-
Καλά, θα υπάρξουν κορυφαίες φάσεις, με φορολογούμενους (ιδίως μίας κάποιας ηλικίας) που θα ζητάνε αποδείξεις από πλανόδιους, στις λαϊκές, κτλ... BTW, σήμερα άκουσα στο ράδιο ότι στις λαϊκές έχουν αυξήσει τις τιμές κατά 20%, λόγω του ότι με απόδειξη θα πρέπει να αποδίδουν ΦΠΑ. Καλά, αυτοί μέχρι τώρα δεν τηρούσαν βιβλία;;;; (ξέρω... )
Πάντως, κατ' εμέ είναι σωστό το μέτρο, αρκεί να διευκρινηστούν μερικές μικρολεπτομέρειες... όπως πχ, ποιες δαπάνες θα περνάνε (άποψή μου: ΟΛΕΣ θα πρέπει...), με τι ποσοστό, πως θα γίνεται η υποβολή τους, κτλ... Ασημαντότητες θα μου πείτε...
Όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου σχηματίζεται μία εικόνα... Του υποργού να βγαίνει κατά Απρίλιο (μετά το Πασχαλιάτικο αρνάκι που θα είναι όλοι ζαλισμένοι από την τσίκνα και το ποτό) και να λέει: Εντάξει μωρέ... δεν θα περνάει καμμία απόδειξη... Εξάλλου, δεν έγινε και καμμία επίσημη ανακοίνωση... Απλά θέλαμε να μειώσουμε - καταργήσουμε το αφορολόγητο και σας το φέραμε πιο λάου λάου... Και τζάμπα η κουβέντα...
Ξέρω, πρώτη φορά θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά εντάξει, για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά...
Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο πραγματικά δίκαιο σύστημα φορολόγησης είναι έσοδα - έξοδα = διαθέσιμο εισόδημα = φορολογητέο εισόδημα, γιατί έτσι ΔΕΝ φορολογείσαι για ποσά που ΔΕΝ διαθέτεις... μεγάλη κουβέντα το ξέρω και στο τέλος ίσως αλλάξω και γνώμη, αλλά μου φαίνεται κάπως καλύτερο από το τωρινό σύστημα 'φέρτε μου όσα μου λείπουν, εσείς κορόιδα που δηλώνετε όλα σας τα εισοδήματα'...
Χώρια που θα αυξηθεί η κατανάλωση, μιας και στο τέλος της χρονιάς όσοι θα βλέπουν ότι θα τους τα πάρει ο έφορας θα λένε 'δεν παίρνω κι εκείνο το fucci που είδα;;;; χαμένα πάνε τα λεφτά αλλιώς...' Και από έμμεσους φόρους πιο πολλά παίρνει ο κράτος μας...
BTW, σιχαίνομαι όσους αγοράζουν γαλλικά αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
BTW, σιχαίνομαι όσους αγοράζουν γαλλικά αυτοκίνητα...
και ας έχεις 2 όπως φαίνεται στο sig σου δεν έχεις εκτιμήσει ακόμα την ανωτερότητά τους και το επίπεδο τους εναντι των άλλων
-
θα καλλιεργήσουμε μόνοι μας.
-
Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο πραγματικά δίκαιο σύστημα φορολόγησης είναι έσοδα - έξοδα = διαθέσιμο εισόδημα = φορολογητέο εισόδημα, γιατί έτσι ΔΕΝ φορολογείσαι για ποσά που ΔΕΝ διαθέτεις...
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
-
κάτσε ρε χρήστο, μιλάμε για μία απόδειξη τη μέρα απ το φούρνο, μία απ τον καφέ και μια απ την τυρόπιτα.
15 την εβδομάδα, καμιά 700αρια το χρόνο.
Τις οποίες θα πρέπει να περάσεις στον υπολογιστή στο τέλος του χρόνου.
Το σουπερμάρκετ τελικά μετράει?
Αν όχι πως στο διάολο, χωρίς τις βενζίνες να μαζέψει αυτός το αφορολόγητο?
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει? -
Καλά έχουν να κοπούν μούφα αποδείξεις με το τσουβάλι
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο πραγματικά δίκαιο σύστημα φορολόγησης είναι έσοδα - έξοδα = διαθέσιμο εισόδημα = φορολογητέο εισόδημα, γιατί έτσι ΔΕΝ φορολογείσαι για ποσά που ΔΕΝ διαθέτεις...
