-
'ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ'
-
δεν είδα το εκτός.
Μήπως όμως είναι λάθος και θέλει να πει εντός? Δεν έχει νόημα αφού έχει και μεγαλύτερα ΙΧ. -
Ο χρήστης DrB έγραψε:
τα μικρα δεν αξιζουν τα λεφτα τους. αρπαχτες για τις εταιρειες ειναι.
τι αλλο θα ακουσουμε.....
γενικα απο τα 2 κανενα...
Το yaris ειναι πολυ ακριβο γι αυτα που προσφερει (υπαρχουν καλυτερα ιαπωνικα αν σε ενδιαφερει η αξιοπιστια που προμοταρει κ καλα η toyota δλδ mazda 2,swift,colt που εχει κ αυτο χωρους)Το i20 πιο τιμια επιλογη το θεωρω στα 1.2 κ ως τριθυρο που εχει καλο value for money.Αναγκαστικα αν επρεπε καποιο να επιλεξω θα πηγαινα σε αυτο .
-
Ο χρήστης panosm25 έγραψε:
ως απαντηση στο φιλο που ανοιξε το θεμα, εγραψα ενα κατεβατο απο την εμπειρια μου σχετικα με το yaris. να προσθεσω οτι μπαινοντας στο auris, ηταν σαν να εμπαινα σε πολυ καλυτερο αμαξι. και αισθανθηκα βλακας.
εσυ, αν θελεις παντα, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι θεωρεις οτι τα μικρα μοντελα των εταιρειων δεν συνιστουν απλα μια λυση αναγκης και μια 'αρπαχτη' για τις εταιρειες?
αν θελεις βεβαια. γιατι φανταζομαι οτι και στην πραγματικη σου ζωη, οταν μιλας με εναν ανθρωπο, αντι να του απαντας με λεξεις, εχεις τα @@ να χτυπας τα μουτρα σου οπως το smiley που μου πεταξες.καταλαβαινω οτι σε ενα πολυπληθες φορουμ μαζευονται λογιων λογιων ανθρωποι και ανθρωπακια που βγαζουν στο πληκτρολογιο οση μαγκια δεν βγαζουν στη ζωη, αλλα αν τουλαχιστον δε σεβεστε το συνομιλητη σας, τουλαχιστον σεβαστειτε τους 4 Τροχους.
στο αλλο θεμα ο αλλος δεν του αρεσε αυτο που ειπα και πεταει ενα smiley να αυνανιζεται. εδω περα ο αλλος ηγετης, αρκειται στο να βαρεσει τα μουτρα του για την 'κοτσανα' που ακουσε.
σαν αρκετα να καθησα εδω μεσα. παω να μιλησω με ανθρωπους. οχι με e-μαγκες.... -
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
ρε παιδιά τι γίνεται? νόμιζα ότι τα Toyota είναι τέρατα αξιοπιστίας με προβληματίζεταιπροσωπικά δεν μου αρέσει κανένα από τα δυο , υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις σε αυτή την κατηγορια
TΕΡΑΤΑ ήταν τα Starlet, οι στρογγυλοφάναρες Corolla '99-02, κάτι ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΕΣ Carina ...
Τα Yaris καλούτσικα είναι αλλά όχι μνημειώδους αντοχής, ειδικά η τελευταία γενιά 2005> -
Ο χρήστης DrB έγραψε:
στο αλλο θεμα ο αλλος δεν του αρεσε αυτο που ειπα και πεταει ενα smiley να αυνανιζεται.sorry αλλα έχει πλακα έτσι όπως το έγραψες
πάντως άδικα τσαντίζεσαι
αν κάποιος σε ειρωνεύεται απλά απάντησε του στο ίδιο στυλ, σιγά τα αυγά
u.γ. ούτε εγώ συμφωνώ με αυτό που λες για τα μικρά αυτοκίνητα
-
γιατί δεν πας σε Fiesta 1.4?
από τα 2 που ανέφερες +1 στο ι20
-
Από τα 2 ... το Ι20! Πιο καινούριο (προσωπικά το βρίσκω και ωραιότερο απο το Yaris), καλό και φτηνό aftersales, ποιοτικό και αξιοπρεπές σε χώρους. Φαντάζομαι το 1,4 είναι και αρκετά καλό σε επιδόσεις.
-
Ο χρήστης DrB έγραψε:
σαν αρκετα να καθησα εδω μεσα. παω να μιλησω με ανθρωπους. οχι με e-μαγκες....
στο καλο κ με την νικη.... (κ χωρις emoticon που σε χαλανε)
(ενα μεγαλο συγνωμη απο τον δημιουργο του topic για το παρον off topic)
Απο ποτε το ποιο εμπορικο section των εταιριων που απευθυνεται στις πιο πολλες χωρες στο πιο μεγαλο target group ολων των ηλικιων απαρτιζετε απο προτασεις που εσυ τις θεωρεις αρπαχτες??Το καινουριο fiesta για την ford ειναι αρπαχτη δλδ εεε??Aπο ποτε το ibiza fr ειναι χειροτερο απο το leon tsi της ιδιας τιμης??
