-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
φυσικά και ξεφτιλίζεσαι....όταν μου δημιουργεις γραμμή τηλεφωνου ακόμα και για τις λακούβες στους δρόμους εκεί που παίζοντε ζωές είσαι ένα κράτος ανύπαρκτο...τι είσαι δηλαδή δεν κατάλαβα...ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ....Εδώ σου αναγνωρίζω ότι έχεις κάποιο δίκιο. Το ερώτημα είναι: Θα πλήρωνες εσύ έξτρα φόρους γι αυτό? Για να πληρώνονται κάποιοι να τρέχουν πάνω-κάτω όλη μέρα κι όλη νύχτα σε όλους τους δρόμους της χώρας και να τσεκάρουν μπας κι έχει ανοίξει καμιά λακούβα? Θα το προτιμούσες από το να σου παρέχουν τη δυνατότητα ως πολίτη [όχι εσένα προσωπικά, που τα περιμένεις όλα από 'το κράτος' - γενικά μιλάω] να επισημάνεις τα στραβά που βλέπεις έτσι ώστε κάποιος να τα διορθώσει?...
και σταμάτα το αυτό με τα ρέστα και τον περιπτερά...ούτε νηπιο δεν το λέει...ατυχές παράδειγμα τελείως...
Δε σ' άρεσε, ε?! Σοβαρά τώρα, τι θα κάνεις αν κάποιος δε σου δώσει τα σωστά ρέστα? Θ' αρχίσεις να βρίζεις το κράτος ή θα κάνεις αυτό που δεν κάνεις όταν κάποιος δε σου δίνει απόδειξη?!....
Για τη γραφίστρια φίλη σου σαφώς και θα έμπαινε και σε αυτήν ένα ποσο το οποίο θα έπρεπε να δίνει κάθε χρονο στο κράτος.Είπαμε οι επαγγελματίες αυτού του είδους που πλήρωναν κανονικά δεν πλήττοντε σε κάτι
Δε σε καταλαβαίνω. Τι θα πει 'που πλήρωναν κανονικά'? Το 'κανονικά' πώς το καθορίζεις? Με βάση το τωρινό σύστημα? Μα σε αυτό οι φόροι είναι ανάλογοι με τα έσοδα που έχει κάποιος, ενώ με το δικό σου ΔΕΝ είναι.
Έλα, κάνε μια προσπάθεια. Να καταλάβουμε λίγο το 'μηχανισμό' που έχεις στο μυαλό σου.
Η συνάδελφός μου, που δίνει πάντοτε ΑΠΥ για όλες της τις δουλειές, τι ποσό θεωρείς ότι θα έπρεπε να πληρώνει? Σαν να έχει πόσα έσοδα??...και μη μου κοπανάς συνέχεια ότι είπα 'σαν κράτος δε με νοιάζει εγώ θέλω τόσα για να λειτουργήσω' γιατί και εσύ είπες δε με νοιάζει πόσα θες σαν κρατος
(1) Άρα να υποθέσω ότι κατάλαβες πόσο αστείο ήταν αυτό που είπες, ε? (φαντάζομαι θα διάβασες και τα σχόλια που έγραψαν όλοι οι άλλοι...)
(2) Δε με νοιάζει πόσα θες εσύ ως κράτος που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του με κεφαλικό φόρο στους πολίτες, με νοιάζει τι είναι δίκαιο να δώσω ανάλογα με το εισόδημά μου. Τι δεν καταλαβαίνεις? -
@Into-megane, το σύστημα που προτείνεις έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα την περίοδο 1995-1998. Λεγόταν 'αντικειμενικά κριτήρια' και κατά την ομολογία του τότε υπουργού (Αλ. Παπαδόπουλος) από την αρχή της επιβολής του ήταν άδικο και είχε επιβληθεί προσωρινά μέχρι να εγκατασταθεί το Taxis, το οποίο θα έδινε δυνατότητες διασταυρώσεων στοιχείων και συγκεκριμένου προσδιορισμού του εισοδήματος κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά, που είναι φυσικά και η πρέπουσα (και συνταγματικά ορθή) μέθοδος σε όλα τα ευνομούμενα κράτη. Πράγματι καταργήθηκε και έκτοτε καμία από τις 2 παρατάξεις που κυβέρνησαν δεν το επανέφερε.
