-
Το να ειναι δυο ατομα ενα μπροστα και ενα πισω με φακους ή φαναρια δεν παιζει;
Εχετε βρεθει face to ass με αρνια ή αγελαδες μεσα στο σκοταδι;Να μην ξερεις απο που εμφανιστηκαν;Για να μην πω το ποσο γλυστραει το οδοστρωμα απο τις βρωμιες τους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Οσο δεν Σεβεστε τα λεωφορεια Τοσο Δεν θα σας σεβαστουν και αυτοι! (Γενικο το σχολιο δεν πηγαινει συγκεκριμμενα) οταν βγαινει απο την λωριδα του γιατι βγαινει? Γιατι θα εχει καποιο εμποδιο και θα το αποφυγει ή θα μπει σε ολοκληρη την λωριδα ή θα πιασει ενα κομματι για να προσπερασει με ασφαλεια. Οταν εχεται ενα λεωφορειο διπλα σας δεν μπορειτε ν αδειτε τι εχει στη δεξια πλευρα του δρομου λογω ορατοτητας!
Θωμά, το πρόβλημα με τα φορτηγά-λεωφορεία κτλ ξεκινά από το γεγονός πως θεωρούν δεδομένο ότι θα τους αφήσεις να κάνουν αυτό που γουστάρουν.
τρανό παράδειγμα είναι ότι όσες φορές έχω πάει στο εξωτερικό με ελληνικό πούλμαν, το τι βρισίδι μας έχουν ρίξει οι ξένοι...δεν υπάρχει.ΟΦΕΙΛΕΙ να προβλέψει αρκετά νωρίς και να αλλάξει λωρίδα ώστε να μην φτάσει στο σημείο (για να μην κόψει-φρενάρει-σταματήσει) να πρέπει να κλείσει κάποιον στα μούτρα. Έχω άδικο???
Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι λεωφοριατζήδες-φορτηγατζίδες οδηγούν την νταλίκα-λεωφορείο-φορτηγό σα να είναι αυτοκίνητο-ΙΧ ή έχουν την νοοτροπία ότι 'το έχω μεγαλύτερο και άρα κάνε μου χώρο μη σε βάλω από κάτω και ψάχνεσαι'.
Επίσης δεν είναι δικαιολογία το 'για να μην κόψει'.-
Με την ίδια λογική να μην σταματάνε και στο κόκκινο και στα stop γιατί...άμα σταματήσει, άντε να ξεκινήσει.
(οκ τα εκμηδενίζω όλα )Ρε μήπως να το κάνουμε σαν το 'πράσινο κύμα' με το τραμ (το οποίο βέβαια ποτέ δε λειτούργησε άσχετα αν εμείς ως πολίτες-κράτος το πληρώσαμε βέβαια)?????
(ελπίζω να πιάνεις το ύφος της πλάκας )Εχεις δικιο Καβουρα !! Οτι οι υπαρχουν οι υπαρχουν αυτο να λεγεται!
Οσο για το ΤΡΑΜ τι μασες εχουν πεσει.......
Καβουρα μην ανησυχεις το επιασα απο την αρχη -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το να ειναι δυο ατομα ενα μπροστα και ενα πισω με φακους ή φαναρια δεν παιζει; ........Copyright απο μέτρα ασφαλείας σε στρατιωτική (πεζο)πορεία για νυχτερινή εκπαίδευση μου θυμίζει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το να ειναι δυο ατομα ενα μπροστα και ενα πισω με φακους ή φαναρια δεν παιζει;Μόνο αν είναι πεσμένα στα τέσσερα και κάνουν μπεεεε
Σχετικά με τα λεωφορεία, εδώ στην Ελλάδα κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.
Τα λεωφορεία στις στάσεις σταματάνε στη μέση του δρόμου γιατί μετά κανένας δεν τους αφήσει να βγουν από την εσοχή, τα αυτοκίνητα κάνουν πως δε βλέπουν και δε διευκολύνουν το έργο του. Αν είχαμε (και) οδηγική παιδεία, τα λεωφορεία θα έμπαιναν στην εσοχή και με το που θα έβγαζαν αριστερό φλας, το πρώτο αυτοκίνητο θα του έπαιζε τα φώτα να βγει με ασφάλεια και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά εδώ κοιτάμε μόνο τι ενοχλεί εμάς, είτε οδηγούμε λεωφορείο είτε αυτοκίνητο. -
Τι μιλατε για νομους απο την στιγμη που εχουμε δικούς μας νομους.
Το θεμα ειναι να μην φτασεις στο δικαστήριο.
