-
Αγαπητοί Φίλοι
Επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στ΄ αυτοκίνητα και ενδιαφέρομαι ν΄ αγοράσω ένα νέο αντικαθιστώντας μια Alfa 146 του 1996 στα 1400cc με τα μέτρα της απόσυρσης , θέλω αν το επιθυμείτε να μου πείτε την γνώμη σας για το Dodge Caliber αλλά και για το Qashqai της Nissan γιατί είμαι μεταξύ των δυο αλλά το Caliber έχει μεγαλύτερο κυβισμό. Ακόμα θα ήθελα την γνώμη σας και για Ευρωπαϊκό κάτι αντίστοιχο.
Μου αρέσει και το κατσάβραχο γι΄ αυτό κοιτάω κάτι τέτοιο (το δείχνει και το ψευδώνυμο μου)
Τα χρήματα που διαθέτω είναι στα € 20.000,00 +/-Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας
-
Αγαπητοί Φίλοι
Επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στ΄ αυτοκίνητα και ενδιαφέρομαι ν΄ αγοράσω ένα νέο αντικαθιστώντας μια Alfa 146 του 1996 στα 1400cc με τα μέτρα της απόσυρσης , θέλω αν το επιθυμείτε να μου πείτε την γνώμη σας για το Dodge Caliber αλλά και για το Qashqai της Nissan γιατί είμαι μεταξύ των δυο αλλά το Caliber έχει μεγαλύτερο κυβισμό. Ακόμα θα ήθελα την γνώμη σας και για Ευρωπαϊκό κάτι αντίστοιχο.
Μου αρέσει και το κατσάβραχο γι΄ αυτό κοιτάω κάτι τέτοιο (το δείχνει και το ψευδώνυμο μου)
Τα χρήματα που διαθέτω είναι στα € 20.000,00 +/-Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας
-
Αγαπητοί Φίλοι
-
Το ευρωπαϊκό αντίστοιχο....υπερυψωμένο δικίνητο δηλαδή γιατί αυτά τέτοια είναι ως 1800 κυβικά με ως 20000 ευρώ.... Τα Polo και C3 έχουν βγει σε τέτοιες εκδόσεις αλλά δεν είναι στην κατηγορία μεγέθους. Aν δεν σου κάνει το Skoda Roomster scout τότε πας σε τετρακίνητα και κοιτάς το Fiat Sedici και το Octavia scout (που μάλλον βγαίνει ακριβό) ή να περιμένεις να βγει το Skoda Yeti μήπως σου βγαίνει.
-
excaliber
-
- Πόσο χώρο αποσκευών / άτομα θες;
- Πόλη θα κάνουν;
- Ντίζελ μπορείς;
- Μεταχειρισμένο σ΄ ενδιαφέρει;
- Πόσο κατσάβραχα σ΄ ενδιαφέρουν: χιονοδρομικό ή πραγματικό εκτός δρόμου;
-
Skoda octavia scout....
-
Καλησπέρα,
To caliber το έχει πάρει ένας καλός μου φίλος και το Qashqai ένας συνάδελφός μου...Τα έχω οδηγήσει για λίγο και τα δυο...και μπορώ να σου πω ότι είναι διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητα. Το Qashqai έχει πιο ισχυρό κινητήρα και παρά το βάρος του κινείται σβέλτα...είναι όμως αυτοκίνητο πόλης...αντίθετα το caliber παρά τους 150 ονομαστικούς ίππους του επί της ουσίας δεν είναι καθόλου σβέλτο...είναι όμως πιο σκληροτράχιλο και δεν θα σταματήσει πουθενά...επίσης δεν έχει κλιματισμό αλλά air-condition (όπως όλα τα αμερικάνικα αυτοκίνητα)...η εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα...στο εσωτερικό το Qashqai δείχνει πιο ποιοτικό...έχει καλύτερα πλαστικά...αλλά είναι και πιο ακριβό...εγώ θα προτιμούσα το caliber γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει πολύ, γιατί είναι καλύτερο off-road και γιατί έχει καλύτερη σχέση αξίας-τιμής... -
το peugeot 3008...
