-
κουραστικός εδώ δεν γίνετε κανένας.
-
Γεννηθής το 1986, είναι λογικό να μην έχω ζήσει αυτά που χουν ζήσει οι υπόλοιποι εδώ μέσα.
Παρόλα αυτά από μικρός έδειξα ότι ήμουν 'περίεργο' παιδί. Όταν όλα τα άλλα θέλανε GiJoe εγώ προτιμούσα τα αυτοκινητάκια. Και όχι τα περίεργα, και τα supercars, αλλά τα παλιά.
Τελος πάντων,Θα θελα να ρωτήσω τον apr για δύο αυτοκίνητα που μου έχουν μείνει χαραγμένα.
Το πρ'ωτο είναι ένα OPEL OLYMPIA. (Κάπου εδώ ακούγονται καντήλια...)
Ένα περίεργο Olympia όμως. Eίχε ζάντες σιδερένιες (μάλλον από πολύ μεταγενέστερο αμάξι), ήταν λευκό (σε χάλια κατάσταση), είχε μικρό 'αγωνιστικό' τιμονάκι, και στις πόρτες αχνοφαίνονταν μια επιγραφή. ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ αν θυμάμαι καλά, και νομίζω ότι έγραφε και express service. Δε γνωρίζω αν ποτέ ήταν αγωνιστικό, ή απλά καγκουροποιημένο. Ήταν παρκαρισμένο για πάρα πολλά χρόνια δίπλα στη γέφυρα στη Ριζούπολη, σε ένα συνεργείο.Το δεύτερο και το πιο ενδιαφέρον ήταν ένα MATRA M530. Που όμως είχε μεταλλαχθεί σε κάποια φάση της ζωής του. Βρισκότανε για πολλά χρόνια σε μια αυλή στη Ν. Μάκρη, και είχα κάνει κινήσεις να το πάρω. Είχε πολύ πολυεστέρα, αγωνιστικό τιμονάκι, Fondmetal ζάντες παλιές (μαύρο κέντρο και ασημί στεφάνι πανέμορφες), και μπροστά του χαν ταιριάξει άψογα (κατά τη γνώμη μου) φανάρια από citroen Ax. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη μου χε πει ότι φόραγε 1700 μοτερ αν θυμάμαι καλά, και ότι είχαν κατασκευαστεί δύο. Ξέρετε μήπως ποιος είχε κάνει αυτήν την μετατροπή, και να υπάρχει και κανένα άλλο? Θέλω να πιστεύω ότι δεν το έκανε ο Λάβδας.
-
Εγώ, όταν ήμουν περίπου τεσσάρων χρονών με πήγαιναν οι γονείς μου ή μια γνωστή τους βόλτα στο Μαρούσι όπου εκεί κοντά που πηγαίναμε υπήρχαν δύο DS... μία γαλάζια και μία μπλέ σκούρο. Τότε από τη μέρα που τις είδα παρακαλούσα να με πάνε στις DS. 'Μαμά πήγαινέ με στις DS! Και όταν έλειπε η μία (συνήθως η μπλε), μαμά πού είναι η μπλε, πάμε να την ψάξουμε... (πράγμα αδύνατον)
Μερικές φορές επίσης περνούσαμε από ένα οικόπεδο δίπλα στον ηλεκτρικό... Ήταν γεμάτο παλιά. Θυμάμαι το χαρακτηριστικό Capri σαν βυτρίνα και επίσης την DS στο βάθος με την τσακισμένη οροφή η οποία ήταν η τελευταία που έμεινε στο οικόπεδο... Μετά τα αντικατέσθησαν κινητήρες.....
Μιά φορά καθώς γυρνούσαμςε σπίτι από άλλο δρόμο έκανα μια παρατήρηση που με απασχόλησε για πολλά χρόνια. Δίπλα από ένα σπίτι, σε ένα χωράφι μερικά Peugeot. Ένα 403 μαύρο (υπάρχει μέχρι σήμερα, θα βάλω και φωτογραφία) κια κάτι άλλα στέισον. Ανά διαστήματα περνόυσαμε από κει και χάζευα τον κόσμο της Peugeot . Κάποια στιγμή έφεραν και ένα Willy's και μετά εξαφανίστηκαν όλα εκτός φυσικά από το 403 το οποίο περιμένει εκεί για άγνωστο λόγο...
