-
+1 -> drdino+GB
Περιστασιακά (όχι σε Σιρόκο) έχουν αναφερθεί και κοψίματα με (πολύ) ελεύθερο φίλτρο. Απλά όλα τα πράγματα θέλουν το μέτρο τους. Ελαφρώς πιο ελεύθερο ίσως το αυτοκίνητο προσαρμόζεται επαρκώς, πολύ πιο ελεύθερο ίσως να χρειάζεται επαναπρογραμματισμό. Ειδικά αν συνδυαστεί και με άφτερ ελευθερότερη εξάτμιση.
-
και απο που θα καταλαβουμε ποση ''ελευθερια'' κουβαλαει ενα ελευθερο φιλτρο?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
και απο που θα καταλαβουμε ποση ''ελευθερια'' κουβαλαει ενα ελευθερο φιλτρο?Eπίσημα νούμερα φαντάζομαι δεν υπάρχουν αλλά με αναζήτηση σε διάφορα φόρουμ θα βρεις αναφορές για ενδεχόμενα προβλήματα/θετικά/αρνητικά για κάθε φίλτρο.
-
Τα επώνυμα φίλτρα (πάνελ) δύσκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα... οι φ/χ τωρα είναι ανάλογα την περίπτωση και ίσως χρειαστούν λίγο παραπάνω ψάξιμο...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Τα επώνυμα φίλτρα (πάνελ) δύσκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα... οι φ/χ τωρα είναι ανάλογα την περίπτωση και ίσως χρειαστούν λίγο παραπάνω ψάξιμο...Με πρόλαβες και φυσικά συμφωνώ.
Τα περισσότερα φίλτρα πάνελ είναι σχεδόν άφοβα, είτε αυτά είναι υφασμάτινα όπως το bmc ή το K&N είτε είναι τύπου σπόγγου όπως το Pipercross.Κάτι ενδιαφέρον από το FAQ της BMC
In general, vehicles such as car or motorcycles require a total particle filtration efficiency up to a minimum size of 10 microns, to avoid any risk of passage of foreign objects that may damage the mechanical components downstream of the intake system (Air Flow Sensors, injectors, valves and segments).
OEM air filters are made of paper and their main function is to protect the engine. These filters have high resistance to the air flow, which reduces the inlet pressure and reduces the engine’s performance. BMC’s air filters provide a considerably greater air flow. Furthermore, compared to a conventional paper filter, which at the time of maintenance must be replaced, the BMC air filter (being reusable) has a life equal to that of the vehicle itself.
Another type of air filters on the market are synthetic filters, which BMC has produced for years only for non-road applications. The main difference between the BMC oiled cotton filters and filters made of synthetic material (for example plastic canvas) is the principle of impurities stoppage. The synthetics allow passage of particles in the size of the micro-filter material: it follows that a filter with 80 micron holes allows the passage of all items below that size, stopping only particles larger than the size of the hole (an example: the sand has a size of about 50 microns). The cotton has a larger plot, which favors the passage of a large flow of air and through the combination of different layers containing oil, ensure the stoppage of all the impurities from 7 microns up. To date, this concept is the best solution for both better filtration and higher performances.Το πρόβλημα είναι όταν αλλάζεις εισαγωγή και βάζεις χοάνες και βαρέλια.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ενώ παράλληλα χάνουν ψηλά αν δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη χαρτογράφηση, γιατί η έξτρα παροχή αέρα χωρίς αντίστοιχη αύξηση παροχής καυσίμου 'στεγνώνει' τον κινητήρα.
Προσωπικα το εχω παρατηρήσει στο δικό μου μόνο σε πολύ ψηλές στροφές, περιοχή που έτσι και αλλιώς δεν κινούμαι συχνά.ναι, κι όταν το μέτρησα μου είπαν ότι, αντιθέτως, επειδή διαβάζει πολυ αέρα, ρίχνει και πολύ καύσιμο (πλούσιο μίγμα που εμποδίζει την ακόμη περισσότερη αύξηση απόδοσης οριακά) για αυτό κι άυξηση ιπποδύναμης αλλά από στέγνωμα δεν πρέπει να αγχώνομαι καθόλου...
