-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στην αρχή, είχαν πει για τεκμήρια χρήσης, αρκετά λογικό .... μετά δεν του έβγαιναν τα κουκιά ..... ΑΘΛΙΟΙ !!! μια από τα ίδια και χειρότερα .....
τεκμηρια χρησης/κατοχης ειναι αυτα που ανακοινωσαν.
και σε γενικες γραμμες, τα βρισκω σωστα.
σωστα?
Δηλ. μια Κορβετ εχει διπλασιο κοστος χρησης απο μια 997?Δε νομιζω.
καλα για τα σκαφη απιστευτη τσοντα...μια βαρκα 4μετρη τεκμηριο 8000!!!
Κανενα τεκμηριο δεν μπορει να ειναι σωστο εφ οσον ειναι με βαση τον κυβισμο.Στα σκαφη πρεπει να πηγαινει με βαση την ιπποδυναμη για τα μηχανοκινητα, οχι το μεγεθος.
κατσε να δεις τι συνολο βγαζουν ολα αυτα μαζι και θα σου πω εγω. Πανικος εχει να γινει του χρονου. -
Να κάνω μια λίγο... τεχνική ερώτηση?
Εγώ που αγόρασα καινούργιο αμάξι το 2009 πληρώνοντας μετρητά όλο το ποσό, στο 851 της Ε1 τι θα δηλώσω, την τιμή του αμαξιού σύμφωνα με το τιμολόγιο αγοράς?
Του χρόνου την τιμή αγοράς μείον την υποτίμηση λόγω παλαιότητας?E1: http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=s ... TBmMThiZmE
-
Φετος το ποσό του τιμολογίου μόνο στον 719.
Του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί στο τεκμήριο του κυβισμού του αυτοκινήτου στον 851. Δλδ. και φέτος να το γράψεις δεν θα πιαστεί υπόψη, με την προυπόθεση ότι δεν εμπίπτεις σε ειδικές περιπτώσεις(πχ 4-5 τεκμήρια διαβίωσης) -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Φετος το ποσό του τιμολογίου μόνο.
Του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί στο τεκμήριο του κυβισμού του αυτοκινήτου.Thanks!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δηλαδη ιδια ετησια εξοδα εχει μια C180 (1600) κι ενα Φιεστα 1600? Ποτε επιτελους θα καταλαβουν οτι δεν ειναι τα κυβικα ο καθοριστικος παραγοντας των εξοδων ουτε της αγορας ουτε της συντηρησης ενως οχηματος......Συμφωνω οτι πρεπει να πληρωσουν οσοι δηλωναν μεχρι σημερα 3000 ευρω και κυκλοφορουσαν με πανακριβα αυτοκινητα..αλλα με πανακριβα οχι απλα με μεγαλου κυβισμου!!Τα έχουμε γράψει χιλιάδες φορές... Αυτά ξέρουν εδώ και τόσα χρόνια, αυτά 'τους αρκούν'. Δείχνει πόσο λίγη όρεξη για δουλειά έχουν και πόσο άσχετοι είναι με το αντικείμενο.
-
Επίσης διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο το εξωφρενικό ότι αν ένα όχημα ανήκει σε περισσότερους ιδιοκτήτες εφαρμόζεται ολόκληρο το τεκμήριο στον κάθε ιδιοκτήτη πιά για να αποφεύγεται η μεταβίβαση ποσοστού σε συγγενείς...
(http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27471153)
Σίγουρα δεν αφορά πολλούς (εμένα μ' ενοχλεί, αλλά το ξεπερνάω), αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι τον συνεχή παραλογισμό...
-
νομίζω, ότι ο τύπος είναι λίγο υπερβολικός....
-
Ο χρήστης Εμμανουήλ Καρποδίνης έγραψε:
Επίσης διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο το εξωφρενικό ότι αν ένα όχημα ανήκει σε περισσότερους ιδιοκτήτες εφαρμόζεται ολόκληρο το τεκμήριο στον κάθε ιδιοκτήτη πιά για να αποφεύγεται η μεταβίβαση ποσοστού σε συγγενείς...(http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27471153)
Σίγουρα δεν αφορά πολλούς (εμένα μ' ενοχλεί, αλλά το ξεπερνάω), αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι τον συνεχή παραλογισμό...
