-
Μια παρατήρηση απλά για το τιμόνι γιατί βλέπω ότι το βάρος έχει θεοποιηθεί. Βαρύ τιμόνι, δεν σημαίνει απαραίτητο καλό τιμόνι. Το τιμόνι πρέπει προτίστως να είναι γρήγορο και ακριβές και δευτερευόντως με καλό feedback. Το βάρος πολλές φορές το κάνει απλά δύσχρηστο χωρίς να δίνει feedback. Αντιθέτως, πολλά supercars έχουν σχετικά ελαφρύ τιμόνι (άρα εύχρηστο - το βαρύ τιμόνι πολλές φορές σε καθυστερεί καθώς απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια) το οποίο όμως έχει ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου και αμεσότητα kart...
-
Η προοδευτικότητα στο 'βάρος' του τιμονιού όμως σε σχέση με την ταχύτητα νομίζω είναι ζητούμενο στην οδηγική ασφαλή συμπεριφορά αλλά και ευχαρίστηση.
-
Πρόσφατα είχα διαβάσει ένα άρθρο για τα κρατήματα και τα τιμόνια. Μάλιστα είχε και μίνι συνεντεύξεις από τους μηχανικούς της Λότους και της Κορβέτ όπου και οι δύο έλεγαν τα ίδια πράγματα. Ότι το βασικό στο κράτημα (με συνεισφορά μεταξύ 60 και 70% στο σύνολο) είναι το πλαίσιο, μετά το τιμόνι, και μετά το βάρος και η κατανομή του καθώς και οι αναρτήσεις.
Το καλύτερο τιμόνι στο τεστ που επακολουθούσε (και είχε αρκετά 'καλούδια') το είχε η Λότους. Και αυτό γιατί ήταν αρκούντως βαρύ στην αρχή και μετά ελάφρωνε, και αρκετά ακριβές. Όταν λέμε αρχή εννοούμε στις πρώτες μοίρες περιστροφής του. Άλλα ήταν πού ελαφρά στην αρχή της περιστροφής. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια παρατήρηση απλά για το τιμόνι γιατί βλέπω ότι το βάρος έχει θεοποιηθεί. Βαρύ τιμόνι, δεν σημαίνει απαραίτητο καλό τιμόνι. Το τιμόνι πρέπει προτίστως να είναι γρήγορο και ακριβές και δευτερευόντως με καλό feedback. Το βάρος πολλές φορές το κάνει απλά δύσχρηστο χωρίς να δίνει feedback. Αντιθέτως, πολλά supercars έχουν σχετικά ελαφρύ τιμόνι (άρα εύχρηστο - το βαρύ τιμόνι πολλές φορές σε καθυστερεί καθώς απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια) το οποίο όμως έχει ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου και αμεσότητα kart...Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Στο δικό μου π.χ. το τιμόνι έχει πολύ καλή πληροφόρηση αλλά είναι λίγο πιο βαρύ απ' ότι θα το ήθελα (άρα πιο αργό στα ανάποδα) στις μικρές ταχύτητες και ειδικά με το μπλοκέ που του αυξάνει την τάση να έρθει στην ευθεία δεν είναι να το πας 'με ένα χέρι'. Ευτυχώς αναπληρώνει το στήσιμο του αυτοκινήτου και η ουρά φεύγει πολύ γλυκά όταν το επιδιώξεις. Αλλά αν ήταν στο χέρι μου θα αντάλλαζα λίγη 'αίσθηση' με λίγο μικρότερο 'βάρος' (κι ακόμα καλύτερα και πιο κοντό 'βήμα').
Επί του θέματος... Η υποβοήθηση στο Scirocco ηλεκτροϋδραυλική είναι? Ρυθμίζεται με επέμβαση στο πρόγραμμμα που φοράει?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
κτυπημένη πόρτα οδηγού στην ακμή της, όπου και εξέχει περισσότερο από το αμάξωμα,
Σοβαρά, το πήρες 'σημαδεμένο'?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Επί του θέματος... Η υποβοήθηση στο Scirocco ηλεκτροϋδραυλική είναι? Ρυθμίζεται με επέμβαση στο πρόγραμμμα που φοράει?