Μπορω να σου απαρτησω ενα σωρο προτασεις σε αυτην την κατηγορια που ειναι διαμαντια αλλα θα βγουμε αρκετα εκτος topic.
Το θεμα λοιπον ειναι τι ψαχνουμε,σε ποια κατηγορια παιζουμε κ παντου υπαρχουν διαμαντια.Το γεγονος οτι αγορασες το yaris κ σε εκανε να αισθανεσαι βλακας (δικα σου λογια) σε σχεση με το auris πχ ειναι δικο σου θεμα.Ας πηγαινες κατευθειαν απο την αρχη στο auris.... (που κ γι αυτο τα ιδια θα ελεγες χαχαχα πιο αχρωμο αυτοκινητο δεν υπαρχει ... ) Τα απωθημενα σου για την αποτυχημενη επιλογη σου λοιπον αλλου.
-
Ο χρήστης DrB έγραψε:
αν θελεις βεβαια. γιατι φανταζομαι οτι και στην πραγματικη σου ζωη, οταν μιλας με εναν ανθρωπο, αντι να του απαντας με λεξεις, εχεις τα @@ να χτυπας τα μουτρα σου οπως το smiley που μου πεταξες.
καταλαβαινω οτι σε ενα πολυπληθες φορουμ μαζευονται **λογιων λογιων ανθρωποι και ανθρωπακια **που βγαζουν στο πληκτρολογιο οση μαγκια δεν βγαζουν στη ζωη, αλλα αν τουλαχιστον δε σεβεστε το συνομιλητη σας, τουλαχιστον σεβαστειτε τους 4 Τροχους.
στο αλλο θεμα ο αλλος δεν του αρεσε αυτο που ειπα και πεταει ενα smiley να αυνανιζεται. εδω περα ο αλλος ηγετης, αρκειται στο να βαρεσει τα μουτρα του για την 'κοτσανα' που ακουσε.
σαν αρκετα να καθησα εδω μεσα. παω να μιλησω με ανθρωπους. οχι με e-μαγκες....για ενα emoticon εσυ απαντησες ετσι.... (κ εισαι ακομα στο 5 post σου.Εχεις μελλον)
Δεν το συνεχιζωΦιλε protagoras εκτος απο το ξεψαχνισμα των 2 υποψηφιων αυτοκινητων που εννοειτε οτι πρεπει να κανεις επιβαλεται να κανεις test drive καθως κ να κοιταξεις προσεχτικα διαφορες ''προσφορες'' κ επιτοκια
-
i20 και απο εμενα ,γιατι ειναι πιο φθηνο,ειναι καλοκατασκευασμενο και δεν του λειπει τιποτα ακομα και απο την βασικη εκδοση
-
παντως βλεπω οτι μεχρι στιγμης υπερτερει το ι20. Δεν ειναι και πολυ αναμενομενο αυτο.ε?
-
Δεν έχω οδηγήσει το i20,αλλά έχω οδηγήσει αρκετά το Yaris.
Και μπορώ να πω οτι είναι σίγουρα πολύ ευκολοδήγητο,οικονομικό και βολικό για πόλη.
Με τον κινητήρα με τους 101 και 6τάχυτο,σαφώς και είναι μια χαρά και για αυτοκινητόδρομο.
Δεν δρεπει δάφνες σχεδιαστικά βέβαια,ούτε και έχει κάποια 'πικάντικη' οδηγική συμπεριφορά.
Αξιοπρεπές είναι όμως.Το i20 δεν θα το επέλεγα για αισθητικούς λόγους και αντιπροσωπείας (στην πόλη μου είναι απλά
απαράδεκτοι) αλλά σίγουρα θα το δοκίμαζα σε ένα test drive. Έχω δει αρκετές θετικές απόψεις για το
εν λόγω supermini.Καλές αγορές και καλοτάξιδος.
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παντως βλεπω οτι μεχρι στιγμης υπερτερει το ι20. Δεν ειναι και πολυ αναμενομενο αυτο.ε?Είναι, γιατί μέσα στα βασικά κριτήρια επιλογής μικρού αυτοκινήτου είναι και το value of money και στο συγκεκριμένο ισχύει απο την βασική έκδοση του καθώς και τα κόστη, απο την αγορά έως την συντήρηση.
