-
-
Προφανώς κάποιοι ξεχνούν το πόσο δίκαια λειτουργούσε το 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' τις προηγούμενες δεκαετίες...
'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και οι ΒΙΛΕΣ των 'σοσιαλιστών' εκπροσώπων του λαού'
Να μην ξεχνάμε βέβαια και την φιλολαική πολιτική ΠΑΣΟΚ, το οποίο εφάρμοσε το λεγόμενο 'Πόθεν Έσχες' για κάποιον πολίτη ο οποίος αγόραζε ένα Fiat Panda 750cc, αλλα ποτέ δεν τόλμησε να το εφαρμόσει για τα στελέχη του, πόσο μάλλον για τον πρόεδρό του και την αγορά της περιβόητης Βίλας Λουμίδη στην Εκάλη, η οποία κόστισε 1.500.000.000 δρχ για την αγορά και 700.000.000 δρχ για την ανοικοδόμηση, σύνολο 2,2 ΔΙΣ δρχ (αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της τότε εποχής), το 'δώρο' του Ανδρέα Παπανδρέου προς την νέα του σύζυγο Δήμητρα Λιάνη!
Φυσικά το που βρέθηκαν τα χρήματα για το 'κωλόσπιτο' δεν το μάθαμε ποτέ. Ο απλός πολίτης όμως που τολμούσε να προβεί σε αγορά οποιοδήποτε περιουσιακού στοιχείου μεγαλύτερης αξίας των οικονομικών των δυνατοτήτων (ακόμα και για όχι παράλογα ποσά) την έτρωγε με τη μια στο κεφάλι.
Όπως επίσης και κάμποσοι δεκάδες ακόμα πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις που απέκτησαν χίλια δυο πράγματα αλλά ποτέ δεν λογοδότησαν που βρήκαν τα χρήματα και ποτέ δεν θα γίνει έλεγχος για αυτά.
Ξυπνήστε!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Προφανώς κάποιοι ξεχνούν το πόσο δίκαια λειτουργούσε το 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' τις προηγούμενες δεκαετίες...Σίγουρα λειτουργεί περισσότερο από το να μην υπάρχει καθόλου...
Από κει και πέρα για τους πολιτικούς δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι για τους ίδιους δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για τον απλό λαό. Το κακό όμως είναι ότι ο απλός λαός ηλιθίως ξαναψηφίζει αυτούς που με θράσσος γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους. Θα μου πεις υπάρχουν και καλύτεροι;;;
Όσον αφορά τη ροζ βίλα να 'ναι καλά οι δανειστές, ένας από τους οποίους και ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Περιττό να αναφερθεί ότι η φοροδιαφυγή μπήκε στο πετσί του Έλληνα επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού έμαθαν τι σημαίνει το 'είπαμε και ένα δωράκι αλλά όχι και 400 εκατομμύρια'. Πρακτικά νομιμοποιήθηκαν τα φακελάκια, τα δωράκια, κτλ με την ευχή του πρωθυπουργού και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, να συζητάμε λύσεις πάταξης της φοροδιαφυγής.
-
Οι κλέφτες και οι ψεύτες δεν έχουν χρώμα και κοινωνική τάξη και δυστηχώς δεν χαίρονται μόνο τον πρώτο χρόνο στην Μπανανία μας.
-
Πάντως, εγώ σήμερα είδα στην πόλη του Ναυπλίου, αφενός ότι ακριβό αμάξι μπορείτε να φανταστείτε, αφετέρου δεν έπεφτε καρφίτσα από Έλληνες σε καφέ, ταβέρνες κλπ...
Όλοι αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη και ουχί στο Ελλαδιστάν; (το ίδιο πάνω κάτω σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε ΣΚ του χρόνου).. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πάντως, εγώ σήμερα είδα στην πόλη του Ναυπλίου, αφενός ότι ακριβό αμάξι μπορείτε να φανταστείτε, αφετέρου δεν έπεφτε καρφίτσα από Έλληνες σε καφέ, ταβέρνες κλπ...
Όλοι αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη και ουχί στο Ελλαδιστάν; (το ίδιο πάνω κάτω σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε ΣΚ του χρόνου)..Αυτο δεν ειναι ενδεικτικο της καταστασης που επικρατει. Καποτε οι ταβερνες ειχαμε και καθημερινα κοσμο. Τωρα μονο Κυριακη μεσημερι αντε και Σαββατο βραδυ το πολυ.
-
Aν υποθεσουμε οτι απο τα 11 εκατομμυρια πληθυσμου ενα 10% εχει δυνατοτητα να 'βγει βολτα' εχουμε 1.100.000 χιλιαδες ανθρωπους να 'γεμιζουν καφετεριες και ταβερνες'.Αν απο αυτους το 10% διαθετει 'ακριβο αυτοκινητο' εχουμε αυτοματως 110.000 'πολυτελη αυτοκινητα' να σουλατσαρουν ανα τας οδους και τα ρυμας.