στα γκολφοειδη σε αλλα ρυθμιζεται σε αλλα οχι
πχ στο s3 ξερω οτι σιγουρα ρυθμιζεται (κι εμενα εχει ερθει με 'βαρια' ρυθμιση σε σχεση με αλλα που εχω οδηγησει ) , στα tsi 122 σιγουρα οχι
το R λογικα θα ανηκει σε αυτα τα οποια ρυθμιζονται
-
Κακιες παρεες....
Διευκρινηση: Η λαδιλα μπροστα δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο οχημα...
-
σοβαρά τώρα, αν σηκώσω ελαφρά χειρόφρενο σε κλειστή στροφούλα παντώντας γκάζι τι γίνεται με τα φολκσβαγκενάκια μας?
Αυτό εξαρταται απο τη στροφή, το οδόστρωμα, την πορεία και το ποσο χειροφρενο θα σηκώσεις. Οι νομοι της φυσικής δεν παρακάμπτονται (δηλ. το αμαξι θα γυρίσει) αλλά τα μπουνιδια απο το EDL-αντισπιν στον εσωτερικο εμπρος θα πηγαίνουν σύννεφο. Μολις αφήσεις το χειροφρενο θα σε ισιωσει το ESP σε dt, οποτε προσεχε που θα κοιτανε οι εμπρος ροδες σου και τι ταχύτητα θα εχει απομεινει γιατί ενδεχεται να αγοράσεις οικοπεδάκι...
Λίγη προπονηση σε αλάνα θα βοηθήσει πριν το δοκιμάσεις σε δημοσιά
-
Τώρα το θυμήθηκα: ρε αθεόφοβε, από την μεγάλη σου χαρά, ολόκληρη εκδήλωση έκανες για να το γιορτάσεις? Την προηγούμενη Κυριακή που κατεβήκαμε στη Ν. Μάκρη για μπάνιο, πέσαμε πάνω στα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Κακιες παρεες....Διευκρινηση: Η λαδιλα μπροστα δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο οχημα...
Να τις προσέχεις τις κακές παρέες...
ΥΓ:Καλημέρα στους γνωστούς-αγνώστους!
ΥΓ2: Απίστευτο αμάξι...Ανυπομονώ να...στρωθεί Κρίμα που δεν έβγαλα κι εγώ φωτογραφία χθες. (δεν το σκέφτηκα ). Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το χρώμα του.Σκέτος έρωτας κατ' εμέ! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια παρατήρηση απλά για το τιμόνι γιατί βλέπω ότι το βάρος έχει θεοποιηθεί. Βαρύ τιμόνι, δεν σημαίνει απαραίτητο καλό τιμόνι. Το τιμόνι πρέπει προτίστως να είναι γρήγορο και ακριβές και δευτερευόντως με καλό feedback. Το βάρος πολλές φορές το κάνει απλά δύσχρηστο χωρίς να δίνει feedback. Αντιθέτως, πολλά supercars έχουν σχετικά ελαφρύ τιμόνι (άρα εύχρηστο - το βαρύ τιμόνι πολλές φορές σε καθυστερεί καθώς απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια) το οποίο όμως έχει ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου και αμεσότητα kart...που το βλέπεις θεοποιημένο? εγώ στα αρνητικά του το έγραψα!
τσπ...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
κτυπημένη πόρτα οδηγού στην ακμή της, όπου και εξέχει περισσότερο από το αμάξωμα,
Σοβαρά, το πήρες 'σημαδεμένο'?
ναι, στην ακμή της πόρτας, στο ύψος του γονάτου μου... αλλά είναι πάνω στην ακμή, ακριβώς εκεί που για να το δείς πρέπει να ανοίξεις την πόρτα κάθετα σε σενα και να γονατίσεις...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τώρα το θυμήθηκα: ρε αθεόφοβε, από την μεγάλη σου χαρά, ολόκληρη εκδήλωση έκανες για να το γιορτάσεις? Την προηγούμενη Κυριακή που κατεβήκαμε στη Ν. Μάκρη για μπάνιο, πέσαμε πάνω στα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ! -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
σοβαρά τώρα, αν σηκώσω ελαφρά χειρόφρενο σε κλειστή στροφούλα παντώντας γκάζι τι γίνεται με τα φολκσβαγκενάκια μας?
