-
Όχι δεν είναι αργό έχει καλές επιδόσεις!Άλλωστε δεν μιλάμε για 80 άλογα μιλάμε για 122 στα 1600 κυβικά που βγάζει η 1.Απλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο τα turbo.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
2b2: Όχι, η BMW αργή δεν είναι. Βγάζει τα ίδια άλογα με τα άλλα δύο. Υστερεί σε ροπή (που μεταφράζεται σε υστέρηση στις επιταχύνσεις κυρίως εν κινήσει π.χ. από 60 στα 100 χλμ ανα ώρα) ΑΛΛΑ δεν είναι 80 άλογα-τάφος. Είναι μια χαρά, απλά τα TSI είναι απλά πιο σβέλτα.Αν 'γουστάρεις' οδήγηση, εγώ θα σου την πρότεινα. Έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ωραίο και διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό.
Τα μόνα άλλα μειονεκτήματα είναι η τιμή, και ενδεχομένως, οι χώροι, αλλά αυτό το τελευταίο στο λέω με βάση όσα ειπώθηκαν από άλλους, καθώς προσωπική εμπειρία από το αμάξι δεν έχω. Η τιμή είναι σίγουρα μειονέκτημα, το κόστος σέρβις/ανταλλακτικών πάντως δεν φαντάζομαι να είναι ουσιωδώς χειρότερο από τα VW/Audi.
Τέλος η BMW είναι 1600 κ.εκ, τα άλλα 1.400, αυτό σημαίνει ελαφρώς φτηνότερη ασφάλεια, αλλά το ποσό είναι αμελητέο, οπότε μη σε απασχολεί.
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Αν σου αρέσει η Μπέμπα περισσότερο από τα a3/golf, μη το σκέφτεσαι πάρτη και δε θα το μετανιώσεις...
-
και ποσο κανει η μπεμπα ρε παιδια για να χουμε καλο ερωτημα;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@Qsis: Δεν γνωρίζω ούτε ένα εξουσιοδοτημένο πλήν του επίσημου δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον. Αν υπάρχει κάπου κάποια λίστα με τα εξουσιοδοτημένα πες μου, μπας και δούμε άσπρη μέρα..
πού μενεις?
στο site της cosmocar εχει λιστα με εξουσιοδοτημενους..
http://www.kosmocar.gr/site/content.php?sel=6 -
2b2, δες εδω τη φετινη ερευνα αξιοπιστιας απο την πλεον αξιοπιστη αμερικανικη εταιρεια J.D. Power: http://www.jdpower.com/corporate/news/r ... id=2009043
Η VW ειναι προτελευταια. προτελευταια...
γι αυτο σου λεω. δεν χρειαζονται πειραματα. και μην τρως το παραμυθι με την ροπη των τουρμπο. ενταξει ειναι πιο γρηγορα απο την BMW, αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι η 116i δεν ειναι αξιοπρεπης. μια χαρα σβελτη ειναι.για να συνοψισω και να μην σε ταλαιπωρουμε πολυ, η BMW ειναι σιγουρη επιλογη και ο μονος λογος για να μην την διαλεξεις θα ειναι οικονομικος. αλλοι σοβαροι λογοι δεν υπαρχουν. αλλα και παλι το ξαναλεω. απο τα 3-4 χιλιαρικα που κοστιζει παραπανω σε σχεση με το γκολφ, τα 2-3 θα τα παρεις πισω στη μεταπωληση. και ως τοτε δεν θα χρειαζεται να σκεφτεσαι ουτε για λαδια, ουτε πώς να φερθεις στο τουρμπο ουτε τιποτα.