ποιο C3 και cross polo
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Καλησπέρα,
...εγώ θα προτιμούσα το caliber γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει πολύ, γιατί είναι καλύτερο off-road και γιατί έχει καλύτερη σχέση αξίας-τιμής...Kαι εγώ το ίδιο...
Η εξωτερική σχεδίαση του Caliber είναι ιδιαίτερα επιβλητική. Ωστόσο η εσωτερική μας τα χαλάει λιγάκι. Πολλές γωνίες και μάλλον χοντροκομμένο εσωτερικό. Σε κάποιο είδα ότι τα πλαστικά είναι σε ανοιχτό χρώμα, μπεζ ή κάτι προς το καφέ ανοικτό... Θα προτιμούσα σκούρο εσωτερικό. Αν κρίνω από αμερικάνικα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει μάλλον και το Caliber είναι αυτοκίνητο για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ...
Σε μαύρο είναι ιδιαίτερα όμορφο καθώς και σε λευκό που το έχω δει ... Πολύ ωραίο ...
-
Μακριά απο το Caliber για τους κάτωθι λόγους:
1.Μηδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).
2.Παρά τα 150 άλογα είναι απελπιστικά αργό.
3.Αισχρή ποιότητα πλαστικών
4.Παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας.Το Qashqai είναι σαφέστερα καλύτερη αγορά, αλλά νομίζω ότι υπερβαίνει το budget σου ακόμα και η 2κίνητη έκδοση.
Θα σου πρότεινα ασυζητητί το Skoda Yeti 1,2 το οποίο μπορείς να το δεις απο κοντά στα κεντρικά της Skoda στην Ιερά οδό.Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις αν κατάλαβα καλά το είδος αυτοκινήτου που ζητάς.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Μακριά απο το Caliber για τους κάτωθι λόγους:1.Μηεδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).
4.Παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας.Το Qashqai είναι σαφέστερα καλύτερη αγορά, αλλά νομίζω ότι υπερβαίνει το budget σου ακόμα και η 2κίνητη έκδοση.
Θα σου πρότεινα ασυζητητί το Skoda Yeti 1,2 το οποίο μπορείς να το δεις απο κοντά στα κεντρικά της Skoda στην Ιερά οδό.Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις αν κατάλαβα καλά το είδος αυτοκινήτου που ζητάς.
+1, Ασε που το caliber καιει και παρα πολύ!
-
Σε περίπτωση που δεν θέλεις/χρειάζεσαι/προυποθέτεις 4κίνηση νομίζω ότι το Qashqai 1,6 είναι η καλύτερη επιλογή. Για τέτοιες χρήσεις καλό είναι και το Kia Soul που έχει και πολύ μοντέρνα σχεδίαση.
Με λίγο δισταγμό ... αλλά αισιόδοξα ... θα κοίταζα και το Yeti 1,2 (μη έχοντας ιδέα και γνωσεις για τον νέο αυτό κινητήρα). -
θέλεις να παρεις 1 αυτοκινητο που εχει στην αμερική 12000€..για σκέψου το λίγο
-
από Arkady » 02/10/09 19:14
1.Μηεδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).4.Παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας.
Είναι γεγονός ότι τα Κράισλερ έχουν ισχνή ζήτηση, αλλά όχι μηδενική. To γεγονός μάλιστα ότι η φίρμα δεν έκλεισε αλλά απέκτησε ισχυρό εταίρο, διευκολύνει τη συνέχεια.
Ο κινητήρας του είναι απολύτως σύγχρονος. Άρχισε να παράγεται μόλις το 2005 από την Global Engine Manufacture Allinance (Hyundai Mitsubishi Chrysler) με όλα τα σύγχρονα καλούδια.από surudos » 03/10/09 19:44
Με την ίδια λογική αν κάποιος σκεφτόταν την ΒΜW Χ6Μ θα του λέγαμε
'Θέλεις να πάρεις ένα αυτοκίνητο που έχει στην αμερική 70.000 ευρώ και εδώ 120.000, για σκέψου το λίγο'
Αντίθετα εκείνο που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι γιατί ΟΛΑ τα αυτοκινητιστικά προιόντα είναι κατά πολύ φθηνότερα στην αμερική, ακόμη και όταν είναι εντελώς αφορολόγητα στην ευρώπη.
