ποιος ξερει.
-
Και μια ερωτηση...σε παλιο μαγαζι που δεν δουλευει πλεον αλλα μπροστα στο μαγαζι εχει ραμπα για παρκινκ και σημα απαγορευεται η σταθμευση,εγω μπορω πλεον να παρκαρω κανονικα παραλληλα στο πεζοδρομιο κλεινοντας το παλιο παρκινκ χωρις να διακινδυνευω να φαω κληση...?
Και εν τελει , πως ξερω απο τοσα και τοσα παρκινκ και ραμπες ποια ειναι νομιμα και ποια ειναι παρανομα...?Απο την στιγμη που εχει σημα μπορουν να σε γραψουν.Σπραιη να βαψεις το σημα ;
-
Aυτά τα πράγματα σε πολιτισμένες χώρες δεν τα βλέπεις γιατί ο εγκέφαλος των ανθρώπων εκεί δεν μπορεί να διανοηθεί να κάνει αυτήν την καφρίλα. Εδώ είναι γεμάτο αγενείς, κάφρους, πιθήκους. Αν τολμήσεις δε να πεις το σωστό παίζει να φας και καμιά φάπα από το πουθενά.
-
Και εν τελει , πως ξερω απο τοσα και τοσα παρκινκ και ραμπες ποια ειναι νομιμα και ποια ειναι παρανομα...?Γενικα νομιζω πως τα νομιμα σηματα ειναι αυτα που λενε τον αριθμο αποφασης με τον αριθμο κυκλοφοριας.
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
εγώ πάντως αποφεύγω να μετακινώ μηχανάκια, καφάσια, τσιμεντόλιθους ktlp γιατί ο αποδεδειγμένα πλέον κάφρος δεν το έχει σε τίποτα να σου χαράξει το ωραίο σου αυτοκίνητο και τότες τι κανεις??Ξέρεις απλά που μένει...
Και η ιστορία ξεκινάει με ένα τούβλο -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και εν τελει , πως ξερω απο τοσα και τοσα παρκινκ και ραμπες ποια ειναι νομιμα και ποια ειναι παρανομα...?Γενικα νομιζω πως τα νομιμα σηματα ειναι αυτα που λενε τον αριθμο αποφασης με τον αριθμο κυκλοφοριας.
Xmmm ενδιαφερον αυτο...Μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος...?
-
Xmmm ενδιαφερον αυτο...Μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος...?
Εχω εναν γειτονα απεναντι ο οποιος ζητησε απο το δημο μια θεση και οι πινακιδες που εβαλαν λενε τον αριθμο κυκλοφοριας. Καλα παρε ενα μαυρ σπρευ να κανεις τη δουλεια σου
-
Μαγκες το Αιγιο ειναι παραδεισος παρκινγκ! Οπου και αν στριψεις το κεφαλι σου βλεπεις αδεια θεση.Στην Αθηνα γινεται απλα ενας χαμος.Οταν παμε η κορνα γινεται πιο χρησιμη ακομα και απο τον λεβιε.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Μαγκες το Αιγιο ειναι παραδεισος παρκινγκ! Οπου και αν στριψεις το κεφαλι σου βλεπεις αδεια θεση.Στην Αθηνα γινεται απλα ενας χαμος.Οταν παμε η κορνα γινεται πιο χρησιμη ακομα και απο τον λεβιε.Και οταν πηγαινω Ελευσινα σε κατι φιλες εκει κανω παρτυ, οπως και στην Εκαλη!
-
Καλά, οι τσαμπουκαλισμοί πάντως δεν οδηγούν πουθενά.
Μετακινούσε η γυναίκα μου κάθε πρωί δύο μεγάλες γλάστρες για να παρκάρει, και κάθε πρωί η ίδια λογομαχία με τους καταληψίες των δρόμων, και οι ίδιες απειλές και από τα δύο μέρη.
Ένα πρωί μετά από έντονο καυγά τηλεφωνεί στο 100 η γυναίκα μου και όταν ήρθαν είπαν στους μάγκες: την επόμενη θα πέσει πρόστιμο!
Μετά από καμιά 20αριά μέρες όμως... όταν η γυναικα μου πήγε να ξεπαρκάρει, βλέπει ένα χτύπημα (βάραθρο - περίπου ένα εκατοστό βάθος) στο αριστερό φτερό ψηλά που δε μπορούσε να προκληθεί από αυτοκίνητο γιατί ήταν από την πλευρά του πεζοδρομίου!!!
Τι κάνει νιάου νιάου? φωνάζει το 100 λοιπόν αλλά τζίφος! πληρώσαμε μόνοι μας, γιατί δεν υπήρχαν μάρτυρες και οι μάγκες βγήκαν από πάνω!
-
Δεν μπορουσες κατα τις 3-4 το πρωι κι εσυ να τους μουτζουρωσεις ολο το σπιτι κι εσυ...? Καμια μολωτοφ...?
-
Δεν μπορουσες κατα τις 3-4 το πρωι κι εσυ να τους μουτζουρωσεις ολο το σπιτι κι εσυ...? Καμια μολωτοφ...?Πολεμος...Δεν καταλαβαινω τιποτα...Μια φορα μου ειπε ενας οτι αν μου ξαναακουμπησεις το μηχανακι θα σου σπασω το αμαξι και του απαντησα με απολυτη ειλικρινια οτι θα του καψω το σπιτι νυχτα για να ειναι μεσα με την οικογενεια...
