-
Ναι, μπορει τα σκληρα ελατηρια να κουραζουν τα αδυναμα απο κατασκευης αμορτισερ.
Οποτε ενα πιο δυνατο αμορτισερ περα απο το εργοστασιακο, θα μπορεσει να ανταπεξελθει καλυτερα. -
Δεν κανεις μια αμορτισερομετρηση; Ολα τα αμορτισερ πεφτουν συν τω χρονω. Γενικά τα αμορτισερ θεωρούνται 'καινουρια' οταν είναι μεχρι 80%. Πιο κατω αρχιζει να πέφτει η απόδοσή τους οποτε κ πονοκεφαλιαζεις για το πως θα τα αλλάξεις.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Δεν κανεις μια αμορτισερομετρηση; Ολα τα αμορτισερ πεφτουν συν τω χρονω. Γενικά τα αμορτισερ θεωρούνται 'καινουρια' οταν είναι μεχρι 80%. Πιο κατω αρχιζει να πέφτει η απόδοσή τους οποτε κ πονοκεφαλιαζεις για το πως θα τα αλλάξεις.+1 , και θα εβαζα τα ιδια που εχει, εφοσον δεν αλλαζα κατι αλλο (πχ ελατηρια, ζαντες, διαφορετικες ρυθμισεις σε γωνιες, περα απο τα καλυτερα σπορ ελαστικα που εχουν ηδη αλλαχτει)
Αλλιως θα πηγαινα στην Top αλλαγη, αλλα που υποδηλωνει ταυτοχρονα και πολυ μεγαλυτερο Budget αλλα και χρονο
'ψαξιματος' για την καλυτερη ισορροπια μεταξυ επαρκους ανεσης και σφιχτης αναρτησης οσο πρεπει για να ανταποκρινεται σωστα το αυτοκινητο υπο πιεση. Του τεστιν την ρυθμιζομενη ohlins... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
γιατί σε όλα τα S και το R που είχα μέχρι τώρα τα αμορτισέρ αρχίζουν και λυγίζουν γύρω στα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα... πάλι μου δίνει την αίσθηση που μου έδωσε και το S3 όταν πέρασα αυτά τα χιλιόμετρα... μου φαίνεται ότι θα αρχήσω να ψάχνω για replacement options...η OHLINS ζητάει 2500 περίπου, η Bilstein 1800, η Eibach 1000 το πολύ... αλλά βαριέμαι αλύπητα την ρύθμιση τους... πόποοοο, μόνο που το σκέφτομαι καλύτερα να βάλω μια απ'τα ίδια και να κάνω άλλα 25χιλιαρικα στον δρόμο...
Δεν κάνουν για σένα οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.
Επίσης μου έρχονται στο μυαλό τα διάφορα ποστ που έχεις γράψει για το Scirocco R, ότι το τάδε εξάρτημα είναι διαφορετικό από τα απλά Scirocco, ότι το παρατάδε έτσι και ούτω καθεξής. Δηλαδή από τη μια έχεις επαινέσει τις παραπάνω προφανώς ώρες εξέλιξης που υποτίθεται πως έχει σπαταλήσει η mother VW και από την άλλη την ακυρώνεις επιλέγοντας κάτι μη εργοστασιακό το οποίο συνάμα δεν κάνει για σένα(ρυθμιζόμενη ανάρτηση).
Θέλω να πω πως σε αγαπάω, σε εκτιμάω και θέλω να κρατήσεις τα λεφτάκια σου στην τσέπη σου ή να τα φας αλλού. Όπως διαφωνούσα τότε που έγραφες για φίλτρα, προγράμματα, εξατμίσεις και άλλες παρόμοιες παπαρίτσες. Το συγκεκριμένο αμάξι είναι έτοιμο από τη μάνα του και είναι ταβάνι. Κοινώς δεν θα πάρεις κάτι άλλο, κάτι περισσότερο από αυτό. Επικίνδυνο και δυσκολοδήγητο είναι πιθανότερο να το κάνεις παρά να το ευχαριστηθείς.