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
Μπορείς να μου πεις κάποια επιχειρήματα εναντίον;;;;
Έχω ειλικρινή διάθεση να ακούσω κάποια και ούτε ειρωνεύομαι ούτε το λέω με οτιδήποτε άλλο από καλή πρόθεση.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κάτσε ρε χρήστο, μιλάμε για μία απόδειξη τη μέρα απ το φούρνο, μία απ τον καφέ και μια απ την τυρόπιτα.
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει?με το ζόρι να ψωνισει.
ερωτηση
Το κυλικείο του πιτσιρικά κόβει αποδείξεις? στο Δημοτικό... Για να το μάθουμε κι αυτό... -
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει?με το ζόρι να ψωνισει.
ερωτηση
Το κυλικείο του πιτσιρικά κόβει αποδείξεις? στο Δημοτικό... Για να το μάθουμε κι αυτό... -
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
Έχω ειλικρινή διάθεση να ακούσω κάποια και ούτε ειρωνεύομαι ούτε το λέω με οτιδήποτε άλλο από καλή πρόθεση.
Τί ορίζεις ως έξοδα; Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ; Τα ρούχα; Το S/M; Τις ταβέρνες;
Και αν περνάν όλα για έξοδα, τότε θα σταματήσουμε να αποταμιεύουμε, και θα τα τρώμε όλα.
edit: γίνεται ολόκληρο νταβαντούρι για το αφορολόγητο. Ορθώς. Αλλά αν σκεφτούμε ότι για να μαζέψουμε 10500€ σε αποδείξεις(από τα τις επιχειρήσεις που περνάνε), πρακτικά πρέπει να ξοδέψουμε 6-7 χιλιάρικα παραπάνω(τόσο τα υπολόγισα με βάση τις δικές μου αγορές). Άρα για να γλιτώσω 1000€ σε φόρο, πρέπει να φάω 6000€!!!
Στην ουσία καταργεί το αφορολόγητο, απλά το περνάει έμεσα, όπως αναφέρθηκε από άλλους. ΕΚΤΟΣ, αν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ, τα αεροπορικά εισητήρια, οι δαπάνες στο εξωτερικό κλπ. Αλλά και πάλι, νομίζω ότι οι φοροφυγάδες, ξοδεύοντας μαύρο χρήμα, είναι πολύ πιο εύκολο να μαζέψουν αυτό το ποσό σε αποδείξεις. Για ΑΚΟΜΑ μια φορά, κυνηγούν τη φοροδιαφυγή στο αποτέλεσμα και όχι στην αιτία. -
Με το ζόρι δλδ θα πρέπει να ψωνίσει?Αν και συμφωνώ με τη γενικότερη φιλοσοφία 'φέρε αποδείξεις για να γλυτώσεις φόρο', έχω την ίδια ακριβώς απορία με εσένα: πώς ηλικιωμένα άτομα, άτομα μη-εξοικειωμένα με Η/Υ θα καταχωρήσουν τις αποδείξεις που μαζεύουν. Είμαι περίεργος κατά πόσο θα μπορέσει να δώσει κάποιος λύση στο πρακτικό αυτό πρόβλημα.
Το αν θα μετρούν οι αποδείξεις από supermarket (ΟΤΕ, κτλ) θεωρητικά είναι σε άμεση εξάρτηση με το ποσό μείωσης του αφορολογήτου. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να μετρούν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως γιατί έτσι θα συνηθίσει ο κόσμος να ζητάει αποδείξεις χωρίς σκέψη (να πάρω, να μην πάρω, κτλ) και να τις κρατάει.
By the way, σήμερα πήγε υδραυλικός να κάνει μια δουλειά στη γιαγιά μου. Ποτέ του μέχρι τώρα δεν έκοβε απόδειξη. Σήμερα, λοιπόν, έδωσε από μόνος του απόδειξη 80 ευρώ (ενώ πήρε 120 ευρώ). Μετά άρχισε να γκρινιάζει ότι σε λίγο βγαίνει στη σύνταξη, ότι δε θα μπορεί να ζήσει με τα λεφτά αυτής κι ότι γι' αυτό δεν κόβει αποδείξεις
Έστω και εν μέρει, ο ντόρος περί αποδείξεων πέτυχε, αφού ο υδραυλικός δεν τόλμησε να μη δώσει καθόλου απόδειξη παρόλο που η γιαγιά μου που δεν υπήρχε περίπτωση να τον 'ζορίσει' για να τη δώσει.