Μην κάνεις φασαρίες χωρίς λόγο. ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάει ο άλλος ή ποιος είναι...
Προσωπικά μπροστά στο μαγαζί μου έχω μηχανάκια,ποδήλατα κλπ. Σε ένα μέρος που ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα για parking, ο κλασικός ο μλκς ο Έλληνας θέλει να πίνει τον καφέ του παρέα με το αυτοκίνητό του. Και αρκετοί κάνουν μανούρα γιατί λέει θα πιούνε εδώ τον καφέ τους.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προσωπικά μπροστά στο μαγαζί μου έχω μηχανάκια,ποδήλατα κλπ. Σε ένα μέρος που ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα για parking, ο κλασικός ο μλκς ο Έλληνας θέλει να πίνει τον καφέ του παρέα με το αυτοκίνητό του. Και αρκετοί κάνουν μανούρα γιατί λέει θα πιούνε εδώ τον καφέ τους.
βέβαια εσένα είναι μηχανές-μηχανάκια και ποδήλατα => ορθά βρίσκονται στο δρόμο και κακώς γκρινιάζουν.- Σε αντιστοιχία βέβαια με γλάστρες, τούβλα με σκοινί, καρέκλες πλαστικές, κάδοι σκουπιδιών, καρέκλες γραφείου και γενικότερα ό,τι σκαφρίζεται ο καθένας για να ορίσει 'δικό του' αυτό το κομμάτι δρόμου που του αρέσει ( ).
Και θα συμφωνήσω απόλυτα:
Δεν ξέρεις ο καθένας τι τρέλα (και προβλήματα) κουβαλάει μέσα στο κεφάλι του.Μπορεί να την δει κάπως για χ-ψ λόγους και δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει το πράμα.
Άλλωστε 'τραβώντας' και από τις 2 πλευρές έχουν φτάσει κάποιοι να κυνηγάνε τον 'αντίπαλο' με πιστόλι ή ρόπαλο του μπεϊζμπολ.
Και όσο μάγκες και αν το παίζουμε, όσο δίκιο κι αν έχουμε, αν κάποιος σας σακατέψει και μείνουμε σε αναπηρικό καροτσάκι μία ζωή, όσο δίκιο και να μας δώσει κάποιος (ο οποιοσδήποτε), τι θα το κάνετε? (βάλτε και τον εαυτό μου μέσα προφανώς )
Είναι το ίδιο και με τους μοτοσικλετιστές αλλά κανείς τους δεν το λαμβάνει υπόψη όταν είναι στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας:
όσο δίκιο κι αν έχεις, αν σε 'θάψει' ο άλλος, άντε βρες το δίκιο σου από τον άλλο κόσμο ή από το αναπηρικό καροτσάκι. -
Κλασικό παράδειγμα διλήμματος μεταξύ του (1) ασχολούμαι/διεκδικώ το δίκιο μου αλλά μπορεί να μπλέξω και (2) κάνω τον μ@λ@κ@, αφήνω τους άλλους να κάνουν ότι νομίζουν επιτρέποντας να διαιωνιστεί η κατάσταση αλλά έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Ορθή αντιμετώπιση δεν υπάρχει. Καθένας με τις δυνάμεις του, τα 'κονέ' του, την όρεξή του, τις αντοχές του και τη διάθεσή του για 'αντάρτικο'.
Προφανώς υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις, όπου δεν στοχοποιούμαστε: ανώνυμες καταγγελίες για κατάληψη όπου είναι προφανές ποιος την κάνει (π.χ. μαγαζί με εμπόδιο διαφημιστική ταμπέλα του), απομάκρυνση και πέταγμα αποβραδίς των εμποδίων, κτλ.
-
απο το καλοκαιρι που εφτιαξα το δικο μου παρκινγκ απλα ηρεμησα ! τιποτα απο αυτα δεν με απασχολει ουτε με εκνευριζει, στην γετονια που μενω γινεται χαμος απο τα αυτοκινητα και την ελειψη χωρων σταθμευσης .
εχουμε διπλα μας μια οικογενεια αλβανων οι οποιο γενικα σαν ανθρωποι ειναι φοβερα γυφτοι,μια εποχη ειχαν αρχισει να καβατζαρουν θεσεις με κατι ξυλα και κατι πλαστικες γλαστρες η καρεκλες μετα απο τσακωμο και απειλες για αστυνομια κ.λ.π σταματησανε αυτη την μαλακια, εγω κατεβαινα απο το αυτοκινητο μαζευα οτι ειχαν αραδιασει στον δρομο και τ αφηνα την σαβουρα μπροστα στην πορτα τους.-Για να εχει καποιος νομιμο παρκινγκ πρεπει να εχει βγαλει αδεια απο το τμημα πολεοδομιας του δημου της περιοχης του στην οποια αναγραφωνται τα ακριβη τετραγωνικα που χρησημοποιει και ο αριθμος αδειας.
Το χαρτι δεν λεει οτι ο ιδιοκτητης πρεπει καπου να αναφερει τον αριθμο αδειας αλλα εγω τοποθετησα 2 πινακιδες ΄΄ απαγορευεται το παρκαρισμα'' που απο κατω γραφουν και τον αριθμο
Καβάντζο-parking