P.S.: όλα αυτά στο δικό μου από ότι έβλεπαν με τα όργανα μέτρησης...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αφενός τα όρια αυτοδιορθωσης είναι σχετικά μικρά, αφετέρου αν o εγκέφαλος λειτουργεί με στόχο ροπής, δεν πρόκειται να δούμε διάφορες μετά από λίγο...Sent from my GNex using smoke signals.
εμένα από τας Γερμανίας μεριά μου λένε ότι από εισροή μετρημένη μέσω luftsensor και αντλίας καυσίμου υπάρχει μέχρι και 7% διόρθωση στους TFSi... Αναλογά με τον κινητήρα. Επίσημα πράματα...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Ενώ παράλληλα χάνουν ψηλά αν δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη χαρτογράφηση, γιατί η έξτρα παροχή αέρα χωρίς αντίστοιχη αύξηση παροχής καυσίμου 'στεγνώνει' τον κινητήρα.
Προσωπικα το εχω παρατηρήσει στο δικό μου μόνο σε πολύ ψηλές στροφές, περιοχή που έτσι και αλλιώς δεν κινούμαι συχνά.ναι, κι όταν το μέτρησα μου είπαν ότι, αντιθέτως, επειδή διαβάζει πολυ αέρα, ρίχνει και πολύ καύσιμο (πλούσιο μίγμα που εμποδίζει την ακόμη περισσότερη αύξηση απόδοσης οριακά) για αυτό κι άυξηση ιπποδύναμης αλλά από στέγνωμα δεν πρέπει να αγχώνομαι καθόλου...
Χωρίς βέβαια να ξέρω τι γίνεται στο δικό σου, για πατάτες μου ακούγονται αυτά που σου 'παν.
Διότι γενικά η ιπποδύναμη αυξάνει στεγνώνοντας και όχι πλουτίζοντας το μίγμα (πχ. το δικό μου δίλιτρο turbo είχε εργοστασιακό AFR 10.3 και η απόδοση βελτιώθηκε κοντά στο 11 χωρίς να παραστεγνώνει δηλ. με AFR πιο κοντά στο 12 παρότι η απόδοση αυξανόταν κι άλλο προτιμήσαμε to err on the safe side)
Διότι μου φαίνεται απίθανο ο εργοστασιακός χάρτης να προσαρμόζεται προς τη λάθος πλευρά δηλ. να παραψεκάζει καύσιμοΗ λύση είναι να κάνεις δυναμομέτρηση με ταυτόχρονη μέτρηση του AFR (Air-to-Fuel Ratio) είναι πολύ απλό βάζουν ένα wideband 'λ' και να δεις τι ακριβώς παίζει. Χώρια που μπορείς να κάνεις μία με και μία χωρίς το φίλτρο οπότε να δεις ακριβώς την επίδραση του φίλτρου (πχ. στο παλιό δικό μου ήταν ασήμαντη (+2 άλογα ψηλά και -2 άλογα στις μεσαίες) οπότε στο καινούργιο δεν ασχολήθηκα καν, εργοστασιακό φίλτρο).
-
Εννοείται, στέγνωμα = αύξηση απόδοσης, αλλά κίνδυνος ζημιάς.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Μιλαμε για 2.5% βελτιωση? ..Το σφαλμα ποσο ειναι?
Προσωπικα δεν πιστευω οτι τα ελευθερα φιλτρα προσθετουν κατι αξιο αναφορας...Ειδικα κατι φιλτροχωανες που βοσκουν στο χωρο της μηχανης ειναι αστειες...παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην παροχη αερα, και οι εργοστασιακες εισαγωγες ειναι σαφεστατα πιο μελετημενες... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προσωπικα δεν πιστευω οτι τα ελευθερα φιλτρα προσθετουν κατι αξιο αναφορας...Ειδικα κατι φιλτροχωανες που βοσκουν στο χωρο της μηχανης ειναι αστειες...παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην παροχη αερα, και οι εργοστασιακες εισαγωγες ειναι σαφεστατα πιο μελετημενες...Απο θεμα επιδοσεων καθαρα, -και οχι εμφανισης/ηχου,- ενα λιγο πιο ελευθερο φιλτρο στο εργοστασιακο φιλτροκουτι, μπορει σε συγκεκριμενες καταστασεις να βοηθησει τον κινητηρα, οχι τοσο κατ' απολυτα νουμερα, αλλα περισσοτερο ως προς την καλυτερη/γεματη λειτουργια του.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Προσωπικα δεν πιστευω οτι τα ελευθερα φιλτρα προσθετουν κατι αξιο αναφορας...Ειδικα κατι φιλτροχωανες που βοσκουν στο χωρο της μηχανης ειναι αστειες...παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην παροχη αερα, και οι εργοστασιακες εισαγωγες ειναι σαφεστατα πιο μελετημενες...Απο θεμα επιδοσεων καθαρα, -και οχι εμφανισης/ηχου,- ενα λιγο πιο ελευθερο φιλτρο στο εργοστασιακο φιλτροκουτι, μπορει σε συγκεκριμενες καταστασεις να βοηθησει τον κινητηρα, οχι τοσο κατ' απολυτα νουμερα, αλλα περισσοτερο ως προς την καλυτερη/γεματη λειτουργια του.
Pipes Ορεστη....τι σημαινει καλυτερη/γεματη λειτουργια? Πως μετριεται αυτο το μεγεθος, αφου δεν μεταφραζεται σε επιδοσεις? Δηλαδη αν μεταξυ 5600 και 5700 στροφων εχεις αυξηση 10% (λεμε τωρα), why bother οταν οι επιδοσεις τελικα μενουν ιδιες?
-
Pipes Ορεστη....τι σημαινει καλυτερη/γεματη λειτουργια? Πως μετριεται αυτο το μεγεθος, αφου δεν μεταφραζεται σε επιδοσεις? Δηλαδη αν μεταξυ 5600 και 5700 στροφων εχεις αυξηση 10% (λεμε τωρα), why bother οταν οι επιδοσεις τελικα μενουν ιδιες?
Μεταφραζεται σε επιδοσεις απλα ειναι αμελητεες οι διαφορες... Και οχι σε ολες τις συνθηκες...
-
Ακριβώς επειδή είναι αμελητέες οι διαφορές συνήθως το φίλτρο δεν το βάζουμε για τις επιδόσεις αλλά για να... κάνουμε κάτι.
(placebo φάση, βοηθάει και ο ήχος)
Την 'γεμάτη' λειτουργία ή την έχει απο κατασκευής το μοτέρ ή προχωράμε σε πιο εκτεταμένες αλλαγές για να την αποκτήσει... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ακριβώς επειδή είναι αμελητέες οι διαφορές συνήθως το φίλτρο δεν το βάζουμε για τις επιδόσεις αλλά για να... κάνουμε κάτι.
(placebo φάση, βοηθάει και ο ήχος)
Την 'γεμάτη' λειτουργία ή την έχει απο κατασκευής το μοτέρ ή προχωράμε σε πιο εκτεταμένες αλλαγές για να την αποκτήσει...Προφανως, αλλα οι περισσοτεροι νορμαλ κινητηρες σε νορμαλ αμαξια εχουν πνιγμενες εισαγωγες και βλεπεις διαφορα στις χαμηλομεσαιες με ενα φιλτρακι...
Τωρα οταν μιλαμε για διλιτρο τουρμπο κινητηρα 270 αλογων, δε νομιζω οτι μπορει να χει και πολυ πνιγμενη εισαγωγη! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χωρίς βέβαια να ξέρω τι γίνεται στο δικό σου, για πατάτες μου ακούγονται αυτά που σου 'παν. Να προσέχεις τις εκφράσεις σου... πατάτες θα ήταν άν ήτω διαφορετικά απ΄τα δικά σου...
Διότι γενικά η ιπποδύναμη αυξάνει στεγνώνοντας και όχι πλουτίζοντας το μίγμα (πχ. το δικό μου δίλιτρο turbo είχε εργοστασιακό AFR 10.3 και η απόδοση βελτιώθηκε κοντά στο 11 χωρίς να παραστεγνώνει δηλ. με AFR πιο κοντά στο 12 παρότι η απόδοση αυξανόταν κι άλλο προτιμήσαμε to err on the safe side) κι εμένα για να μην στεγνώνει αφού βλέπει παραπάνω αέρα ρίχνει παραπάνω καύσιμο και έτσι περιορίζεται η μέγιστη δυνατή απόδοση με το συγκεκριμένο φίλτρο και το συγκεκριμένο κάυσιμο, κάτι που δεν ανέφερε κανείς εως τώρα.
Διότι μου φαίνεται απίθανο ο εργοστασιακός χάρτης να προσαρμόζεται προς τη λάθος πλευρά δηλ. να παραψεκάζει καύσιμοΗ λύση είναι να κάνεις δυναμομέτρηση με ταυτόχρονη μέτρηση του AFR (Air-to-Fuel Ratio) είναι πολύ απλό βάζουν ένα wideband 'λ' και να δεις τι ακριβώς παίζει. Χώρια που μπορείς να κάνεις μία με και μία χωρίς το φίλτρο οπότε να δεις ακριβώς την επίδραση του φίλτρου (πχ. στο παλιό δικό μου ήταν ασήμαντη (+2 άλογα ψηλά και -2 άλογα στις μεσαίες) οπότε στο καινούργιο δεν ασχολήθηκα καν, εργοστασιακό φίλτρο).
δεν διαβάζεις προσεχτικά φίλτατε mod... Επίσης είχαν τοποθετήσει όλα όσα χρειάζονται, και πίσω και πάνω στην μηχανή για να μετρήσουν αέρα, πίεση υπερσυμπιεστή και καυσαέρια...
-
Μιλαμε για 2.5% βελτιωση? ..Το σφαλμα ποσο ειναι? **
Προσωπικα δεν πιστευω οτι τα ελευθερα φιλτρα προσθετουν κατι αξιο αναφορας...*για αυτο μελετάνε τοσο την εισαγωγή σε όλα τα ψαγμένα μοντέλα? επειδή δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς..? Ειδικα κατι φιλτροχωανες που βοσκουν στο χωρο της μηχανης ειναι αστειες...παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην παροχη αερα, και οι εργοστασιακες εισαγωγες ειναι σαφεστατα πιο μελετημενες...από 265hp ανακοινωθέντα πάμε στα 279hp, άρα μιλάμε για περίπου 5,28% αύξηση ιπποδύναμης φίλε...
**το σφάλαμ είναι το ίδιο αφού μετρήθηκα την ίδια μέρα και ώρα, με μαμά και ελεύθερο... λες να προσθέτει σφάλμα κάθε ζυγή φορά μέτρησης?
-
7 αλογα διαφορα ειπες οτι μετρησες ομως, οχι 14. Αρα ~2.5% μεταβολη.
-
χαζομετρήθηκα χθες με τους φορουμάκηδες εν κινήση με ολόιδιο και αφήνω πίσω απλά πατώντας τέρμα γκάζι κι οι δύο με δευτέρα στο κιβότιο DSG και μετά ελεύθερα να αλλάζει κόφτες μόνο του.... Λες να το άνοιξα καλύτερα εγώ από τα άλλα δύο πανομοιότυπα R? που έχουν μετρηθεί κι αυτά μαμίσια 272-273hp?
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
7 αλογα διαφορα ειπες οτι μετρησες ομως, οχι 14. Αρα ~2.5% μεταβολη.το δικό μου έγραψε, και φαίνεται στα διαγράμματα τους, όσα σου λεώ απλά στην προηγούμενη αναφορά μου από συνήθεια ανέφερα τα πιστοποιημένα... συγγνώμη
Πάντως όλα τα φρέσκα R & TTS βγάζουν 272-273... με τα TTS να αποδίδουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από το μαμίσιο φίλτρο από ότι στο δικό μου... τα περισσότερα TTS μετράνε αρχική 272/3 και μετά μέχρι και 285/6...
GOLF R - SCIROCCO R