ΥΓ: Υπόνοιες για την ποιότητα των επιλογών του Group Vag σε αμορτισέρ?
-
στο Σ μου μέτρησα τα αμορτισέρια στις 7ο.οοο χλμ και μετά στις 12ο.οοο χλμ...
ο τύπος που ειδε το χαρτάκι με το αποτέλεσμα πάντως σάστισε
ό,τι πληρώνεις, παίρνεις τελικα
-
bilstein pss10 και τα μυαλά στα κάγκελα.
Αν τώρα 'δεν ξέρει τι κάνει το sciroccoR', φαντάσου τι θα γίνει με την PSS10....Τρέλα λέμε!
Εδώ άλλαξε απίστευτα το Α3 μου. Φαντάσου το ΠΟΛΥ καλύτερο (σε στήσιμο) SciroccoR!!Πάντως η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης (για μένα) έχει να κάνει κυρίως με το να φέρεις το ύψος και την απόσβεση των αμορτισέρ στα μέτρα σου ή στα γούστα σου.
Επίσης η bilstein έχει αναφέρει επίσημα ότι οι ρυθμιζόμενες (τότε ήταν για την PSS9) δεν είναι για να παίζεις συνέχεια (δεν ξέρω πώς το εννοεί ο καθένας βέβαια αυτό) με τη ροδέλα ρύθμισης απόσβεσης.Και ειδικά για σένα Κωνσταντίνε, μία φορά θα τη ρυθμίσεις και τέλος.
Ε...πόσο θα φας για να τη ρυθμίσεις στα γούστα σου? 1 μέρα? 2 μέρες? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν τώρα 'δεν ξέρει τι κάνει το sciroccoR', φαντάσου τι θα γίνει με την PSS10....Τρέλα λέμε!
1[url]Εδώ άλλαξε απίστευτα το Α3 μου. Φαντάσου το ΠΟΛΥ καλύτερο (σε στήσιμο) SciroccoR!![/url]Πάντως 2[url]η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης[/url] (για μένα) έχει να κάνει κυρίως με το να φέρεις το ύψος και την απόσβεση των αμορτισέρ στα μέτρα σου ή στα γούστα σου.
Επίσης η bilstein έχει αναφέρει επίσημα ότι οι ρυθμιζόμενες (τότε ήταν για την PSS9) δεν είναι για να παίζεις συνέχεια (δεν ξέρω πώς το εννοεί ο καθένας βέβαια αυτό) με τη ροδέλα ρύθμισης απόσβεσης.Και ειδικά για σένα Κωνσταντίνε, μία φορά θα τη ρυθμίσεις και τέλος.
Ε...πόσο θα φας για να τη ρυθμίσεις στα γούστα σου? 1 μέρα? 2 μέρες?-
Ίσα ίσα που η βελτίωση σε ένα μοντέλο κορυφαίας έκδοσης θα είναι πολύ μικρότερη από ότι σε ένα βασικό όπως το δικό σου Α3. Ενδεχομένως να το κάνεις χειρότερο(πολύ πιθανό). Μην γελιέσαι Γιώργο, το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι μανίκι.
-
Η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης έχει βάση για αυτοκίνητα που τρέχουν σε ειδικές και πίστες. Βέβαια ο τομέας έγινε μόδα και πλέον συναντάται σε καθημερινά αυτοκίνητα, κατά κύριο λόγο λόγω της ρύθμισης τέρμα μαλακό, για να έχουν την στοιχειώδη άνεση που είναι το μείον των μη ρυθμιζόμενων αμορτισέρ.
Kατά τα άλλα είδα ότι η PSS10 έχει προοδευτικά ελατήρια, κάτι που εντελώς υποθετικά την κάνει soft!!!
Η δική μου είχε γραμμικά που είναι για πιο ρέισιν καταστάσεις
-
-
Μα η PSS10 είναι μια 'αγωνιστική' ανάρτηση με προσανατολισμό στη χρήση δρόμου. Γι' αυτό έχει προοδευτικά ελατήρια.