**Κύριοι, το έχετε κουράσει και επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια. Ο,τι ήταν να ειπωθεί για το θέμα ειπώθηκε. Σας παρακαλώ λοιπόν να το αφήσετε εδώ.
Επίσης, την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν προσβλητικά emoticons, ειρωνείες, χαρακτηρισμοί και εισαγωγικά, θα πέσει warn.
[Mod]**
-
Βασικά είχα πολύ καλή διάθεση να απαντήσω στον κύριο με το Megane, αλλά τεσπα, θα μας στείλει για κανένα μπανάκι ο νάσος και δεν λέει, έπεσε και η θερμοκρασία... θα πάθουμε τίποτα...
Αλήθεια, αυτόν τον τύπο με το megane τον έχει ξαναπετύχει κανείς στο φόρουμ;;;;
Πάντως, φέρνει το χαμόγελο, δεν μπορείτε να πείτε...
+100000 στον σύντροφο skye
BTW, τις προάλλες κλέψανε έναν γείτονα και του πήρανε αρκετά πράγματα. Δεν φώναξε την αστυνομία γιατί α) δεν είναι δική του δουλειά και έπρεπε αυτοί να είχαν φροντίσει ώστε οι κλέφτες να μην μπουν στο σπίτι του και β) είναι Ε.Ε. και όλα που είχε σπίτι του ήταν αποτέλεσμα φοροδιαφυγής, κλοπής και γενικότερα βάρους στο κοινωνικό σύνολο και δεν ήθελε να δίνει στόχο...
Επίσης, πάλι διακρίνω ένα μπέρδεμα της φοροαποφυγής (= μείωση της φορολογικής υποχρέωσης, με ΝΟΜΙΜΟΥΣ τρόπους) και της φοροδιαφυγής (= αποφυγή καταβολής φόρου, με ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ μέσα).
Α, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Σήμερα άκουγα στο ράδιο για τις αποδείξεις. Μία ερώτηση έχω που φαίνεται να διαφεύγει από την πλειοψηφία. Έστω μισθωτός με 25.000 ευρώ εισόδημα. Θεωρούμε ότι προσκομίζει αποδείξεις 15.000 ευρώ που εκπίπτουν. Γιατί να φορολογηθεί για 25.000 εισόδημα και να μην φορολογηθεί για 10.000;;;; Γιατί να φορολογηθεί για ποσά που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ;;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Α, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Σήμερα άκουγα στο ράδιο για τις αποδείξεις. Μία ερώτηση έχω που φαίνεται να διαφεύγει από την πλειοψηφία. Έστω μισθωτός με 25.000 ευρώ εισόδημα. Θεωρούμε ότι προσκομίζει αποδείξεις 15.000 ευρώ που εκπίπτουν. Γιατί να φορολογηθεί για 25.000 εισόδημα και να μην φορολογηθεί για 10.000;;;; Γιατί να φορολογηθεί για ποσά που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ;;;;;
Κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Αν οποιοοσδήποτε διαλέγει να τα φάει ΟΛΑ στα super market, στα βιβλιοπωλεία ή στα μπουζούκια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει μην πληρώνει φόρο επειδή δεν του μένει τίποτα; Ο φόρος είναι εισοδήματος όχι αποταμίευσης.
-
αρα καλύτερα να τα φάμε...
Εγω λέω ότι θα βγούν καινούργια προιόντα που θα λέγονται 'απόδειξη'Θα δίνεις 500 ευρώ το μήνα σε κάποιο μαγαζί για να σου δώσει στο μέλλον 6000 ευρώ (κάτι που θα θέλεις) ώστε να μην τα φυλάς τα λεφτά στο σπίτι...
