-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επισης να αναφερω οτι το συγκεκριμενο που ειδα φορουσε pzero 235, αντι του 225 (exalto και conti) που ειχαν τα δικα μαςαυτο συμβαλλει εν μερη και στα γυρολογια του που ειχα σχολιασει πιο παλια
όλα τα ψιρόκο έχουν μεγαλύτερο rim size από τα αντίστοιχα γκολφοειδή... και άρα φοράνε λίγο φαρδύτερα ελαστικά... και ναι, βοηθάει στο πάτημα πολύ...
από προσωπική εμπειρία, είχα βάλει στο προηγούμενο Α3 κάτι ζάντες με 8,5ιντσες rim size και τα continental άνοιγαν περισσότερο στο πάτημά τους... μου έδινε την αίσθηση ότι δεν παραμορφώνονταν τόσο μέσα στην στροφή και έστριβα καλύτερα... από την άλλη, όταν μια φορά γύριζα από Παρνασσό με δυνατή βροχή, το αυτοκίνητο πλανάριζε σαν σκάφος!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
...
από προσωπική εμπειρία, είχα βάλει στο προηγούμενο Α3 κάτι ζάντες με 8,5ιντσες rim size και τα continental άνοιγαν περισσότερο στο πάτημά τους... μου έδινε την αίσθηση ότι δεν παραμορφώνονταν τόσο μέσα στην στροφή και έστριβα καλύτερα...Όντως έτσι είναι. Η φαρδύτερη ζάντα ευνοεί τα μάλα την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, περισσότερο από όσο μορούμε να φανταστούμε.
Το ίδιο αντιλήφθηκα κι εγώ στο Swift, όταν πήγα από 5.5άρα ζάντα στην τωρινή 7άρα και στις δύο περιπτώσεις με 195άρι πέλμα.
-
για να θυμούντε μερικοί το ενδιαφέρον μου πόσο παλιό ήταν... και να μαθαίνουν τρόπους να 'πιάνουν' τις επόμενες κινήσεις μου...
-
για να θυμούντε μερικοί το ενδιαφέρον μου πόσο παλιό ήταν... και να μαθαίνουν τρόπους να 'πιάνουν' τις επόμενες κινήσεις μου...??????????????????????????????
-
ειδα σημερα το 2ο μπλε τσιροτο R στο δρομο
ομορφουλι
είχα δει ένα την προ-προηγούμενη(τελικά) εβδομάδα καθώς κατέβαινα την Πρωτοπαπαδάκη, σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων...
από πίσω μόνο αφού ήταν κάθετα προς τον δρόμο...
κάθεται καλά...
Μαλλον αυτο που συνοδηγησα, του φιλου μου.
-
πάντως τα σχόλια είναι περισσότερο θετικά για τα δυο ξαδελφάκια παρά μόνο ένα αρνητικό... το ότι πρέπει να γυρίσεις την έντασή τους στο 11 για να γίνουν R κι ότι μέχρι εκείνο το επίπεδο δεν είναι, αυτό που θα λέγαμε, αγωνιστικά δρόμου...εγώ πάντως θα γούσταρα ένα Scirocco R remaped up to 350!
κάτι μου θυμίζει αυτό.... μήπως το πήρα τελικά?
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
για να θυμούντε μερικοί το ενδιαφέρον μου πόσο παλιό ήταν... και να μαθαίνουν τρόπους να 'πιάνουν' τις επόμενες κινήσεις μου...
??????????????????????????????
δεν αφορά εσένα το σχόλιο, αναφέρεται σε συγκεκριμένους 'πελάτες'
οπότε κάλμα bro!
-
Mην ανυσηχείς, καλμαρισμένος είναι...
-
...σε συνεχεια λοιπον, απο το 'best thread ever', αυτο τον μηνα το περιοδικο, εχει αναλυτικο αρθρο για
το Scirocco R vs Μegane RS.