δεν υπαρχει σαλιο στα ταμεια, και ετσι θα πιασουν πολλους που εχουν γραψει τα αυτοκινητα τους σε 2-3 ατομα.
φυσικα και ειναι παραλογο. -
Ο χρήστης Εμμανουήλ Καρποδίνης έγραψε:
Επίσης διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο το εξωφρενικό ότι αν ένα όχημα ανήκει σε περισσότερους ιδιοκτήτες εφαρμόζεται ολόκληρο το τεκμήριο στον κάθε ιδιοκτήτη πιά για να αποφεύγεται η μεταβίβαση ποσοστού σε συγγενείς...(http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27471153)
ετσι γραφτηκε και σε αλλο τοπικ.
Περσι το καλοκαιρι μου κατσε μια στραβη στα οικονομικα ενω εκανα ονειρα για Κορβετ. Ευτυχως γιατι τωρα θα την ειχα βαλει στον κ λο μου -
Γνωστός με εισόδημα περί τις 17000 ευρώ το χρόνο σκέφτεται αγορά μτχ. 1800αριου με τιμή (μετρητά από ιδιώτη) 9.000 έουροζ.
Στο 2010 πρέπει να εμφανίσει εισοδήματα 9.000+3.400 (τεκμήριο αγοράς+διαβίωσης); Από 2011 και μετά μόνο τα 3.400;
Σε τι ακριβώς παίζει ρόλο το σε ποιον μήνα θα αγοραστεί το αυτοκίνητο; Π.χ. αν αγοραστεί 6ο μήνα, το τεκμήριο διαβίωσης μειώνεται στο μισό για το 2010;
Το τεκμήριο αγοράς επηρεάζεται από το μήνα της αγοράς (θα πρέπει δηλαδή να φανεί ότι το αγορασε με κεφάλαιο από προηγούμενα έτη);
Ευχαριστώώωωωω...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γνωστός με εισόδημα περί τις 17000 ευρώ το χρόνο σκέφτεται αγορά μτχ. 1800αριου με τιμή (μετρητά από ιδιώτη) 9.000 έουροζ.Στο 2010 πρέπει να εμφανίσει εισοδήματα 9.000+3.400 (τεκμήριο αγοράς+διαβίωσης); Ναι + το τεκμήριο κατοικίας ανάλογα με τα τ.μ. της ιδιόκτητης ή μισθωμένης κατοικίας + ένα ακόμη γενικό τεκμήριο 3.000 ή 5000 για έγγαμους, το οποίο όμως παίζεται Από 2011 και μετά μόνο τα 3.400; Όλα τα υπόλοιπα πλην το τεκμήριο αγοράς
Σε τι ακριβώς παίζει ρόλο το σε ποιον μήνα θα αγοραστεί το αυτοκίνητο; Π.χ. αν αγοραστεί 6ο μήνα, το τεκμήριο διαβίωσης μειώνεται στο μισό για το 2010; Σωστά
Το τεκμήριο αγοράς επηρεάζεται από το μήνα της αγοράς (θα πρέπει δηλαδή να φανεί ότι το αγορασε με κεφάλαιο από προηγούμενα έτη); Δεν έχει σχέση ο μήνας, έχουν σχέση τα χρόνια τα οποία πρέπει να είναι συνεχόμενα, αφού αφαιρεθούν τα όποια τεκμήρια που τα επιβάρυναν. Απο ότι βλέπω οριακά δεν θα χρειαστεί επικληση προηγουμένων ετών.
Ευχαριστώώωωωω...
-
Ρε άτιμε, με αυτό το χρώμα κόντεψα να βγάλω τα μάτια μου!
Δηλαδή, π.χ. έχουμε (τιμή αγοράς) 9.000+ (τεκμήριο διαβίωσης διαιρεμένο περίπου με τους 66 μήνες που απομένουν) 1.700+ (γενικό τεκμήριο που είπες) 3.000=13.700 αφού είναι άγγαμος και δε διατηρεί σπίτι.
Στο οριακά με μπέρδεψες, το 13.700 δεν είναι και οριακό σε σχέση με το 17.000. Χάνω κάτι;
Υ.Γ. Τι ακριβώς μπορεί να εμποδίσει την αγορά να φαίνεται σαν π.χ. 5.000 στα χαρτιά αφού πάει σε ιδιώτη και ο ιδιώτης να πάρει κανονικά τα 9.000 που συμφωνήθηκαν;
-
Με κόκκινο γράφουν μόνο οι μοδεράτορες
Έγραψα οριακά θεωρώντας ότι είναι έγγαμος κι έχει και σπίτι, οπότε δεν πολυέβγαινε η εξίσωση. Εάν είναι έτσι όπως τα γράφεις είναι ΟΚ.
