-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι βαρέθηκαν την οδήγηση... υπάρχει και η λύση του δεξιού καθίσματος!Για μένα δεν είναι θέμα βαρεμάρας. Είναι ένα κλικ πιο ξεκούραστο και κρατάς τα χέρια στο τιμόνι.
Όσοι δε πάτε τα dsg, έχετε ζήσει μαζί τους;
Γιατί αν ζήσετε, δε θα θέλετε να δείτε τα manual ούτε ζωγραφιστα.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Δεν ισχύει αυτό Νίκο. Εξαρτάται τον οδηγό. Εγώ πάντως από τότε που έχω μπλέξει με αυτόματο αμάξι νιώθω ότι έχω μείνει στάσιμος ως οδηγός και τον τελευταίο μήνα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Audi γιατί με έβλεπα να ξεχνάω κι αυτά που ξέρω.
Όσο καλό και να είναι ένα αυτόματο (και το dsg είναι όντως καλό σε γενικές γραμμές) ποτέ δεν θα σου δώσει τον απόλυτο έλεγχο και αυτό είναι εκνευριστικό σε κάποιες συνθήκες.
Σίγουρα εξαρτάται από τον οδηγό, αλλά εξαρτάται κι από το αυτοκίνητο και τι σου βγάζει. Δε μπορεί ένα Q5 να σου λέει 'σκίσε με ' αλλά ένα R προφανώς με το DSG στο λέει.
Για μένα, το DSG είναι απείρως πιο άνετο μέσα στη κίνηση της Αθήνας και εξίσου fun στις στροφοδιαδρομές. Κρατάς τα χέρια στο τιμόνι, στοχεύεις και πυροβολάς.
Τόσα αυτοκίνητα πλέον βγαίνουν με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και paddle shift και είναι εξίσου fun.
-
Μα δεν είπα ποτέ ότι είμαι εναντίον των ημιαυτόματων κιβωτίων. Τουναντίον, πιστεύω ότι σε πολύ γρήγορα οχήματα εστιασμένα σε σχεδόν αγωνιστική οδήγηση (π.χ. supercars) είναι μονόδρομος. Αρκεί βέβαια το κιβώτιο να κρατάει τη σχέση στον κόφτη, να ανεβάζει και κατεβάζει ακαριαία και σε απόλυτο χρόνο αλλά και σε σχέση με το πότε δόθηκε η εντολή από τα paddles, να μην κάνει kick down και να κάνει όσα πολλαπλά κατεβάσματα του ζητάς. Αυτά τα κάνουν όμως μόνο τα πολύ καλά κιβώτια στις πανάκριβες κατασκευές. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το DSG των VAG αν και σε καμία περίπτωση δεν πληροί όλες τις ως άνω προδιαγραφές. Εκείνο που με παραξενεύει είναι η εμμονή με την 'ευκολία' ακόμα και σε ταξίδι, θαρρείς και δεν ξέρουμε να οδηγάμε stick shifter όπως τα αμερικανά.
-
Στο ταξίδι οι αλλαγές ταχυτήτων είναι λίγες, γιατί τέτοια εμμονή?
-
Έλα ντε; Ο ταύρος κι εγώ εκεί κολλήσαμε... γιατί στο ταξίδι τέτοιο θέμα;
-
Ισως γιατι μ´ενα κλικ προσπερνας.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Σιγά την κούραση από τις αλλαγές στο ταξίδι . Πιο κουραστικό είναι για το δεξί πόδι παρά για το δεξί χέρι.
Γμτ γιατί πρέπει για όλα να αποφασίζει ένας υπολογιστής ;
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ισως γιατι μ´ενα κλικ προσπερνας.
Sent from my iPhone 4 using TapatalkΤο θέμα προσπέραση είναι πρώτα θέμα κινητήρα και μετά κιβωτίου.
Sent from my manual keyboard using takatak.
-
Αν μιλας για ψοφια με 90 αλογα που χρειαζεται το κλικ (κατεβασμα) για να προσπερασεις, τοτε οκ. Στα turbo που μπαινει το DSG πχ δεν χρειαζεται καν να κατεβασεις για να προσπερασεις τις περισσοτερες φορες. Ή αν χρειαζεται (δηλαδη εισαι σε περιορισμενο χωρο κλπ κλπ, σιγουρα το κεφαλι σου εχει να σκεφτει αλλα πραγματα που το κατεβασμα σε manual κιβωτιο για προετοιμασια θα ειναι το λιγοτερο...
