-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ότι με το διακόπτη Sport αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα και 'γεμίζει' πιο πολύ η καμπύλη ροπής δεν το καθιστά λιγότερο υποστροφικό. Εγώ προσωπικά, μολονότι το βρίσκω αρκετά καλό εμφανισιακά, δεν θα το επέλεγα λόγω της υπέρμετρα - για τα γούστα μου - υποστροφικής του συμπεριφοράς. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σ'αυτόν τον τομέα.Εφόσον με την επιλογή Sport γίνεται πιο 'ροπάτο' αυτό μου αρκεί, απλά με χαλάει ότι η ροπή αυτή χάνεται στις υψηλές στροφές. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως ακριβώς πως το εννοείς το 'υποστροφικό'.
Για την τετρακίνηση εν γένει θα επαναλάβω ότι δεν είναι πανάκεια σε καμία περίπτωση. Στις διακοπές πού θα σου ήταν απαραίτητη; Για να πας στο χιονοδρομικό; Μην ανησυχείς, υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα που θα φροντίσουν να μην εγκλωβιστείς εσύ και οι άλλοι εκδρομείς.
Στις καλοκαιρινές διακοπές η 4κίνηση θα ήταν χρήσιμη προκειμένου να επισκεφθείς απομακρυσμένες παραλίες, η πρόσβαση στις οποίες γίνεται απο χωματόδρομους/καρόδρομους στους οποίους θα λυπόμουνα να βάλω ένα λιμουζινάτο αυτοκίνητο όπως το Insignia.
Στο κανονικό χιόνι όμως, τα θερινά ελαστικά (αυτά που φοράμε όλοι οι 'ασφάλτινοι') δεν έχουν καμιά ελπίδα, ανεξαρτήτως του αν το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο, τετρακίνητο ή πισωκίνητο, γιατί το ζήτημα είναι αν το πέλμα (ο 'μπακλαβάς' για τους παλιούς) του ελαστικού είναι καθαρό για να μπορεί να γραπώσει στην επιφάνεια στην οποία κινείται.
Δεν το γνωρίζω επαρκώς το θέμα προκειμένου να κουβεντιάσω εμπεριστατωμένα επ'αυτού.
Όπως προανέφερα, κάτοχοι 4κίνητων μου έχουν πει ότι δεν βάζουν αλυσίδες το χειμώνα σε λίγο χιόνι. Θα το διευκρινήσω αυτό που λες καθώς έχει σημασία για την απόφαση μου.Αντί να επωμισθείς αυτό το επιπλέον κόστος, δώσε από 50 ως 100 ευρώ και πάρε ένα ζευγάρι κάλτσες για το προσθιοκίνητο αυτοκίνητό σου. Μέσα σε δυο λεπτά τις βάζεις, κάνεις την απόσταση που πρέπει να κάνεις στο ΧΙΟΝΙ (ΠΟΤΕ σε άσφαλτο μ'αυτές, γιατί θα τις καταστρέψεις) και τις ξαναβγάζεις...
Έχω πάρει κάλτσες κι ενώ είναι εύκολες στην τοποθέτηση, μου σκιστήκανε απο μια χρήση και μόνο.
Τώρα για αξία μεταπώλησης... Ξέχασέ την. Τέτοιο πράγμα πλέον απλά δεν υπάρχει. Για ένα κομμάτι ψωμί (μπαγιάτικο) θα στο πάρουν τ'αυτοκίνητο όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις, ό,τι μάρκα και να'ναι.
Θα διαφωνήσω.
Τα αυτοκίνητα σίγουρα χάνουν αξία και οι έμποροι προσπαθούν να στο πάρουν κοψοχρονιά, αλλά υπάρχουν αυτοκίνητα που κρατάνε 'τιμή' ενώ άλλα πέφτουν κάθετα ή δεν στα παίρνουν καθόλου.