Θα τα τρώς προκαταβάλωντας δόσεις για κάτι που ακόμα δε το θέλεις να το πάρεις.... Για να έχεις αποδείξεις
Πχ θα αγοράσω τα τρόφιμα το 2011 προκαταβολικά μπροστά.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Αν οποιοοσδήποτε διαλέγει να τα φάει ΟΛΑ στα super market, στα βιβλιοπωλεία ή στα μπουζούκια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει μην πληρώνει φόρο επειδή δεν του μένει τίποτα; Ο φόρος είναι εισοδήματος όχι αποταμίευσης.
Οι εταιρείες τότε γιατί φορολογούνται στα κέρδη;;;;
Απλά θέτω ζητήματα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά είχα πολύ καλή διάθεση να απαντήσω στον κύριο με το Megane, αλλά τεσπα, θα μας στείλει για κανένα μπανάκι ο νάσος και δεν λέει, έπεσε και η θερμοκρασία... θα πάθουμε τίποτα...Αλήθεια, αυτόν τον τύπο με το megane τον έχει ξαναπετύχει κανείς στο φόρουμ;;;;
Πάντως, φέρνει το χαμόγελο, δεν μπορείτε να πείτε...
+100000 στον σύντροφο skye
θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς φυσικά...γιατί δεν το κανεις?απαξιείς?και ο nidosan και ο Kyr80 μου χάρισαν γέλιο...ας προστεθεις και εσύ..
πες μας λοιπόν την πρόταση σου να γελάσουμε ντε...γιατί εδώ και τόσα ποστ έχω κάνει μία πρόταση την οποία οι υποκριτές συμφορουμίτες σου καταδικάζουν αλλά από την άλλη τώρα σε προβληματίζει και σε μπερδεύει και σένα το ότι να ναι νέο μέτρο των αποδείξεων...
και σε ρωτάω και σένα να μου πεις...ένας εποχιακός υπάλληλος ο οποίος δουλεύει 6 μήνες το χρόνο με σπαστό ωράριο κάθε μέρα και πληρώνεται με 1200 το μήνα επί 6 μήνες συν τα δώρα βγάζει 9000 περίπου.αυτός που δνε προλαβαίνει να καταναλώνει προιόντα και γιατί να καταναλώσει όταν μια επιχείρηση τον ποτίζει και του παρέχει στέγη θα ήταν αφορολόγητος με το παλιό σύστημα των 12000?θα ήτανε.τώρα με τα 9000 αφου το αφορολόγητο θα μειωθεί στα 8400 θα θεωρείται πλούσιος δηλαδή?
και είπα και παραπάνω ότι αν κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή οποιοσδήποτε άλλος μισθωτός κλέβει να πηγαίνει μέσα...συνήθως όμως αυτοί που κλεβουν είναι οι ελευθεροι επαγγελματίες στους οποίους προφανως ανήκεις και θίγεσαι άλλοι με την δικαιολογία ότι δεν βγαινουνε παρότι κυκλοφορούν με το τελαυταίο Golf με DSg και άλλοι γιατι εκεμεταλλέυοντε το 'κρίση κρίση μαζευτείτε¨που ακούμε συνέχεια για να γίνουν πλουσιότεροι και τα εισοδήματά τους δεν τα δηλώνουν.
εφόσον λοιπόν οι έλεγχοι είναι της πλάκας σαν κρατος τους παρακάμπτω και προχωράω σε πλαφόν για να εξασφαλίσω τα έσοδα μου.
αντισυνταγματικό και παράνομο?όχι λιγότερο παράνομο από τα λεφτά που δεν αποδίδανε κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια.αυτά τα υποκριτικά αφήστε τα.
το σύστημα που προτείνουν οι σοβαροί κύκλοι της αγοράς (και όχι οι υποκριτές) είναι κάτι σαν το by-pass όπως και εκεί παρακάμπτεις αγγεία για να ζήσει ο ασθενής έτσι και εδώ παρακάμπτεις τους μεσάζοντες και τους ελεγκτές της πλάκας.