Μετα απο την δοκιμη τους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πιστα, (με την πληρη εννοια του ορου, και οχι στο περιπου, οπως ισχυει για τα Μεγαρα) της χωρας μας, αυτη των Σερρων, και σε συνδυασμο με το νεο gadget του περιοδικου, ενα video vbox, καταγραφηκαν εντυπωσεις αυτη την φορα εχοντας εικονα και ηχο μαζι:http://www.youtube.com/watch?v=J_2SPaN_ ... r_embedded
Πολυ συνοπτικα, περα απο τους χρονους των δυο (Scirocco R - 1:39.2 , Megane RS Cup - 1:39.9)
αναφερεται στο αρθρο, οτι o ρολος 'κλειδι' για αυτο τον χρονο του Scirocco, 'παιζουν το χαμηλο φαρδυ αμαξωμα, με τα μεγαλα μετατροχια, και βεβαια η γεωμετρια με το αρκετο καμπερ, ειδικα στους πισω τροχους, κατι που ευνοει την επιτευξη υψηλων τιμων πλευρικης προσφυσης (μεγιστη τιμη 1,08g σε βρεγμενο οδοστρωμα), ειδικα στις ανοιχτες καμπες οπως στον συνδυασμο Κ3-Κ4 αλλα και στην Κ13, στις οποιες το Scirocco χτιζει το μεγαλυτερο μερος της διαφορας του.
Σε συνδυασμο με το γεγονος οτι το πισω μερος παραμενει ακλονητο, ακομα και στους ατσαλους χειρισμους, αλλα και με την εν γενει προοδευτικοτητα των αντιδρασεων του, το Scirocco καταφερνει να προσφερει ενα εντονο συναισθημα σιγουριας στον οδηγο...'
Για το Megane RS αντιστοιχα, αναφερθηκε οτι, 'ο τονισμενος οδηγοκεντρικος χαρακτηρας κερδιζει τον οδηγο, που απο την πρωτη στιγμη αισθανεται ενα κομματι με το συνολο. Ωστοσω με την απολυτη γλωσσα των αριθμων, το Megane RS, δτον ταχυτερο γυρο του (1:39.9) μενει λιγο πισω απο το R, πληρωνοντας εν μερη το τιμημα των πιο απολυτων ρυθμισεων, που το καθιστουν και περισσοτερο ευαισθητο στις μεταβολες των δυναμικων φορτιων, απαιτωντας απο τον οδηγο μεγαλυτερη ακριβεια και συγκεντρωση στους χειρισμους.'
οσον αφορα το αν το Scirocco περναει τα αλογα του στο δρομο, οτι 'ειναι καλος πεζοδρομοκυνηγος', οτι 'τα φρενα τελειωνουν με την συνεχη λειτουργια του XDS' και διαφορα αλλα απο τους διαφορους 'εμπειρους' απιστους Θωμαδες, αναφερω ακομη μια επισημανση του αρθρου, για αυτο το θεμα:
'...το τιμονι αποδεικνυεται ακριβες, ενω, αν δεν υπερβαλλεις, οι 265 ιπποι μονο στους μπροστινους τροχους δεν προβληματιζουν, αναδεικνυοντας την καλα δουλεμενη εμπρος γεωμετρια, την στιγμη που και το ηλεκτρονικο διαφορικο XDS, οπως κσι το ESP Που δεν απενεργοποιειται πληρως, δουλευουν διακριτικα και αποτελεσματικα, χωρις να ενοχλουν.'
Επιπλεον αναφερεται οτι 'το ΠΙΟ συμμετοχικο μερος (το 'πιο' το τονισα εγω...) του (RS) αποδεικνυεται περισσοτερο
νευρικο στις γρηγορες καμπες, κατι που κοστιζει τελικα σε ταχυτητα. Αντιστοιχα, στις κλειστες στροφες οι σκληρες ρυθμισεις
δημιουργουν μια πιο υποστροφικη ταση, οποτε, σε συνδυασμο με τον περισσοτερο εκρηκτικο χαρακτηρα του κινητηρα που ειναι πιο ψυχωμενος στις μεσαιες, αλλα δειχνει να λαχανιαζει με ψηλα σε σχεση με τον TSI, χρειαζεται προσεκτικο πατημα στο πενταλ του γκαζιου'
Τελος αναφερεται οτι για την ελαττωση των ασταθμητων παραμετρων, εγινε χρηση ακριβως των ιδιων ελαστικων και στα δυο αυτοκινητα, και συγκεκριμενα των Continental Sport Contact 3, τα αυτοκινητα ηταν και τα δυο με χειροκινητο κιβωτιο, και φορουσαν αμφοτερα, τροχους 18 ιντσων. -
Αν δουλεύει το ESP τότε δεν περνάει 265 άλογα στο δρόμο αλλα όσα το ESP του επιτρέπει.
Τελικά το πίσω μέρος είναι ακλόνητο ακόμα και σε ατσαλους χειρισμούς ή γυρίζει;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν δουλεύει το ESP τότε δεν περνάει 265 άλογα στο δρόμο αλλα όσα το ESP του επιτρέπει.Τελικά το πίσω μέρος είναι ακλόνητο ακόμα και σε ατσαλους χειρισμούς ή γυρίζει;
Θες να πεις οσα το ASR πρωτιστως του επιτρεπει, σε επιπεδο γκαζιου, το οποιο και βγαινει εντελως, οποτε σε ευθεια κανεις οτι θελεις, (αν θες να γυρισεις με τις ζαντες στο σπιτι, μπορεις...), και στις στροφες βαζεις τα 265 αλογα, οσο σου επιτρεπει το XDS, το οποιο επενεργει ξεχωριστα σε καθε τροχο. Το ESP oυσιαστικα σε...επανατοποθετει στην σωστη προκαθορισμενη τροχια εφοσον το πλαισιο τεινει να παρεκλινει αυτης, ειτε με εμφανιση υποστροφης, ειτε υπερστροφης, σε συνδυασμο με το ASR (αν ειναι ανοιχτο) ή/και το XDS.
Προσεχως -απο παραγωγη Μαιου 2012, αν δεν εχει ηδη γινει στα R MY2011 μοντελα, οπως εχει αναφερει ανθρωπος της
kosmocar... - το ESP θα βγαινει πληρως σε ολα τα Scirocco, και στα Golf GTI/R/GTD ...
Το πισω μερος συμφωνα με τις εντυπωσεις του δοκιμαστη στην πιστα Σερρων με το εξαιρετικο οδοστρωμα, αλλα και την βροχη να παιζει τον ρολο της, 'ειναι ακλονητο, ακομα και στους ατσαλους χειρισμους'.
Στην περιπτωση ενος μετριου δημοσιο δρομου, ή πιστας σαν αυτη των Μεγαρων τα αποτελεσματα φυσικα, μπορουν και να διαφοροποιουνται.
Σε καθε περιπτωση ομως, απο τα γραφομενα τουλαχιστον του δοκιμαστη, κραταει κανεις, την ευχερεια καλυτερης ρυθμισιμοτητας στο πενταλ γκαζιου του R ( χαρις το πιο γραμμικο μοτερ παντου, εναντι σχετικης εκρηκτικοτητας RS στις μεσαιες στροφες..), την διαφορετικη ρυθμιση της αναρτησης (πιο ανετη, ενδοτικη, λιγοτερο αποτομη, σκληρη οπως του RS) και το λιγοτερο συμμετοχικο πισω μερος του R (μεγαλυτερη γωνια καμπερ πισω, ESP που δεν κλεινει εντελως) , οπου ολα αυτα το κανουν φιλικοτερο και αποτελεσματικοτερο στο καθε μερα, αλλα και στις 'ανησυχες' στιγμες.