Μήπως κάποιοι μας δουλεύoυν ομαδόν? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από Arkady » 02/10/09 19:14
1.Μηεδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).4.Παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας.
Είναι γεγονός ότι τα Κράισλερ έχουν ισχνή ζήτηση, αλλά όχι μηδενική. To γεγονός μάλιστα ότι η φίρμα δεν έκλεισε αλλά απέκτησε ισχυρό εταίρο, διευκολύνει τη συνέχεια.
Ο κινητήρας του είναι απολύτως σύγχρονος. Άρχισε να παράγεται μόλις το 2005 από την Global Engine Manufacture Allinance (Hyundai Mitsubishi Chrysler) με όλα τα σύγχρονα καλούδια.από surudos » 03/10/09 19:44
Με την ίδια λογική αν κάποιος σκεφτόταν την ΒΜW Χ6Μ θα του λέγαμε
'Θέλεις να πάρεις ένα αυτοκίνητο που έχει στην αμερική 70.000 ευρώ και εδώ 120.000, για σκέψου το λίγο'
Αντίθετα εκείνο που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι γιατί ΟΛΑ τα αυτοκινητιστικά προιόντα είναι κατά πολύ φθηνότερα στην αμερική, ακόμη και όταν είναι εντελώς αφορολόγητα στην ευρώπη.
Μήπως κάποιοι μας δουλεύoυν ομαδόν?Αν σου αρέσει αγόρασε το...
Αν κάθεσε και ακούς τον καθένα για το τι αυτοκίνητο θα πάρεις θα καταντήσεις να αγοράσεις golf και να πειστείς οτι είναι αυτό που πάντα ήθελες... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν κάθεσε και ακούς τον καθένα για το τι αυτοκίνητο θα πάρεις θα καταντήσεις να αγοράσεις golf και να πειστείς οτι είναι αυτό που πάντα ήθελες...Χμ, πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη σου.
Μόνο που αν δεν κάνω λάθος τα forum (ή fora σωστότερα) υπάρχουν ακριβώς για ανταλλαγή απόψεων/γνώσεων και αλληλοβοήθειας. Άλλωστε εξ'αρχής ο φίλος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει και πολλά περι αυτοκινήτων.... -
Αυτονόητο είναι για τον κάθε υποψήφιο αγοραστή που θα διαθέσει ... χρήμα ... τουλάχιστον να δει τις επιλογές του απο κοντά, να τις περιεργαστεί, να τις δοκιμάσει, να ρωτήσει, να ... ερευνήσει κλπ.
Αυτό που για μένα είναι άσχημο, αδιάφορο, ίσως και ακατάλληλο κλπ, για κάποιον άλλο είναι ίσως το ιδανικό. Αλλιώς θα υπήρχε ΕΝΑ σχέδιο και μοντέλο απο κάθε κατηγορία ... και θα προτείναμε μόνο χρώματα και υλικά!Εκείνο που θα με έβαζε σε σκέψεις είναι το aftersales (κόστος, ποιότητα κλπ), η χαμηλή μεταπώληση (για να καλύψουμε και την ισχνή και την μηδενική ζήτηση, την απαξίωση, την 'ιδιομορφη' εμφάνιση, τεχνικά χαρακτηριστικά - ποιότητα.
-
Qashqai σαφώς μεταξύ των 2. Κοίτα επίσης και κανα από τα διδυμα Kia Sportage-Hyundai Tucsson.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
1.Μηεδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).
+1, Ασε που το caliber καιει και παρα πολύ!
Και εγω συμφωνω +1
Αγορά Dodge Caliber