-
To oικόπεδο που λες το θυμάμαι και εγώ. Εκτός από την DS με την σπασμένη οροφή (μου χε κάνει εντύπωση καθώς δεν γνώριζα ότι είναι πλαστική...) εκεί είχε και ένα NSU prinz.
Kαι η άλλη μάντρα που λες κάτι μου θυμίζει, που ακριβώς ήτανε θυμάσαι?
-
Άντε να γράψω και εγώ.....
1978, Χαλκιδική πρώτο πόδι τα παράθυρα της Amazon ανοιχτά και να παίζει τσίτα Πάριος, η μάνα μου να τραγουδάει και να διακόπτει το τραγούδι μόνον όταν ο father έκανε προσπεράσεις θανάτου ( χρόνια μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο θανάτου γιατί μόνοι μας είμασταν στο δρόμο )
Πάλι καλοκαιράκι στην Χαλκιδική, κάποια από εκείνες τις χρονιές late 70's , ο πατέρας μου περνάει κάτι που μου φάνηκε πανέμορφο και το οδηγούσε ένας νεαρός που έτρωγε παγωτό , και τον ρωτάω αμέσως 'μπαμπά τι είναι αυτό το σπασμένο ? είναι ακριβό ? ' (σπασμένο = cabrio) Και απαντάει 'Ναι αγόρι μου είναι και είναι μία Porsche'. Μετά από 1 - 2 Κm το porsche μας περνάει και λέει ο πατέρας μου την θεϊκή ατάκα, σκάζοντας συγχρόνως στα γέλια : ' Τελείωσε το Παγωτό !!!! '
Από τότε έχω ερωτευθεί αγιάτρευτα τα 911 ....
edit: με τις αμαζόνες είμουν απο πάντα ερωτευμένος ...
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
To oικόπεδο που λες το θυμάμαι και εγώ. Εκτός από την DS με την σπασμένη οροφή (μου χε κάνει εντύπωση καθώς δεν γνώριζα ότι είναι πλαστική...) εκεί είχε και ένα NSU prinz.Kαι η άλλη μάντρα που λες κάτι μου θυμίζει, που ακριβώς ήτανε θυμάσαι?
Αν εννοείς εκείνο με τα Peugeot είναι στα Βριλήσσια...
-
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
Η σχέση μου με τα αυτοκίνητα ξεκινάει μάλλον από εμβρυακή ηλικία σύμφωνα με την μάνα καθώς κλωτσούσα
κάθε φορά που άκουγα αυτοκίνητο , την εποχή που γενήθηκα λοιπόν στο σπίτι υπήρχαν δύο αυτοκίνητα ένα κόκκινο audi 80 ls b1 τετράπορτο και ένα κόκκινο golf mki gti το οποίο αγόρασε ο πατέρας μου τριών μηνών από έναν ξαδερφό του που το έφερε από γερμανία αλλά το μετάνιωσε και το πούλησε σε μας για πάρει scirocco . Το 80άρι ήταν οικογενικό αυτοκίνητο μου άρεσαν πολύ τα καθήσματά του καθώς και οι όμορφες λεπτομέριες νίκελ που είχε στο περίγραμα της μάσκας του και στις υδροροές της οροφής του δίπλα του το golf το συχαινόμουνα κάτι που με τα χρόνια άλλαξε θα σας πώ παρακάτω . Το 91 λοιπόν το 80άρι πήρε μάλλον πρόωρη σύνταξη κόβοντας κάτι έλατα κάπου στην Παύλιανη . Εκεί πιστεύω δυνάμοσε η σχέση μου με τα τετράτροχα καθώς είχαμε γυρίσει όλες τις αντιπροσωπίες και ο πατέρας μου είχε κουβαλίσει τσουβάλια περιοδικών στο μεγάλο διάστημα που ψάχναμε για νέο αυτοκίνητο θυμάμε ακόμα το εξώφυλλο των 4τροχών όπου σύγκριναν την 944 με το 300ΖΧ κάπου αρχές δεκαετίας 90 . Το αυτοκίνητο που με τρέλεναι εκείνη την εποχή ήταν η celica st 165 twim cam που είχε και έχει ακόμα και σήμερα πατέρας καλού μου φίλου μέχρι που ένα πρωί πήγαμε με τον πατέρα μου στην αντιπροσωπία στην αντιπροσωπία της vw-audi που εκείνη την εποχή είχαν ακόμα κοινές εκθέσεις το passat 16v που είχε δεν μου έκανε καμία εντύπωση όπως το λευκό 1.6 απλό 80 που ήταν δίπλα του θυμάμε μου έκανε τρομερή εντύπωση το εσωτερικό του που δεν είχε καμία σχέση με ότι άλλο είχα μπεί μέχρι εκείνη την στιγμή και αυτό στα μάτια ενός τετράχρονου . Δεν πείραμε αυτοκίνητο εκείνη την μέρα αλλά λίγες μέρες αργότερα παραγκείλαμε ένα 405 mi16 το οποίο ακυρώσαμε η μάνα μου λεεί ακόμα πως κοπανιόμουνα και δεν το ήθελα τελικά καταλήξαμε στο 80 2.0 16v quattro το οποίο ακόμα θυμάμε πόσο μου είχε αρέσει όταν μας τηλεφώνησε ο αντιπρόσωπος ότι το είχε φέρει και το είχε βάλει μέσα στην έκθεση και πήγαμε να το δούμε
ήταν κόκκινο με χρυσές ακτινοτές ζάντες αυτές που τα δαχτυλίδια της audi ήταν κάθετα στην άκρη του καπακιού .