Το υπολοιπο 90% (οχι βεβαια πως πειναει) ειναι το θεμα. -
Το να κρινεις απ την απ εξω ειναι ευκολο. Για σκεψου να χεις ενα μαγαζι που τη βδομαδα βγαινει δε βγαινει και περιμενοντας το ΣΚ να σου κατσει μια τρελλη βροχη και να μην πατησει κανενας!
Το χε παθει φιλος με ανθοπωλειο την ημερα του Αγ. Βαλεντινου. Ψωνισε τ αντερα του φορτωσε το μαγαζι και τον επιασε μια καταιγιδα...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Aν υποθεσουμε οτι απο τα 11 εκατομμυρια πληθυσμου ενα 10% εχει δυνατοτητα να 'βγει βολτα' εχουμε 1.100.000 χιλιαδες ανθρωπους να 'γεμιζουν καφετεριες και ταβερνες'.Αν απο αυτους το 10% διαθετει 'ακριβο αυτοκινητο' εχουμε αυτοματως 110.000 'πολυτελη αυτοκινητα' να σουλατσαρουν ανα τας οδους και τα ρυμας.
Το υπολοιπο 90% (οχι βεβαια πως πειναει) ειναι το θεμα.Φίλε μου δε νομίζω ότι είναι αυτής της τάξης τα νούμερα που λες. Γιατί το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει ας πούμε και στο Μπουρνάζι και στο Χαιδάρι (στη γειτονιά μου), όπου μέρα νύχτα σχεδόν όλο το χρόνο δυσκολεύεσαι να κάτσεις για καφέ από την πολυκοσμία.
Δε λέω μαυτά και μαυτά ότι δεν έχει τίποτα αλλάξει σαυτά τα τελευταία χρόνια, αλλά ισχυρίζομαι το εξής απλό...Υπάρχει ακόμα αρκετό χρήμα σε αρκετούς συμπολίτες μας ώστε να μη ζορίζονται διόλου στις κοινωνικές ας πούμε συνήθειές τους (τουλάχιστον), χρήμα που είτε προέρχεται από αδήλωτους πόρους είτε, σε αρκετές περιπτώσεις, προκύπτει ως οικονομική ενίσχυση γονέων προς ακαμάτικα και κακομαθημένα τέκνα σε ηλικίες που μπορεί να φτάνουν ή και να περνάνε τα 40 έτη ηλικίας (των τέκνων).
Τα ανωτέρω ισχύουν σε σαφώς μεγαλύτερο βαθμό αν ανατρέξουμε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας...
Τέλος, όταν αναφέρομαι σε πολυτελή αυτοκίνητα, δεν εννοώ μόνο BMW335i, Porsche Carrera, BMW X5, Mercedes CLS κλπ...Αναφέρομαι και σε αυτοκίνητα 1-2 ετών κατηγορίας τιμής 22-32.000 ευρώ τα οποία καβαλάνε παιδάκια 25-30 ετών τα οποία είθισται τα σαββατοκύριακα να εκδράμουν σε Ναύπλιο, Αράχοβα, χιονοδρομικά, κλπ προορισμούς ανά την Ελλάδα...Και μη μου πεις ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι πολυπληθέστατη...Πρόκειται άραγε για εκπροσώπους της γενιάς των 700 ευρώ (κάτι σαν Αλέξης Τσίπρας ας πούμε ) ή κάτι άλλο; -
Ο ανεργος στην Ελλαδα δεν νοειται να μην καταλωνει 100€ την ημερα για πλακα Τσιγαρα,καφεδες,τυροπιτες,βενζινη,ταβερνα,και κλαμπάκι οι νεότεροι,γιατι 'αυτα δεν κοβονται φίλε'
Στις γειτονικες χωρες το..αυτο τους εχει βγει απο το στομα...ουτε το ΣΚ δεν βλεπεις κοσμο εξω,εδω ακομα δεν ειμαστε ετσι,εδω ακομα θρηνουμε για το οτι τα μπουζούκια δεν εχουν πια κόσμο την Δευτέρα. -
η 'φτωχεια' θελει καλοπεραση...
-
Δεν ξέρω αν είναι εδώ το σωστό τοπικό αλλά ας ρωτήσω (bill αν έχεις καταλληλότερο να προτείνεις )
Όταν είχα έρθει Ολλανδία, είχα φέρει σχεδόν όλες μου τις οικονομίες στο λογαριασμό εδώ.
Τώρα με τους μισθούς, ακουμπάω το αφορολόγητο όριο καταθέσεων εδώ όμως.
