-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κάποιο εκλεκτό μέλςο του φόρουμ με άδεια οπλοκατοχής δεν υπάρχει εδω μέσα να μας πει καλύτερα;Εχει ο αδερφος μου και συντομα σκεφτομαι να βγαλω κι εγω.Παντα ετσι ειμασταν,ειχαμε εναν ατυπο ανταγωνισμο μεταξυ μας,απο τοτε που ειμασταν μικρα κι αυτος αγοραζε Gi Joe κι εγω Transformers...αλλα δεν πιστευω οτι σας πολυενδιαφερουν ολα αυτα
Η περιπτωση του αδερφου μου αφορα σε κυνηγετικο οπλο που ηρθε στα χερια του απο μεταβιβαση,αλλα απ' οτι θυμαμαι γενικα χρειαζεται,ιατρικη γνωματευση,υ.δηλωση οτι δεν εχεις καταδικαστει,ταυτοτητα,φωτογραφιες χαρτοσημα κτλ.Την αδεια την εκδιδει η αστυνομια
-
Ευχαριστώ Mindfresh, αλλά θυμάμαι ότι κάποιος εδώ μέσα είχε ποστάρει ότι είχε άδεια οπλοκατοχής κ μάλιστα κυκλοφρούσε με glock(δεν είμαι σιγουρος για αυτό) + ότι οδηγάει Mercedes...
-
Όπως ειπώθηκε αν έχεις το όπλο πρέπει να είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις και μάλιστα αποτελεσματικά. Αλλιώς καλύτερα να μην το αποκαλύψεις καν, απλά θέτεις υποψηφιότητα για την κηδεία σου. Τα περί άσφαιρων είναι απλά αστείο...
Τα περί εκφοβισμού είναι επίσης λάθος.... αυτός που θα εκφοβίσεις μπορεί να μην έχει άσφαιρα και έχει και δικαιολογία ότι ήταν σε άμυνα!!
Και τώρα πάντως ισχύει ότι καλύτερα να μην πουλάς τσαμπουκά σε αγνώστους.... δεν ξέρεις ούτε τι μυαλά κουβαλάνε ούτε τι άλλο κουβαλάνε.... έχω δει περίπτωση μαχαιρωμένου επειδή χωρίς καν να το καταλάβει είχε κλείσει μηχανάκι...
Είχα γνωρίσει κάποιον, μάλλον Κυπριακής προέλευσης που κυκλοφορούσε νόμιμα (στην Αθήνα όπου ζούσε) με ένα χτήνος ασημί κάτι σε magnum 44. Πολύ όμορφο ήταν αν και μάλλον λίγο τεράστιο για να το κουβαλάς μαζί σου, δεν ξέρω γιατί το είχε αλλά το κουβαλούσε και στη δουλειά του.... χειρουργός σε κρατικό νοσοκομείο!!
Επίσης μόλις έμαθα από γνωστό μου που είναι κι αυτός, ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Εθνοφυλακή και αποτελείται από πολίτες οι οποίοι έχουν στο σπίτι τους όπλα, πολεμικά όπλα για να ανταποκριθούν άμεσα σε περίπτωση εισβολής. (αυτό σε παραμεθόριο)
Συγγενικό μου πρόσωπο έχει άδεια οπλοφορίας εδώ και χρόνια. Την πήρε επειδή είπε ότι κυκλοφορεί νύχτα με αρκετά λεφτά και έχει δεχτεί απειλές.... Παρά την ηλικία του, συνταξιούχος εδώ και χρόνια, ανανέωσε την άδειά του.... Βασικά τόσο για να πάρεις όσο και για να ανανεώσεις την άδεια θέλει δόντι.
Όποιος θέλει είτε από αγάπη στα όπλα είτε για να την ασφάλειά του στο σπίτι του είτε για κυνήγι μπορεί να πάρει κυνηγετικό όπλο με το οποίο μπορεί ωραιότατα να απειλήσει και να σκοτώσει ανθρώπους.