Αυτό εξαρταται απο τη στροφή, το οδόστρωμα, την πορεία και το ποσο χειροφρενο θα σηκώσεις. Οι νομοι της φυσικής δεν παρακάμπτονται (δηλ. το αμαξι θα γυρίσει) αλλά τα μπουνιδια απο το EDL-αντισπιν στον εσωτερικο εμπρος θα πηγαίνουν σύννεφο. Μολις αφήσεις το χειροφρενο θα σε ισιωσει το ESP σε dt, οποτε προσεχε που θα κοιτανε οι εμπρος ροδες σου και τι ταχύτητα θα εχει απομεινει γιατί ενδεχεται να αγοράσεις οικοπεδάκι...
Λίγη προπονηση σε αλάνα θα βοηθήσει πριν το δοκιμάσεις σε δημοσιά
κι όμως, τώρα που το λες, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω κανά οικόπεδο αφου οι τιμές πέφτουν!
θα προσέχω, εξάλλου, όπως συνιθήζω να λέω τελευταία, έχω γεράσει πια... οπότε δεν τρέχω...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η προοδευτικότητα στο 'βάρος' του τιμονιού όμως σε σχέση με την ταχύτητα νομίζω είναι ζητούμενο στην οδηγική ασφαλή συμπεριφορά αλλά και ευχαρίστηση.το τιμόνι μια χαρά είναι, πολύ πιο ομιλιτικό από το αντίστοιχο πολλών του ομίλου...
-
...αλλαγές...
πολύ σφιχτή ανάρτηση κάτω από 30 - 40 χλμ/ώρα, αρχίζει και κάθεται... μαλακώνει...
θόρυβος εξάτμισης,
βαρύ τιμόνι, τελικά καλό είναι τώρα που το συνηθίζω, βλέπετε είχα Α1 πριν στην κατοχή μου για μερικές μέρες...
καπό μηχανής χωρίς αμορτισέρ,
καθίσματα χωρίς δέρματινες επενδύσεις - (σε αντίθεση με το σπορ πακέτο των μικρών),
μονό trip computer,έχει διπλό αλλά πρέπει όταν είσαι στον πρώτο να πατήσεις το ΟΚ κουμπί στα χειριστήρια τιμονιού για να 'πάίξεις' μεταξύ των δύο!
πλαστικά αμφιβόλου ποιότητας και αίσθησης,
βαρύ σε αίσθηση αμάξωμα,
ψηλό σημείο φόρτωσης πορτ μπαγκαζ,
πίσω θέσεις επιβατών πολύ κοντινές, ενώ υπάρχει 'νεκρός' χώρος στα πλαινά του εσωτερικού,
κακή εργονομία στην ζώνη οδηγού/ συνοδηγού αφού δεν υπάρχει ρύθμιση ύψους,
οθόνη αφής με μεγάλους χρόνους προσοχής του οδηγού για σχετικά απλές επιλογές,
μονό φωτιστικό σώμα στον χώρο αποσκευών με ενοχλητική διασπορά φωτισμού ενώ προσπαθεί να δει κανείς μέσα του...τα άλλα παραμένουν... προς το παρόν.
για θετικά σχόλια θα περιμένετε πολύ καιρό ακόμη, μέχρι να επιβεβαιωθούν πλήρως.
για όποια ερώτηση σχετικά με τα παραπάνω, μην διστάσετε να ρωτήσετε, δεν δαγκώνω!
-
με κοιταγες περιεργα οταν τα ζουλαγα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με κοιταγες περιεργα οταν τα ζουλαγα
Γκεί αλέρτ!
-
-
που το βλέπεις θεοποιημένο? εγώ στα αρνητικά του το έγραψα!τσπ...
Δεν το είπα για σένα Κων/νε. Γενικότερη ήταν η παρατήρηση.
GOLF R - SCIROCCO R