-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Συμπληρωματικα οχι δεν τυμωριθικε κανεις μονο αποζημειωσεις βγηκακ,
Τωρα για το θανατηφορο μπορει να υπαρχει κ τιμωρια αν κ δεν το κοβω!Για να υπάρξουν τιμωρίες, πρέπει να προηγηθεί είτε μήνυση είτε αυτεπάγγελτη δίωξη (μετά το θανατηφόρο τροχαίο). Εγώ, από τα όσα έγραψες, κατάλαβα ότι εσύ και το ζευγάρι από το πρώτο αυτοκίνητο προχωρήσατε σε αγωγή για αποζημίωση και όχι σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου (κατασκευαστικής, ΥΠΕΧΩΔΕ(;) που παρέλαβε τον δρόμο, κτλ). Σωστά; Οι γονείς του παιδιού που έχασε τη ζωή του έχουν κάνει αγωγή, μήνυση ή και τα δύο;
Πέρα από τα παραπάνω, μπράβο σας που ασχοληθήκατε και το κυνηγήσατε αντί να πείτε 'δε γ...εται, δε θα βγάλουμε άκρη'
-
Μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι σε ευθεια.... μαζεψε νερο ολο το πλατος του δρομου.... ενω δεν ηταν λαθος η εγκαρσια κληση του οδοστρωματος... συνηθως 2,5% σε ευθειες.... Μια πιθανοτητα 'παιζει' να τυχαινει εκει να αλλαζει η κατα μηκος κλιση του δρομου και να ειναι 'κατω σημειο' .....και παραλληλα να μην αποστραγγειζει το νερο απο το 'φρυδι' στην ακρη του επιχωματος.... ομως οταν η μελετη ομβριων ειναι σωστη τοτε δεν συμβαινει συγκεντρωση νερου.... αρα για μενα ειναι λαθος κατι στην μελετη ομβριων.... (εφ'οσον η κατασκευη την ακολουθησε...) και θελει διορθωση... κατι που μπορει να γινει τοπικα και να μην ξαναπαρουσιαζεται αυτο το φαινομενο.... Δεν ειναι δυνατον να λυσουν το προβλημα με μια ταμπελα..... Καταλαβα οτι το προβλημα ειναι χρονια εκει και μου κανει εντυπωση που η Εγνατια Α.Ε. δεν εχει επιληφθει του προβληματος... (πιστεψτε με δεν ειναι πολυ δυσκολο να διωρθωθει...τεχνικα εννοω...) και κοιμουντε ησυχοι εχοντας βαλει μια ταμπελα μονο.....
-
Με την πινακίδα καλύφθηκαν νομικά - αυτό που τους ενδιαφέρει δλδ -. Οπότε την επόμενη φορά που γίνει ατύχημα εκεί, θα του πουν 'Κύριος, βάλαμε μια τεράστεια πινακίδα που σε προειδοποιεί... ας μην έτρεχες...'. Case closed.
-
Πιστεύω ότι ένα άλλο ηθικό δίδαγμα που βγαίνει από την ιστορία είναι η σωστή συμπεριφορά μας όταν πρέπει να ακινητοποιηθούμε σε αυτοκινητόδρομο.
Το σωστό είναι συνήθως να φορέσουμε το ανακλαστικό γιλέκο (που έχουμε πάντα στο αυτοκίνητο) και να βγούμε εκτός του αυτοκινητοδρόμου, περνώντας πάνω από τις προστατευτικές μπάρες.
Και ένα αδιάβροχο για όταν βρέχει, δε βλάπτει...
Επίσης προσωπικά έχω πάντα στο αυτοκίνητο προειδοποιητικό φακό για τέτοιες περιπτώσεις...
-
Κατ αρχην να ευχαριστισω ολους για το ενδιαφερον κ τις αποψεις σας !
Κ για θα απαντησω χωρις quete χαρην συντομιας σε καποια απο τα ερωτηματα.manosk- το ακριβες χιλιομετρο δεν το θυμαμαι αναφερω ποιο πανω το σημειο, οποιος βορειοελλαδιτης περασει απο εκει θα το καταλαβει κ ας σημειωσει το ακριβες χιλιομετρο, απο το μπλε ταμπελακι.