Ένα απτό παράδειγμα είναι η περίπτωση μου: Το παλιό μου αυτοκίνητο ένα Fiat Stilo 1600, ενώ είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα, πολλοί έμποροι δεν το παίρνουν καθόλου ανταλλαγή. Αντίθετα το Opel Corsa της γυναίκας μου (ίδιας χρονιάς) το παίρνουν στις 4,000€.Όποιος σου λέει ότι η τάδε μάρκα έχει αξία μεταπώλησης ενώ η δείνα δεν έχει, σε κοροϊδεύει παραμυθιάζοντάς σε με αναμνήσεις του παλιού καιρού
Δεν χρειάζεται να μου το πει κανένας. Το διαπιστώνω απο μόνος μου.
Η σημερινή κατάσταση στην αγορά των μεταχειρισμένων, δεν σημαίνει ότι θα υφίσταται και μετά απο 6-7 χρόνια που θα πουλήσω εγώ το αυτοκίνητο μου.που στην ΕΛ-λάδα αγόραζες αμάξι για... 'επένδυση' λες και είναι real estate. Σήμερα, με τη λαίλαπα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τις κατασχέσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, ό,τι και να προσπαθήσεις να πουλήσεις ως μεταχειρισμένο είναι καταδικασμένο να φύγει κοψοχρονιά.
Κανένας δεν υποστήριξε ότι η αγορά του αυτοκινήτου είναι 'επένδυση'.
Πολύ απλά την μεταπωλητική αξία άλλοι αγοραστές την λαμβάνουν υπόψιν τους ενώ κάποιοι άλλοι όχι.Οδήγησε όσο περισσότερα αυτοκίνητα μπορείς στην κατηγορία, ρώτα και ιδιοκτήτες και αποφάσισε με βάση το τι αντέχει η τσέπη σου (σε αγορά ΚΑΙ κατοχή-συντήρηση), τι σου αρέσει να οδηγείς και σε βολεύει για τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειάς σου.
Ακριβώς αυτό προσπαθώ να κάνω.
-
Αλλά αν θες οπωσδήποτε τετρακίνηση και station, γιατί δεν κοιτάς και τα Subaru Forester & Legacy;Δεν τα είχα σκεφτεί, αλλά είναι δίλιτρα και θέλω το πολύ 1800άρι κινητήρα.
ps Δεν θέλω οπωσδήποτε 4κίνηση και station, αλλιώς θα είχα καταλήξει στο Scout.
Απλά γουστάρω τα SW αμαξώματα και μου αρέσουν οι μεγάλοι χώροι, ενώ την 4κίνηση την θεωρώ σαν ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα για ΒΠ και διακοπές/εκδρομές. -
Την αξία μεταπώλησης απλά ξέχασέ την. Δεν υπάρχει πλέον αυτοκίνητο που να κρατάει τιμή. Κι όσο συνδεόμαστε (άκοντες-εκόντες) με την Ε.Ε. περισσότερο, τόσο θα εξευρωπαϊζόμαστε και εκεί - το πολύ σε τρία χρόνια θα βλέπεις στην πενταετία αυτοκίνητα των 100.000 να φεύγουν για 15.000 όπως και έξω, οπότε καταλαβαίνεις (ελπίζω) το μάταιο της φρούδας ελπίδας για αξία μεταπώλησης.
Οπότε, κάνε το κέφι σου (στα πλαίσια του οικονομικά εφικτού και του βολικού πάντα) και τα υπόλοιπα μην τα κοιτάς.
-
Την αξία μεταπώλησης απλά ξέχασέ την. Δεν υπάρχει πλέον αυτοκίνητο που να κρατάει τιμή. Κι όσο συνδεόμαστε (άκοντες-εκόντες) με την Ε.Ε. περισσότερο, τόσο θα εξευρωπαϊζόμαστε και εκεί - το πολύ σε τρία χρόνια θα βλέπεις στην πενταετία αυτοκίνητα των 100.000 να φεύγουν για 15.000 όπως και έξω, οπότε καταλαβαίνεις (ελπίζω) το μάταιο της φρούδας ελπίδας για αξία μεταπώλησης.Οπότε, κάνε το κέφι σου (στα πλαίσια του οικονομικά εφικτού και του βολικού πάντα) και τα υπόλοιπα μην τα κοιτάς.
Η ζήτηση καθορίζει και την τιμή.