και παμε τώρα στο κορυφαίο παράδειγμα
BTW, τις προάλλες κλέψανε έναν γείτονα και του πήρανε αρκετά πράγματα. Δεν φώναξε την αστυνομία γιατί α) δεν είναι δική του δουλειά και έπρεπε αυτοί να είχαν φροντίσει ώστε οι κλέφτες να μην μπουν στο σπίτι του και β) είναι Ε.Ε. και όλα που είχε σπίτι του ήταν αποτέλεσμα φοροδιαφυγής, κλοπής και γενικότερα βάρους στο κοινωνικό σύνολο και δεν ήθελε να δίνει στόχο...
επιπέδου προνηπίου παράδειγμα.δεν εφτασες και στο επίπεδο του Nidosan βέβαια αλλά άμα προσπαθήσεις λίγο ακόμα θα το πετύχεις.κρίμα γιατί είσαι και μεγάλος άνθρωπος από το άλλο τοπικ που διάβαζα να παντρευτείς ή όχι.
και που είσαι μην αναφέρεις και πολύ το Megane γιατί αυτό βγήκε με δηλωμένα κανονικά τα εισοδηματά μου.δεν το έπαιζα αφεντικό με Porsche έχοντας πλήρωτους υπαλλήλους.
άντε και καλά κρασιά που θα μας απαντήσεις καταλλήλως και θα σε φοβηθούμε κιολας.ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
-
Βρε μανία να με στείλει ο νάσος για banιο...
θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς φυσικά...γιατί δεν το κανεις?απαξιείς?και ο nidosan και ο Kyr80 μου χάρισαν γέλιο...ας προστεθεις και εσύ..Σου έχω απαντήσει, όταν αποφασίσεις να καταλάβεις όσα σου γράφουμε, μπορείς να ψάξεις τις απαντήσεις μου πιο πίσω. Απ' ότι φαίνεται όμως παιρνάμε ωραία, γιατί ο ένας χαρίζει απλόχερα γέλιο στον άλλον...
πες μας λοιπόν την πρόταση σου να γελάσουμε ντε...γιατί εδώ και τόσα ποστ έχω κάνει μία πρόταση την οποία οι υποκριτές συμφορουμίτες σου καταδικάζουν αλλά από την άλλη τώρα σε προβληματίζει και σε μπερδεύει και σένα το ότι να ναι νέο μέτρο των αποδείξεων...
Για άλλη μία φορά: Μεγαλύτερη έμφαση στη φορολόγηση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Τόσους έχει στις εφορίες να κάθονται, να τους βάλει να κάνουν κανέναν έλεγχο...
και σε ρωτάω και σένα να μου πεις...ένας εποχιακός υπάλληλος ο οποίος δουλεύει 6 μήνες το χρόνο με σπαστό ωράριο κάθε μέρα και πληρώνεται με 1200 το μήνα επί 6 μήνες συν τα δώρα βγάζει 9000 περίπου.αυτός που δνε προλαβαίνει να καταναλώνει προιόντα και γιατί να καταναλώσει όταν μια επιχείρηση τον ποτίζει και του παρέχει στέγη θα ήταν αφορολόγητος με το παλιό σύστημα των 12000?θα ήτανε.τώρα με τα 9000 αφου το αφορολόγητο θα μειωθεί στα 8400 θα θεωρείται πλούσιος δηλαδή?
Άσχετο... Έχεις δίκιο, αλλά είναι άσχετο με αυτό που λέμε...
και είπα και παραπάνω ότι αν κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή οποιοσδήποτε άλλος μισθωτός κλέβει να πηγαίνει μέσα...συνήθως όμως αυτοί που κλεβουν είναι οι ελευθεροι επαγγελματίες στους οποίους προφανως ανήκεις και θίγεσαι άλλοι με την δικαιολογία ότι δεν βγαινουνε παρότι κυκλοφορούν με το τελαυταίο Golf με DSg και άλλοι γιατι εκεμεταλλέυοντε το 'κρίση κρίση μαζευτείτε¨που ακούμε συνέχεια για να γίνουν πλουσιότεροι και τα εισοδήματά τους δεν τα δηλώνουν.