Στο Yaris τα υπέρ που βλέπω είναι το καλό aftersales (που και ο κάτοχος του Aygo έως του Avensis έχει) και την καλή μεταπώληση. Κατα τ' άλλα ... υπερτιμημένο! -
Με αυτό που θα πω δε βγάζω γενικό συμπέρασμα για όλους, αλλά ίσως έτσι έτυχε. Θα αναφέρω τις 2 τελευταίες φορές που πήγα σε έκθεση τογιότα. Την τελευταία πήγα με ένα φίλο μου που ενδιαφερόταν για το γιάρις, και ο υπάλληλος είχε ένα ύφος ότι σου δείχνω ξεκάθαρα ρε φίλε ότι είναι αγγαρεία για μένα να σου μιλήσω. Ούτε να μας δώσει διαφημιστικό, ούτε γραπτή προσφορά, μόνο αρκέστηκε στο να μας πει προφορικά την τιμή και να μας πει ότι παράδοση το γενάρη. Η προηγούμενη φορά ήταν πριν από 5-6 μήνες όταν ήμασταν ανάμεσα σε auris και golf. Εγώ δεν το γούσταρα το auris με τίποτα, αλλά ο πατέρας μου επέμενε να το δούμε, και έτσι πάμε σε μια(άλλη) έκθεση. Καθήσαμε μέσα 20 λεπτά, είδαμε όλα τα αυτοκίνητα, και κανείς δεν ήρθε να μας μιλήσει(άλλο που δεν ήθελα εγώ.....). Δε λέω είχε (λίγο) κόσμο, αλλά πουθενά δεν έχω ξαναμπεί έτσι και να περάσω τόσο απαρατήρητος... Έπειτα τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει από γνωστούς διάφορα για το after sales της τογιότα, και τα υποτιθέμενα 6 χρόνια εγγύηση. Στην πραγματικότητα 3 χρόνια είναι εργοστασιακή και τα άλλα 3 από αυτούς, τα οποία μεν καλύπτουν αρκετά, αλλά όχι ότι η εργοστασιακή. Μια γνωστή είχε πρόβλημα στο a/c σε aygo 3 ετών και 2 μηνών, και της ζητούσανε(από έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους και επισκευαστές τογιότα) 800€ για επισκευή, γιατί δεν καλύπτεται από την επιπλέον εγγύηση των επόμενων 3 χρόνων, ενώ τελικά σε άλλο συνεργείο που το πήγε φτιάχτηκε χωρίς αλλαγή του εξαρτήματος που της λέγανε, με πάρα πολύ μικρό κόστος. Τα λέω εγώ αυτά που είμαι πρώην τογιοτάκιας..... Στο θέμα μας τώρα, για μένα ο κορεάτης είναι πιο μπροστά σε κόστος του οτιδήποτε χρειαστεί στο after sales στάδιο, αν όχι και στην αξιοπιστία. Ο φίλος μου που ενδιαφερόταν για το γιάρις είχε δει και i20 πρώτα, και φυσικά προτιμά αυτό.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
αδιάφορα και τα δύο... κάνε την υπέρβαση και κοίτα προς fiesta 1.6 μεριά αφού προσανατολίζεται και για εκτός πόλης...Που φτασαμε παλια ταξιδευαμε με Fiat 127 900 κυβικων (respect) και τωρα το i20 των 1400 κυβικων και των 100 ιππων δεν κρινεται και τοσο επαρκες για εκτος πολεως μετακινησης,οποτε πρεπει να στραφουμε σε 1600αρι... Εδω το Picanto και ειναι μια χαρα με τα 60+ αλογακια του, τα 100 ειναι υπεραρκετα για ταξιδι με ταχυτητα γυρω στα 130 ...
-
Ένα παλιό σλόγκαν ήταν το 'μια δοκιμή θα σας πείσει'. Κάνε λοιπόν δύο δοκιμές, αναποφάσιστε αγοραστή. Οδήγησέ τα. Tip: θα εκπλαγείς ευχάριστα από το i20.
Αλλάζω θέμα: @yugo_para_siempre Σου αρέσει το Yugo, το γράφεις στα Ισπανικά και στη φωτό βάζεις ένα Seicento; Εσύ κι αν είσαι αναποφάσιστος!
-
Εχουμε και Punto HGT στη οικογενεια τι σημαινει αυτο... Απλα επειδη το γοητευτικοτατο πρασινο Yugo με τον 1100 των 63 ιππων απο Lancia Delta ηταν το μοναδικο μας αυτοκινητο για χρονια εχω βαλει αυτο το user name... Επισης δεν εχω φωτογραφιες του Yugo σε ηλεκτρονικη μορφη... Στο θεμα μας τωρα θεωρω πως και τα δυο αυτοκινητα με ιπποδυναμη γυρω στα 100 αλογα ειναι μια χαρα γα εκτος πολης μετακινησεις... Απο τα συγκεκριμενα δυο θα επελεγα i20 γιατι εχει ακαταμαχητη σχεση αξιας-τιμης...
-
Αυτό με το συμπλέκτη του Yaris το έχω δει και εγώ στης ξαδέρφης μου το αυτοκίνητο.Τώρα όσο για την επιλογή θα έλεγα το i20 αλλά σε κάποια πλούσια έκδοση που να έχει και καλύτερες ταπετσαρίες γιατί στις απλές δεν παλεύονται!!!Κατά τα άλλα όσο αδιάφορο φαίνεται άλλο τόσο σε εκπλήσσει ευχάριστα με τις δυνατότητες του!Έχει και καλή τιμή.
-
ζηταω αιτιολογιση απο τα παλικαρια που αναφερουν οτι το γιαρις ειναι ακριβο για αυτα που προσφερει......
στο θεμα μας, καμια σχεση τα δυο αυτοκινητα.... εννοειται γιαρις χωρις το παραμικρο ΙΧΝΟΣ σκεψης...
ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ:YARIS 1,3 ή HYUNDAI i20 1,4