(δεν ξέρω γιατί τα πιο 'σκληροπυρηνικά'/racing σετ ελατηρίων δεν είναι προοδευτικά - κι εγώ απλά το έχω ακούσει)Για τα υπόλοιπα, οκ...
-
δε συμφωνώ. Τα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης είναι επιεικώς μέτρια σε επιδόσεις σε σχέση με ένα καλό aftermarket set αμορτισέρ γι' αυτό για λόγους κόστους. Κι αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε μοντέλο 'σειράς' (ναι, και το S3 και το sciroccoR είναι αμάξια σειράς, όπως είναι και το Α3 και πολλά άλλα οχήματα)
-
αυτό είναι κακή χρήση προϊόντος βέβαια...
-
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
γιατί σε όλα τα S και το R που είχα μέχρι τώρα τα αμορτισέρ αρχίζουν και λυγίζουν γύρω στα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα... πάλι μου δίνει την αίσθηση που μου έδωσε και το S3 όταν πέρασα αυτά τα χιλιόμετρα... μου φαίνεται ότι θα αρχήσω να ψάχνω για replacement options...
η OHLINS ζητάει 2500 περίπου, η Bilstein 1800, η Eibach 1000 το πολύ... αλλά βαριέμαι αλύπητα την ρύθμιση τους... πόποοοο, μόνο που το σκέφτομαι καλύτερα να βάλω μια απ'τα ίδια και να κάνω άλλα 25χιλιαρικα στον δρόμο...
Δεν κάνουν για σένα οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.
Επίσης μου έρχονται στο μυαλό τα διάφορα ποστ που έχεις γράψει για το Scirocco R, ότι το τάδε εξάρτημα είναι διαφορετικό από τα απλά Scirocco, ότι το παρατάδε έτσι και ούτω καθεξής. Δηλαδή από τη μια έχεις επαινέσει τις παραπάνω προφανώς ώρες εξέλιξης που υποτίθεται πως έχει σπαταλήσει η mother VW και από την άλλη την ακυρώνεις επιλέγοντας κάτι μη εργοστασιακό το οποίο συνάμα δεν κάνει για σένα(ρυθμιζόμενη ανάρτηση).
Θέλω να πω πως σε αγαπάω, σε εκτιμάω και θέλω να κρατήσεις τα λεφτάκια σου στην τσέπη σου ή να τα φας αλλού. Όπως διαφωνούσα τότε που έγραφες για φίλτρα, προγράμματα, εξατμίσεις και άλλες παρόμοιες παπαρίτσες. Το συγκεκριμένο αμάξι είναι έτοιμο από τη μάνα του και είναι ταβάνι. Κοινώς δεν θα πάρεις κάτι άλλο, κάτι περισσότερο από αυτό. Επικίνδυνο και δυσκολοδήγητο είναι πιθανότερο να το κάνεις παρά να το ευχαριστηθείς.
ΥΓ: Υπόνοιες για την ποιότητα των επιλογών του Group Vag σε αμορτισέρ?
όχι φίλε, απλά όλα τα σφιχτούτσικα αυτοκίνητα που είναι από μάνα τους έτσι μάλλον ταλαιπωρούνται περισσότερο στους ελληνικούς λακουβόδρομους...
είναι πολύ καλό το set up και δεν μπορεί να βελτιωθεί εύκολα αλλά μην με κτυπάτε κιόλας!
-
Μα η PSS10 είναι μια 'αγωνιστική' ανάρτηση με προσανατολισμό στη χρήση δρόμου. Γι' αυτό έχει προοδευτικά ελατήρια.
(δεν ξέρω γιατί τα πιο 'σκληροπυρηνικά'/racing σετ ελατηρίων δεν είναι προοδευτικά - κι εγώ απλά το έχω ακούσει)Για τα υπόλοιπα, οκ...
