-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Θυμίζει η καμπύλη που κάνει ο πίσω προφυλακτήρας κάτω από τα φώτα σε κανέναν κάτι άλλο ή είμαι ο μόνος;c class!
ωραιο θα ειναι αλλα θα την βαλω διπλα διπλα με την Ε90 και θα αποφασισω.
Μαλλον ομως πιο πολυ με ενδιαφερει η νεα A Class η μικρη παρα να αλλαξω την Ε90 και εγω.
Συμφωνω με τον Νικο απολυτα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όμορφη πολύ η άτιμη ΝΙΚΟ! το σκέφτεσαι ;
Μπα...με τίποτα. Λατρεύω το si μου, το μοτέρ του, το στήσιμο, τον ήχο του και η δύναμή του είναι αρκετή. Να δώσω ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο για να το πάρουν κοψοχρονιά και να μπω σε δάνεια κι ιστορίες για να πάρω 10-15 τουρμπάτα άλογα παραπάνω...ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.
Γιατί η 3άρα με τα 245 μη περιμένετε να κάνει 30 ...καμιά 50αριά θα κάνει. Άντε λοιπόν στα 30-40 να έχει κανένα μοτέρ με 180 άλογα. Σιγά τα ωά
Πραγματικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι (πλην των Μ εκδόσεων) από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μπα...με τίποτα. Λατρεύω το si μου, το μοτέρ του, το στήσιμο, τον ήχο του και η δύναμή του είναι αρκετή. Να δώσω ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο για να το πάρουν κοψοχρονιά και να μπω σε δάνεια κι ιστορίες για να πάρω 10-15 τουρμπάτα άλογα παραπάνω...ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.
Γιατί η 3άρα με τα 245 μη περιμένετε να κάνει 30 ...καμιά 50αριά θα κάνει. Άντε λοιπόν στα 30-40 να έχει κανένα μοτέρ με 180 άλογα. Σιγά τα ωά
Λογικα θα παρεις 15 αλογα παραπανω και με κανα προγραμμα τυπου revo καμια 60αρια αλογα παραπανω και αρκετη ροπη παραπανω. Απο εκει και περα σιγουρα ως νεος κινητηρας θα καταναλωνει λιγοτερο και ως νεο αμαξι λογικα θα ειναι καλυτερο σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια. Αν εχει 50.000ε δεν αξιζει. Αν ομως κοστιζει 30-35.000ε?
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Αυτή η ανάμειξη αναλογικών οργάνων και οθόνης (το έχουν και πολλές μοτοσικλέτες, ιαπωνικές και BMW) είναι ότι πιο ελλεεινό έχω δει σχεδιαστικά.
Συμφωνώ! Δε χωνεύεται με τίποτα
Θυμίζει η καμπύλη που κάνει ο πίσω προφυλακτήρας κάτω από τα φώτα σε κανέναν κάτι άλλο ή είμαι ο μόνος;
Αν εννοείς C-class, συμφωνώ. Αν είναι έτσι τελικά, δε θα το έλεγα αντιγραφή - αλίμονο! Απλά...σύμπτωση!
Ναι την C-Class έλεγα αλλά δεν το σκέφτηκα για αντιγραφή. Αλλά έλεγα μήπως εμένα μου φαίνεται έτσι μόνο...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Λογικα θα παρεις 15 αλογα παραπανω και με κανα προγραμμα τυπου revo καμια 60αρια αλογα παραπανω και αρκετη ροπη παραπανω. Απο εκει και περα σιγουρα ως νεος κινητηρας θα καταναλωνει λιγοτερο και ως νεο αμαξι λογικα θα ειναι καλυτερο σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια. Αν εχει 50.000ε δεν αξιζει. Αν ομως κοστιζει 30-35.000ε?
Ακόμα δεν βγήκε να το πειράξουμε ε; Δεν την καταλαβαίνω την καγκουρομανία...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πραγματικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι (πλην των Μ εκδόσεων) από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια...
Και που να το δεις στο δρόμο τι κάνει...απλά απολαυστικό
Έχει μια σφιχτή και 'γεμάτη' αίσθηση που σε κάνει να μη κοιτάς ούτε την υψηλή κατανάλωση που έχει...ούτε τίποτα
για να πάρω 10-15 τουρμπάτα άλογα παραπάνω...ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.
Ωραία...πες ότι πήρε. Και? Και τι κατάφερα? Έχω 50 άλογα παραπάνω για να πήζουν στη κίνηση? Μια χαρά πάει κι έτσι.
Προτιμώ να πάρω ένα 6τάχυτο καρτ με paddles a la F1 με 8.000 που έχει power-to-weight 490 άλογα στο τόνο!
Ακόμα δεν βγήκε να το πειράξουμε ε; Δεν την καταλαβαίνω την καγκουρομανία...
Συμφωνώ...με το που βγήκαν τα 335i τα έφτασαν 400 άλογα.
-
Ενταξει, απο κατοχους Ε90, ειτε συλλεκτικων, ειτε 'απλων' δεν μπορεις να περιμενεις αντικειμενικη αποψη...