μετα αν θελεις αξιοπιστο αυτοκινητο με λιγοτερα λεφτα, κοιταξε προς toyota. αλλα η bmw ειναι τουλαχιστον μια κλαση καλυτερη απο τα τογιοτα στην οδικη συμπεριφορα/ενεργητικη ασφαλεια. -
Ο χρήστης Malibu έγραψε:
2b2, δες εδω τη φετινη ερευνα αξιοπιστιας απο την πλεον αξιοπιστη αμερικανικη εταιρεια J.D. Power: http://www.jdpower.com/corporate/news/r ... id=2009043
γι αυτο σου λεω. δεν χρειαζονται πειραματα. και μην τρως το παραμυθι με την ροπη των τουρμπο. ενταξει ειναι πιο γρηγορα απο την BMW, αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι η 116i δεν ειναι αξιοπρεπης. μια χαρα σβελτη ειναι.για να συνοψισω και να μην σε ταλαιπωρουμε πολυ, η BMW ειναι σιγουρη επιλογη και ο μονος λογος για να μην την διαλεξεις θα ειναι οικονομικος. αλλοι σοβαροι λογοι δεν υπαρχουν. αλλα και παλι το ξαναλεω. απο τα 3-4 χιλιαρικα που κοστιζει παραπανω σε σχεση με το γκολφ, τα 2-3 θα τα παρεις πισω στη μεταπωληση. και ως τοτε δεν θα χρειαζεται να σκεφτεσαι ουτε για λαδια, ουτε πώς να φερθεις στο τουρμπο ουτε τιποτα.
μετα αν θελεις αξιοπιστο αυτοκινητο με λιγοτερα λεφτα, κοιταξε προς toyota. αλλα η bmw ειναι τουλαχιστον μια κλαση καλυτερη απο τα τογιοτα στην οδικη συμπεριφορα/ενεργητικη ασφαλεια.Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Πραγματικά! Από την άλλη φαίνεται από την έρευνα ότι η ΑUDI ξεπερνάει την Μπέμπα! Αλλά και πάλι...και η ΑUDI TURBO κινητήρες δεν έχει;;; Και αυτή τα ίδια τερτίπια δεν θα θέλει με την VW μιας και μιλάμε για τον ίδιο όμιλο;;;
-
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
μετα αν θελεις αξιοπιστο αυτοκινητο με λιγοτερα λεφτα, κοιταξε προς toyota. αλλα η bmw ειναι τουλαχιστον μια κλαση καλυτερη απο τα τογιοτα στην οδικη συμπεριφορα/ενεργητικη ασφαλεια.Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Πραγματικά! Από την άλλη φαίνεται από την έρευνα ότι η ΑUDI ξεπερνάει την Μπέμπα! Αλλά και πάλι...και η ΑUDI TURBO κινητήρες δεν έχει;;; Και αυτή τα ίδια τερτίπια δεν θα θέλει με την VW μιας και μιλάμε για τον ίδιο όμιλο;;;
Στην αμερική δεν έχουν ακριβώς τους ίδιους κινητήρες με την ευρώπη, και γενικά πολλά αυτοκίνητα διαφέρουν σε όλες τις μάρκες. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από αυτές τις έρευνες, αλλά μην τις θεωρείς και τυφλοσκούρτη...
-
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Πραγματικά! Από την άλλη φαίνεται από την έρευνα ότι η ΑUDI ξεπερνάει την Μπέμπα! Αλλά και πάλι...και η ΑUDI TURBO κινητήρες δεν έχει;;; Και αυτή τα ίδια τερτίπια δεν θα θέλει με την VW μιας και μιλάμε για τον ίδιο όμιλο;;;το audi βγαινει και με κινητηρα 1.6 100 ιππων χωρις τουρμπο. ειναι κι αυτο μια λυση πολυ καλη.
αλλα προσωπικα αν ημουν μεταξυ των δυο θα επαιρνα τη bmw. τη θεωρω ενα κλικ καλυτερη ως αυτοκινητο και πιο 'ερωτευσιμη'.
ενα αλλο πολυ ενδιαφερον στοιχειο ειναι οτι επειδη το audi ειναι παλιοτερο απο τη μπεμπα εχει 4 αστερια στην παθητικη ασφαλεια (http://www.euroncap.com/tests/audi/a3.aspx) ενω η σειρα 1 εχει 5(http://www.euroncap.com/tests/bmw/1_series.aspx).παρε τηλ τις αντιπροσωπειες και κλεισε αυτες τις μερες ενα test-drive το A3 και την 116i, και οποιο σου αρεσει περισσοτερο το παιρνεις.