-
δε συμφωνώ. Τα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης είναι επιεικώς μέτρια σε επιδόσεις σε σχέση με ένα καλό aftermarket set αμορτισέρ γι' αυτό για λόγους κόστους. Κι αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε μοντέλο 'σειράς' (ναι, και το S3 και το sciroccoR είναι αμάξια σειράς, όπως είναι και το Α3 και πολλά άλλα οχήματα)
-
αυτό είναι κακή χρήση προϊόντος βέβαια...
τι λες μωρέ Γιώργο μου, επιεικώς μέτρια τα αμορτισέρ των S3 και συναφών προιόντων, πως το λες αυτό, γνωρίζεις ότι όλα τα Audi, BMW, Mercedes σε αυτές τις εκδόσεις φοράνε custom ρυθμισμένα τα top μοντέλα των αντίστοιχων προμηθευτών τους αμορτισέρ οπως Bilstein & Sachs??? άρα πως το λες ότι είναι μέτρια; μάλλον ατυχές το σχόλιό σου φίλε...
η επιλογή που έκανες είναι περα για πέρα υπερβολική για ένα hatchback μέτριας δύναμης και επιδόσεων και για πολιτική χρήση... στο εξωτερικό βάζουν τέτοια αμορτισέρ μόνο σε αυτοκίνητα που πάνε σε track days και για φιγούρα... εδώ εσύ τα έβαλες επειδή ήθελες το καλύτερο... αλλά το μόνο που αλλάζει από ένα Bilstein πρώτης τοποθέτησης επί της ουσίας είναι η πίεση του λαδιού, δηλαδή η προρύθμισή τους εργοστασιακά και τίποτα άλλο... από τα top μιλάμε, αυτά που νόμιζες ότι τα πουλάνε μόνο σε σένα και μένα αν πάρουμε PSS, μην κολλάς σε marketing ονομασίες, τα Β14, Β16 κλπ είναι τα ονόματα παραγωγής τους... και είναι κοινότυπα με οποιονδήποτε κωδικό AMG κι αν ψάξεις... ή RS αν είναι Audi...
αυτά.-
-
-
Εδώ άλλαξε απίστευτα το Α3 μου. Φαντάσου το ΠΟΛΥ καλύτερο (σε στήσιμο) SciroccoR!!Πάντως η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης (για μένα) έχει να κάνει κυρίως με το να φέρεις το ύψος και την απόσβεση των αμορτισέρ στα μέτρα σου ή στα γούστα σου.
Ε...πόσο θα φας για να τη ρυθμίσεις στα γούστα σου? 1 μέρα? 2 μέρες?το έχω ξαναγράψει και εξηγήσει κι εδώ και προσωπικά, η ρύθμιση επιτρέπει δυο τρεις επιλογές λόγο χρήσης δρόμου ή πίστας και τέλος ο συνδυασμός χαμηλόματος και επιλογής σκληρότητας του περιστροφικού διακόπτη είναι δεδομένος, άντε ένα κλικ πάνω κάτω, αφού υποχρεωτικά όταν χαμηλώσεις πρέπει να κάνεις πιο επιθετικό το bounce και το rebound....
όσο για τον χρόνο, μου πήρε εμένα στο Α3 έναν μήνα περίπου... κάποιους πιο έμπειρους, κάτι μαλάκες που εξελίσουν τα αυτοκίνητά μας στην Γερμανία, τους παίρνει μήνες για να βρούνε την ιδανική ρύθμιση λαμβάνοντας και όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις σε ηλεκτρονικά καλούδια και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως και αντίξοες συνθήκες τις οποίες εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να αναπαράγουμε...
μην νομίζεις, και το γράφω για τελευταία φορά, ότι όλοι όσοι βάλαμε κάτι aftermakret, όσο καλή ανάρτηση και να ήταν βάση του marketing φυλλαδίου της, δεν πετύχαμε ούτε τα μισά σωστά πράγματα από ότι τα εργοσιακά...
