-
Για Yeti δεν το σκέφτεσαι ε?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για Yeti δεν το σκέφτεσαι ε?Το YETI ρε συ Θαναση μπροστα σε αυτα τα αμαξια ειναι σαν ενα κακοκγουστο αστειο!
-
Μαλλον επειδη βγαινει 4χ4 αλλα δεν βρισκω πουθενα τιμες, μηπως δεν το βγαζει πλεον? Παντως οντως μπροστα στα αλλα 2 δεν λεει και πολλα.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Αν όχι θα επωμιστείς χωρίς ιδιαίτερο λόγο αυξημένη κατανάλωση, μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη και αυξημένα σέρβις λόγω τετρακίνησης.
Γιατί μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη? Τα 4κίνητα είναι πιο ζημιάρικα απο τα 2κίνητα?
Το κόστος των service στα 4κίνητα είναι υψηλότερο?Στατιστικά και μόνο περισσότερα κινούμενα μέρη, διαφορικά, μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη. Και για το σέρβις περισσότερα σημεία για έλεγχο-λίπανση. Δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά αλλά όπως το βλέπει κανείς.
Πόσο παραπάνω θα καίει το Scout λόγω 4 κίνησης?? εννοώ σε σχέση με το απλό combi που δεν έχει 4 κίνηση
Αυτά στα χαρτιά στην πράξη θα σε γελάσω (αν κ λογικά όσο 'κλέβουν' στις τυποποιημένες μετρήσεις για το scout θα κλέβουν και για τα άλλα).
scout combi combi dsg
πόλη 10,2 9,6 9,1
αυτοκινητόδρομο 6,4 5,6 5,4
μικτή 7,8 7 6,6 -
Λοιπόν επειδή ενδιαφερόμουν μέχρι πριν λίγες μέρες για το Scout και το κοίταξα παραπάνω της μίας φοράς, να πω τα εξής:
Τιμή μετρητοίς με την έκπτωση των 2.200 € που κάνουν όλοι, φτάνει τα 24.750 € περίπου. Είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο με κινητήρα διαμάντι (μαζί με τον απλό 122 TSI για μένα οι καλύτεροι του Vag Group) σύστημα τετρακίνησης Haldex τελευταίας γενιάς το οποίο σκοτώνει και ποιοτικοί εσωτερικοί χώροι που αγγίζουν το άριστα. Σε εμφάνιση μου αρέσει περισσότερο απ' όλα τα Skoda, λόγω των ποδιών που φορά μπρός - πίσω και του δίνουν σπορ εμφάνιση. Η κατανάλωση λοιπόν σίγουρα θα κυμαίνεται σε πόλη από 12 - 14 lt για πλάκα λόγω 1.8 TSI + βάρος αυτοκινήτου + τετρακίνησης.
Στα μείον το ότι δεν παίρνει ηλιοροφή και βέβαια δεν δέχεται DSG λόγω της τετρακίνησης.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για Yeti δεν το σκέφτεσαι ε?Να σου πω, το σκέφτομαι καθώς έχει ένα βασικό πλεονέκτημα έναντι του Scout: Δέχεται διχρωμία στο ταμπλώ (πχ μπεζ/μαύρο) και ότι επιλογή σε ταπετσαρία θέλεις, σε αντίθεση με το Scout που βγαίνει μόνο με μαύρο ταμπλώ και μία συγκεκριμένη ταπετσαρία.
Παρόλα ταύτα θεωρώ ότι το μεγεθός του είναι μικρό για τις ανάγκες μου, ενώ έχω κάποιες ενστάσεις με την εξωτερική του σχεδίαση (πολύ τετράγωνο). Όμως πιστεύω ότι εμπορικά θα πάει πολύ καλά, με πολύ καλύτερη μεταπωλητική αξία έναντι του Scout.
Μήπως ξέρεις ποιό πάτωμα χρησιμοποιεί το Yeti?