Αν σηκώσω μέρος των χρημάτων και το μεταφέρω ελλάδα (εχει σημασία με ποιόν τρόπο ?) μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί το έκανες? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι εδώ το σωστό τοπικό αλλά ας ρωτήσω (bill αν έχεις καταλληλότερο να προτείνεις )Όταν είχα έρθει Ολλανδία, είχα φέρει σχεδόν όλες μου τις οικονομίες στο λογαριασμό εδώ.
Τώρα με τους μισθούς, ακουμπάω το αφορολόγητο όριο καταθέσεων εδώ όμως.
Αν σηκώσω μέρος των χρημάτων και το μεταφέρω ελλάδα (εχει σημασία με ποιόν τρόπο ?) μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί το έκανες?Να σου στειλω το ΙΒΑΝ μου;
viewtopic.php?f=13&t=18374 δεν ειναι πιο καταλληλο;
-
το βάζω κι εκεί
-
Πάντως σε ένα συμφωνώ με αυτούς που μάχονται το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια, ότι θα τη πληρώσει η μαρίδα και όχι οι καρχαρίες που σίγουρα θα βρούν τρόπο να ξεφύγουν άρα πρέπει να αποκτίσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, κοινωνική συνείδηση και να μην λέμε 'έλα μωρέ όλοι το ίδιο κάνουμε'' ή ''ας είναι ένα δάχτυλο από τον κόλο μου και δεν με πειράζει'' και να αναλάβουμε τις ευθήνες μας π,χ να ζητάμε πάντα απόδειξη, να μην υποκύπτουμε στον διαφθαρμέρνο εφοριακό ή γιατρό και να καταγγέλουμε κάθε παράνομη δραστηριότητα γιατί εκεί που μας φτάσανε οι απατεώνες νομίζω η ρουφιανιά μοιάζει πταίσμα.
-
το μαυρο χρημα δεν ειναι 30 δισ ειναι 130 δις.
Προσφατα βραδυνος νυχτομπουκαλακιας εβγαλε στη Τζια 50 κιλα στηρες. Τα ψαρια δοθηκαν Χ 30 € το κιλο = 1500 νυχτοκαματο.
Τετοιου ειδους δουλειες δεν προκειται να πιαστουν με κανενα τεκμηριο η ποθεν εσχες
Απ την αλλη πιστευω πως αν δεν υπηρχε το μαυρο χρημα οι Ελληνες θα ειχαν πεθανει απ την πεινα με τους μισθους που παιρνουν. -
Απο ότι κατάλαβα το ΣΚ
Στα αυτοκίνητα μάλλον πάμε από τα 1,400 - +οο κυβικά, με τεκμήριο από 2,000 έως 6,000 Euro το χρόνο που είναι λογικό ΙΜΟ.
Στα σπίτια το τεκμήριο θα είναι 2 -3euro/ τμ το μήνα που είναι λογικό ΙΜΟ για να καλύπτει και τα έξοδα λογ/μων ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.
Όλες οι δαπάνες που εκπίπτουν (γιατροί, ασφάλειες, δίδακτρα, εστιατόρια, κλπ) θα είναι τεκμήριο που και αυτό είνια λογικό ΙΜΟ.
Με την ταυτόποιηση των κινητών εξετάζεται μέσω ΑΦΜ και με στοιχεία από τους λογ/μους μέσω των εταιρειών κινητής να βρίσκουν την ετήσια κατανάλωση ανσ ΑΦΜ.
Θα δηλώνουμε το υπόλοιπο των καταθέσεων μας σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιο μας σε μετοχές , ομόλογα.Ψάχνουν τρόπους και για κάποιες άλλες δαπάνες, αλλά είναι προς την σωστη κατεύθυνση και αρχίζουν να πλησιάζουν.
-
Δηλ. οι ιατρικες δαπανες που ειναι φοροαπαλλαγη τωρα θα ειναι τεκμηρια?
Και μετα ψαχνουν τους ιατρους στο κολωνακι που δεν κοβουν αποδειξεις -
Έρχεται και μετρητής κλανιάς που ενσωματώνετσαι στον πρωκτό. Όσο πιο πολύ κλάνεις τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει το τεκμήριο. Κλάνεις πολύ? = τρως πολύ = ξοδεύεις = έχεις. Πλέρωνε
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Δηλ. οι ιατρικες δαπανες που ειναι φοροαπαλλαγη τωρα θα ειναι τεκμηρια?
Και μετα ψαχνουν τους ιατρους στο κολωνακι που δεν κοβουν αποδειξειςΠού είναι το περίεργο;;;;;;
Το ότι είναι τεκμήριο δε σημαίνει ότι δε μπορεί να είναι και φοροαπαλλαγή. Πρέπει να μπορείς να αποδείξεις πού τα βρήκες, εφόσον το πράξεις όμως θα αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημά σου.
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012