τα υπόλοιπα εις αύριον. -
Αυτο το 405 mi16 που το εχεις διπλα στην ακυρωση μου καθεται καπως ....αλλα θα το παραβλεψω
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Αυτο το 405 mi16 που το εχεις διπλα στην ακυρωση μου καθεται καπως ....αλλα θα το παραβλεψωΤωρα καταλαβα πως πηρε το λαθος δρομο αυτος...
-
Αυτο το 405 mi16 που το εχεις διπλα στην ακυρωση μου καθεται καπως ....αλλα θα το παραβλεψωΚαι όμως έτσι είναι , η peugeot είχε πάντα καλή δυναμική για αγορά όταν ψάχναμε για αυτοκίνητο αλλά για κάποιο λόγο με εξαίρεση το 206 ποτέ δεν καταλήγαμε σε αυτή .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο το 405 mi16 που το εχεις διπλα στην ακυρωση μου καθεται καπως ....αλλα θα το παραβλεψω
Τωρα καταλαβα πως πηρε το λαθος δρομο αυτος...
Όλοι κάπως τον ξεκινάμε τον στραβό το δρόμο.
-
Ευτυχως που υπαρχει αυτογνωσια..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ευτυχως που υπαρχει αυτογνωσια..Για εμένα ναι για κάποιους άλλους σίγουρα ουχί.
-
-
και εμεις γενικα σαν οικογενεια με εξαιρεση ενα passat και μια bmw καθε φορα λεμε οχι αλλο γαλλικο φτανει πια ας δοκιμασουμε γερμανικο αυτοκινητο...και πως ερχοταν το πραγμα ειχαμε γεμισει peugeot και citroen και 1 renault!!!
ειμασταν και ειμαστε τρελοι εμεις οι γαλατεςΈτσι είναι κατά 80% περίπου ο Έλλήνας δένεται με τη μάρκα που οδηγεί και κάπως έτσι φτάνουμε στο πας μη όμοιος βάρβαρος.
-
Εγω νομιζω οτι ο ελληνας αγοραζει με βαση τι αγοραζει ο γειτονας, βλεπει εξωφυλλο στα περιοδικα και τι θεωρειται in και εχει περαση στο villa mercedes...
-
ρε έχετε γίνει η συμμορία που χτυπά μετά τις 12, πριν τι κάνετε.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
ρε έχετε γίνει η συμμορία που χτυπά μετά τις 12, πριν τι κάνετε.Κι εσύ γράφεις πριν τις εφτά, μετά τι κάνεις;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Έτσι είναι κατά 80% περίπου ο Έλλήνας δένεται με τη μάρκα που οδηγεί και κάπως έτσι φτάνουμε στο πας μη όμοιος βάρβαρος.
ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ......ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω νομιζω οτι ο ελληνας αγοραζει με βαση τι αγοραζει ο γειτονας, βλεπει εξωφυλλο στα περιοδικα και τι θεωρειται in και εχει περαση στο villa mercedes...Ξεκόλα λίγο δεν αγοράζουν όλοι αυτοκίνητο γιά να μπουν στο μάτι του γείτονα ή να αποκτήσουν προσβάσεις στη villa mercedes ή στο club skyladiko κάποια στιγμή πρέπει να σταματίσει αυτός ο κομπλεξισμός.
παιδικές αναμνήσεις ιστορικών (και μη)