θα το τσεκαρω κ απο την δικογραφια την οποιο δεν εχω τωρα κοντα μουKing Alexander- Το θεμα για αυτους εχει ληξει πλεον διοτι εχουν υπερκαληφθει νομικα κ δεν μπορει κανεις να τους κανει τιποτα απο εδω κ περα.Χαρακτηριστικα να πω οτι οταν πηγα στον δικηγορο μπορει να με ρωτησε ισα με 10 φορες αν υπηρχε πηνακιδα που να μειωνει το οριο ταχυτητας !
Τα δικαστιρια δεν δεχονται ''το ειδα τελευταια στιγμη κ δεν προλαβα'' ειναι του ''ηταν εκει κ οφειλες να το προσεξεις''rx8_drifter Σ ευχαριστω, ηταν η ολη κατασταση απο το συμβαν μεχρι το δικαστιριο μια πολυ ψυχοφθορα διαδικασια αλλα πιστευω οτι αξιζε τον κοπο, κ οχι απαραιτητα για τα λεφτα τις αποζιμιωσης,αλλα για να ειναι ισως ποιο προσεκτικοτεροι στο μελλον κ να μην μας περνανε για ζωα κ χαρην του κοστους κατασκευης να χανονται ανθρωπινες ζωες στην ασφαλτο!!
lokatzis- Ειναι ετσι ακριβως οπως τα περιγραφεις, κ οσο για τους γονεις του παιδιου ναι εχου κανει κ αυτοι κ στα δυο αλλα η αποζημιωση θα δωθει μαλλον κατα πασα πιθανοτητα κ παλι απο την κατασκευαστρια, τωρα οσο για ποινικες διοξεις δεν γνωριζω να σου πω αν εκαναν κ μυνηση κατα παντος υπευθηνου, το προφανες ειναι να εχουν κανει .Σ ευχαριστω
224.v- Απο τα γραφομμενα σου εχω την εντυπωση οτι εισαι μηχανικος.
Δεν εχω την γνωση να σου απαντησω γιατι το που τελικα οφειλονταν ολη αυτη η υπερογκη συγκεντωση ομβριων αλλα οπως προανεφερα ηταν καθαρα θεμα κλισης.
Το εντυπωσιακο τις υπεθεσης ειναι οτι το κομματι εκει ειναι κ ψιλοανηφορικο,αλλα μαλλον κατι δεν υπολογιστικε η δεν μετριθηκε σωστα. -
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται αρκετά περίεργο σε ένα τόσο τεχνικά άρτιο δρόμο πως μπορεί να έγινε τέτοιο λάθος και ακόμα πιο περίεργο πως δεν έχει διορθωθεί ακόμα. Θα ήθελα πολύ να δω μία φωτογραφία της οδού στο σημείο αυτό ή έστω εάν κάποιος ξέρει που είναι μία εικόνα του στο google earth...
-
Το σημείο είναι περίπου εδώ
Οι συντεταγμένες είναι ακριβώς πάνω στο σημείο της γέφυρας κάτω από την οποία διέρχονται οι σιδηροδρομικές γραμμές.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το σημείο είναι περίπου εδώΟι συντεταγμένες είναι ακριβώς πάνω στο σημείο της γέφυρας κάτω από την οποία διέρχονται οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Το σημειο που εχεις τοποθετησει το βελακι ειναι ακριβως στην γεφυρα που περνα το τρενο, για την ακριβεια ειναι περιπου 300-400 μετρα ποιο πισω
Ποσταρω μερικες φωτο:
Αυτη ειναι τοποθετημενη 6 μερες μετα το ατυχημα( προσεξτε την προχειροτητα τις τοποθετησης)
Αυτη ειναι τοποθετημενη 2 περιπου μηνες μετα το ατυχημα,να σημειωθει οτι η πινακιδα αυτη ειναι τοποθετιμενη δυο φορες! Παραδεχεστε? ατσακοι οι κυριοι πληρως κατοχυρωμενοι!
Να σημειωθει επισης οτι τα ατυχηματα εχουν μειωθει μετα την τις τοποθετησεις αλλα δεν εχουν παψει να γίνονται!