-
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις και για τα κρατήματα του τιμονιού των Golf; Ή και του Α3 αν έχεις άποψη θα ήθελα να ακούσω...Το Golf 'πάσχει';;;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς λέγοντας 'κρατήματα τιμονιού'... Τεσπα, προφανώς εννοείς το κράτημα.
Αρχικά, μία διευκρίνηση: το Golf έχει κοινά μηχανικά μέρη με A3, Seat Leon, Skoda Octavia (μεταξύ άλλων). Έχοντας οδηγήσει και τα 4 θεωρώ πιο σπορ το Leon και πιο αδιάφορο οδηγικά το Α3 (μιλάω για απλές εκδόσεις). Κατ' εμέ το Golf οδηγικά (σε κρατήματα και αίσθηση) είναι καλύτερο από το Α3. Βέβαια και τα 4 αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά και όλα σε γενικές γραμμές έχουν καλό κράτημα...
Εννοείται ότι αν καταλήξεις σε Golf-A3 προτείνω Golf (κατ' εμέ το ίδιο αμάξι, αλλά φθηνότερο) και επίσης εννοείται ότι προτείνω το αυτόματο . Αν οδηγήσεις αυτόματο δεν θα θέλεις ούτε καν ν' ακούσεις για χειροκίνητα κιβώτια. Μακράν καλύτερο το αυτόματο απ' οποιοδήποτε χειροκίνητο απ' όλες τις απόψεις (είτε θέλεις σπορ οδήγηση, είτε απλή μετακίνηση).
Όσον αφορά τον δισταγμό σου με τους τούρμπο κινητήρες. Όσα προβλήματα μπορεί να βγάλει ένας ατμοσφαιρικός μπορεί να βγάλει κι ένας τούρμπο. Δηλαδή, μπορεί ο τούρμπο να σου βγει αστέρι και να μην βγάλει τίποτα για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ, αλλά μπορεί και να σου βγάζει 1 βλάβη/χλμ. Δεν εξαρτάται από το τούρμπο αυτό, εξαρτάται από το πόσο καλά κατασκευασμένος είναι (και το πως χρησιμοποιείται - συντηρείται). Και αυτό σημαίνει ότι η ίδια μ@λ@κία που έγινε στον τούρμπο μπορεί να γίνει και στον ατμοσφαιρικό... Πάντως όλα τα ντήζελ είναι τούρμπο και φημίζονται για τη μακροζωία τους, άρα δεν φταίει η τεχνολογία του τούρμπο...
Άποψή μου είναι πάντως ότι πλέον με τα βάρη να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, χρειάζεσαι είτε τούρμπο είτε πολλά κυβικά για να κινηθείς αξιοπρεπώς και οικονομικά. Ο 80άρης κινητήρας θα ζορίζεται πολύ περισσότερο από τον 122 τούρμπο για να κινήσει τόσο βάρος, άρα θα καίει πολύ περισσότερο... Έχε υπόψη σου βέβαια ότι αν τον τούρμπο τον οδηγείς συνέχεια στα κόκκινα θα σου κάψει και μάλιστα πολύ! Αλλά σε καθημερινή οδήγηση θα κάψει λίγο.
Σέρβις η VW-Audi έχει φαρμάκι με σοβαρό πρόβλημα τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών και την εξυπηρέτηση. Τη θεωρούσα ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε αντιπροσωπεία, μέχρι που γνώρισα τη Citroen Hellas που επάξια πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία 'Η Αθλιότητα στο επιχειρείν'. Για BMW δεν έχω ιδέα... Σε ότι αφορά την αξιοπιστία του Golf - A3, είχαμε ένα Golf IV του 1999 το οποίο ήταν τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο συνεργείο με κάτι, ενώ τώρα έχουμε ένα Α3 (τωρινό μοντέλο), το οποίο άλλαξε μεν εγκέφαλο τις πρώτες 2 ημέρες, αλλά από τότε (έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια) δεν έβγαλε κάτι άλλο... Λάδι, αν διαβάσεις το manual της VW, λέει ότι κατανάλωση έως 1 λίτρο / 1000 χλμ θεωρείται φυσιολογική. Προσωπικά βέβαια δεν τη θεωρώ φυσιολογική, αλλά τουλάχιστον ούτε το Golf ούτε το Α3 μας έκαψε λάδι...