By the way, ακόμα κι αν (κακώς-πολύ κακώς) εγκαταλειφθεί σε 5-6 μήνες το μέτρο, η κυβέρνηση θα έχει πετύχει κάτι σημαντικό (κατά τη γνώμη μου). Θα έχουν ανεβάσει όλοι οι Ε.Ε. τα μηνιαία έσοδά τους κατακόρυφα και θα είναι πιο δύσκολο να εμφανίσουν ξαφνικά μηδενικά έσοδα.
-
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
Έχω ειλικρινή διάθεση να ακούσω κάποια και ούτε ειρωνεύομαι ούτε το λέω με οτιδήποτε άλλο από καλή πρόθεση.Οπότε, Μάρκο, λες ότι περισσότερους φόρους ανάμεσα σε 2 άτομα που έστω ότι είχαν τα ίδια ακριβώς έσοδα θα πρέπει να πληρώνει αυτός που έκανε το 'λάθος' και δεν ξόδεψε όσο περισσότερα μπορούσε για να περάσει καλά 'σήμερα', ναι? Ο άλλος που προτιμάει να κάνει οικονομία και να τα αποταμιεύσει για να κάνει ΑΡΓΟΤΕΡΑ κάποια αγορά, ή να σπουδάσει τα παιδιά του, κλπ, είναι αυτός που θα πρέπει να πληρώσει.
Αυτό λες, in principle?
-
Μακάρι τα μέτρα να φέρουν χρήμα στην αγορά, αυτό χρειαζόμαστε να κινηθεί η αγορά, να αλλάξει η ψυχολογία του καταναλωτή που τώρα είναι ταμπουρωμένος και τρομαγμένος για το μέλλον. Φοβάμαι όμως ότι με αυτά που όλη μέρα συζητιούνται στα ΜΜΕ περί φοροεισπρακτικών μεθόδων κλπ επιτυγχάνεται το αντίθετο.
Ίσως περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τα κόμματα εξουσίας, γιατί τα άλλα αμφιβάλλω αν ξέρουν σε ποιά κατάσταση είμαστε ή θέλουν να μάθουν, να καθήσουν και χωρίς σκοπιμότητα να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε αυτό. Σε μια κοινή μακροχρόνια γραμμμή ενδυνάμωσης της αγοράς, να πέσει χρήμα να κινηθεί ο κόσμος. Παπανδρέου - Σαμαρά βρείτε τα γιατί βλέπω να πηγαίνουμε σχεδόν όλοι πάτο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλά έχουν να κοπούν μούφα αποδείξεις με το τσουβάλιΑκριβώς αυτό σκέφτηκαν κάποιοι και έχω έγκυρες πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ήδη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών.
Θα πληρώνουν 1% σε όσους δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις (λόγω υπέρβασης ορίου, από τουρίστες, λαθρομετανάστες κλπ) και θα τις προωθούν με 2% σε όσους έχουν περιθώρια να τις εκπέσουν. Η εταιρία θα ονομαστεί ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΕ (Κέντρο ΑΝαδιανομής Αποδείξεων Επαγγελματιών ΕΠΕ) και σύντομα θα βγούν με εντυπωσιακό site.
Μείνετε συντονισμένοι. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
By the way, ακόμα κι αν (κακώς-πολύ κακώς) εγκαταλειφθεί σε 5-6 μήνες το μέτρο, η κυβέρνηση θα έχει πετύχει κάτι σημαντικό (κατά τη γνώμη μου). Θα έχουν ανεβάσει όλοι οι Ε.Ε. τα μηνιαία έσοδά τους κατακόρυφα και θα είναι πιο δύσκολο να εμφανίσουν ξαφνικά μηδενικά έσοδα.Αυτό πολύ σωστό. Δεν το είχα σκεφτεί. Θεωρητικά είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Πρακτικά όμως δίνεις στόχο στην εφορία. Αλλά ΠΑΛΙ προϋποθέτει ότι ο θεσμός της εφορίας δουλεύει σωστά...
Το δε μάζεμα και 'μηχανογράφηση' των αποδείξεων, θα είναι η χαρά των λογιστών. Ή νομίζει κανείς ότι θα τα κάνουν αφιλοκερδός ή με τις αμοιβές που έπερναν ως τώρα για τις δηλώσεις; -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλά έχουν να κοπούν μούφα αποδείξεις με το τσουβάλιΗ εφορία σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να κάνει διασταυρώσεις; Δηλαδή θα κάτσουν οι εφοριακοί να διασταυρώνουν μία - μία τις αποδείξεις; Μήπως δεν εφαρμόζεται με την καμία αυτό το σύστημα; Νιώθω ότι υπάρχουν πρακτικοί περιορισμοί.