Παντα εχθρος του καλου/πολυ καλου/εξαιρετικου, ειναι το...ακομα καλυτερο. Συμφωνα με τις προδιαγραφες της,
η νεα 3αρα, θα ειναι καλυτερη, ειδικα στο θεμα κινητηρα, σε σχεση με τις...μεχρι 320i/si εκδοσεις. Για τα μεγαλυτερα κυβικα, ισως δεν θα ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.
Τα αλογα λοιπον στα 'μικρα' κυβικα ειναι το επιφανειακο θεμα. Η ουσια βρισκεται στην ροπη. Οταν στις 320i/si εχεις 20-21χλγμ ροπη, και στις νεες 1600αρες θα εχεις 24-27χλγμ ροπης, εχεις ΑΛΛΟ αυτοκινητο. Προσθεσε νεο πλαισιο, ακομα πιο ακαμπτο, βαρος στα ιδια, ισως και ελαχιστα χαμηλοτερα επιπεδα, με τις νεες τεχνολογιες υλικα της Bmw, χαμηλοτερη καταναλωση-ρυπους, φρεσκια εμφανιση, και το αποτελεσμα ειναι σιγουρα κατι περισσοτερο απο...απλα ικανοποιητικο, οπως εμμεσως πλην σαφως
αναφερεται σε προηγουμενα post. Oσον αφορα τις τιμες? Στην χωρα μας μονο θετικο θα ειναι το γεγονος οτι θα φορολογεισαι
πλεον την ροπη ενος διλιτρου/2.5λιτρου σε επιπεδα 1600, αλλα και στην τελικη τιμη αγορας, θα εχεις επιδοσεις 2λιτρου και βαλε, με κοστος φορτωμενου 316i, μεχρι πρωτινως... -
δεν νομίζω να υπονόησε κανείς οτι η νέα δεν θα είναι καλύτερη της προηγούμενης...
απλώς μερικοί πχ ο νίκος μάλλον γουστάρουν το αυτοκίνητο τους και δεν θεωρούν οτι το νέο θα προσφέρει κάτι παραπάνω (για αυτούς ) από το προηγούμενο... νομίζω είναι λογικό και θεμιτό...
προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να πας από την 2λιτρη si σε κάτι με λίγο καλύτερες επιδόσεις επι ΔΝΤ.. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ενταξει, απο κατοχους Ε90, ειτε συλλεκτικων, ειτε 'απλων' δεν μπορεις να περιμενεις αντικειμενικη αποψη...
Παντα εχθρος του καλου/πολυ καλου/εξαιρετικου, ειναι το...ακομα καλυτερο. Συμφωνα με τις προδιαγραφες της,
η νεα 3αρα, θα ειναι καλυτερη, ειδικα στο θεμα κινητηρα, σε σχεση με τις...μεχρι 320i/si εκδοσεις. Για τα μεγαλυτερα κυβικα, ισως δεν θα ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.
Τα αλογα λοιπον στα 'μικρα' κυβικα ειναι το επιφανειακο θεμα. Η ουσια βρισκεται στην ροπη. Οταν στις 320i/si εχεις 20-21χλγμ ροπη, και στις νεες 1600αρες θα εχεις 24-27χλγμ ροπης, εχεις ΑΛΛΟ αυτοκινητο. Προσθεσε νεο πλαισιο, ακομα πιο ακαμπτο, βαρος στα ιδια, ισως και ελαχιστα χαμηλοτερα επιπεδα, με τις νεες τεχνολογιες υλικα της Bmw, χαμηλοτερη καταναλωση-ρυπους, φρεσκια εμφανιση, και το αποτελεσμα ειναι σιγουρα κατι περισσοτερο απο...απλα ικανοποιητικο, οπως εμμεσως πλην σαφως
αναφερεται σε προηγουμενα post. Oσον αφορα τις τιμες? Στην χωρα μας μονο θετικο θα ειναι το γεγονος οτι θα φορολογεισαι
πλεον την ροπη ενος διλιτρου/2.5λιτρου σε επιπεδα 1600, αλλα και στην τελικη τιμη αγορας, θα εχεις επιδοσεις 2λιτρου και βαλε, με κοστος φορτωμενου 316i, μεχρι πρωτινως...Γρηγόρη, δεν είπα ότι θα είναι χειρότερο αυτοκίνητο. Προφανώς και θα είναι καλύτερο παντού. Νέο μοντέλο είναι.
Ερωτήθηκα και απάντησα ότι για μένα δεν αξίζει τα 15.000 ή 20.000 παραπάνω από το δικό μου, για να μη μιλήσω για 35-40 για τα 'καλά' 2λτ. Για μένα, όπως έγραψα, ΠΟΛΛΑ λεφτά για 20 ακόμα και 50 άλογα παραπάνω, που όπως είπα να τα κάνω τι? Δίνω τα μισά σε κάτι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πιο ουσιαστικό...