Ετσι εχουμε μαθει. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του έκρινε ότι ο βοσκός ο οποίος δεν έχει ευδιάκριτα φώτα στην αρχή και το τέλος του κοπαδιού του, που κινείται νύκτα επί του οδοστρώματος, είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.Αναλυτικότερα, τον Μάιο του 2002, στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου ένας οδηγός που κινούνταν το βράδυ με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων, και αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, είδε ένα κοπάδι από 65 αιγοπρόβατα. Ο οδηγός του οχήματος εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και μετά από φρενάρισμα 69 μέτρων τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 ζώα.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70% και ο βοσκός κατά 30%. Η ευθύνη του οδηγού έγκειται στο ότι «από έλλειψη προσοχής που όφειλε και μπορούσε να επιδείξει, κατέλαβε τμήμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητά του, ενόψει των λοιπών ειδικών συνθηκών (νύκτα, επίδραση οινοπνεύματος, ζώα επί της οδού), με αποτέλεσμα να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του».
Ο βοσκός είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, γιατί παρότι κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας επί επαρχιακής οδού που δεν είχε φωτισμό,** δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).**
viewtopic.php?f=5&t=36743&p=1895912#p1895912
Ηταν μεθυσμενος ο οδηγος ,βγηκε και στο αντιθετο ρευμα ...... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το να ειναι δυο ατομα ενα μπροστα και ενα πισω με φακους ή φαναρια δεν παιζει;
Μόνο αν είναι πεσμένα στα τέσσερα και κάνουν μπεεεε
Σχετικά με τα λεωφορεία, εδώ στην Ελλάδα κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.
Τα λεωφορεία στις στάσεις σταματάνε στη μέση του δρόμου γιατί μετά κανένας δεν τους αφήσει να βγουν από την εσοχή, τα αυτοκίνητα κάνουν πως δε βλέπουν και δε διευκολύνουν το έργο του. Αν είχαμε (και) οδηγική παιδεία, τα λεωφορεία θα έμπαιναν στην εσοχή και με το που θα έβγαζαν αριστερό φλας, το πρώτο αυτοκίνητο θα του έπαιζε τα φώτα να βγει με ασφάλεια και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά εδώ κοιτάμε μόνο τι ενοχλεί εμάς, είτε οδηγούμε λεωφορείο είτε αυτοκίνητο.Πες τα ανθρωπε μου εδω ειναι το κλειδι: Στο κανουν μια-δυο ε ποσο θα αντεξεις να κανεις στην ακρη το λεωφορειο για την απο/επιβιβαση και να μην σε αφηνουν??
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το να ειναι δυο ατομα ενα μπροστα και ενα πισω με φακους ή φαναρια δεν παιζει;Εχετε βρεθει face to ass με αρνια ή αγελαδες μεσα στο σκοταδι;Να μην ξερεις απο που εμφανιστηκαν;Για να μην πω το ποσο γλυστραει το οδοστρωμα απο τις βρωμιες τους.
Συμφωνώ.
έτυχε σε δικό μου άνθρωπο κι έτσι έμαθα και τους νόμους. τα πρόβατα και γενικά τα οικοσιτα ζώα πρέπει να περνούν το δρόμο βράδυ πάντα σε μικρές ομάδες. Στην αρχή και στο τέλος της ομάδας (καθώς και στις άκρες του δρόμου εάν περνούν τα ζώα κάθετα) πρέπει να υπάρχει άνθρωπος με φωτεινή πηγή.
Το χτύπημα σε πρόβατα προκαλεί αρκετές ζημιές, αλλά σε αγελάδα τα πράγματα είναι πραγματικά επικίνδυνα, καθώς η αγελάδες είναι συνήθως >400 κιλά και σχεδόν ποτέ δε συνοδεύονται από βοσκό. Μου είχε τύχει μία φορά, ευτυχώς ημέρα στα τζουμέρκα. Κάθονταν δύο αγελάδες πάνω στο οδόστρωμα και είχαν κλείσει το δρόμο. Μαζεύτηκαν 2-3 αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα, κόρνες, φωνές, χειρονομίες, τίποτα! ευυχώς είχα το κατάλληλο μέσο και μας άδειασαν το δρόμο. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
ευτυχώς είχα το κατάλληλο μέσο και μας άδειασαν το δρόμο.Δε μας το λες κι εμάς να ξέρουμε ΑΜΑ μας τύχει???
-
ευτυχώς είχα το κατάλληλο μέσο και μας άδειασαν το δρόμο.
Δε μας το λες κι εμάς να ξέρουμε ΑΜΑ μας τύχει???
-
είναι κάτι εξειδικευμένο, που λόγω δουλειάς το έχω, ηλεκτροδιεγέρτης για αγελάδες, τις ακουμπάς και φεύγουν
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
είναι κάτι εξειδικευμένο, που λόγω δουλειάς το έχω, ηλεκτροδιεγέρτης για αγελάδες, τις ακουμπάς και φεύγουν
πφφφ...Με ξενέρωσες τώρα...θα ήταν πραγματικά καλό αν έλεγες ότι είχες γκλίτσα...