Ένας πωλητής μου είπε του Α5, αλλά μου φαίνεται αρκετά μικρότερο απο το Α5... -
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Η κατανάλωση λοιπόν σίγουρα θα κυμαίνεται σε πόλη από 12 - 14 lt για πλάκα λόγω 1.8 TSI + βάρος αυτοκινήτου + τετρακίνησης.Θεωρώ ότι τα νούμερα που αναφέρεις είναι υπερβολικά, ακόμα και για κίνηση στην πόλη.
-
Επίσης ήθελα να ρωτήσω το forum και κυρίως τους κατόχους των Skoda, Opel:
1.Τα Skoda είναι ακριβά σε συντήρηση? Τα ανταλλακτικά τους είναι ακριβά?
2.Τα Opel έχουν μεγαλύτερο κόστος συντήρησης/ανταλλακτικών απο τα Skoda? -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Η κατανάλωση λοιπόν σίγουρα θα κυμαίνεται σε πόλη από 12 - 14 lt για πλάκα λόγω 1.8 TSI + βάρος αυτοκινήτου + τετρακίνησης.
Θεωρώ ότι τα νούμερα που αναφέρεις είναι υπερβολικά, ακόμα και για κίνηση στην πόλη.
Μα καθόλου υπερβολικά, μέχρι πρότινος οδηγούσα ένα RAV4 με παρόμοιες εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης με το Scout και ο μέσος όρος μέσα στην πόλη ήταν κοντά στα 13 lt. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγόρασα το Scout, η αυξημένη κατανάλωση και το αυξημένο κόστος συντήρησης σε τετρακίνητο αυτοκίνητο.
Πάντως είναι σκυλιά αυτοκίνητα με δοκιμασμένη Haldex τετρακίνηση και το προτείνω με το χέρι στη φωτιά. Η αξιοπιστία της Skoda δεν συγκρίνεται με αυτή της Opel αυτή τη χρονική στιγμή.
-
Μα καθόλου υπερβολικά, μέχρι πρότινος οδηγούσα ένα RAV4 με παρόμοιες εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης με το Scout και ο μέσος όρος μέσα στην πόλη ήταν κοντά στα 13 lt. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγόρασα το Scout, η αυξημένη κατανάλωση και το αυξημένο κόστος συντήρησης σε τετρακίνητο αυτοκίνητο.Όταν λες 'μέσα στην πόλη' εννοείς μέσα σε αστικά κέντρα με πολύ κίνηση (πχ Κέντρο Αθήνας, Πειραιάς κλπ), ή γενικά εντός Αττικής? Ρωτάω διότι η κατανάλωση με ενδιαφέρει πολύ, αλλά δεν κινούμαι σε αστικά κέντρα πολύ συχνά.
-
Αστικά Κέντρα και Προάστια γενικά. Σε διαδρομές όπως π.χ. Ωρωπό, Κάλαμο, Χαλκίδα και γενικότερα όταν κουμπώνει η Τετάρτη και πάνω η κατανάλωση μειώνεται και κινείται σε λογικά πλαίσια. Δεν θα το πρότεινα πάντως για κάποιον που πηγαινοέρχεται στη δουλειά του στο Κέντρο - Προάστια, που δουλεύει συνέχεια η πρώτη - δευτέρα και βέβαια για μικροδιαδρομές. Για τέτοιες δουλειές ο κινητήρας των 122 PS με DSG είναι μανούλα.
-
Στα μείον το ότι δεν παίρνει ηλιοροφή και βέβαια δεν δέχεται DSG λόγω της τετρακίνησης.
Μαλλον marketing ειναι...Το DSG συνδυαζεται πλεον με τετρακινηση Haldex σε αλλα μοντελα του ομιλου.Εκτος αν στη skoda διατιθεται παλιοτερο DSG(Δεν εννοω παλιοτερη γενια αλλα καποιες μικροαλλαγες πρεπει να εχουν γινει).Θυμιζω οτι υπηρχε μια περιοδος δυο χρονων περιπου ,που σε κανενα τετρακινητο με turbo του VAG,δεν εμπαινε το DSG.