Απλα οι παθοντες δεν μπορουν να διεκδικησουν πλεον τιποτα ! -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται αρκετά περίεργο σε ένα τόσο τεχνικά άρτιο δρόμο πως μπορεί να έγινε τέτοιο λάθος και ακόμα πιο περίεργο πως δεν έχει διορθωθεί ακόμα. Θα ήθελα πολύ να δω μία φωτογραφία της οδού στο σημείο αυτό ή έστω εάν κάποιος ξέρει που είναι μία εικόνα του στο google earth...Ετσι την παταμε φιλε travelman νοιωθουνε οτι σε ''τεχνικα αρτιους δρομους'' δεν μπορει να εχουν γινει τοσο τραγικες παραλυψεις.Δεν πιστευεις οτι σε ενα τετοιο δρονο μπορει να σημβαινει κατι τετοιο , θα το περιμμενες ισως σε εναν παλιο κ πολυδουλεμενο δρομο. Αλλα thats greek reality !
-
Η αλήθεια είναι ότι μέ βάση το ανάγλυφο* του google earth (δεν έχει μεγάλη λεπτομέρεια αλλά τουλάχιστον απεικονίζει τη γενική μορφή του εδάφους) όντως φαίνεται να συμβαίνει αυτό που λέει ο 224.ν δηλαδή ο δρόμος να βυθίζεται στο σημείο αυτό οπότε εάν δεν υπάρχει η σωστή κλίση στον εγκάρσιο άξονα του δρόμου τα νερά λιμνάζουν εκεί. Επίσης με βάση τη φώτο από το πανοράμιο και το γεγονός ότι το τρένο περνάει από κάτω σημαίνει πως ο δρόμος είναι υπερυψωμένος οπότε δεν θα απαιτούνται περίπλοκα υδραυλικά έργα ώστε τα νερά απλά να ...πέσουν κάτω από το δρόμο!
Με παραξενεύει ειλικρινά πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα. Είτε είναι πρόβλημα εγκάρσιας κλίσης είτε πρόβλημα στα υδραυλικά από τη στιγμή που ο δρόμος είναι σε ευθεία και υπερυψωμένος σε σχέση με το έδαφος δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο κόστος η βελτίωση αυτών των προβλημάτων ώστε να σκοτώνονται άνθρώποι και μην το βελτιώνουν. Κρίμα πραγματικά κρίμα...
*για να έχετε την αίσθηση του αναγλύφου στο google earth πατήστε shift και ρολάρετε τη ροδέλα του ποντικιού ταυτόχρονα. Εάν το έδαφος παραμένει επίπεδο, βεβαιωθείτε ότι στις επιλογές στην τρισδιαστατη προβολή εδάφους η ανύψωση αναγλύφου εδάφους είναι στο 1 ή ακόμα καλύτερα στο 3 για να τονιστούν οι υψομετρικές διαφορές
-
γιατι να χαλασουν € να το φτιαξουν? Βαλανε πινακιδες λεμε
-
ενα αλλο σημείο που έχει προβλήμα εκεί είναι το σαμάρι που έχει οπως περνάς τη γέφυρα του τραίνου
αν και το φτιάξανε κάπως -πριν καποια χρόνια απογειωνόσουν-
-
Πραγματικά κρίμα για το παιδί. Συγχαρητήρια που αποφασίσατε και το κυνηγήσατε. Η περιγραφή συγκλονιστική, ειδικά επειδή τον γνωρίζω τον δρόμο πάρα πολύ καλά. Την πινακίδα την έχω προσέξει αλλά δεν έδωσα ποτέ σημασία. Σε εκείνον τον δρόμο τα 80 σου φαίνονται υπερβολικά λίγα ακόμη και με βροχή (μου έχει τύχει να πηγαίνω με 140 στην Εγνατία, έξω από την Κοζάνη, βράδυ με καταιγίδα). Δυστυχώς επειδή οι πινακίδες στην Ελλάδα ελάχιστες φορές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Δε μπορούσαν να διορθώσουν κάπως το έργο ώστε να μη μαζεύει νερά; Νομικά είναι εντάξει με την πινακίδα, ως προς τις προδιαγραφές του έργου είναι εντάξει όμως;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πραγματικά κρίμα για το παιδί. Συγχαρητήρια που αποφασίσατε και το κυνηγήσατε. Η περιγραφή συγκλονιστική, ειδικά επειδή τον γνωρίζω τον δρόμο πάρα πολύ καλά. Την πινακίδα την έχω προσέξει αλλά δεν έδωσα ποτέ σημασία. Σε εκείνον τον δρόμο τα 80 σου φαίνονται υπερβολικά λίγα ακόμη και με βροχή (μου έχει τύχει να πηγαίνω με 140 στην Εγνατία, έξω από την Κοζάνη, βράδυ με καταιγίδα). Δυστυχώς επειδή οι πινακίδες στην Ελλάδα ελάχιστες φορές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Δε μπορούσαν να διορθώσουν κάπως το έργο ώστε να μη μαζεύει νερά; Νομικά είναι εντάξει με την πινακίδα, ως προς τις προδιαγραφές του έργου είναι εντάξει όμως;Είναι εντάξει, εφόσον τρέχεις. Αν φύγει αυτοκίνητο με 70-80χαώ, τι θα πουν;
-
Η ύπαρξη ταμπέλας δέν τους γλιτώνει με τίποτα απο τις μηνύσεις.