Στον τομέα των μεταχειρισμένων -στην Ελλάδα τουλάχιστον-, τα Γερμανικά (κυρίως Audi,BMW, και Mercedes) παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση έναντι των υπολοίπων. Τα Ιταλικά δε, παρουσιάζουν την μικρότερη ζήτηση.
Αυτό επηρεάζει άμεσα και τις τιμές τους έτσι ώστε ένα Γερμανικό να το δίνεις -και να το αγοράζεις- σε υψηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα.Αυτό το διαπίστωσα ιδίοις όμασσι αφού το Stilo μου, δυσκολεύομαι πολύ να το δώσω παρόλο που το έχω καταευχαριστηθεί σαν αυτοκίνητο.
Εν πάση περιπτώσει, παρόλο που αντιμετωπίζουμε το θέμα της μεταπώλησης απο διαφορετικές σκοπιές, σ'ευχαριστώ για τις προτάσεις και την βοήθεια σου.
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Οσο για τους χωρους αρκει το οτι το insignia σε μηκος ειναι σχεδον οσο το supeb.Λίγο offtopic, αλλά νομίζω δεν αρκεί να συγκρίνεις σε μήκος (μόνο). Το θέμα δεν είναι το μήκος αλλά η εκμετάλλευση του χώρου. Και, αν δεν κάνω λάθος, το Superb είναι μακράν πιο ευρύχωρο απ' το Insignia (όχι ότι το τελευταίο δεν είναι ευρύχωρο, αλλά με το Superb δε νομίζω να συγκρίνεται εύκολα).
Στο θέμα μας τώρα: το Scout βγαίνει με DSG κιβώτιο; Αν ναι, για μένα θα ήταν καταλυτικός παράγοντας υπέρ του. Όπως και να το κάνουμε σου ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα οδήγησης (και όταν λέω ποιότητα εννοώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ξεκούραστο της οδήγησης). Ειδικά σε κίνηση δε συγκρίνεται! Τώρα βέβαια μιλάμε και για 2000+ €...
-
arkadi καλως ηρθες στο forum!
Απο αυτα που διαβασα, καταλαβα οτι εχεις κατασταλαξει στο insignia κι απλα σε εχει κυριευσει η αγωνια του : 'εκανα καλη επιλογη τελικα?' για μια τετοια αγορα αυτου του κοστους (ετσι πιστευω εγω..).
Ειχα opel astra G του 2000 σε αριστη κατασταση και οι εμποροι μου το επαιρναν για 2800-3000€...! Το insignia 1.6t το εχει παρει φιλος μου και ειναι ευχαριστημενος, αλλα η καταναλωση δεν πεφτει κατω απο 11λιτ. το εσωτερικο ειναι space και τα υλικα δειχνουν εναν τονο ποιοτικοτερα απο αυτα το octavia (ειμαι κατοχος του octavia 1.4tsi fl elegance) απο συναρμογη και για τα 2 αυτοκινητα θα δειξει ο χρονος (απο το astra δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος σε αυτο τον τομεα, μιας και ετριζε σαν κουδουνιστρα απο την αρχη)..
Εαν σου αρεσει πιο πολυ το insignia παρτο και μην σκεφτεσαι οτι θα ηθελες sw..Με το καλο να μεγαλωσει η οικογενεια σου
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Στο θέμα μας τώρα: το Scout βγαίνει με DSG κιβώτιο; Αν ναι, για μένα θα ήταν καταλυτικός παράγοντας υπέρ του. Όπως και να το κάνουμε σου ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα οδήγησης (και όταν λέω ποιότητα εννοώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ξεκούραστο της οδήγησης). Ειδικά σε κίνηση δε συγκρίνεται! Τώρα βέβαια μιλάμε και για 2000+ €...Τι είναι το DSG κιβώτιο? Αυτόματο εννοείς?
Αν εννοείς αυτόματο, δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο το Scout, αλλά δεν με πολυ-απασχολεί διότι δεν μου αρέσουν τα αυτόματα κιβώτια και ούτε θα πλήρωνα 2000€ για κάτι τέτοιο.Έχω οδηγήσει σε αυτόματο το Santa-Fe του πεθερού μου και δεν μου άρεσε καθόλου.