Αν προσθεσεις και την διαφορα των 6-7κ περιπου (απο 31-32κ το R, απο 37-38κ περιπου το RS Cup) ο συγκριτικα πιο οδηγοκεντρικος χαρακτηρας του Megane, φαινεται να κοστιζει παρα πολυ, τουλαχιστον για τα Ελληνικα δεδομενα... -
Μετα Απο αυτούς τους χειμαρους ακαταπαυστης ...
Είναι τουλάχιστον άδικο να μην σου χαρίσουν ένα σιρόκο ...
Τέτοιο σθένος , τέτοια επιμονή , εύγε -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τέτοιο σθένος , τέτοια επιμονή , εύγεΈλιωσα.....
-
τουλαχιστον απο εδω http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... cco_r.html (το σωστό ΜΕγκάν δεν έβαλα;!) φαίνεται ότι το Σιροκο καταφερνει να κοντράρει το γαλλάκι μονο σε πιστες που έχουν ευθείες...
απο τις επιδόσεις τους φαίνεται καθαρά ποσο πιο γρήγορο ειναι το Σ.
βεβαια οταν τα πράγματα είναι οριακά (γλυστερό οδόστρωμα, βροχή) πάει περιπατο η δυναμη κ εκεί ειναι που τρέχει και δε φτάνει το Σ...
** οι 'κοντρες' κερδιζονται στην ευθεία κι όχι στις στροφές ** λενε οι άγγλοι... κι οχι αδικα μαλλον.
-
καλή χαιρετά σε όλους..
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
** οι 'κοντρες' κερδιζονται στην ευθεία κι όχι στις στροφές ** λενε οι άγγλοι... κι οχι αδικα μαλλον.
και τους αντρες τους κανουν τα στροφιλίκια κ οχι οι ευθειες τι περιμενες να πουν οι αγγλοι
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αν δουλεύει το ESP τότε δεν περνάει 265 άλογα στο δρόμο αλλα όσα το ESP του επιτρέπει.
Θες να πεις οσα το ASR πρωτιστως του επιτρεπει, σε επιπεδο γκαζιου, το οποιο και βγαινει εντελως, οποτε σε ευθεια κανεις οτι θελεις, (αν θες να γυρισεις με τις ζαντες στο σπιτι, μπορεις...), και στις στροφες βαζεις τα 265 αλογα, οσο σου επιτρεπει το XDS, το οποιο επενεργει ξεχωριστα σε καθε τροχο. Το ESP oυσιαστικα σε...επανατοποθετει στην σωστη προκαθορισμενη τροχια εφοσον το πλαισιο τεινει να παρεκλινει αυτης, ειτε με εμφανιση υποστροφης, ειτε υπερστροφης, σε συνδυασμο με το ASR (αν ειναι ανοιχτο) ή/και το XDS.
ευγε!
Προσεχως -απο παραγωγη Μαιου 2012, αν δεν εχει ηδη γινει στα R MY2011 μοντελα, οπως εχει αναφερει ανθρωπος της
kosmocar...πιος το ισχυριστηκε αυτο? η απάντηση της αντιπροσωπίας ήταν ότι δεν θα γίνουν σημαντικές αλλάγες στο επόμενο έτος παραγωγής και ότι, δήθεν, δεν γνωρίζουν καμια συγκεκριμένα... Αυτο στο οποίο αναφέρθηκα εγώ είναι το AutoMotorundSport το οποίο με αρθράκι του λέει ότι γίνεται από αρχής του έτους, όπως επίσης ότι μετέπειτα θα προσθέσουν ένα πιο έντονο ηχητικό αποτέλεσμα στην εξάτμιση, και τα δυο προς απάντηση σε παράπονα του ειδικου τύπου και πελατών της VW... Τώρα όμως, όλα μα όλα τα περιοδικά γράφουν για 22εβδομάδα, όπου και αλλάζει το έτος παραγωγής και θα έχει περιορισμένες αισθητικές παρεμβάσεις μέσα/ εξω όπως επίσης βελτιωμένο σύστημα διεύθηνσης και ευστάθειας..Τα έχω ξαναγράψει φίλτατε... - το ESP θα βγαινει πληρως σε ολα τα Scirocco, και στα Golf GTI/R/GTD ...