Επίσης, να ξέρεις ότι θα ξεκινάει από 27-30Κ στη χαμηλότερη και πιο αδύναμη (120-130 άλογα) έκδοσή της. Τα 'καλά' 2λτ θα παίζουν από 40 και πάνω...βάλε και τον εξοπλισμό, το 50άρι δε το γλιτώνεις. Για παράδειγμα η Χ1 με τον νέο 2λτ turbo εδώ κάνει 50Κ!
Αααα...και λένε ότι θα είναι πιο βαριά από την Ε90 και σίγουρα πιο βαριά από την si.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη, δεν είπα ότι θα είναι χειρότερο αυτοκίνητο. Προφανώς και θα είναι καλύτερο παντού. Νέο μοντέλο είναι.
Ερωτήθηκα και απάντησα ότι για μένα δεν αξίζει τα 15.000 ή 20.000 παραπάνω από το δικό μου, για να μη μιλήσω για 35-40 για τα 'καλά' 2λτ. Για μένα, όπως έγραψα, ΠΟΛΛΑ λεφτά για 20 ακόμα και 50 άλογα παραπάνω, που όπως είπα να τα κάνω τι? Δίνω τα μισά σε κάτι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πιο ουσιαστικό...
Επίσης, να ξέρεις ότι θα ξεκινάει από 27-30Κ στη χαμηλότερη και πιο αδύναμη (120-130 άλογα) έκδοσή της. Τα 'καλά' 2λτ θα παίζουν από 40 και πάνω...βάλε και τον εξοπλισμό, το 50άρι δε το γλιτώνεις. Για παράδειγμα η Χ1 με τον νέο 2λτ turbo εδώ κάνει 50Κ!
Αααα...και λένε ότι θα είναι πιο βαριά από την Ε90 και σίγουρα πιο βαριά από την si.
Καλα βρε Νικο, ενταξει δεν το ειπες, απο αυτα που διαβασα ομως, εγω καταλαβα και αισθανθηκα εναν ελαφρυ 'υποβιβασμο', 'προσπεραση' γενικοτερα για την 3αρα, σε σχεση με την υπαρχουσα.
Η συγκριση των χρηματων που κανεις ομως ειναι εντελως αβασιμη και δεν γινεται με τα ιδια δεδομενα.
Η 320si κανουργια, με δυο τρια εξτρα (xenon, ηλιοροφη πχ, αν θυμαμαι καλα τα πρωτα δεν ηταν στανταρ...), εκανε 45κ.
Το οτι την πηρες εσυ σε απιστευτα καλη κατασταση για ελαφρως μτχ, με σχεδον 30κ ευρω, δεν ειναι κανονας, αλλα λαμπερη εξαιρεση μαζι με τυχη.
Στα 27-30κ ακομα και η χαμηλοτερη/αδυναμη νεα 3αρα, θα βγαζει τα 'light' 150κατι αλογα με turbo, και ροπη σιγουρα κοντα στα 25χλγμ, a.k.a σε καθημερινες συνθηκες, -στο ιδιο βαρος περιπου, με αυτη την αναλογια κιλων/ιππο-, χοντρικα, θα ειναι οριακα πιο αργη απο σταση με την δικη σου, αλλα και με διαφορα καλυτερη σε ρεπριζ, λογω turbo φυσικα.
Αρα οταν με 15κ λιγοτερα περιπου, αντιστοιχα με την τοτε νεα δικη σου, ή εστω 8-10κ λιγοτερα απο την 'απλη' 320i που βγαινει μεχρι στιγμης, θα παιρνεις μια νεα, πιο στιβαρη (συμφωνοι λιγοτερο ψαγμενη, σε σχεση με την si, στο θεμα θεσης κινητηρα κατα 11εκ πιο πισω απο την 'απλη' 320i , και το σχετικα μειωμενο βαρος), και ταυτοχρονα το ιδιο ικανη/γρηγορη, αλλα και πιο οικονομικη, σε καταναλωση/συντηρηση 3αρα Bmw, αυτο μονο θετικο μπορει να ειναι, σε τελικη αναλυση. Για το θεμα του βαρους δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο για την νεα 3αρα, αλλα ξερω οτι ηδη η Bmw δουλευει αρκετα στο θεμα αυτο, ειδικα απο την στιγμη που οι αμεσοι ανταγωνιστες Audi (ηδη συναψε συμφωνια με μεγαλη εταιρια αλουμινιου) και Mercedes , εχουν αμεσα σχεδια για τα πιο 'ταπεινα', αλλα best selling μοντελα τους μεσα στα επομενα 2 χρονια... -
Καλα βρε Νικο, ενταξει δεν το ειπες, απο αυτα που διαβασα ομως, εγω καταλαβα και αισθανθηκα εναν ελαφρυ 'υποβιβασμο', 'προσπεραση' γενικοτερα για την 3αρα, σε σχεση με την υπαρχουσα.Έγραψα αυτό:
Δεν βλέπω πουθενά υποβιβασμό και προσπέραση.