Ναι, όλοι οι ΕΕ κλέβουν. Πάω τώρα να πάρω την Cayenne Gemballa 750ps μου για να κάνω μία βόλτα...
εφόσον λοιπόν οι έλεγχοι είναι της πλάκας σαν κρατος τους παρακάμπτω και προχωράω σε πλαφόν για να εξασφαλίσω τα έσοδα μου.
Κι εμένα το κεφάλι μου πονάει και το depon δεν έκανε δουλειά, λέω να το κόψω...
αντισυνταγματικό και παράνομο?όχι λιγότερο παράνομο από τα λεφτά που δεν αποδίδανε κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια.αυτά τα υποκριτικά αφήστε τα.
Απλόχερο γέλιο; εγώ;;;;
το σύστημα που προτείνουν οι σοβαροί κύκλοι της αγοράς (και όχι οι υποκριτές) είναι κάτι σαν το by-pass όπως και εκεί παρακάμπτεις αγγεία για να ζήσει ο ασθενής έτσι και εδώ παρακάμπτεις τους μεσάζοντες και τους ελεγκτές της πλάκας.
Αυτοί οι σοβαροί κύκλοι της αγοράς ποιοι ακριβώς είναι;;;; Πολύ θα ήθελα να τους γνωρίσω. Ειλικρινά μιλάω... Οι κύκλοι, τα τρίγωνα (και τα λοιπά γεωμετρικά σχήματα) με τα οποία εγώ έχω σχέση πάντως όπως και αρκετοί παραπάνω όταν ακούνε ότι τέτοιες μπούρδες θα αυξήσουν τα κρατικά έσοδα γελάνε μέχρι δακρύων...
και παμε τώρα στο κορυφαίο παράδειγμα
επιπέδου προνηπίου παράδειγμα.δεν εφτασες και στο επίπεδο του Nidosan βέβαια αλλά άμα προσπαθήσεις λίγο ακόμα θα το πετύχεις.κρίμα γιατί είσαι και μεγάλος άνθρωπος από το άλλο τοπικ που διάβαζα να παντρευτείς ή όχι.
Εγώ είμαι ήδη παντρεμένος, άλλον προσπαθούμε να παντρέψουμε, αλλά αντιστέκεται ακόμα.
Επίπεδο προνηπίου;;;; Τέλεια! Τελευταία φορά ήμουν στο βρεφικό!
και που είσαι μην αναφέρεις και πολύ το Megane γιατί αυτό βγήκε με δηλωμένα κανονικά τα εισοδηματά μου.δεν το έπαιζα αφεντικό με Porsche έχοντας πλήρωτους υπαλλήλους.
Η δική μου η Cayenne πάντως έχει πινακίδες Βουλγαρίας για να μην πληρώνω τέλη και τεκμήριο εδώ...
άντε και καλά κρασιά που θα μας απαντήσεις καταλλήλως και θα σε φοβηθούμε κιολας.
Βασικά εμένα δεν θα πρέπει να με φοβάσαι, κάποιον mod ίσως ναι...
Φοβού τους mod και warn φέροντες...
ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Μπράβο σου... το ίδιο και οι υπόλοιποι...
Πάντως διαπιστώνω ότι το φόρουμ έχει φτάσει τώρα τελευταία σε άλλα επίπεδα διασκέδασης και παροχής ευχάριστων στιγμών στον χρήστη...
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Οι αποδείξεις είναι προκάλυψη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του αφορολόγητου.
Τα λεφτά ξοδεύονται στο ενοίκιο, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στο νερό, στα κοινόχρηστα και στο σουπερμάρκετ.
Τα ελάχιστα λεφτά που περισσεύουν γίνονται αποδείξεις για το αφορολόγητο.Πάλι οι μικροί θα πληρώσουν.
-
θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσεις markvag τι γίνετε από τη στιγμή που οι έλεγχοι όλα αυτά τα χρόναι έχουν αποτύχει όταν μεγαλογιατροί για παράδειγμα σε περιοχές με πολύ ακριβά ενοίκια δηλώνουν εισόδημα συνταξιούχου..τι προτείνεις?να συνεχίσει να υπάρχει το καθεστως των ψευτο-ελέγχων και της ατιμωρησίας?να μπαίνουν προστιμα για τα μάτια του κόσμου και με΄τα νσ σβήνοντε?