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση του υστερόγραφου. Απλά, να μην έχει κι ο άλλος κάποιο τεκμήριο να καλύψει και να ψάχνει επίσημα λεφτά. -
-
Τελικά για εισαγόμενα μεταχ/να ισχύει η 1η κυκλοφορία στην Ελλάδα ή στην άδεια?
-
tελικα τι ισχυει?Αν καποιος αγορασει ενα αμαξι με τεκμηριο 5.000 ευρω σε δυο ονοματα, το τεκμηριο μοιραζεται ή διπλασιαζεται?
-
Σε περίπτωση που η συγκυριότητα του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης είναι πραγματική, η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη που αναλογεί σε αυτό επιμερίζεται μεταξύ των συγκυρίων κατά τον λόγο του ιδανικού μεριδίου καθενός.
ΟΜΩΣ
Σε περίπτωση εικονικής μεταβίβασης αυτοκινήτου της περίπτωσης αυτής ή εικονικής κτήσης αυτών από περισσότερα πρόσωπα, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη του ισχύει αυτοτελώς στο σύνολό της για καθέναν από τους συμβαλλομένους. Ως εικονική θεωρείται ιδίως η μεταβίβαση ή η κτήση όταν πραγματοποιείται μεταξύ συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας κατευθείαν γραμμή ή εκ πλαγίου μέχρι και τον τρίτο βαθμό, οπότε επιτρέπεται και η ανταπόδειξη. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε περίπτωση που η συγκυριότητα του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης είναι πραγματική, η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη που αναλογεί σε αυτό επιμερίζεται μεταξύ των συγκυρίων κατά τον λόγο του ιδανικού μεριδίου καθενός.
ΟΜΩΣ
Σε περίπτωση εικονικής μεταβίβασης αυτοκινήτου της περίπτωσης αυτής ή εικονικής κτήσης αυτών από περισσότερα πρόσωπα, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη του ισχύει αυτοτελώς στο σύνολό της για καθέναν από τους συμβαλλομένους. Ως εικονική θεωρείται ιδίως η μεταβίβαση ή η κτήση όταν πραγματοποιείται μεταξύ συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας κατευθείαν γραμμή ή εκ πλαγίου μέχρι και τον τρίτο βαθμό, οπότε επιτρέπεται και η ανταπόδειξη.Ακριβώς η περίπτωσή μου δηλαδή!
Στα @@ μου βέβαια, η μάνα μου έχει στην κατοχή της την μισή κυριότητα της BMW κι εγώ την άλλη μισή, με την Lancia πια να εμπίμπτει σε τεκμήριο παλαιότητας, οπότε θα μου μερικές μάντρες με @@... -
δηλ καποιος με δικο του σπιτι 100τμ ανυπαντρος και με μισθο πχ 1700 ευρω το μηνα δεν παιζει να εχει στο ονομα του μια carrera ας πουμε.
-
Μια χαρά μπορεί, αυτά θέλουν περίπου τεκμήριο 21.000 ( 3.6 κινητήρα βάζω) και αν η porsche είναι άνω της 5ετίας το τεκμήριο της πέφτει στα 10.220 και άρα συνολικό 16.620 τεκμαρτό εισόδημα.
Κάποιος με 1700 ευρώ το μήνα έχει εισόδημα είτε 1714 = 23.800 είτε 1712 = 20.400. Συνεπώς αν πάρουμε τη χειρότερη περίπτωση δηλ. 17*12 και καινούρια porsche θα φορολογηθεί για έξτρα 600 ευρώ και άρα θα πληρώσει 150 ευρώ φόρο παραπάνω...Τρίχες κατσαρές δηλ. ένα γέμισμα βενζίνης της porsche του, ένα έξτρα έξοδο 150 ευρώ το χρόνο για να χαίρεται την Porshe του, τί συζητάμε.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις καλύπτει όλο το τεκμήριο και δεν έχει ούτε καν αυτό το πρόβλημα.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012