Η συγκριση των χρηματων που κανεις ομως ειναι εντελως αβασιμη και δεν γινεται με τα ιδια δεδομενα.
Με ακριβώς ίδια δεδομένα γίνεται, αυτό που κάνεις παρακάτω είναι αβάσιμο:
Η 320si κανουργια, με δυο τρια εξτρα (xenon, ηλιοροφη πχ, αν θυμαμαι καλα τα πρωτα δεν ηταν στανταρ...), εκανε 45κ.
Το οτι την πηρες εσυ σε απιστευτα καλη κατασταση για ελαφρως μτχ, με σχεδον 30κ ευρω, δεν ειναι κανονας, αλλα λαμπερη εξαιρεση μαζι με τυχη.Τι σχέση έχει πόσο είχε καινούρια? Μη ξεχνάς ότι είχε στάνταρ εξοπλισμό (M-Pack, ηλιοροφή, xenon κλπ) άλλα 10.000 ευρώ επιπλέον της 'στάνταρ' 320i.
Μιλάς τώρα Γρηγόρη για τιμές προ-κρίσης, χωρίς αυξημένο ΦΠΑ, χωρίς φόρο πολυτελείας και 6 χρόνια πριν.
Το ότι τη πήρα 28.000 δε είναι ούτε εξαίρεση, ούτε τύχη. Λέγεται κρίση και τώρα αν βγω στην αγορά πάνω από 15.000 δεν παίρνω.
Άρα η αξία του αυτοκινήτου μου τώρα είναι 15.000 ευρώ στη ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Αυτό που λέω λοιπόν, είναι γιατί να τη σκοτώσω για 15.000 για να δώσω άλλα 15.000 να πάρω λιγότερα άλογα, λίγο βαρύτερο, χωρίς τον ίδιο εξοπλισμό (για M-Pack κλπ βάλε άλλα 10Κ) για οριακά μεγαλύτερη ροπή.
Αυτό σου λέω...δεν αξίζει.
Στα 27-30κ ακομα και η χαμηλοτερη/αδυναμη νεα 3αρα, θα βγαζει τα 'light' 150κατι αλογα με turbo, και ροπη σιγουρα κοντα στα 25χλγμ, a.k.a σε καθημερινες συνθηκες, -στο ιδιο βαρος περιπου, με αυτη την αναλογια κιλων/ιππο-, χοντρικα, θα ειναι οριακα πιο αργη απο σταση με την δικη σου, αλλα και με διαφορα καλυτερη σε ρεπριζ, λογω turbo φυσικα.
Καταρχάς εικασίες κάνουμε για όλα τα παραπάνω, αλλά ακόμα και όλα αυτά να συμβαίνουν, ξέρεις πολύ καλά ότι δε θα κάτσω να ψάξω το δευτερόλεπτο για να αλλάξω αυτοκίνητο. Να δώσω δηλαδή άλλα 15.000 (μη πω 25.000) για 2-3 δευτερόλεπτα και λίγο καλύτερη άνεση στις ροπές το θεωρώ εντελώς μα εντελώς ανούσιο. Στη κίνηση της Αθήνας δε μου προσφέρει απολύτως τίποτα.
Αρα οταν με 15κ λιγοτερα περιπου, αντιστοιχα με την τοτε νεα δικη σου, ή εστω 8-10κ λιγοτερα απο την 'απλη' 320i που βγαινει μεχρι στιγμης, θα παιρνεις μια νεα, πιο στιβαρη (συμφωνοι λιγοτερο ψαγμενη, σε σχεση με την si, στο θεμα θεσης κινητηρα κατα 11εκ πιο πισω απο την 'απλη' 320i , και το σχετικα μειωμενο βαρος), και ταυτοχρονα το ιδιο ικανη/γρηγορη, αλλα και πιο οικονομικη, σε καταναλωση/συντηρηση 3αρα Bmw, αυτο μονο θετικο μπορει να ειναι, σε τελικη αναλυση. Για το θεμα του βαρους δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο για την νεα 3αρα, αλλα ξερω οτι ηδη η Bmw δουλευει αρκετα στο θεμα αυτο, ειδικα απο την στιγμη που οι αμεσοι ανταγωνιστες Audi (ηδη συναψε συμφωνια με μεγαλη εταιρια αλουμινιου) και Mercedes , εχουν αμεσα σχεδια για τα πιο 'ταπεινα', αλλα best selling μοντελα τους μεσα στα επομενα 2 χρονια...
Είναι λάθος να συγκρίνεις τιμές της ΤΟΤΕ si (πριν 6 χρόνια δηλαδή) και το πόσο ΘΑ βγει η νέα 3άρα.
Θα συγκρίνεις πόσα χρήματα πρέπει να βγάλω από το πορτοφόλι μου για να την αποκτήσω, ώστε να δεις αν αξίζει.
Το μόνο ουσιαστικά καλύτερο που θα έχει από τη δική μου, θα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση.