λες να φορολογηθεί το εισόδημα το πραγματικό..αυτό πως θα γίνει?από τη στιγμή που κανείς σχεδόν δεν δηλώνει πόσα βγάζει?δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λύση που να μην θίγει τους νόμιμους και να θίγει αυτους που διέφευγαν ως τώρα?πολυ θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου χωρίς ειρωνεία.
εγω τη γνώμη μου την έχω πει και την ξέρεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι αποδείξεις είναι προκάλυψη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του αφορολόγητου.
**Τα λεφτά ξοδεύονται στο ενοίκιο, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στο νερό, στα κοινόχρηστα και στο σουπερμάρκετ.
Τα ελάχιστα λεφτά που περισσεύουν γίνονται αποδείξεις για το αφορολόγητο.Πάλι οι μικροί θα πληρώσουν.**
Επιτέλους..!!!
-
θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσεις markvag τι γίνετε από τη στιγμή που οι έλεγχοι όλα αυτά τα χρόναι έχουν αποτύχει όταν μεγαλογιατροί για παράδειγμα σε περιοχές με πολύ ακριβά ενοίκια δηλώνουν εισόδημα συνταξιούχου..τι προτείνεις?να συνεχίσει να υπάρχει το καθεστως των ψευτο-ελέγχων και της ατιμωρησίας?να μπαίνουν προστιμα για τα μάτια του κόσμου και με΄τα νσ σβήνοντε?λες να φορολογηθεί το εισόδημα το πραγματικό..αυτό πως θα γίνει?από τη στιγμή που κανείς σχεδόν δεν δηλώνει πόσα βγάζει?δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λύση που να μην θίγει τους νόμιμους και να θίγει αυτους που διέφευγαν ως τώρα?πολυ θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου χωρίς ειρωνεία.
εγω τη γνώμη μου την έχω πει και την ξέρεις.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου φορολογούνται οι ΕΕ ανάλογα με τα εισοδήματά τους.
Ποιος φταίει που στην Ελλάδα η εφορία είναι διεφθαρμένο μπουρδέλο και όσα (λίγα) εισπράττουν οι εφοριακοί πηγαίνουν στις τσέπες τους και όχι στο κράτος;
-
απλως ο Into-megane τραβαει πολλα ζορια με τους ΕΕ .
δεν μπορει να καταλαβει ομως οτι αυτοι κινουν την αγορα,αυτοι εχουν υπαλληλους που πρεπει να τους πληρωσουν καθε μηνα .
μας εχει ζαλισει εδω και τοσα ποστ για τους μεγαλογιατρους του κολωνακιου και δεν μας λεει τιποτα για τον φουκαρα που δεν εχει να πληρωσει ουτε το ΤΕΒΕ του.
ο ανθρωπος μιλαει με ανεση καθως πηρε και το δωρο των χριστουγεννων ,την αδεια του και αραξε.θελουν και δωρο αλλιως δεν μπορουν να δουλεψουν.
-
θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσεις markvag τι γίνετε από τη στιγμή που οι έλεγχοι όλα αυτά τα χρόναι έχουν αποτύχει όταν μεγαλογιατροί για παράδειγμα σε περιοχές με πολύ ακριβά ενοίκια δηλώνουν εισόδημα συνταξιούχου..Απο Αθήνα ξέρω τίποτα εως ελάχιστα, αλλα οι καταστηματάρχες της Ερμού βγάζουν τα ίδια με αυτούς των δρόμων πέριξ....?? Και αυτοί σ΄αυτους τους δρόμους βγάζουν όλοι τα ίδια μεταξύ τους....?? Φαντάζομαι η ιδια απορία θα υπάρχει και για άλλους δρόμους της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας...Τί προτείνεις...??