Αρα το κάνει κανείς από αγάπη, τρέλα, μεράκι και φιγούρα, με τα ποσοστά αυτών να παίζουν....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
1[url]Εδώ άλλαξε απίστευτα το Α3 μου. Φαντάσου το ΠΟΛΥ καλύτερο (σε στήσιμο) SciroccoR!![/url]Πάντως 2[url]η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης[/url] (για μένα) έχει να κάνει κυρίως με το να φέρεις το ύψος και την απόσβεση των αμορτισέρ στα μέτρα σου ή στα γούστα σου.
Ε...πόσο θα φας για να τη ρυθμίσεις στα γούστα σου? 1 μέρα? 2 μέρες?-
Ίσα ίσα που η βελτίωση σε ένα μοντέλο κορυφαίας έκδοσης θα είναι πολύ μικρότερη από ότι σε ένα βασικό όπως το δικό σου Α3. Ενδεχομένως να το κάνεις χειρότερο(πολύ πιθανό). Μην γελιέσαι Γιώργο, το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι μανίκι.
-
Η έννοια της ρυθμιζόμενης ανάρτησης έχει βάση για αυτοκίνητα που τρέχουν σε ειδικές και πίστες. Βέβαια ο τομέας έγινε μόδα και πλέον συναντάται σε καθημερινά αυτοκίνητα, κατά κύριο λόγο λόγω της ρύθμισης τέρμα μαλακό, για να έχουν την στοιχειώδη άνεση που είναι το μείον των μη ρυθμιζόμενων αμορτισέρ.
Kατά τα άλλα είδα ότι η PSS10 έχει προοδευτικά ελατήρια, κάτι που εντελώς υποθετικά την κάνει soft!!!
Η δική μου είχε γραμμικά που είναι για πιο ρέισιν καταστάσεις
σωστός και στα δύο! στο ένα πράγματι το εξήγησα πιο πάνω γλαφυρά (με τους μαλάκες μηχανικούς) και στο δύο ή πιο κάτω τέλος πάντων, όντως τα προοδευτικά ελατήρια είναι και χειρότερα τελικά σε σκληρή παρατεταμένη χρήση, ειδικά υπό συνθήκες αγώνα αφού ΔΕΝ είναι γραμμικά και αυτό το επθυμεί ένας πολύ έμπειρος οδηγός, δηλαδή η συμπεριφορά τους να είναι απόλυτα γραμμική σε όλη τους την βύθιση... οπότε δίκιο έχεις που λες ότι το κάνουν για εμάς τα ψώνια που πάμε και τα βάζουμε στον δρομο μήπως και καταφέρουμε να μην σπάσουμε την μέση μας.
-
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
στο Σ μου μέτρησα τα αμορτισέρια στις 7ο.οοο χλμ και μετά στις 12ο.οοο χλμ...ο τύπος που ειδε το χαρτάκι με το αποτέλεσμα πάντως σάστισε
ό,τι πληρώνεις, παίρνεις τελικα
δεν ξέρω τι παίρνεις και τι πληρώνεις αλλά και στα δύο δικά μου S που είχα τα αμορτισέρ πέσανε προοδευτικά μετά τα πρώτα 30 35 χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πρώτα σημάδια κούρασης να φαίνονται στα 25χιλ/χλμ και όλα αυτά μετρημένα...
χαρακτηριστικά αναφέρω ότι όταν μέτρησα το ασημί μου πριν τα αλλάξω, είχα γύρω στα 37 χιλ/χλμ νομίζω, μπορεί λιγότερα μπορεί περισσότερα, μέτρησαν κάτω από 50% και τα τέσσερα με ένα δυο να είναι κάτω από 40% η κοντά του... δεν θυμάμαι ακριβώς.
-
Μιλάτε για διαφορετικά S.