Γρηγόρη, τη κ@υλ@ μου την έχω κάνει να ξέρεις και είμαι ικανοποιημένος μ'αυτό που έχω. Δεν πρόκειται να μπω σε ιστορίες για 10-20 παραπάνω άλογα και 10χλγρμ ροπής.
Αν έκανα κάποια κίνηση θα πήγαινα σε μτχ 335i, αλλά ποιός πληρώνει τέλη 3λτ σε περίοδο ΔΝΤ?
-
εγω επαναλαμβανω παρα να παρω την νεα 3αρα που μαλλον θα ειναι ομορφη και εννοειται καλυτερη σαν πιο καινουρια,προτιμω να κρατησω τα 25χιλιαρικα και να παρω σαν 2ο μια A class σαν αυτη του concept.
Ακομα και η 3αρα αρχιζει να μου φαινεται μεγαλη σαν αμαξι...
Απο την αλλη εννοειται πως το νεο αμαξι θα ειναι πολυ βελτιωμενο σε ολα.
Ειλικρινα ευχομαι να πουλησει αλλα στην Ελαδα του σημερα μονο μια εκδοση 1,6 θα εχει τυχη. -
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η σύγκριση ελαφρώς μεταχειρισμένου με καινούριο είναι άδικη για το δεύτερο...Αυτή την στιγμή μπορείς να τσιμπήσεις ελαφρώς μεταχειρισμένη Ε92 335i με 35,000 €, η οποία απλώς είναι αλλού ( ) σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με ό,τι δίλιτρες turbo-καταστάσεις βγάλει τώρα η BMW !
ακομα και η 330ι ειναι αλλου...
με τον εξακυλινδρο απο μαγνησιο...
-
-edit-
-
@Nikos
Βρε συ Νικο, γ@μω την π@υτανα μου και τα αυτοκινητιστικα που κουβεντιζουμε...
Μετα το 'ευχαριστω, δεν θα παρω', και καλα κανεις, δικαιωμα σου και οκ, (ο καθενας εχει το δικαιωμα να ειναι ερωτευμενος με το αποκτημα του, ειδικα οταν ειναι περιορισμενης παραγωγης), μιλας για την 3αρα με 245 αλογα, που θα κανει 50κ... Βρε αγορι μου γλυκο γιατι συγκρινεις τα νεα 245τουρμπατα αλογα με τα δικα σου 'Μ στημενα' ατμοσφαιρικα 170? Επειδη και τα δυο ειναι 2λιτρα? Δεν θα εχουν καμμια σχεση, πουθενα.
Αυτο γραφω πιο κατω, τα δικα σου ατμοσφαιρικα 170, σε επιπεδο αποδοσης-δυναμικων χαρακτηριστικων, θα ειναι σαν τα entry level 150κατι τουρμπατα που θα βγουν στην νεα 3αρα, εφοσον βεβαια βαλεις και μια αναρτησουλα, -αν ειναι να τα συγκρινεις με την δικη σου- εχεις ενα πιο στιβαρο νεο πλαισιο, και το βαρος δεν αυξηθει, σε σχεση με την απερχομενη, εστω 'απλη' 3αρα και οχι την δικη σου si.
Τι μου λες τωρα για ΔΝΤ, κριση και πριν 6χρονια? Υπηρχε δεν υπηρχε, τοτε εκανε 43κ χωρις μεταλλικο χρωμα, και η 'απλη' 320i ειχε απο 35κ.
Η νεα entry level 3αρα, με τα 150κατι που θα εχει 27-32κ και με κανα-δυο εξτρα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, και λογω κυβικων φυσικα, αλλα και λογω χαμηλοτερου κοστους κατασκευης(?) εξελιξης τεχνολογιας, ειναι σε σχεση με την απερχομενη, πιο αποδοτικη, πιο οικονομικη, και το ιδιο γρηγορη σε μικροτερο κυβισμο μαλιστα σε σχεση με την προηγουμενη.
Τοσο δυσκολο ειναι ρε φουστη μου, να το καταλαβουμε? -
@Nikos
Βρε συ Νικο, γ@μω την π@υτανα μου και τα αυτοκινητιστικα που κουβεντιζουμε...
Μετα το 'ευχαριστω, δεν θα παρω', και καλα κανεις, δικαιωμα σου και οκ, (ο καθενας εχει το δικαιωμα να ειναι ερωτευμενος με το αποκτημα του, ειδικα οταν ειναι περιορισμενης παραγωγης), μιλας για την 3αρα με 245 αλογα, που θα κανει 50κ... Βρε αγορι μου γλυκο γιατι συγκρινεις τα νεα 245τουρμπατα αλογα με τα δικα σου 'Μ στημενα' ατμοσφαιρικα 170? Επειδη και τα δυο ειναι 2λιτρα? Δεν θα εχουν καμμια σχεση, πουθενα.Βρε Γρηγόρη...δηλαδή έλεος ώρες ώρες
Τι ακριβώς γράφεις? Διάβασε λίγα ποστ πίσω να δεις πως πάει η κουβέντα.
Δεν κάνουμε politically correct συγκρίσεις για να διαβάζει το αγοραστικό κοινό και να αποφασίζει τι να αγοράσει...και βασικά δεν κάνω ΚΑΜΙΑ σύγκριση ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ.
Επίσης πουθενά δεν έγινε αυτή η σύγκριση που λες. Βγάζεις συμπεράσματα από τα ποστ μου και μπερδεύεσαι.
Δεν αντιπαρέθεσα τα δύο μοντέλα για να κρίνω κάτι.
Αν (λέμε ΑΝ) με ενδιέφερε κάποια νέα 3άρα θα ήταν μόνο αυτή με τα 245. Αυτή λοιπόν θα κάνει 50Κ+, όταν η Χ1 με τα 245 κάνει στην Ελλάδα περί τα 50Κ. Με λίγο εξοπλισμό πάει στα 60Κ για ΠΛΑΚΑ. Άρα λοιπόν, ΓΙΑ ΜΕΝΑ αν ήταν να δώσω την si μου θα πήγαινα μόνο σε ένα τέτοιο, αλλιώς δεν έχει καμία μα καμία μα καμία αξία/ουσία για μένα. Άρα λοιπόν εφόσον ερωτήθηκα, απαντάω ότι δεν αξίζει για ΜΕΝΑ αυτή η κίνηση, από εντελώς οικονομικής άποψης, όχι επειδή είναι χειρότερο αυτοκίνητο. Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Για μένα (κι εδώ έρχεται το ΔΝΤ) σε περιόδους κρίσης δεν έχει καμιά ουσία να σκοτώσω το si μου και να δώσω άλλα 35Κ (τουλάχιστον) για ένα καλό 2λτ F30. Κι ακόμα και στις χαμηλότερες εκδόσεις δεν θα αξίζει με λιγότερα άλογα.
Είναι κατανοητό?
Με 35Κ παίρνω 335i και μου μένει και το si.
Αυτο γραφω πιο κατω, τα δικα σου ατμοσφαιρικα 170, σε επιπεδο αποδοσης-δυναμικων χαρακτηριστικων, θα ειναι σαν τα entry level 150κατι τουρμπατα που θα βγουν στην νεα 3αρα, εφοσον βεβαια βαλεις και μια αναρτησουλα, -αν ειναι να τα συγκρινεις με την δικη σου- εχεις ενα πιο στιβαρο νεο πλαισιο, και το βαρος δεν αυξηθει, σε σχεση με την απερχομενη, εστω 'απλη' 3αρα και οχι την δικη σου si.
Γιατί τα αναφέρεις όλα αυτά?
Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει πουθενά σύγκριση.
Τι μου λες τωρα για ΔΝΤ, κριση και πριν 6χρονια? Υπηρχε δεν υπηρχε, τοτε εκανε 43κ χωρις μεταλλικο χρωμα, και η 'απλη' 320i ειχε απο 35κ.
Μπερδεύεσαι.
Έχουμε και λέμε.
Η si το 2006 έκανε 43Κ. Τι νόημα έχει να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα?
Η τιμή που με ενδιαφέρει όσον αφορά την si μου είναι τι τιμή θα πιάσει στην αγορά εφόσον συζητάμε για αλλαγή αυτοκινήτου. Πρέπει πρώτα να πουλήσεις, για να αγοράσεις.
Η αναφορά του ΔΝΤ ήταν στη νέα 3άρα, ότι δηλαδή δεν έχει νόημα σε τέτοιες περιόδους να κάνεις τέτοια ανοίγματα όταν το αυτοκίνητο που έχεις σε ικανοποιεί και έχει ΜΟΛΙΣ 28.000κμ.
Η νεα entry level 3αρα, με τα 150κατι που θα εχει 27-32κ και με κανα-δυο εξτρα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, και λογω κυβικων φυσικα, αλλα και λογω χαμηλοτερου κοστους κατασκευης(?) εξελιξης τεχνολογιας, ειναι σε σχεση με την απερχομενη, πιο αποδοτικη, πιο οικονομικη, και το ιδιο γρηγορη σε μικροτερο κυβισμο μαλιστα σε σχεση με την προηγουμενη.
Τοσο δυσκολο ειναι ρε φουστη μου, να το καταλαβουμε?Καθόλου δύσκολο. Δε διαφωνούμε πουθενά. Δεν 679042η φορά έγραψα ότι δεν θα αξίζει. Επίσης δεν ξέρουμε τίποτα περί τιμών, αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτές οι τιμές θα ισχύουν, πάλι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ 15.000 ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ για λιγότερα άλογα αλλά καλύτερη ροπή.
Κι όπως απάντησα στον eleos, προτιμώ να τα κάνω αυτά τα 15.000 κάτι πιο ουσιαστικό.
-
@Nikos
Τωρα το ξεκαθαριζεις. Για ΕΣΕΝΑ, αμεσα υποψηφια προς αντικατασταση θα ηταν η 245αρα. Αλλο αυτο.
Εγω λεω ποια συγκρινεται μαζι της αμεσα, σε επιπεδο δυναμικων χαρακτηριστικων-επιδοσεων.