-
Εγώ πάντως που το ζήτησα και με τα δύο που είπαν πως δεν διατίθεται. Ειδικά πάντως η ηλιοροφή είναι απαράδεκτο. Crossover το οποίο προορίζεται για πιο σπορ καταστάσεις και να μη δέχεται ηλιοροφή είναι λίγο ανώμαλο!
-
Λοιπόν επειδή ενδιαφερόμουν μέχρι πριν λίγες μέρες για το Scout και το κοίταξα παραπάνω της μίας φοράς, να πω τα εξής:Τιμή μετρητοίς με την έκπτωση των 2.200 € που κάνουν όλοι, φτάνει τα 24.750 € περίπου. Είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο με κινητήρα διαμάντι (μαζί με τον απλό 122 TSI για μένα οι καλύτεροι του Vag Group) σύστημα τετρακίνησης Haldex τελευταίας γενιάς το οποίο σκοτώνει και ποιοτικοί εσωτερικοί χώροι που αγγίζουν το άριστα. Σε εμφάνιση μου αρέσει περισσότερο απ' όλα τα Skoda, λόγω των ποδιών που φορά μπρός - πίσω και του δίνουν σπορ εμφάνιση. Η κατανάλωση λοιπόν σίγουρα θα κυμαίνεται σε πόλη από 12 - 14 lt για πλάκα λόγω 1.8 TSI + βάρος αυτοκινήτου + τετρακίνησης.
Μια χαρά παίρνει ηλιοροφή ρε φίλε ,έτσι τουλάχιστον μου είπαν εμένα στην Σκοντα Λ.Βουλιαγμένης
-
Εγώ πάντως που το ζήτησα και με τα δύο που είπαν πως δεν διατίθεται. Ειδικά πάντως η ηλιοροφή είναι απαράδεκτο. Crossover το οποίο προορίζεται για πιο σπορ καταστάσεις και να μη δέχεται ηλιοροφή είναι λίγο ανώμαλο!Δέχεται κανονικά ηλιοροφή. Στα κεντρικά της Βιαμαρ στην Ιερά Οδό έχουν Scout με ηλιοροφή.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Σχετικά με την τελική επιλογή σου, φαντάζομαι ότι ένα test drive στο Scout (αν και όποτε το βρεις) θα σου πει πολλά...
Το βρήκα τελικά για test drive στα κεντρικά της Βιαμαρ και θα το οδηγήσω μάλλον αύριο, αν προλάβω.Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Έκανα σήμερα test drive στο Scout.
Μου άρεσε πολύ και μου φάνηκε πολύ πιο γραμμικός από αυτόν του Insignia, με την έννοια ότι η ροπή του είχε μεγαλύτερη ομοιογένεια και διατηρούνταν σε όλο το φάσμα των στροφών.
Ο κινητήρας του είναι πιο ροπάτος απο του Insignia όταν δεν έχει ενεργοποιηθεί το Sport mode στο Insignia. Με Sport mode ενεργοποιημένο, το Insignia έχει μεγαλύτερο 'ξέσπασμα' στις εκκινήσεις, αλλά δεν έχει την ίδια γραμμικότητα με το Scout.Όπως ήταν επόμενο, το Insignia είναι σαφώς πιο ασφάλτινο και πιο 'πόλης'.
-
Άρα πού καταλήγεις;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Άρα πού καταλήγεις;Κατά πάσα πιθανότητα στο Insignia λόγω εσωτερικού και μεταπώλησης.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Άρα πού καταλήγεις;
Κατά πάσα πιθανότητα στο Insignia λόγω εσωτερικού και μεταπώλησης.
Φιλε Αρκαντι οτι αγορασεις καλοριζικο να ειναι καλοταξιδο και πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα να εχει.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Άρα πού καταλήγεις;
Κατά πάσα πιθανότητα στο Insignia λόγω εσωτερικού και μεταπώλησης.
Φιλε Αρκαντι οτι αγορασεις καλοριζικο να ειναι καλοταξιδο και πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα να εχει.
Να'σαι καλά φίλε Γιώργο!
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?