ΥΓ: ήσουν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή.
-
Καλα, ποσο πιθανο ειναι να εισαι κλεισμενος στον δρομο και να σε σωζει καποιος με ηλεκτροδιεγέρτη αγελάδας;
-
να ρωτήσω κάτι?
γιατί εφόσον προβλέπεται απ τον ΚΟΚ ότι το κοπάδι πρέπει να φέρει φώτα, χρειάστηκε να φτάσει η υπόθεση μέχρι τον άρειο πάγο για να ειπωθεί το αυτονόητοΟ άρειος πάγος δικάζει υποθέσεις όπου κάποιος θεωρεί ότι έγινε κακή ερμήνευση του νόμου από το δικαστήριο (δεν δικάζεται η υπόθεση αυτή καθέ αυτή) ή επειδή ο νόμος πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η απόφαση είναι εσφαλμένος-άδικος-αντισυνταγματικός κτλ-κτλ.
Προσβάλεις δηλαδή το νόμο και όχι την απόφαση του δικαστηρίου.(Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι... )
Για την ακρίβεια, προσβάλλεις την ερμηνεία του νόμου από το δικαστήριο που δίκασε σε τελευταίο βαθμό την υπόθεση. Και αναλόγως, είτε επικυρώνεται η ερμηνεία του νόμου, άρα ισχύει η απόφαση του δικαστηρίου τελεσίδικα και αμετάκλητα, είτε ο νόμος ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο, οπότε η απόφαση ακυρώνεται και η υπόθεση επανεκδικάζεται από το ίδιο δικαστήριο με την ορθή (σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο) ερμηνεία του νόμου.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Φαντάζομαι κάτι τέτοιο:
-
Εγώ κάτι τέτοιο
-
Πόσο μου έχει λείψει η οδήγηση εκεί, Σαγιάδα, Σύβοτα, Πάργα. Συνήθως πρίν δεις τα πρόβατα, βλέπεις κάποιο από τα σκυλιά που τα φυλάνε.
-
Sorry ρε παιδιά, αλλά ποιός τρελός βγάζει τα πρόβατα βραδιάτικα; Συνήθως αργά το απόγευμα έχει στρούγγα (άρμεγμα, κτλ) και μετά κλεισμένα στο μαντρί. Ποιός ανώμαλος τα έβγαλε βράδυ να βοσκήσουν;
-
εχω λιωσει με τα posts των dpolal και kapami δεν υπαρχετε χαχαχαχχααχααχα!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Στα φανάρια τη κανει??Ο φραπές που είναι; Μισές δουλειές κάνει!
να ρωτήσω κάτι?
γιατί εφόσον προβλέπεται απ τον ΚΟΚ ότι το κοπάδι πρέπει να φέρει φώτα, χρειάστηκε να φτάσει η υπόθεση μέχρι τον άρειο πάγο για να ειπωθεί το αυτονόητοThis is Greece, klabjane, τίποτα δεν είναι αυτονόητο!
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο βοσκός να εξασφαλίσει πως αυτά τα δύο πρόβατα θα παραμείνουν στην πρώτη και τελευταία θέση αντίστοιχα
Προφανώς δεν γίνεται, αλλά ούτε και υπάρχει λόγος.Το θέμα είναι να υπάρχει φως κοντά στην αρχή και περίπου στο τέλος του κοπαδιού. Σκοπός είναι να δεις έγκαιρα το εμπόδιο απόσταση για να φρενάρεις, τώρα αν υπάρχουν και 1-2 ζώα πριν αυτό με το φως θα τα έχεις διακρίνει ήδη με τα δικά σου φώτα μέχρι τότε. Τ
ΟΦΕΙΛΕΙ να προβλέψει αρκετά νωρίς και να αλλάξει λωρίδα ώστε να μην φτάσει στο σημείο (για να μην κόψει-φρενάρει-σταματήσει) να πρέπει να κλείσει κάποιον στα μούτρα. Έχω άδικο???
Δεν έχεις άδικο. Το πρόβλημα όμως είναι και ότι δεν υπάρχει συνεργασία στους δρόμους. Θα ήταν η ζωή όλων πολύ πιο εύκολη αν υπήρχε, αλλά δυστυχώς ο καθένας κοιτάζει τη γκλάβα του και δημιουργούμε προβλήματα χωρίς λόγο. Από την άλλη, και η πολωτική άποψη του Thomas_C200K 'us and them' δεν μου αρέσει καθόλου.
γράφει.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]