Οσο για τα 15κ, χαλαρωσε, μην τρομαζεις τοσο... Οι si στις αγγελιες, πωλουνται στα 25-28κ, και καμμια απο αυτες δεν εχει τα λιγα χλμ που εχεις εσυ τωρα. Υπαρχουν και κανα δυο με 20κ και 'πειραγμενη' εμφανιση ( )
αλλα και με χλμ κοντα στα 100κ, οποτε τα 15κ που λες απλα δεν υφιστανται... -
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ευτυχώς που το ξεκαθάρισε ο Νίκος, γιατί τα παρακάτω, είναι προφανές πως ΔΕΝ το ξεκαθάριζαν καθόλου:1ο:
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
2ο:
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
για να πάρω 10-15 τουρμπάτα άλογα παραπάνω...ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.
Ωραία...πες ότι πήρε. Και? Και τι κατάφερα? Έχω 50 άλογα παραπάνω για να πήζουν στη κίνηση? Μια χαρά πάει κι έτσι.
Προτιμώ να πάρω ένα 6τάχυτο καρτ με paddles a la F1 με 8.000 που έχει power-to-weight 490 άλογα στο τόνο!
3ο:
πλεον την ροπη ενος διλιτρου/2.5λιτρου σε επιπεδα 1600, αλλα και στην τελικη τιμη αγορας, θα εχεις επιδοσεις 2λιτρου και βαλε, με κοστος φορτωμενου 316i, μεχρι πρωτινως...Γρηγόρη, δεν είπα ότι θα είναι χειρότερο αυτοκίνητο. Προφανώς και θα είναι καλύτερο παντού. Νέο μοντέλο είναι.
4ο:
Καλα βρε Νικο, ενταξει δεν το ειπες, απο αυτα που διαβασα ομως, εγω καταλαβα και αισθανθηκα εναν ελαφρυ 'υποβιβασμο', 'προσπεραση' γενικοτερα για την 3αρα, σε σχεση με την υπαρχουσα.
Έγραψα αυτό:
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν βλέπω πουθενά υποβιβασμό και προσπέραση.
Με ακριβώς ίδια δεδομένα γίνεται, αυτό που κάνεις παρακάτω είναι αβάσιμο:
Το οτι την πηρες εσυ σε απιστευτα καλη κατασταση για ελαφρως μτχ, με σχεδον 30κ ευρω, δεν ειναι κανονας, αλλα λαμπερη εξαιρεση μαζι με τυχη.Τι σχέση έχει πόσο είχε καινούρια? Μη ξεχνάς ότι είχε στάνταρ εξοπλισμό (M-Pack, ηλιοροφή, xenon κλπ) άλλα 10.000 ευρώ επιπλέον της 'στάνταρ' 320i.
Μιλάς τώρα Γρηγόρη για τιμές προ-κρίσης, χωρίς αυξημένο ΦΠΑ, χωρίς φόρο πολυτελείας και 6 χρόνια πριν.
Το ότι τη πήρα 28.000 δε είναι ούτε εξαίρεση, ούτε τύχη. Λέγεται κρίση και τώρα αν βγω στην αγορά πάνω από 15.000 δεν παίρνω.
Άρα η αξία του αυτοκινήτου μου τώρα είναι 15.000 ευρώ στη ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Αυτό που λέω λοιπόν, είναι γιατί να τη σκοτώσω για 15.000 για να δώσω άλλα 15.000 να πάρω λιγότερα άλογα, λίγο βαρύτερο, χωρίς τον ίδιο εξοπλισμό (για M-Pack κλπ βάλε άλλα 10Κ) για οριακά μεγαλύτερη ροπή.
Αυτό σου λέω...δεν αξίζει.
Καταρχάς εικασίες κάνουμε για όλα τα παραπάνω, αλλά ακόμα και όλα αυτά να συμβαίνουν, ξέρεις πολύ καλά ότι δε θα κάτσω να ψάξω το δευτερόλεπτο για να αλλάξω αυτοκίνητο. Να δώσω δηλαδή άλλα 15.000 (μη πω 25.000) για 2-3 δευτερόλεπτα και λίγο καλύτερη άνεση στις ροπές το θεωρώ εντελώς μα εντελώς ανούσιο. Στη κίνηση της Αθήνας δε μου προσφέρει απολύτως τίποτα.