Προσωπικά από τα τρία που λες ότι θέλεις αποκλείω τα Golf-A3 γιατί έχω τόσο κακή προϊστορία με την αντιπροσωπεία, που ορκίστηκα να μου κοπεί το χέρι πριν ξαναδώσω έστω κι ένα ευρώ σ' αυτούς τους απατεώνες. Άρα για εμένα μένει η μπέμπα... Αν δεν είχα το θέμα με την αντιπροσωπεία θα διάλεγα το Golf.
Σου προτείνω όμως να πας να τα κάνεις μια βόλτα και να δεις ποιο σου ταιριάζει. Μπορεί να έχεις καταλήξει κάπου και να σ' ενοχλήσει πολύ μία μικρή λεπτομέρεια στην οδήγηση.
-
Golf 122 να πάρεις. Πρώτα από όλα το 80άρι θα είναι επαρκές μόνο για αστική μετακίνηση. Θεωρώ όμως πως για τέτοια χρήση δεν έχει καμία διαφορά από ένα μικρότερο αμάξι, με το οποίο ακόμα και σε ταξίδι θα κάνεις μικρότερες παραχωρήσεις λόγω του μεγέθους από ότι θα κάνεις με το 80άρι golf λόγω ανεπάρκειας ισχύος(το βάρος καλώς ή κακώς παίζει μεγάλο ρόλο). Στη μεταξύ τους σύγκριση, πιστεύω πως το 122 θα είναι και πιο οικονομικό σε κατανάλωση, ενώ στην αίσθηση θα είναι σαν να έχει τα διπλάσια άλογα. Το Α3, έτσι κι αλλιώς μηχανικά είναι ένα golf. Η διαφορά στην ποιότητα με το golf 6 (αν υπάρχει) είναι πάρα πολύ μικρή πια, ενώ σε λίγο θα αντικατασταθεί. Για μένα δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα.(btw, στο πάρκιγνκ που έχω το δικό μου το golf, δίπλα δίπλα είναι ένα Α3 sportback, και το golf δείχνει εσωτερικά κυρίως πολύ πιο νέο και ευχάριστο). Η BMW από την άλλη είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Πιο αργό από το 122 της VW/Audi, αλλά θα κινείται άνετα, όμως αν σε ενδιαφέρουν οι χώροι για τους πίσω, τότε μάλλον δε σου κάνει. Σε αυτόν τον τομέα τα άλλα 2 είναι πολύ καλύτερα.Επίσης κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και αυτή και θα αντικατασταθεί. Λοιπόν, από θέμα επιδόσεων έχουμε στη μία άκρη το 80άρι golf που είναι τάφος, μετά πάει η BMW που είναι αρκετά πιο γρήγορη, και μετά με τη σειρά τους τα golf/A3 που είναι λίγο πιο γρήγορα από τη BMW. Αν υπολογίσεις από εκεί και πέρα το κόστος, το golf είναι το φθηνότερο, όπως επίσης και το πιο φρέσκο στην κατηγορία. Οπότε θα κλείσω το post όπως το ξεκίνησα. Golf 122 να πάρεις.
-
Εγώ, έχοντας υπάρξει κάτοχος Golf Tsi 140 αλλά και έχωντας σαν αυτοκίνητο αντικατάστασης μία 116, θα έλεγα ότι η 116 είναι μακράν καλύτερη ποιοτικά και κυρίως πολύ διασκεδαστική και οικονομική σε κατανάλωση. Μόνο μείον, ο περιορισμένος πίσω χώρος. Για το Α3 δεν έχω προσωπική άποψη, πλην test drive λίγων χιλιομέτρων, αλλά η αίσθηση που μου άφησε είναι Golf με πολύ καλά πλαστικά...
Αρα από εμένα, αποκλείεται Golf 80, δύσκολα ίσως Α3(χωρίς να μπορώ να το αξιολογήσω όμως...) και προτείνεται η BMW...Να σημειώσω ότι αντίθετα με τον παραπάνω φίλο που την έχει για αργότερη από το Golf 122, εγώ δεν το νομίζω...Νομίζω ότι είναι οριακά αργότερη από το 140 (απλά το 116 θέλει στροφάρισμα...) και πιθανολογώ ότι είναι λίγο γρηγορότερη από το μικρότερο.edit:
Επειδή από μία κουβέντα, άνοιξε ολόκληρη συζήτηση, την οποία και να ήθελα να κάνω, θα ήταν σε βάρος του thread, παρακαλώ, ας σεβόμαστε το θέμα...Η άποψη μου για τα 3 αυτοκίνητα είναι αυτή που γράφω και γράψτε και εσείς όποια άποψη έχετε για τα συγκεκριμένα...
Υ.Γ. ...και φυσικά κάνω edit αντί reply, να μειώσουμε λίγο την εντροπία... -
Να σου πω, δεν έχω οδηγήσει 116 με 122 άλογα, golf 140 ναι, αλλά να είναι οριακά πιο αργή από το 140άρι δεν παίζει με την καμμία. Εκτός από τα 0-100 που εχει εργοστασιακά 10,2' η 116 (δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι τόσο στην πραγματικότητα) και το 122 Golf 9,5' που είναι μικρή διαφορά, αλλά η υπαρκτή, στις ρεπρίζ δεν θα έχει καμία σχέση. Πρακτικά λόγω turbo, στις χαμηλομεσαίες θα έχει αρκετά περισσότερα άλογα το 1.4, ενώ ο 1.6 της bmw θα βγάλει τα 122 στις ψηλές. O υπερσυμπιεστής κάνει μεγάλη διαφορά καλώς ή κακώς. Για παράδειγμα, είχε γίνει φιλικό άνοιγμα μεταξύ golf 140 και άλλου ατμοσφαιρικού 160 ίππων, αρκετά ελαφρύτερου από το golf. Από στάση το golf έμενε λίγο πίσω σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, αλλά αν πηγαίνανε και τα 2 με 80 και 3η και πατάγανε ταυτόχρονα, το golf εξαφανιζόταν χωρίς ελπίδα για το άλλο να το φτάσει....
-
αλλά αν πηγαίνανε και τα 2 με 80 και 3η
Oπως το λες , δεν το θελει για κοντρες η κοπελα , αν δει οτι δεν τραβαει με τριτη κατεβαζει δευτερα κ κανει την δουλεια της .Θα προτεινα να εμπιστευτουμε ολοι τον gatoz , γτ πιστεψτε με εχουν περασει πολλα αυτοκινητα απο τα χερια του προσφατως , κ ειναι τελειως αντικειμενικος ( γραφει κ εξαιρετικα... τα διαφορα συμβαντα που εχει με το εκαστοτε αυτοκινητο που οδηγει...) σε οτι αφορα τα πλεονεκτηματα μεινοεκτηματα του καθε αυτοκινητου ( πως παει η un angelo 200 demoni btw ?? ) .
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Για παράδειγμα, είχε γίνει φιλικό άνοιγμα μεταξύ golf 140 και άλλου ατμοσφαιρικού 160 ίππων, αρκετά ελαφρύτερου από το golf. Από στάση το golf έμενε λίγο πίσω σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, αλλά αν πηγαίνανε και τα 2 με 80 και 3η και πατάγανε ταυτόχρονα, το golf εξαφανιζόταν χωρίς ελπίδα για το άλλο να το φτάσει....Με 2α το ατμοσφαιρικό και θα ήταν μπροστά, όπως ήταν και από στάση! Τα ατμοσφαιρικά τα δουλέυεις ψήλα!
Στα άλλα συμφωνώ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για παράδειγμα, είχε γίνει φιλικό άνοιγμα μεταξύ golf 140 και άλλου ατμοσφαιρικού 160 ίππων, αρκετά ελαφρύτερου από το golf. Από στάση το golf έμενε λίγο πίσω σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, αλλά αν πηγαίνανε και τα 2 με 80 και 3η και πατάγανε ταυτόχρονα, το golf εξαφανιζόταν χωρίς ελπίδα για το άλλο να το φτάσει....
Με 2α το ατμοσφαιρικό και θα ήταν μπροστά, όπως ήταν και από στάση! Τα ατμοσφαιρικά τα δουλέυεις ψήλα!
Στα άλλα συμφωνώ.