-
Να πω την άποψή μου κι εγώ ο κουλός
Δεν πιστεύω ότι ένα χειροκίνητο είναι πιο κουραστικό στο ταξιδι κι ούτε χρειάζεται να ανεβοκατεβάζεις στις ανηφόρες
Με την σωστή ταχύτητα πριν ανεβάινεις χωρίς να κατεβασεις και με ελάχιστες απώλειες σε ταχύτητα ακόμα και σε αδύναμα ατμοσφαρικά σαν το δικό μου.Αρκεί λοιπόν να 150ρίσω πριν κι ανεβαίνω χωρίς να κατεβάσω( και δεν είχα πρόβλημα ποτέ και πουθενά και με AC ανοικτό και φορτωμένος και δεν έχω και καμια ροπάκλα 20 κιλών)
Άμα ξέρεις το αμάξι που οδηγείς δεν έχεις προβλημα με κατεβασματα κλπ Τα ίδια κάνω και με το CC.Το βάζω στα 150 και το αφήνω μετά
Τώρα μέσα στην πόλη είναι πολύ πιο πρακτικό και ξεκούραστο αλλά καθοτι είμαι περίεργος θέλω όταν θα κατεβάζω να πηγαίνω από 5η σε δευτέρα αν χρειαστεί κι όχι να πατάω 3 φορές ένα κουμπάκι.Μπορεί να με πείτε περίεργο αλλά εμένα δεν με βολεύειedit και σαφέστατα δεν χρειάζεται α κατεβάσεις σε προσπέραση ακόμα και στην Κορίνθου-Πατρών αν έχει ροπιάσει το μοτερ
4η σε κανένα σουβλακο προσπέρασμα σε νταλίκες μόνο -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι ένα χειροκίνητο είναι πιο κουραστικό στο ταξιδι
Ένα θα σου πω... διόδια.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Ένα θα σου πω... διόδια.
Είσαι υπερβολικός.
Και να πάρεις E pass -
Rocco με dsg δεν εχω οδηγησει, αλλα με 5η δε προσπερναει πιο γρηγορα απ´οτι με 6η;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Ένα θα σου πω... διόδια.
Ενα θα σου πω...e-pass......
Mα καλα ολοι οι συνταξιουχοι... σε αυτο το θεμα γραφουν /
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ένα θα σου πω... διόδια.
Είσαι υπερβολικός.
Και να πάρεις E passΕίμαι λίγο... το αυτόματο όμως κάνει την οδήγηση πιό ξεκούραστη σε μικρό ή μεγαλό βαθμό και ανάλογα τηις συνθήκες. Π.χ. έχω κολήσει στα διόδια γιά αρκετή ώρα και ας έχω e-pass.
Τεσπά, εμένα με βολεύει πολύ το αυτόματο χωρίς να θεωρώ πως μου στερεί κάτι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σίγουρα εξαρτάται από τον οδηγό, αλλά εξαρτάται κι από το αυτοκίνητο και τι σου βγάζει. Δε μπορεί ένα Q5 να σου λέει 'σκίσε με ' αλλά ένα R προφανώς με το DSG στο λέει.
Για μένα, το DSG είναι απείρως πιο άνετο μέσα στη κίνηση της Αθήνας και εξίσου fun στις στροφοδιαδρομές. Κρατάς τα χέρια στο τιμόνι, στοχεύεις και πυροβολάς.
Τόσα αυτοκίνητα πλέον βγαίνουν με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και paddle shift και είναι εξίσου fun.
Προφανώς και δεν μιλάω έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Q5 βρε Νίκο. Μιλάω γενικά και από 2σύμπλεκτα που έχω οδηγήσει και σε πιο 'σπορ' κατασκευές. Αυτό που λέω πάντως περί ελέγχου είναι δεδομένο ακόμα και στο πιο γρήγορο και άμεσο 6αρι του VAG. Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να σου δώσει πλήρη έλεγχο. Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδανικό αλλά σε συνθήκες που θες να έχεις το 100% του αυτοκινήτου σου υπο έλεγχο, δεν θα το έχεις. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν πχ κίνηση εντός Αθηνών, είναι έως και απολαυστικό!
Επίσης ο συνδυασμός turbo-μέτριο ηλεκτρόγκαζο-DSG αφαιρούν πολύ από την όλη εμπειρία. Κι αν το καλοσκεφτείς το 90% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν με 2σύμπλεκτο έχουν τον παραπάνω συνδυασμό. Και φυσικά το R δεν διαφέρει.
-
Για το ηλεκτρογκαζο θα συμφωνησω.
Ειναι τραγικο και καθε φορα που οδηγω το si χαιρομαι που δεν το εχω.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στο ταξίδι οι αλλαγές ταχυτήτων είναι λίγες, γιατί τέτοια εμμονή?γιατί κάθε φορά που θα θες να κάνεις κάτι σε στροφές ή προσπέραση θα το χρειαστείς και επειδή η εθνική μας είναι γεμάτη από δαύτα θα δεις την χρησιμότητά του...
-
Μεγάλη κούραση το να αλλάζεις ταχύτητα. Ούτε στις φαμπρικές της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές τέτοια ταλαιπώρια...είναι αρκετά επίπονο μυοσκελετικά... αποδεδειγμένα σε πολλές ώρες οδήγησης υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα... οι 'επαγγελματίες' (ταξί) έχουν πολλά τέτοια θέματα..
άσε που αυτοί που δουλεύουν στις φάμπρικες της Γερμανίας είναι αυτοί που φτιάχνουν και το εν λόγο κιβότιο οπότε κάποιο λόγο θα είχαν... το αστείο σου λοιπόν ατυχές. -
Μα δεν είπα ποτέ ότι είμαι εναντίον των ημιαυτόματων κιβωτίων. Τουναντίον, πιστεύω ότι σε πολύ γρήγορα οχήματα εστιασμένα σε σχεδόν αγωνιστική οδήγηση (π.χ. supercars) είναι μονόδρομος. Αρκεί βέβαια το κιβώτιο να κρατάει τη σχέση στον κόφτηκρατάει την σχέση μέχρι και 100 στροφές πριν τον κόφτη, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κινείσαι με ταχύτητα που ορίζει την ιπποδύναμη/ ροπή σου εκτός ιδανικής περιοχής?
, να ανεβάζει και κατεβάζει ακαριαία και σε απόλυτο χρόνο αλλά και σε σχέση με το πότε δόθηκε η εντολή από τα paddles
[color=#FF0080]γιατί, γνωρίζεις πολλά γρηγορότερα, ή τα χέρια σου το κάνουν πιο σύντομα?[/color]
, να μην κάνει kick down
δεν κάνει κικ νταουν αν δεν πατίσεις το 'κουμπάκι' κάτω κάτω... από μόνο του δεν το κάνει στο sport...ούτε στο manual....
και να κάνει όσα πολλαπλά κατεβάσματα του ζητάς. Αυτά τα κάνουν όμως μόνο τα πολύ καλά κιβώτια στις πανάκριβες κατασκευές. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το DSG των VAG αν και σε καμία περίπτωση δεν πληροί όλες τις ως άνω προδιαγραφές.
αν δεν έχει πρόβλημα με το DSG γιατί αναφέρεις μόνο αυτά που νομίζεις ότι σε ενοχλούν σε αυτά (γιατί, ως γνωστόν, δεν το έχεις στα χέρια σου ως δικό σου οπότε πάλι θεωρία γράφεται...)
Εκείνο που με παραξενεύει είναι η εμμονή με την 'ευκολία' ακόμα και σε ταξίδι, θαρρείς και δεν ξέρουμε να οδηγάμε stick shifter όπως τα αμερικανά.
το ελληνικό ταξίδι δεν έχει τις τεράστιες καμπές και ευθείες της Αμερικής αλλά συνεχόμενες στροφές ανωφέρειες και κατωφέρειες όπως επίσης κλειστές επί το πλείστον στροφές με πολλές προσπεράσεις οπότε το DSG μου έχει βγει πολύ μα πολύ χρήσιμο... πέρα
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Μεγάλη κούραση το να αλλάζεις ταχύτητα. Ούτε στις φαμπρικές της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές τέτοια ταλαιπώρια...
είναι αρκετά επίπονο μυοσκελετικά... αποδεδειγμένα σε πολλές ώρες οδήγησης υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα... οι 'επαγγελματίες' (ταξί) έχουν πολλά τέτοια θέματα..
άσε που αυτοί που δουλεύουν στις φάμπρικες της Γερμανίας είναι αυτοί που φτιάχνουν και το εν λόγο κιβότιο οπότε κάποιο λόγο θα είχαν... το αστείο σου λοιπόν ατυχές.p.s.: Κιβώτιο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σίγουρα εξαρτάται από τον οδηγό, αλλά εξαρτάται κι από το αυτοκίνητο και τι σου βγάζει. Δε μπορεί ένα Q5 να σου λέει 'σκίσε με' αλλά ένα R προφανώς με το DSG στο λέει.
Προφανώς και δεν μιλάω έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Q5 βρε Νίκο. Μιλάω γενικά και από 2σύμπλεκτα που έχω οδηγήσει και σε πιο 'σπορ' κατασκευές. Αυτό που λέω πάντως περί ελέγχου είναι δεδομένο ακόμα και στο πιο γρήγορο και άμεσο 6αρι του VAG. Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να σου δώσει πλήρη έλεγχο. Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδανικό αλλά σε συνθήκες που θες να έχεις το 100% του αυτοκινήτου σου υπο έλεγχο, δεν θα το έχεις. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν πχ κίνηση εντός Αθηνών, είναι έως και απολαυστικό!
