Oct 21, 2009, 7:40 PM

Όπως ειπώθηκε αν έχεις το όπλο πρέπει να είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις και μάλιστα αποτελεσματικά. Αλλιώς καλύτερα να μην το αποκαλύψεις καν, απλά θέτεις υποψηφιότητα για την κηδεία σου. Τα περί άσφαιρων είναι απλά αστείο...
Τα περί εκφοβισμού είναι επίσης λάθος.... αυτός που θα εκφοβίσεις μπορεί να μην έχει άσφαιρα και έχει και δικαιολογία ότι ήταν σε άμυνα!!
Και τώρα πάντως ισχύει ότι καλύτερα να μην πουλάς τσαμπουκά σε αγνώστους.... δεν ξέρεις ούτε τι μυαλά κουβαλάνε ούτε τι άλλο κουβαλάνε.... έχω δει περίπτωση μαχαιρωμένου επειδή χωρίς καν να το καταλάβει είχε κλείσει μηχανάκι...
Είχα γνωρίσει κάποιον, μάλλον Κυπριακής προέλευσης που κυκλοφορούσε νόμιμα (στην Αθήνα όπου ζούσε) με ένα χτήνος ασημί κάτι σε magnum 44. Πολύ όμορφο ήταν αν και μάλλον λίγο τεράστιο για να το κουβαλάς μαζί σου, δεν ξέρω γιατί το είχε αλλά το κουβαλούσε και στη δουλειά του.... χειρουργός σε κρατικό νοσοκομείο!!
Επίσης μόλις έμαθα από γνωστό μου που είναι κι αυτός, ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Εθνοφυλακή και αποτελείται από πολίτες οι οποίοι έχουν στο σπίτι τους όπλα, πολεμικά όπλα για να ανταποκριθούν άμεσα σε περίπτωση εισβολής. (αυτό σε παραμεθόριο)
Συγγενικό μου πρόσωπο έχει άδεια οπλοφορίας εδώ και χρόνια. Την πήρε επειδή είπε ότι κυκλοφορεί νύχτα με αρκετά λεφτά και έχει δεχτεί απειλές.... Παρά την ηλικία του, συνταξιούχος εδώ και χρόνια, ανανέωσε την άδειά του.... Βασικά τόσο για να πάρεις όσο και για να ανανεώσεις την άδεια θέλει δόντι.
Όποιος θέλει είτε από αγάπη στα όπλα είτε για να την ασφάλειά του στο σπίτι του είτε για κυνήγι μπορεί να πάρει κυνηγετικό όπλο με το οποίο μπορεί ωραιότατα να απειλήσει και να σκοτώσει ανθρώπους.
Το θέμα είναι ότι κυκλοφορούν πολλά όπλα εκεί έξω και μιλάω για τα νόμιμα μόνο.... οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να πιει ή να βρεθεί εκτός εαυτού ή ή ή ....