και διαφορετικου βαρους κιολας? τιποτα αλλο ? μηπως να σερνει και κανα τροχοσπιτο?
βαλαμε κοντριτσα το scirocco 160 και την bmw 120 και φανηκε οτι και στα πολλα η υπερτροφοδοτηση υπερεχει..
στις καθημερινες μετακινησεις το ατμοσφαιρικα καινε αδικα τη βενζινη
-
Ναι ρε παιδιά, δε λέω πως δεν είναι έτσι, αλλά όπως και να το κάνουμε, έχει άλλη άνεση το τουρμπάτο. Μην το πάμε στο θέμα της κόντρας κλπ. Έχει άλλη χάρη να πηγαίνεις με μεγάλη σχέση οικονομικότατα και όταν θες να προσπεράεις ή για οποιοδήποτε λόγο να ανεβάσεις ταχύτητα απλά να πατάς λίγο γκάζι και να φέυγει χωρίς κατεβάσματα κλπ. Επίσης δεν αντιλέγω ότι ο φίλος πιο πάνω μπορεί να έχει οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα και να έχει κάποια εμπειρία. Κι εγώ όμως έχω οδηγήσει αρκετά αμάξια και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως με την εντύπωση που έχεις κατά την (ευκαιριακή ή όχι) οδήγηση ενός άλλου αυτοκινήτου (με όχι τεράστιες διαφορές σε ιπποδύναμη) δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για το πιο είναι πιο γρήγορο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχε πάρει ένας φίλος ένα μεταχειρισμένο mx5 1600, με αλλαγμένη όλη την εξάτμιση(που σύμφωνα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ήταν 125 άλογα) και 17άρες ζάντες, και όταν είχα μπει μέσα σα συνοδηγός εντυπωσιάστηκα. Θέλετε ο θόρυβος ή η όλη αίσθηση γενικά μου φάνηκε ότι πήγαινε καλά, και πως ήταν λίγο ταχύτερο από το δικό μου το clio 1.2T. E, όταν έτυχε να βρεθούμε και με τα 2 στο δρόμο και να δοκιμάσουμε έτσι για πλάκα, πραγματικά τον 'βίασα', είτε από στάση, είτε εν κινήσει.....
-
με κλιο 1.2???
αυτο δεν το περιμενα με τιποτα
-
1.2 Turbo 100ps είναι, αλλά σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα(κάπως) για το mx5 αν ήταν μαμά και με τις μαμά ζάντες....
-
εχω ακουσει οτι αυτο το μοτερ ειναι ζωντανο, αλλα δυστυχως δεν εχω αποψη απο πρωτο χερι..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βαλαμε κοντριτσα το scirocco 160 και την bmw 120 και φανηκε οτι και στα πολλα η υπερτροφοδοτηση υπερεχει..
αρκετά μπροστά θα έλεγα...
Βέβαια το συγκεκριμένο scirocco κερδίζει χαλαρά 10 άλογα λόγω χρώματος
(αν και το μπλέ του Νίκου είναι απίστευτα ερωτεύσιμο )Μην ξεχνάμε ότι δεν μετράνε μόνο τα άλογα αλλά και η ροπή.
Πόση ροπή έχει η 116 και πόση το Golf 122?Και στις πόσες στροφές το καθένα?Σίγουρα το Golf-άκι θα πηγαίνει αβίαστα πιο γρήγορα από την 116i ενώ και λόγω τεχνολογίας fsi (και με 200 κυβικα λιγότερα από την 'μπέμπα'), μέσα στην κίνηση θα καίει και λιγότερο.
Σε επιταχύνσεις-τρέξιμο προφανώς και τα περισσότερα άλογα θέλουν και περισσότερη τροφή (=βενζίνη).στις καθημερινες μετακινησεις το ατμοσφαιρικα καινε αδικα τη βενζινη
+1
(εννοώντας φυσικά κινητήρες με ίδια ιπποδύναμη, απλά ο ένας είναι μικρότερος και τη βγάζει λόγω turbo και ο άλλος είναι ατμοσφαιρικός και -προφανώς- μεγαλύτερος).
Golf 1.4 (80 ή 122 ps) vs Audi A3 1.4 vs BMW 116i