λες να φορολογηθεί το εισόδημα το πραγματικό..αυτό πως θα γίνει?από τη στιγμή που κανείς σχεδόν δεν δηλώνει πόσα βγάζει?
Τεκμήρια, σε λογική βάση, που να πιάνουν τα πραγματικά υψηλά εισοδήματα κι αυτά εν έτη 2010 είναι άνω των 40.000 ευρώ το χρόνο...Αν στην Ευρώπη πεις για παράδειγμα, οτι έχεις 31.000 ευρώ εισόδημα και καυχηθείς για μεγαλοεισοδηματίας, θα σε πάρουν με τα γιαούρτια...Επίσης εφαρμογή 'Πόθεν έσχες'...
-
Το είπα ξανά. ΑΝ το ζητούμενο είναι ο κεφαλικός φόρος, τότε αυτός θα πρέπει να αφορά το σύνολο του χρέους. Νομίζω στο Βυζάντιο είχε εφαρμοσθεί τελευταία φορά ο κεφαλικός φόρος και επί τουρκοκρατείας στους ραγιάδες. 30.000€ ο κάθε ζωντανός κάτοικος-εργαζόμενος επιπλέον εισφορά.
Να το κάνουν(που δεν πρόκειται ευτυχώς), αλλά να έχει αποτέλεσμα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
απλως ο Into-megane τραβαει πολλα ζορια με τους ΕΕ .δεν μπορει να καταλαβει ομως οτι αυτοι κινουν την αγορα,αυτοι εχουν υπαλληλους που πρεπει να τους πληρωσουν καθε μηνα .
μας εχει ζαλισει εδω και τοσα ποστ για τους μεγαλογιατρους του κολωνακιου και δεν μας λεει τιποτα για τον φουκαρα που δεν εχει να πληρωσει ουτε το ΤΕΒΕ του.
ο ανθρωπος μιλαει με ανεση καθως πηρε και το δωρο των χριστουγεννων ,την αδεια του και αραξε.θελουν και δωρο αλλιως δεν μπορουν να δουλεψουν.
πάλι μέσα έπεσες.
δώρο η Intergrale του Biasion στα πρωταθλήματα 88 και 89.
o 'φουκαρας' που δεν έχει να πληρώσει το ΤΕΒΕ του να το κόψει και να κάνει αλλη δουλειά.
παρεπιπτόντως σήμερα συμπληρώθηκαν 90 από τις 100 μέρες από την έναρξη λειτουργίας της πράσινης δεξιάς ή πράσινου θιάσου.Και τι βλέπουμε?για όλα εφταιγε η απόσυρση και είναι καλύτερα τώρα που ακομα 160.000 οχήματα ακινητοποιήθηκαν.αυτά δεν σαπίζουν και δεν μολύνουν το περιβάλλον είναι ανοξείδωτα.ο λαλίστατος Παπακωνσταντίνου δεσμεύεται στις Βρυξέλλες χωρίς να ξέρει τι κάνει και μετά γυρνάει πίσω και δε μας λέει ούτε τα μισά,ο κόσμος αηδιασμένος αλλά και τι να κάνει όταν η πλειονότητά του φοβάται την επόμενη μέρα και ευνουχισμένος,έχει αποδεχτεί πλήρως την τραγική πραγματικότητα ότι για κάποιους που φάγανε λεφτά θα την πληρώσουν όλοι,εξεταστική ο πρώην έτερος λαλίστατος Γιωργάκης δεν κάνει για κανένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την κοινωνία όταν ήταν αντιπολίτευση και είναι άφαντος στα δύσκολα και ο ίδιος όπως κατηγορούσε τον μπούλη.