Για να λειτουργήσει και η διασταύρωση να γίνεται αυτόματα, θα πρέπει ΟΛΕΣ οι ταμιακές να είναι online με το υπουργείο (κάτι τέτοιο είχε αναφερθεί) με ένα παρόμοιο σύστημα όπως έχουν οι πιστωτικές κάρτες, με βάσεις δεδομένων κλπ. Οι δε πολίτες θα πρέπει να καταχωρούν online όλες τις αποδείξεις, ανα τακτά χρονικά διαστήματα (βδομάδα ή μήνας ή και μέρα) ή να πληρώνουν λογιστή για αυτή τη δουλειά. Θεωρητικά γίνεται, θα έχει ένα αρχικό μεγάλο κόστος για το κράτος αλλά γίνεται.
Επειδή είμαι λίγο καχύποπτος, υποπτεύομαι ότι συμβαίνει το εξής: Γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για να αρχίσουν όλοι να ζητάνε αποδείξεις από παντού και στο τέλος θα μας πουν 'άκυρο, φορολογείστε όπως πάντα'. Το καλό όμως θα έχει γίνει, ΟΛΟΙ θα έχουν κόψει αποδείξεις, οπότε τα έσοδα του κράτους θα εκτιναχθούν (αν καταφέρει και εισπράξει τίποτα...).
Αν ήμουν λίγο πιο καχύποπτος θα έλεγα ότι η όλη ιστορία θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση... Μέλει να δούμε τα αποτελέσματα.
Εγώ πάντως μαζεύω απ' όπου μπορώ. Όπως έκανα πάντα -
Η εταιρία θα ονομαστεί ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΕ (Κέντρο ΑΝαδιανομής Αποδείξεων Επαγγελματιών ΕΠΕ) και σύντομα θα βγούν με εντυπωσιακό site.
Αυτό το κάνουν χρόνια κάποιοι λογιστές.Κρυφίως εννοείται.
Δεν είναι επιλήψιμο να γίνει φανερά αφού οδηγεί σε φοροδιαφυγή και γνωρίζεις ποιός την κάνει? -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Καλά έχουν να κοπούν μούφα αποδείξεις με το τσουβάλι
Ακριβώς αυτό σκέφτηκαν κάποιοι και έχω έγκυρες πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ήδη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών.
Θα πληρώνουν 1% σε όσους δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις (λόγω υπέρβασης ορίου, από τουρίστες, λαθρομετανάστες κλπ) και θα τις προωθούν με 2% σε όσους έχουν περιθώρια να τις εκπέσουν. Η εταιρία θα ονομαστεί ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΕ (Κέντρο ΑΝαδιανομής Αποδείξεων Επαγγελματιών ΕΠΕ) και σύντομα θα βγούν με εντυπωσιακό site.
Μείνετε συντονισμένοι.Δεν είναι κάτι καινούριο. Το εφαρμόζουν οι ΕΕ στην απόδωση του ΦΠΑ. Όσοι είναι πιστωτικοί(μη κόβωντας συνήθως αποδείξεις λιανικής), κόβουν τιμολόγια σε άλλους ΕΕ. Έτσι τσεπώνει 2 φορές το ΦΠΑ ο πρώτος(η 1,5 φορά), και ο δεύτερος γλιτώνει φόρο εισοδήματος(και ίσως το 0,5 του ΦΠΑ που κατέβαλε. Μύλος...
-
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.
Είναι άδικο και αδιανόητο να φορολογείται η αποταμίευση και να εκπίπτει η κατανάλωση (και μάλιστα ειδικά των προνομιούχων). Δεν γίνεται και δεν θα γίνει ποτέ πουθενά στον κόσμο, για λόγους που είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ειδικές γνώσεις μακροοικονομίας.
Κατάλαβα ότι δεν το λες από ειρωνία, απλώς σκέψου λιγάκι και θα σκεφτείς πολλές συνέπειες. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Εγώ πάντως μαζεύω απ' όπου μπορώ. Όπως έκανα πάντα+1
Έχουν αρχίσει πάντως να μου κόβουν αποδείξεις και σε μμέρη όπου έπρεπε να τη ζητήσω για να μου τη δώσουν
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου