-
Εγω δεν πηγα γιατι ειχα τελικα να κανω μεταφορες τον αδερφο μου...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πήγατε Κωνσταντίνε? Πώς ήταν?..
Θα σ' έπαιρνα, αλλά τελείωσα με δουλειά 9:30!...γαμάτη είναι ποιοτικά αλλά έχει ένα δύο θεματάκια, όπως και είδες αργότερα με τα μάτια σου... κρατάει όλο τον εισερχόμενο αέρα οπότε ο επιπλέον άερας που η εργοστασιακή θα άφηνε να περάσει στον χώρο του κινητήρα, βοηθώντας έτσι και την ψύξη του πιθανώς, χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου από την νέα εισαγωγή με λογικό αποτέλεσμα την μικρή άυξηση ιπποδύναμης την οποια και ορθώς ισχυρίζεται η V Racing τελικά.
Επίσης με ανησύχησε το γεγονός ότι η εισαγωγή V Racing δεν προβλέπει το θέμα του νωπού αέρα ενώ ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου έχει φροντίσει για την μή εισαγωγή του στο φιλτροκούτι...
-
scirocco-r-spotting την κυριακή στο πισίνα στη μαρίνα ζέας.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
scirocco-r-spotting την κυριακή στο πισίνα στη μαρίνα ζέας.μπλε ελεκτρίκ?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
μπλε ελεκτρίκ?
Και οδηγό να καυλαντίζει τη σιτεμένη ξανθιά που βρίσκει τραπέζια.
-
μπλε ελεκτρίκ?
για δε μίλησες βρε!!!?
-
scirocco-r-spotting την κυριακή στο πισίνα στη μαρίνα ζέας. -
Από περιέργεια ρωτάω....τι μπορεί να έχετε να πείτε μόνο για τις R εκδόσεις δύο μοντέλων του ίδιου κατασκευαστή.... Προφανώς έχουν ομοιότητες και διαφορές τις οποίες θα πρέπει να είχατε εξαντλήσει στις πρώτες 5-10 άντε 20-30 σελίδες. Αλλά 128 σελίδες...!!
Μήπως έχετε ξεφύγει από το θέμα εδώ και καιρό;;; Μήπως για πολλά που λέτε εδώ θα έπρεπε να τα λέτε αλλού;; -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μπλε ελεκτρίκ?
για δε μίλησες βρε!!!?
Σε έχασα μέσα στη λαοθάλασσα. Είπα μην έφυγες αλλά είδα τον σιρόκο απ'όξω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από περιέργεια ρωτάω....τι μπορεί να έχετε να πείτε μόνο για τις R εκδόσεις δύο μοντέλων του ίδιου κατασκευαστή.... Προφανώς έχουν ομοιότητες και διαφορές τις οποίες θα πρέπει να είχατε εξαντλήσει στις πρώτες 5-10 άντε 20-30 σελίδες. Αλλά 128 σελίδες...!!
Μήπως έχετε ξεφύγει από το θέμα εδώ και καιρό;;; Μήπως για πολλά που λέτε εδώ θα έπρεπε να τα λέτε αλλού;;καταρχήν αγαπητέ mod έχουμε τα αυτοκίνητα μερικοί από εμάς και αναφαίρετο δικαίωμα μας σε ένα ανοικτό forum σαν και αυτό είναι να περιγράφουμε εμπειρίες και απόψεις όποτε και αν αυτές προκύπτουν απ'τήν καθημερινότητά μας...
Δευτερευόντως, δεν κατάλαβα ακριβώς το νόημα της παρεμβολής σου? θέλεις να μην γράφουμε καθόλου στο θέμα αν δεν αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα μοντέλα ή θέλεις να μην γράφουμε γενικά πια μιας και όπως ισχυρίζεσαι, δεν έχουμε πια τίποτα άλλο να προσθέσουμε, κάτι το οποίο, πέρα από προσβλητικό, είναι και υπερβολή μιας και δεν έχουμε γράψει τόσα πολλά αναλυτικά αλλά περισσότερο έχουμε πέσει ξύλο αναμεταξύ μας για μικροδιαφωνίες, τις οποίες τότε δεν χειριστήκατε αποτελεσματικά και απαξιώθηκε άλλο ένα θέμα...
Έγώ έχω ακόμη πολλά να προσθέσω και αν διαβάσεις άλλες μου εμπειρίες με αυτοκίνητα, όπως το Lexus τζιπ, έχω πολλά ακόμη να προσθέσω σε αυτό το θέμα προτού νιώσω ότι το εξάντλησα αφού αν συγκρίνεις τα του τζιπ με τα του R δεν είναι ανάλογα.
Σε παρακαλώ λοιπόν να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στο θέμα...
με σεβασμό
-
επιβεβαώθηκε η αξία φτηνών βελτιώσεων σε αυτοκίνητα με τον καλύτερο τρόπο και στο δικό μου.. Όταν το είχα δυναμομετρήσει είχε γράψει, όπως έχω ανεβάσει, 278 και μετά 279 στον στρόφαλο... μετά έβγαλα το ελέυθερο φίλτρο και έβαλα πάλι το χάρτινο το μαμίσιο... πριν λίγες ημέρες μου την βίδωσε και αγόρασα το ελέυθερο ξανά οπότε έκανα μέτρηση πρίν και μετά και έδειξε 7 ολόκληρα άλογα διαφορά... 272 με το μαμά, 279 πάλι με το ελεύθερο... Άρα δουλεύει το πράμα...
-
Από ροπή καμιά διαφορά;
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Από ροπή καμιά διαφορά;ναι, έχω την εντύπωση ότι τραβάει περισσότερο παντού κι ιδιαίτερα χαμηλά... παράξενο...
-
Γιατι σου φαινεται παραξενο; Ειδικα χαμηλα βοηθανε τα πιο ελευθερα φιλτρα.
-
Ενώ παράλληλα χάνουν ψηλά αν δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη χαρτογράφηση, γιατί η έξτρα παροχή αέρα χωρίς αντίστοιχη αύξηση παροχής καυσίμου 'στεγνώνει' τον κινητήρα.
Προσωπικα το εχω παρατηρήσει στο δικό μου μόνο σε πολύ ψηλές στροφές, περιοχή που έτσι και αλλιώς δεν κινούμαι συχνά. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ενώ παράλληλα χάνουν ψηλά αν δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη χαρτογράφηση, γιατί η έξτρα παροχή αέρα χωρίς αντίστοιχη αύξηση παροχής καυσίμου 'στεγνώνει' τον κινητήρα.
Προσωπικα το εχω παρατηρήσει στο δικό μου μόνο σε πολύ ψηλές στροφές, περιοχή που έτσι και αλλιώς δεν κινούμαι συχνά.Άμα είσαι ταρίφας έτσι είναι...
Χρόνια πολλά Ταυράκο!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Προσωπικα το εχω παρατηρήσει στο δικό μου μόνο σε πολύ ψηλές στροφές, περιοχή που έτσι και αλλιώς δεν κινούμαι συχνά.οι πολλοί νέοι εγκέφαλοι ψεκάζουν παραπάνω και ψηλά και δεν νιώθεις σοβαρή διαφορά... βασικά ούτε χαμηλά νιώθεις σοβαρή διαφορά... τα παλιότερης κοπής είχαν μεγαλύτερη διαφορά
-
Αν ήταν έτσι, ο επαπαπρογραμματισμός του εγκεφάλου ειναι παντελώς άχρηστος στις σημερινές κατασκευές. Έλα μου όμως που δεν ειναι.
Μη νομίζεις οτι και στο δικό μου παλιάς κοπής ειναι τίποτα τραγικό αυτό που περιγράφω. Απλά ειναι λίγο αισθητό σε αυτόν που έχει μάθει το αμάξι. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οι πολλοί νέοι εγκέφαλοι ψεκάζουν παραπάνω και ψηλά και δεν νιώθεις σοβαρή διαφορά... βασικά ούτε χαμηλά νιώθεις σοβαρή διαφορά... τα παλιότερης κοπής είχαν μεγαλύτερη διαφοράΟι ECU έχουν τάση αυτοπροσαρμογής στις εκάστοτε συνθήκες με σκοπό την καλή απόδοση αλλά και την ασφάλεια λειτουργίας του κινητήρα. Βέβαια όχι στο βαθμό που το εννοείς καθώς έτσι το remap θα ήταν περιττό.
Ο κανόνας πάντως λέει ότι μια πιο ελεύθερη εισαγωγή βελτιώνει ελαφρά τη ροπή στις χαμηλομεσαίες αλλά στις υψηλές στροφές ανά λεπτό ο κινητήρας στεγνώνει από καύσιμο. Το κατά πόσο στεγνώνει εξαρτάται από την ελευθερία της κάθε εισαγωγής. Κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για τα πιστόνια και είναι ζήτημα χρόνου να τρυπήσει κάποιο καθώς δεν θα ψύχεται σωστά αφού δεν ψεκάζεται η απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου.Ένας εγκέφαλος αυτοπροσαρμόζεται σχεδόν πλήρως σε καιρικές συνθήκες για παράδειγμα. Όπως στους 40 βαθμούς του καλοκαιριού ή στο χειμερινό βορινό αέρα που δίνει και την αίσθηση ότι το αμάξι 'κέρδισε' ίππους.
Δεν θα προσαρμοστεί πλήρως όμως σε ένα βαρελάκι BMC λόγου χάρη. -
Αφενός τα όρια αυτοδιορθωσης είναι σχετικά μικρά, αφετέρου αν o εγκέφαλος λειτουργεί με στόχο ροπής, δεν πρόκειται να δούμε διάφορες μετά από λίγο...
Sent from my GNex using smoke signals.
GOLF R - SCIROCCO R