υπουργοί και υφυπουργοί που δεν ξέρουμε ούτε τα ονόματά τους αυτοδιαφημίζοντε όταν ταξιδεύουν στην οικονομική θέση,η Ελλάδα κομμένη στα 2 στα Τέμπη, οι αγρότες φουλάρουν τις μηχανές για τα πρώτα μπλόκα, τωρα μας έφταιξαν οι αξίες των ακινητων και πρέπει και αυτές να τις βάλουμε χέρι,σε λίγο νέα αύξηση μέσα σε 4 μήνες σε ποτά τσιγάρα κινιτά αν και σαν αντιπολίτευση ο Παπακωνσταντίνου έβαζε χέρι στη ΝΔ και στον Παπαθανασίου (πολλοί παπάδες μαζεύτηκαν εδώ) που έκανε αυξήσεις στα συγκεκριμένα είδη,η αγορά χειρότερη από ποτέ και κατά τα άλλα κάποιοι νομίζουν ότι ζουν στα 80ς και κάποιοι άλλοι συζητάνε για το ότι η βαλβολίνη τάδε δεν κάνει για το νέο σασμάν με το οποίο θα στροφάρουμε πιο άνετα στα λιμανάκια την ώρα που δίπλα τους ο άλλος πεθαίνει για ένα κομμάτι ψωμι και είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.
κυβέρνηση αλλάξαμε πολιτική δεν αλλάξαμε και να δούμε ποτε θα αλλάξουμε μυαλά.
-
Καθώς βλέπω ότι γράφηκαν πολλά.
Ακόμα δεν έχουμε δει το φορολογικό Νομοσχέδιο. Μιλάμε με τόσες λεπτομέρειες για αυτό. Εγώ προσωπικά περιμένω το Νομοσχέδιο να δω τι θα λέει.
ΥΓ. Παρόλο Ε.Ε. γουστάρω τρελά το θέμα με τις αποδείξεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω γιατί τους έπιασε ξαφνικά απο τη μία μερα στην άλλη τέτοια κάψα με τα δικαιώματα των λαθρομεταναστώνΑπο την πρώτη μέρα που βγήκε το παιντί όλο για λαθρομετανάστες ακούμε, υπήρχαν τέτοιες συζητήσεις και επι ΝΔ και απλά εγώ δεν τις πήρα χαμπάρι?
Γιατι αν παρουν δικαιωμα ψηφου θα ψηφιζουν μια ζωη ΠΑΣΟΚ.
-
το σύστημα που προτείνουν οι σοβαροί κύκλοι της αγοράς (και όχι οι υποκριτές) είναι κάτι σαν το by-pass όπως και εκεί παρακάμπτεις αγγεία για να ζήσει ο ασθενής έτσι και εδώ παρακάμπτεις τους μεσάζοντες και τους ελεγκτές της πλάκας.Δεν μπορώ να μην ρωτήσω: Στο σύστημά σου, οι άχρηστοι (πλέον) 'μεσάζοντες' - ΔΥ ελεγκτές της εφορίας θα απολυθούν;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν μπορώ να μην ρωτήσω: Στο σύστημά σου, οι άχρηστοι (πλέον) 'μεσάζοντες' - ΔΥ ελεγκτές της εφορίας θα απολυθούν;
σε αυτό το κράτος όποιος γίνεται δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολυθεί εκτός αν κάνει τεράστια μ@@κια και τεθεί σε διαθεσιμότητα οπότε άκυρο το ερώτημά σου.
κανονικά θα έπρεπε τόσα χρόνια να εξεταστούν τα χαρτια του καθενός και τι προσόντα έχει ο καθένας που μπήκε στο δημόσιο αλλά την άλλη μέρα η συντριπτική πλειοψηφία θα έψαχνε στα σκουπίδια να βρει να φάει οπότε μετά δε θα είχαν δουλειά οι σκουπιδιαρηδες
όχι ότι στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα τα πράγματα με τους εκατοντάδες ρουφιάνους των αφεντικών αλλά εκεί οι ρουφιάνοι τρώνε και κλωτσιά μόλις επιτελέσουν το έργο τους.
για αυτό ακριβώς και δεν εφαρμόζεται ένα τόσο απλό και δίκαιο σύστημα γιατί πρέπει να δικαιολογηθούν και οι αργόμισθοι που έχουν κατακλύσει τα δημόσια γραφεία.και τα αποτελέσματα να μάζευε αποδείξεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι πλούσιος με 6000 ευρώ εισόδημα το χρόνο
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου