-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σαφώς ωραιότερη από την P4-5 του Glickenhaus. Στις φωτό πάντα γιατί από κοντά καμία δεν θα δούμε...
Εσύ θα δεις......όχι του Glickenhaus
Εκανες τα ψώνια σου sv2?
-
Kαποιος απο το γνωστο συνεργειο μαλλον
-
-
Είμαι περίεργος να μάθω τι έκαναν και τους βγήκε 1280 κιλά. Η P1 με παρόμοια χαρακτηριστικά/κατασκευή και μικρότερη είναι στα 1400.
-
Έλα μωρέ σιγά μπορεί να έχουν ξεχάσει να υπολογίσουν κάτι δευτερευούσης σημασίας υγρά...όπως και στην 4C...
-
O ηλεκτροκινητήρας είναι νομίζω λιγότερο ισχυρός στη Ferrari. Μήπως γλύτωσαν από εκεί βάρος + μπαταρίες; Επίσης ο κινητήρας της McLaren με όλα τα τούρμπα και τους σωλήνες πιθανώς να είναι βαρύτερος από τον V12 της Ferrari. Εικασίες όλα αυτά βέβαια, αλλά το 1280 για τη Ferrari από πού βγαίνει; Είναι ανακοινωμένο ή εκτιμήσεις/inside info κλπ;
-
Το 1280κ αναγράφεται στο λινκ των 4Τ 3-4 ποστ παραπάνω. Οπότε το πιθανότερο να είναι μαλακία ολκής.
-
Autocar εγραψε 1250, 4τ 1280 (βλ. παραπάνω). Της Mclaren νομίζω είναι επίσημο το 1400.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το KERS και το DRS είναι πολύ συγκεκριμένα συστήματα με πολύ συγκεκριμένα ακρωνύμια: 'Κinetic Energy Recovery System' και 'Drag Reduction System'. To μεν KERS στη LaFerrari όντως ανακτά κινητική ενέργεια με τον ίδιο τρόπο που ανακτά ενέργεια και στην F1 και χρησιμοποιείται επίσης με τον ίδιο τρόπο. Το DRS επίσης, μειώνει την οπισθέλκουσα όπως ακριβώς και στην F1 και βοηθά στην ανάπτυξη σημαντικά μεγαλύτερης τελικής σε δεδομένες συνθήκες μεταξύ ενός αυτοκίνητου που έχει σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει. Από τη στιγμή που και τα δύο αυτά συστήματα βοηθάνε υπερβολικά τη LaFerrari (και την P1) να πετύχουν τα νούμερα επιδόσεων που ανακοινώνουν, για ποιον ακριβώς λόγο είναι 'μαρκετινίστικες μαλακίες';
Το DRS είναι μαλακία για αυτοκίνητο δρόμου διότι στην F1 είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί σαν 'παραθυράκι' σε έναν περιορισμό (την απαγόρευση κινητών αεροδυναμικών βοηθημάτων), ο οποίος περιορισμός δεν υπάρχει σε αυτοκίνητα δρόμου, μπορούν μια χαρά να έχουν (όπως και έχουν εδώ και χρόνια, απλά δεν το λένε έτσι) κινούμενες 'αεροτομές' οπότε ποιός ο λόγος να έχουν -και καλά- DRS ? 100% μάρκετινγκ.
To KERS είναι μαλακία για αυτοκίνητο δρόμου διότι μπορείς να πετύχεις ίδια απόδοση με αμιγώς μηχανολογικό τρόπο (όπως δείχνουν οι άλλοι κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων δηλαδή είναι χαζοί Pagani και σια ?) δηλαδή με μικρότερη πολυπλοκότητα (και ενδεχομένως ασφάλεια, αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα). Πχ. η Ρ1 αν δεν είχε KERS αλλά ένα κινητήρα 1000 κυβικά περισσότερο δεν θα μπορούσε να επιτύχει παρόμοιες αποδόσεις και επιδόσεις ?
Δεν είναι τυχαίο φαντάζομαι που οι μόνοι κατασκευστές υπεραυτοκινήτων που έχουν KERS είναι αυτοί που συμμετέχουν στην F1. Αρα ΙΜΗΟ έχουν μεν την τεχνογνωσία αλλά βασικά προσπαθούν να εξαργυρώσουν (και καλά κάνουν) την εμπλοκή τους στην F1, οπότε ναι μεν παραδέχομαι ότι δεν είναι 100% μαρκετινίστικο τρυκ γιατί έχει κάποια σημαντική επίδραση στην απόδοση αλλά και πάλι το θεωρώ περισσότερο μάρκετινγκ παρά ουσία.
Εξάλλου και στην F1 το KERS εισήχθη για να προσδώσει 'οικολογικό προφίλ' (μάρκετινγκ) και περισσότερα προσπεράσματα (ουσία) αλλά από αγωνιστική άποψη (ουσία) ελάχιστη διαφορά έκανε (εκτός και αν χάλαγε πχ. του ταλαίπωρου του Webber) σε αντίθεση, ομολογουμένως, με το DRS.
Νάσο σόρι που δεν απάντησα νωρίτερα, ήμουν εκτός. Αφαίρεσα και το πρώτο quote που συμφωνούμε, για να μη γίνει μεγάλο σεντόνι. Αφήνω αυτό στο οποίο έχουμε τη διαφωνία. Βλέπεις, εγώ πιστεύω ότι το KERS και το DRS δεν έχουν καμμία θέση στην F1, μιας και η εφαρμογή και των δύο δεν είχε κανέναν άλλο λόγο πέραν της δημιουργίας ψευτορέισινγκ και ψευτοπροσπεράσεων (κυρίως όσον αφορά το DRS), αλλά και καθαρό ΜΑΡΚΕΤΙΝ που λέει κι ο ΙΚΕς, αναφορικά με την 'πράσινη' εικόνα και την υβριδική τεχνολογία προς όφελος του περιβάλλοντος που υιοθετούσε η F1 με το KERS. Eκεί εντοπίζω εγώ τις μαρκετινίστικες μαλακίες, στην εφαρμογή του KERS στην F1 - και καλά για περιβαλλοντικούς λόγους - και όχι στα αυτοκίνητα δρόμου. Αντιθέτως, βρίσκω τελείως λογική την εφαρμογή τους σε αυτοκίνητα δρόμου της συγκεκριμένης κατηγορίας, εκεί δηλαδή που ο κάθε κατασκευαστής ψάχνει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση από το τελικό προϊόν. Σε αυτό το ζητούμενο, 'KERS' και 'DRS' συμβάλλουν πάρα πολύ.
-
Η Ferrari νομίζω ότι δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.Κάποιοι πήραν το ανακοινωθέν στο official brochure dry weight της Enzo (1255kg)και υποθέτουν ότι αντίστοιχο βάρος έχει και αυτή.Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε για 1400kg στο δρόμο.
Εγώ είχα ακούσει για βάρος 1365kg για την f150, χωρίς να θυμάμαι αν πρόκειτο για στεγνό ή όχι. -
Αυτό ακριβώς νομίζω κι εγώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μου αρέσει που ομιλούμε για στυλ λες και είμαστε υποψήφιοι αγοραστές και την κατακρίνουμε κιόλας. Αν τύχει ασφαλώς να δούμε μία από κοντά θα πρέπει να μαζεύουν τα σάλια μας με τον κουβά και το σαγόνι από το δρόμο...
Έλληνας... όσο δεν τα φτάνει... τα κάνει κρεμαστάρια...
ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ ΣΧΟΛΙΟ το λιγότερο.
Ακυροτατο ...
-
Πάντως η όλη ιστορία με τα KERS & σία είναι λίγο να χαμε να λέγαμε, γιατί θα περάσει καμία Agera με λίγο σηκωμένη πίεση και 116 οκτάνια βενζίνα και θα τους ράβει κάτι κουστουμάκια μούρλια.
-
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ!
-
Σημασία έχει ότι αντί να μιλάμε (και) για το σχεδιασμό της μιλάμε για το κατά πόσο τεχνολογικά προηγμένη είναι..
Μέχρι και οι ζάντες είναι κόπια της 458, για να μην πω της CGT.. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Η Ferrari νομίζω ότι δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.Κάποιοι πήραν το ανακοινωθέν στο official brochure dry weight της Enzo (1255kg)και υποθέτουν ότι αντίστοιχο βάρος έχει και αυτή.Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε για 1400kg στο δρόμο.
Εγώ είχα ακούσει για βάρος 1365kg για την f150, χωρίς να θυμάμαι αν πρόκειτο για στεγνό ή όχι.Στις προ-παρουσιάσεις λέγανε ίδιο βάρος με την Enzo, ήτοι 1255 kg dry ή 1365 kg curb.
θα περάσει καμία Agera με λίγο σηκωμένη πίεση και 116 οκτάνια
Τι λίγο άνθρωπέ μου; Θα την στείλουμε εκεί στην ΑΒ Βασιλόπουλος που λέει ο άλλος και θα την κάνουν 1800 άλογα!
μιλάμε για το κατά πόσο τεχνολογικά προηγμένη είναι..
Και καλώς. Ο σχεδιασμός είναι υποκειμενικός άλλωστε.
-
...σε επιπεδο σχεδιασης τιμονιου παντως, οφειλουμε να κατοχυρωσουμε στην ferrari , οτι 'τετραγωνισε τον κυκλο'...
...οι ζαντες της Btw θμιζουν λιγο Carrera GT ή ειναι η ιδεα μου?
-
Σχεδιαστικά πάντως φαίνεται πιο 'βαριά' από την 'ανάλαφρη' αίσθηση που δίνει η ENZO. Ειδικά από το τέλος της πόρτας και πίσω, προφίλ, δείχνει πολύ μονοκόμματη και βαριά..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και καλώς. Ο σχεδιασμός είναι υποκειμενικός άλλωστε.
αν θελεις να εισαι η απολυτη Θεά της αυτοκινησης και να βαζεις το LaFerrari σε ενα αμαξι μαλλον πρεπει να μην επιδεχεται κριτικης...
ελα μεταξυ μας τωρα...
βλεπεις οτι μου αρεσουν αλλα πρεπει να παραδεχεσαι καποια πραγματα...οσο και να σου αρεσουν.
-
Ρε παιδια αληθεια ... το τιμονι γιατι να ειναι ετσι ;
Ασε που φαινεται τεραστιο, ειδικα για τετοιο αυτοκινητο.
LaFerrari (πρώην F70/F150)