O JBT μιλάει για S2000. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
O JBT μιλάει για S2000.ααα, το Honda… καλά, ξέχνα το.... είναι ξεχαρβαλλομένα όλα όσα κυκλοφορούνε.. σχεδόν όλα των δύο πρώτων ρυθμίσεων θέλουν τακτικά ευθυγράμμιση και πολύ συχνή αντικατάσταση αμορτισέρ αφου γίνονται εντελώς ξερά και απότομα στις αντιδράσεις τους προσθέτοντας ακόμη περισσότερο κώλο στην όλη οδηγική εμπειρία... βέβαια είναι τόσο ωραίο αυτό το αμάξι που όντως είναι σαφώς ανώτερο από το S3 σε αίσθηση και απόλαυση οπότε και μπορεί να μην έχει τόση σημασία το πεσμένο αμορτισέρ, μιλάμε για ένα σασσί μακράν ανώτερο του S3 μου...
-
O JBT μιλάει για S2000.ααα, το Honda… καλά, ξέχνα το.... είναι ξεχαρβαλλομένα όλα όσα κυκλοφορούνε.. σχεδόν όλα των δύο πρώτων ρυθμίσεων θέλουν τακτικά ευθυγράμμιση και πολύ συχνή αντικατάσταση αμορτισέρ αφου γίνονται εντελώς ξερά και απότομα στις αντιδράσεις τους προσθέτοντας ακόμη περισσότερο κώλο στην όλη οδηγική εμπειρία... βέβαια είναι τόσο ωραίο αυτό το αμάξι που όντως είναι σαφώς ανώτερο από το S3 σε αίσθηση και απόλαυση οπότε και μπορεί να μην έχει τόση σημασία το πεσμένο αμορτισέρ, μιλάμε για ένα σασσί μακράν ανώτερο του S3 μου...
Το ψιλοαποκλειω αν φοραγανε τις εργοστασιακες διαστάσεις στις ζαντουλες.
Ευθυγραμμιση θέλει ένα αμάξι όταν έχει τρυφερές σχέσεις με πεζοδρόμια κλπ (είτε φοράει ελαστικά - φλούδα κλπ)
Τέλος, μην πιστεύεις τις διάφορες @@ που λέει ο κάθε πικραμένος που δεν του καθησε ο τίτλος του δριφτά και αρχίζει να μιλάει για ξεραμενα αμορτισέρ..
-
Σεβαστες οι αποψεις σου vell αλλα το θεμα ειναι οτι οσοι εχουν βαλει coilover βλεπουν μεγαλη βελτιωση ,τοσο σε κρατημα οσο και σε ανεση.Και δε μιλαω για Ελλαδα...Ας πουμε οσοι εχουν βαλει σε Α5 εχουν δει μεγαλη διαφορα.
Μηπως τα παραπανω χρηματα εχουν αντικτυπο στα ελατηρια ,στη μελετη αλλα και στα επιμερους εξαρτηματα? -
τι λες μωρέ Γιώργο μου, επιεικώς μέτρια τα αμορτισέρ των S3 και συναφών προιόντων, πως το λες αυτό, γνωρίζεις ότι όλα τα Audi, BMW, Mercedes σε αυτές τις εκδόσεις φοράνε custom ρυθμισμένα τα top μοντέλα των αντίστοιχων προμηθευτών τους αμορτισέρ οπως Bilstein & Sachs??? άρα πως το λες ότι είναι μέτρια; μάλλον ατυχές το σχόλιό σου φίλε...
Δεν ξέρω. Έχω άλλη άποψη πάνω στο θέμα για τα προϊόντα 1ης τοποθέτησης. Καλά και χρυσά ως προϊόντα αλλά 'για λίγο' και με προσανατολισμό ΚΑΙ στο θέμα κόστους. Τα ξέρεις άλλωστε καλύτερα από μένα αυτά, οπότε δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε.