Επίσης ο συνδυασμός turbo-μέτριο ηλεκτρόγκαζο-DSG αφαιρούν πολύ από την όλη εμπειρία. Κι αν το καλοσκεφτείς το 90% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν με 2σύμπλεκτο έχουν τον παραπάνω συνδυασμό. Και φυσικά το R δεν διαφέρει.
Θα διαφωνήσω με τα bold πάντως...
Αυτό το '100%' που δεν παίρνεις από το αμάξι δεν το κατάλαβα βασικά.Εννοείς ότι φοβάσαι μήπως 'χτυπώντας κόφτη' σου αλλάξει ταχύτητα και ενώ είσαι πάνω σε στροφή?Οδηγεί κανείς πάνω στο κόφτη ή πάρα πολύ κοντά σε αυτόν???
Μήπως επίσης ξεχνάμε ότι οι στροφές κοντά στον κόφτη είναι ΕΚΤΟΣ ωφέλιμης περιοχής του κινητήρα?
Μήπως ξεχνάμε ότι αν 'χτυπήσεις κόφτη' πάνω σε στροφή και είσαι πολύ οριακά, επειδή ακριβώς θα κρεμάσει ο κινητήρας, μπορεί να 'φύγεις' ?
Συν του ότι υπάρχει κανείς που σε δημόσιο δρόμο οδηγεί τόσο οριακά που χρειάζεται αυτή την περιοχή στροφών του κινητήρα για να στρίψει πάνω σε μία στροφή (που θα τύχει κτλ)??
ΜΗΠΩΣ το μεγαλοποιούμε λίγο μου φαίνεται το θέμα αυτό με την αλλαγή στον κόφτη χωρίς λόγο απλώς και μόνο γιατί ψάχνουμε ελαττώματα?Το ηλεκτρόγκαζο δεν προσθέτει ΠΑΝΤΑ καθυστέρηση. Επιπλέον πχ στο δικό μου αμάξι που φοράει ένα 'πρόγραμμα', το γκάζι λειτουργεί σαν 'ντιζάτο' ( τραγική λέξη ). Το βλέπω και από το vag-com.
Εκεί που νιώθω υστέρηση είναι όταν:
-έχεις D
-σου έχει βάλει την μέγιστη δυνατή ταχύτητα (πχ 6η και είσαι με 1500rpm)
-πατάς γκάζι να προσπεράσεις,οπότε:
-πρέπει να πατήσεις το γκάζι,
-να κατεβάσει ταχύτητα (ή και παραπάνω από μία = μία επιπλέον καθυστέρηση)
-να 'φουσκώσει' το turboΟπότε προσωπικά εκεί βλέπω το ελάττωμα το οποίο περιγράφεις και όχι πως προέρχεται από το ηλεκτρόγκαζο η όποια υστέρηση.
Κατά τα άλλα, οκ σίγουρα το DSG (κι αυτό που ήθελα να γράψω πιο πίσω) είναι πως σου δίνει μία ευκολία, με τη διαφορά ότι ακριβώς επειδή μπορείς να χειρίζεται τις ταχύτητες από το τιμόνι, ουσιαστικά επικεντρώνεσαι περισσότερο στην οδήγηση.
(αυτό που έγραψε ο Νίκος: στοχεύεις και μπαίνεις - στη στροφή ντε! )Προσωπικά απλώς μου αρέσει πολύ το dsg και όπως λειτουργεί και ό,τι σου προσφέρει. Δεν λέω...ίσως είναι τεχνική ανάγκη γιατί απλώς είναι μία ακόμα ευκολία, αλλά...Αν δεν σου αρέσει (γενικότερα) η ευκολία αυτή, απλώς δεν την αγοράζεις.
Όπως ευκολία είναι ο αισθητήρας βροχής ή φωτός.
Δεν είναι κούραση να ενεργοποιείς τα φώτα σου μεσα σε τούνελ ή το βράδυ.
Δεν είναι κούραση να ενεργοποιείς τους υαλοκαθαριστήρες ενώ οδηγείς (και αρχίζει να βρέχει).Είναι όμως μία ευκολία ώστε να μπορέσεις να επικεντρωθείς περισσότερο στο δρόμο.
Ειλικρινά πόσοι από αυτούς που κατακρίνουν το DSG το έχουν οδηγήσει και απλώς δεν μεταφέρουν μία σκέψη-άποψη που διάβασαν? (χωρίς καμία διάθεση να την 'πω' σε κανέναν.Είναι μία απλή και ειλικρινής ερώτηση )
GOLF R - SCIROCCO R