Το πισω μερος συμφωνα με τις εντυπωσεις του δοκιμαστη στην πιστα Σερρων με το εξαιρετικο οδοστρωμα, αλλα και την βροχη να παιζει τον ρολο της, 'ειναι ακλονητο, ακομα και στους ατσαλους χειρισμους'.
Στην περιπτωση ενος μετριου δημοσιο δρομου, ή πιστας σαν αυτη των Μεγαρων τα αποτελεσματα φυσικα, μπορουν και να διαφοροποιουνται.
Σε καθε περιπτωση ομως, απο τα γραφομενα τουλαχιστον του δοκιμαστη, κραταει κανεις, την ευχερεια καλυτερης ρυθμισιμοτητας στο πενταλ γκαζιου του R ( χαρις το πιο γραμμικο μοτερ παντου, εναντι σχετικης εκρηκτικοτητας RS στις μεσαιες στροφες..), την διαφορετικη ρυθμιση της αναρτησης (πιο ανετη, ενδοτικη, λιγοτερο αποτομη, σκληρη οπως του RS) και το λιγοτερο συμμετοχικο πισω μερος του R (μεγαλυτερη γωνια καμπερ πισω, ESP που δεν κλεινει εντελως) , οπου ολα αυτα το κανουν φιλικοτερο και αποτελεσματικοτερο στο καθε μερα, αλλα και στις 'ανησυχες' στιγμες.
Αν προσθεσεις και την διαφορα των 6-7κ περιπου (απο 31-32κ το R, απο 37-38κ περιπου το RS Cup) ο συγκριτικα πιο οδηγοκεντρικος χαρακτηρας του Megane, φαινεται να κοστιζει παρα πολυ, τουλαχιστον για τα Ελληνικα δεδομενα...όσο για τις πολυ 'κραγμένες' αναφορές σου, ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα που τώρα περιγράφεις από το σχετικό περιοδικό, αν προσθέσει κανείς και την ελληνική οδοποιία τότε το γαλικό θα ψάχνει τις ελιές ή τον κώλο του R...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Τέτοιο σθένος , τέτοια επιμονή , εύγεΈλιωσα.....
δεν νομίζω οτι χαρίζουν προιοντα σε αυτούς οι οποίοι πιστέυουν πολύ σε αυτά κατανάγκην...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θες να πεις οσα το ASR πρωτιστως του επιτρεπει, σε επιπεδο γκαζιου, το οποιο και βγαινει εντελως, οποτε σε ευθεια κανεις οτι θελεις, (αν θες να γυρισεις με τις ζαντες στο σπιτι, μπορεις...), και στις στροφες βαζεις τα 265 αλογα, οσο σου επιτρεπει το XDS, το οποιο επενεργει ξεχωριστα σε καθε τροχο.
Επιτέλους κατάλαβες.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τουλαχιστον απο εδω http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... cco_r.html (το σωστό ΜΕγκάν δεν έβαλα;!) φαίνεται ότι το Σιροκο καταφερνει να κοντράρει το γαλλάκι μονο σε πιστες που έχουν ευθείες...απο τις επιδόσεις τους φαίνεται καθαρά ποσο πιο γρήγορο ειναι το Σ.
βεβαια οταν τα πράγματα είναι οριακά (γλυστερό οδόστρωμα, βροχή) πάει περιπατο η δυναμη κ εκεί ειναι που τρέχει και δε φτάνει το Σ...
τελικά διάβασε καθόλου το post του Γρηγόρη ή το έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια? καμία σχέση με αυτό που έβγαλε το περιοδικό φίλτατε...
τέλος πάντων, εγώ το έχω πάρει είδη οπότε δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτή την μάχη εντυπώσεών σας... καλό σουκού αγαπητοί οδηγόφιλοι
GOLF R - SCIROCCO R