η επιλογή που έκανες είναι περα για πέρα υπερβολική για ένα hatchback μέτριας δύναμης και επιδόσεων και για πολιτική χρήση... στο εξωτερικό βάζουν τέτοια αμορτισέρ μόνο σε αυτοκίνητα που πάνε σε track days και για φιγούρα... εδώ εσύ τα έβαλες επειδή ήθελες το καλύτερο... αλλά το μόνο που αλλάζει από ένα Bilstein πρώτης τοποθέτησης επί της ουσίας είναι η πίεση του λαδιού, δηλαδή η προρύθμισή τους εργοστασιακά και τίποτα άλλο... από τα top μιλάμε, αυτά που νόμιζες ότι τα πουλάνε μόνο σε σένα και μένα αν πάρουμε PSS, μην κολλάς σε marketing ονομασίες, τα Β14, Β16 κλπ είναι τα ονόματα παραγωγής τους... και είναι κοινότυπα με οποιονδήποτε κωδικό AMG κι αν ψάξεις... ή RS αν είναι Audi...
αυτά.-
Μωρέ το ξέρω ότι ήταν ψιλο(? ) υπερβολή η αγορά της συγκεκριμένης ανάρτησης για το αμάξι μου, αλλά είπα:
- να ξεδώσω λίγο από την πίεση κάνοντας κάτι που μου αρέσει
- λόγω δικής μου ιδιοσυγκρασίας, μου αρέσει να κάνω την (μικρή ή μεγάλη) υπερβολή σε σχεδόν οτιδήποτε (όταν έχω τη δυνατότητα της επιλογής φυσικά).
Για τα υπόλοιπα επίσης δε συμφωνώ. Αν η διαφορά μας ήταν απλά η διαφορά στη ρύθμιση ύψους ή σκληρότητας, δε θα είχαν 1000€ διαφορά.
Αν μη τι άλλο εκτός από 'μούρη', prestige και την ιδέα ότι 'αν θέλω το κάνω σαύρα' ή 'αν θέλω το κάνω κούτσουρο' κτλ, με τα 1000€ επιπλέον αγοράζεις και καλύτερης ποιότητας αμορτισέρ. Εγώ αυτό προσπάθησα να γράψω με πολύ απλά λόγια.Σίγουρα όμως (όπως σωστά είπες κι εσύ) με βάση το συγκεκριμένο ύψος που επιλέγεις, δεν μπορείς να παίξεις πάνω από 2 κλικ πάνω-κάτω. (πχ αν βάση ύψους πρέπει να βάλεις το '4' σε σκληρότητα, η σωστή διαθεσιμότητα ρύθμισης είναι από 3 ως 5 με κάπως πιο ακραίες επιλογές το 2 και το 6.)
Όσο για το αν θα βρεις εσύ καλύτερα τη ρύθμιση της ανάρτησης από το εργοστάσιο, προσωπικά θεωρώ ότι λόγω του πολύ καλύτερου προϊόντος που φοράει πλέον το αμάξι, μπορεί να μην μπορέσω να εκμεταλλευτώ στο 100% το καλύτερο προϊόν, αλλά θεωρώ ότι σίγουρα θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα από το εργοστασιακό.
Μπορεί να είναι λίιιγο καλύτερο, μπορεί να είναι και πολύ καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερο (λίγο ως πολύ).
Οπότε γιατί όχι?
(μιλάω για μένα προσωπικά και τις προσωπικές μου επιλογές που γίνονται με βάση το δικό μου τρόπο σκέψης)Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια και δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούν όλοι με αυτό. Απλά κατά κάποιον τρόπο 'δικαιολογώ' το σκεπτικό μου πίσω από την κίνηση αγοράς της συγκεκριμένης ανάρτησης.
Επίσης αν ήμουν στη θέση σου και είχα τη σημερινή δική μου εμπειρία, δε θα το συζητούσα καν για κάτι άλλο. -
τέτοιας κατηγορίας προιόντα υπερτιμολογούνται φίλτατε, έως και 450% παραπάνω οπότε να η διαφορά τους... άσε που ούτως ή άλλως δεν έχουν τόση διαφορά, τα δικά μου κάνουν 770ευρώ και τα ελατήρια 220... αντίστοιχα αν έβαζα bilstein θα έκαναν 560ευρώ και 165 τα ελατήρια και αν ήταν coilover θα έκανε 1500 ευρώ μαζί οπότε και θα είχαν 500ευρώ παραπάνω... μια χαρά καλύπτει το ωραίο χρωματάκι τους και την όλη προόθηση διαφήμιση και επωνυμία τους...