Αρα οταν με 15κ λιγοτερα περιπου, αντιστοιχα με την τοτε νεα δικη σου, ή εστω 8-10κ λιγοτερα απο την 'απλη' 320i που βγαινει μεχρι στιγμης, θα παιρνεις μια νεα, πιο στιβαρη (συμφωνοι λιγοτερο ψαγμενη, σε σχεση με την si, στο θεμα θεσης κινητηρα κατα 11εκ πιο πισω απο την 'απλη' 320i , και το σχετικα μειωμενο βαρος), και ταυτοχρονα το ιδιο ικανη/γρηγορη, αλλα και πιο οικονομικη, σε καταναλωση/συντηρηση 3αρα Bmw, αυτο μονο θετικο μπορει να ειναι, σε τελικη αναλυση. Για το θεμα του βαρους δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο για την νεα 3αρα, αλλα ξερω οτι ηδη η Bmw δουλευει αρκετα στο θεμα αυτο, ειδικα απο την στιγμη που οι αμεσοι ανταγωνιστες Audi (ηδη συναψε συμφωνια με μεγαλη εταιρια αλουμινιου) και Mercedes , εχουν αμεσα σχεδια για τα πιο 'ταπεινα', αλλα best selling μοντελα τους μεσα στα επομενα 2 χρονια...
Είναι λάθος να συγκρίνεις τιμές της ΤΟΤΕ si (πριν 6 χρόνια δηλαδή) και το πόσο ΘΑ βγει η νέα 3άρα.
Θα συγκρίνεις πόσα χρήματα πρέπει να βγάλω από το πορτοφόλι μου για να την αποκτήσω, ώστε να δεις αν αξίζει.
Το μόνο ουσιαστικά καλύτερο που θα έχει από τη δική μου, θα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση.
Γρηγόρη, τη κ@υλ@ μου την έχω κάνει να ξέρεις και είμαι ικανοποιημένος μ'αυτό που έχω. Δεν πρόκειται να μπω σε ιστορίες για 10-20 παραπάνω άλογα και 10χλγρμ ροπής.
Αν έκανα κάποια κίνηση θα πήγαινα σε μτχ 335i, αλλά ποιός πληρώνει τέλη 3λτ σε περίοδο ΔΝΤ?
Δεν ξέρω όμως βρε Νίκο, μήπως πρέπει να αγοράσεις την καινούρια τελικά; Γιατί εμένα δεν με έπεισες φοβάμαι...
ΥΓ: Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
-
Ο καθενας τα βλεπει απο το δικο το οπτικο πρισμα...
Για παμε τωρα, οι δικες μου υπογραμμισεις:'Γιατί η 3άρα με τα 245 μη περιμένετε να κάνει 30 ...καμιά 50αριά θα κάνει. Άντε λοιπόν στα 30-40 να έχει κανένα μοτέρ με 180 άλογα. Σιγά τα ωά'
Δεν μας ενδιαφερει η 245αρα, που συγκρινεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με την σημερινη 325i, εκτος αν ο Νικος εχει 325i και δεν το ξερω...
'Και τι κατάφερα? Έχω 50 άλογα παραπάνω για να πήζουν στη κίνηση? Μια χαρά πάει κι έτσι.'
Για τον Νικο μπορει να πηζουν, (*οχι τα 50, εγω μιλαω για παραπανω ροπη της αντιστοιχης σε επιδοσεις τουρμπατης 1600αρας, που τιμολογιακα θα κινειται περιπου στα +5-7κ πανω απο την τιμη που πιανει τωρα του Νικου, για να την παρεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, τωρα τα +15κ, που βρεθηκαν ξαφνικα, ειναι αλλη ιστορια... * )
για αλλους ομως οχι, και για αλλους ακομα και παραπανω απο 100αλογα μπορει να πηζουν...
Τι σημαινει αυτο, οτι δεν αξιζει? Οχι βεβαια, και καλα κρασια, μια χαρα πανε ολα, αμμα ξερεις να τα πας, το θεμα ειναι οτι
το καλυτερο -σε ροπη- στην συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι καλυτερο, και δεν ειναι πλεονασμος, ειδικα οταν μιλαμε για OIKΟΓΕΝΕΙΑΚΟ αυτοκινητο, δηλαδη να εχει προδιαγραφες για φορτωμα, παιδια σκυλια, κτλ...'Αααα...**και λένε ότι θα είναι πιο βαριά από την Ε90 **και σίγουρα πιο βαριά από την si'
Εγω αλλα εχω διαβασει, και το ανεφερα, ακομα και ετσι ομως, τα 5χλγμ ροπης παραπανω ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και αυτο το ενδεχομενο, επιπλεον η si ειναι ειδικο μοντελο, θα μου πεις, 'ο Νικος αυτη εχει', ενταξει, αλλα ο Νικος περα απο το οτι μιλαει ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, συνεχιζει να δικαιολογει οτι ειναι καλυτερα ετσι, παρα να εχει την νεα, σε γενικοτερο πλαισιο, θετοντας τιμες που δεν ισχυουν (15κ μτχ η si... )
Και ναι τα 28κ αγορας Si με 15κ χλμ στο οδομετρο, λεγονται εξαιρεση και τυχη, οσο και αν πιστευεις/ετε το αντιθετο.
Σημερα μετα απο 2χρονια(?) που εκανε την αγορα του ο Νικος μια καλη si (ουτε καν ομως σαν του Νικου, ακομα και με τα σημερινα 30κ χλμ) παιζει στα 25-28κ.Α, και αυτα τα τονισμενα, ειναι δικα μου.
BMW 3-Series 2012 - F30/F32