Αν είναι έτσι θα ανοίξω και εγώ ένα λάκκο με punji sticks μπροστά απο την είσοδο του σπιτιού μου και θα βάλω προειδοποιητικές πινακίδες γύρω γύρω. Μετά όποιος πέσει μέσα θα του λέω 'Φιλαράκο, την πινακίδα δέν την είδες'
Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό, γιατί όπως όταν περπατάς στο πεζοδρόμιο δέν περιμένεις να πέσεις σε καμουφλαρισμένο λάκο, έτσι και όταν οδηγείς σε αυτοκινητόδρομο δέν περιμένεις να πέσεις σε λίμνη με νερά.
-
Κρίμα... τι άλλο να πω.
-
Εαν καποιος πει οτι πηγαινε με 80 αλλα παρολα αυτα 'εφυγε' τι θα γινει???? θα του πουν οτι ειχε φαρδια λαστιχα????? Πρεπει να το διορθωσουν....... λεμε!!!!!! (ας αποδειξουν οτι πηγαινε με περισσωτερα!!!!) Ειναι Πα..ρια.... να παραμενει ετσι...... Ξεφτιλα δλδ. πως αλλοιως να το χαρακτηρισουμε...
-
Απίστευτο... και περνάω πάρα πάρα πολύ συχνά από εκεί, αλλά δεν έχω προσέξει κάτι (ίσως επειδή περνάω σε ώρες που έχει μία σχετική κίνηση). Χθες ήταν η τελευταία φορά...
Γιατί ρε γμτ πρέπει να σκοτωθεί ένας άνθρωπος;;;;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η ύπαρξη ταμπέλας δέν τους γλιτώνει με τίποτα απο τις μηνύσεις.Αν είναι έτσι θα ανοίξω και εγώ ένα λάκκο με punji sticks μπροστά απο την είσοδο του σπιτιού μου και θα βάλω προειδοποιητικές πινακίδες γύρω γύρω. Μετά όποιος πέσει μέσα θα του λέω 'Φιλαράκο, την πινακίδα δέν την είδες'
Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό, γιατί όπως όταν περπατάς στο πεζοδρόμιο δέν περιμένεις να πέσεις σε καμουφλαρισμένο λάκο, έτσι και όταν οδηγείς σε αυτοκινητόδρομο δέν περιμένεις να πέσεις σε λίμνη με νερά.
Kι ομως τους γλυτωνει κ τους υπερκαληπτει, για να φανταστειται στο δικαστηριο του θανατηφορου οπου ημασταν κ μαρτυρες ο δικηγορος τους υσχηριστικε, μαλιστα καλεσε κ ψευδομαρτυρα ελεκτη της οδου (ξερετε αυτους που κανουν περιπολιες για επιβλεψη τις οδου με κατι βανακια) οτι τοποθετησαν προσορινη προειδοποιητικη πινακιδα αμεσως μετα τα δικα μας ατυχηματα,εμεις φυσικα το διαψευσαμε αφου δεν ειχε τοποθετιθει ουτε ενας κονος!
Αν το δικαστιριο λαβει ως αληθες το γεγονος οτι τοποθετιθηκε εστω κ προσωρινη σημανση οι γονεις του παιδιου δεν προκειται να διεκδυκισουν τιποτα, αυτο ειναι στανταρ! -
Τότε πάνε στο Ευρωπαικό δικαστήριο και τους παίρνουν και τα σώβρακα. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Το χρονικο ενός ατυχήματος –Δυστυχήματος !