-
Δεν ξέρω. Έχω άλλη άποψη πάνω στο θέμα για τα προϊόντα 1ης τοποθέτησης. Καλά και χρυσά ως προϊόντα αλλά 'για λίγο' και με προσανατολισμό ΚΑΙ στο θέμα κόστους. Τα ξέρεις άλλωστε καλύτερα από μένα αυτά, οπότε δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε.
αυτά.-
Μωρέ το ξέρω ότι ήταν ψιλο(? ) υπερβολή η αγορά της συγκεκριμένης ανάρτησης για το αμάξι μου, αλλά είπα:
- να ξεδώσω λίγο από την πίεση κάνοντας κάτι που μου αρέσει
- λόγω δικής μου ιδιοσυγκρασίας, μου αρέσει να κάνω την (μικρή ή μεγάλη) υπερβολή σε σχεδόν οτιδήποτε (όταν έχω τη δυνατότητα της επιλογής φυσικά).
Για τα υπόλοιπα επίσης δε συμφωνώ. Αν η διαφορά μας ήταν απλά η διαφορά στη ρύθμιση ύψους ή σκληρότητας, δε θα είχαν 1000€ διαφορά.
Αν μη τι άλλο εκτός από 'μούρη', prestige και την ιδέα ότι 'αν θέλω το κάνω σαύρα' ή 'αν θέλω το κάνω κούτσουρο' κτλ, με τα 1000€ επιπλέον αγοράζεις και καλύτερης ποιότητας αμορτισέρ. Εγώ αυτό προσπάθησα να γράψω με πολύ απλά λόγια.Σίγουρα όμως (όπως σωστά είπες κι εσύ) με βάση το συγκεκριμένο ύψος που επιλέγεις, δεν μπορείς να παίξεις πάνω από 2 κλικ πάνω-κάτω. (πχ αν βάση ύψους πρέπει να βάλεις το '4' σε σκληρότητα, η σωστή διαθεσιμότητα ρύθμισης είναι από 3 ως 5 με κάπως πιο ακραίες επιλογές το 2 και το 6.)
Όσο για το αν θα βρεις εσύ καλύτερα τη ρύθμιση της ανάρτησης από το εργοστάσιο, προσωπικά θεωρώ ότι λόγω του πολύ καλύτερου προϊόντος που φοράει πλέον το αμάξι, μπορεί να μην μπορέσω να εκμεταλλευτώ στο 100% το καλύτερο προϊόν, αλλά θεωρώ ότι σίγουρα θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα από το εργοστασιακό.
Μπορεί να είναι λίιιγο καλύτερο, μπορεί να είναι και πολύ καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερο (λίγο ως πολύ).
Οπότε γιατί όχι?
(μιλάω για μένα προσωπικά και τις προσωπικές μου επιλογές που γίνονται με βάση το δικό μου τρόπο σκέψης)Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια και δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούν όλοι με αυτό. Απλά κατά κάποιον τρόπο 'δικαιολογώ' το σκεπτικό μου πίσω από την κίνηση αγοράς της συγκεκριμένης ανάρτησης.
Επίσης αν ήμουν στη θέση σου και είχα τη σημερινή δική μου εμπειρία, δε θα το συζητούσα καν για κάτι άλλο.Γιώργο ξεκόλλα, δεν είσαι οδηγός δοκιμών ανάρτησης να κάνεις αυτή την δουλειά χρόνια τώρα και άρα δεν πρόκεται να πετύχεις ούτε κατά τύχη καλύτερο αποτέλεσμα...
απλά το μυαλό σου γράφει κάτι διαφορετικό και το μεταφράζεις εσύ ως καλύτερο...
GOLF R - SCIROCCO R