Το θέμα είναι ότι κυκλοφορούν πολλά όπλα εκεί έξω και μιλάω για τα νόμιμα μόνο.... οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να πιει ή να βρεθεί εκτός εαυτού ή ή ή .... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και τώρα πάντως ισχύει ότι καλύτερα να μην πουλάς τσαμπουκά σε αγνώστους.... δεν ξέρεις ούτε τι μυαλά κουβαλάνε ούτε τι άλλο κουβαλάνε.... έχω δει περίπτωση μαχαιρωμένου επειδή χωρίς καν να το καταλάβει είχε κλείσει μηχανάκι...
+1
Αυτο ειναι το σημαντικοτερο.Σε καμμια περιπτωση δεν δικαιολογειται να περπαταμε με τ'οπλο στην τσεπη σαν να'ναι προεκταση του πεους μας,απειλωντας να σκοτωσουμε κοσμο.
Γι'αυτη τη δουλεια εχουμε τ'αυτοκινητα
Σ'αυτες τις καταστασεις ισχυει το flight before fight.Πρωτα απ'ολα κοιτας αν μπορεις να την κοπανησεις.
Όποιος θέλει είτε από αγάπη στα όπλα είτε για να την ασφάλειά του στο σπίτι του είτε για κυνήγι μπορεί να πάρει κυνηγετικό όπλο με το οποίο μπορεί ωραιότατα να απειλήσει και να σκοτώσει ανθρώπους.
Το θέμα είναι ότι κυκλοφορούν πολλά όπλα εκεί έξω και μιλάω για τα νόμιμα μόνο.... οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να πιει ή να βρεθεί εκτός εαυτού ή ή ή ....Θα εκπλαγεις παντως,με το τι μπορει να θεωρηθει 'κυνηγετικο οπλο'
-
Εξαρταται απο το θήραμα.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
τα ασφαιρα υποτιθεται οτι θα τα εχεις για εκφοβισμο.(ριπη στον αερα κτλ)[Ψωμιάδης-Αγαπούλας] Αγαπούλα άσφαιρα και ριπή δεν πάνε μαζί σε μία πρόταση.... [/Ψωμιάδης-Αγαπούλας]
-
Δλδ?
-
Δλδ?Στα άσφαιρα λείπει η βολίδα συνήθως οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να οπλίσει το όπλο μόνο του. Απαιτείται να οπλίσεις χειροκίνητα κάτι που πρακτικά ανάγει την έννοια της ριπής με άσφαιρα μόνον για το Hollywood.
-
εννοεις την περιπτωση που η επομενη σφαιρα μπαινει στη θαλαμη αυτοματα μεσω recoil ή κατευθυνση των αεριων εξοδου?
κι αν ειναι με μυλο?
-
εννοεις την περιπτωση που η επομενη σφαιρα μπαινει στη θαλαμη αυτοματα μεσω recoil ή κατευθυνση των αεριων εξοδου?κι αν ειναι με μυλο?
Μύλος και ριπή???
-
(ξανα) Δλδ?
-
(ξανα) Δλδ?Τα άσφαιρα δεν δημιουργούν αρκετή πίεση στην θαλάμη ώστε να επανοπλίσει το κλείστρο με την μετακίνηση του. Δεν έχουν την ίδια ποσότητα πυρίτιδας με τα κανονικά στον κάλυκα καθώς δεν χρειάζεται να προωθήσουν βολίδα. Μπορείς να ρίξεις ριπή μόνο με πώμα αερίων, δηλαδή να κλείσεις την κάνη με ειδικό πώμα ώστε τα παγιδευμένα αέρια να σμπρώξουν το κλείστρο πίσω και με την επανφορά του μπροστά (μέσω του ελατηρίου) να βάλει την επόμενη σφαίρα στην θαλάμη και να πυροδοτήσει εφόσον συνεχίζεις να πατάς την σκανδάλη. Χωρίς πώμα με τα άσφαιρα πρέπει να οπλίζεις κάθε φορά μετά την πυροδότηση για να απορίψεις τον άδειο κάλυκα και να μπεί καινούριος στην θαλάμη.
Τα περίστροφα έχουν μηχανισμό τέτοιο ώστε κάθε φορά που πατάς την σκανδάλη να γυρίζει ο μύλος με τα φυσίγγια. Ριπή με περίστροφο είναι αδύνατο. Γι αυτό και φημίζονται για την ευστοχία τους σε σχέση με τα αυτόματα πιστόλια τα οποία έχουν μετακίνηση του κλείστρου προς τα πίσω σε κάθε πυροδότηση με αποτέλεσμα να χάνεις τον στόχο.
Μα καλά δεν έπαιζες με πιστόλια μικρός???
-
(ξανα) Δλδ?Δεν γνωρίζω όπλα ικανά για βολές κατά ριπάς που να στηρίζονται σε μύλο.
-
(ξανα) Δλδ?Ριπή = πατας την σκανδαλη και την κρατας πατηγμενη, και το μηχανακι πεταει συνεχομενα σφαιρες, σε οπλο με μυλο δεν γινεται κατι τετοιο.
ΥΓ. Ειναι αγραφος νομος οτι αν βγαλεις οπλο το χρησημοποιεις .-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τα περίστροφα έχουν μηχανισμό τέτοιο ώστε κάθε φορά που πατάς την σκανδάλη να γυρίζει ο μύλος με τα φυσίγγια. Ριπή με περίστροφο είναι αδύνατο. Γι αυτό και φημίζονται για την ευστοχία τους σε σχέση με τα αυτόματα πιστόλια τα οποία έχουν μετακίνηση του κλείστρου προς τα πίσω σε κάθε πυροδότηση με αποτέλεσμα να χάνεις τον στόχο.
Nαι, αλλα το στόχο δεν τον χάνεις λόγω μετατόπισης του κλείστρου, αλλα κι επειδή τα όπλα κλωτσάνε...Υποψιαζόμαι βέβαια, αν και δεν έχω ρίξει με περίστροφο, πως αυτά κλωτσάνε λιγότερο απο τα πιστόλια....
Υ.Γ. Ε, καλα...Ολα αυτά που λες στο ποστ σου, τα ξέρει κάθε παιδί που παιζει με πιστόλια...!!!
-
α συγγνωμη ,καταλαβα το λαθος μου.Χρησιμοποιησα τον ορο ριπη πολυ ελευθερα.Εννοουσα βολη.(νομιζα οτι ηταν προφανες,λαθος μου )
αν και υπαρχουν καποια 'αυτοματα' revolver
http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_revolver
τεσπα,στην περιπτωση του semi automatic,αυτο που εννοουσα με το πετας τα ασφαιρα ηταν πως αν εχεις π.χ 3 ασφαιρα και μετα live ammo,οπλιζεις με το χερι τρεις φορες αδειαζοντας τη θαλαμη απο τ'ασφαιρα.Οχι να πυροβολησεις.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
(ξανα) Δλδ?
Ναι μεν, αλλά όλα τα περιστροφα είναι double action, δλδ. θα πρέπει να πιέσεις την σκανδάλη τοσο δυνατά, ώστε να σηκώσεις τη σφύρα, να την πας στο ανώτατο σημείο της, ώστε να πέσει και να πυροδοτήσει.
Τα πιστόλια, από την άλλη λόγω της χρήσης των αερίων της πυροδότησης έχουν συνέχεια τη σφύρα ανασηκωμένη(single action),πέρνα της 1ης φοράς που μπορείς να το κάνεις και χειροκινητα βέβαια, οπότε η πίεση που θα ασκηθεί στην σκανδάλη είναι κατα πολύ μικρότερη και άρα καλύτερα ελεγχόμενη με βοήθεια έτσι στη στοχευση. -
-
οχι απο μενα, ειμαστε μεσογειακος λαος και εχουμε εντονες αντιδρασεις...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ναι μεν, αλλά όλα τα περιστροφα είναι double action, δλδ. θα πρέπει να πιέσεις την σκανδάλη τοσο δυνατά, ώστε να σηκώσεις τη σφύρα, να την πας στο ανώτατο σημείο της, ώστε να πέσει και να πυροδοτήσει.
http://www.kitsune.addr.com/Firearms/Re ... odel_6.htm
Δες κι αυτο,που ειναι ενδιαμεση κατασταση DA/SA, αν και παλι πρεπει να 'τσιμπας' τη σκανδαλη σε καθε βολη .
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;