-
Επισης φιλε Arkady μην ξεχνας και το αλλο.Το insignia ειναι 4θεσιο αν θυμαμαι καλα.
-
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
arkadi καλως ηρθες στο forum!
Απο αυτα που διαβασα, καταλαβα οτι εχεις κατασταλαξει στο insignia κι απλα σε εχει κυριευσει η αγωνια του : 'εκανα καλη επιλογη τελικα?' για μια τετοια αγορα αυτου του κοστους (ετσι πιστευω εγω..).Δεν πέφτεις και πολύ έξω. H πλάστιγγα ψιλο-γέρνει υπέρ του Insignia, αλλά δεν το έχω απορρίψει ακόμα το Scout.
Το insignia 1.6t το εχει παρει φιλος μου και ειναι ευχαριστημενος, αλλα η καταναλωση δεν πεφτει κατω απο 11λιτ.
Τώρα μου έκανες την καρδιά περιβόλι...
Αυτή την κατανάλωση την έχει όταν έχει το Sport mode ενεργοποιημένο ή μήπως έχει κάποια άλλη έκδοση (πχ Cosmo ή Edition)?το εσωτερικο ειναι space και τα υλικα δειχνουν εναν τονο ποιοτικοτερα απο αυτα το octavia
Συμφωνώ απόλυτα και το εσωτερικό με επηρεάζει πολύ υπέρ του Insignia, εκτός της μεταπώλησης
Με το καλο να μεγαλωσει η οικογενεια σου
Να'σαι καλά φίλε μου.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Επισης φιλε Arkady μην ξεχνας και το αλλο.Το insignia ειναι 4θεσιο αν θυμαμαι καλα.Όχι δεν είναι.
Ο 5ος δεν κάθεται και πολύ άνετα, αλλά δεν είναι σαν το Passat CC -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Γιατί όχι το κανονικό Octavia ή έστω το Combi 4x4 αλλά το Scout που είναι σαν ορειβατικό μποτάκι και σίγουρα χειρότερο οδηγικά από το χαμηλό;
Το Insignia το προτιμώ ασυζητητί έναντι του κανονικού Octavia κυρίως λόγω εξωτερικής σχεδίασης, ποιότητας εσωτερικού και μεταπώλησης.
Το Scout ΕΙΝΑΙ Combi 4x4.
Οδηγικά, σίγουρα το Insignia είναι πιο 'ασφάλτινο' και πόλης, αλλά και το Scout τα καταφέρνει μια χαρά, αφού δεν είναι καθαρόαιμο 4χ4 αλλά crossover.Ναι αλλά υπάρχει και σκέτο Combi 4x4 που ΔΕΝ είναι Scout και δεν έχει τα μαύρα πλαστικά και το ψηλωμένο σασί και άρα δεν είναι crossover.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Τι είναι το DSG κιβώτιο? Αυτόματο εννοείς?
Αν εννοείς αυτόματο, δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο το Scout, αλλά δεν με πολυ-απασχολεί διότι δεν μου αρέσουν τα αυτόματα κιβώτια και ούτε θα πλήρωνα 2000€ για κάτι τέτοιο.Έχω οδηγήσει σε αυτόματο το Santa-Fe του πεθερού μου και δεν μου άρεσε καθόλου.
Εντελώς καλοπροαίρετα, είναι φανερό ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου για κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο χειροκίνητη και αυτόματη επιλογή μέσω ταχύτατων αλλαγών σχέσεων (καμία σχέση με τα περισσότερα κλασικά αυτόματα όπως του Santa-Fe που δοκίμασες). Και αν βαριέσαι το αυτόματο mode; Κανένα πρόβλημα, μπορείς ν' αλλάζεις και σειριακά (συνεπώς δε χάνεις την αίσθηση του χειροκίνητου, αν αυτό σ' ενδιαφέρει). Πάντως άμα το συνηθίσεις σπάνια θα το πηγαίνεις σειριακά...
Για να μη λέμε μόνο τα καλά, έχει και κάποιο σεβαστό κόστος και επίσης δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του σε μακροχρόνια χρήση, αφού είναι σχετικά πρόσφατο (χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα).
Κάνε τον κόπο και διάβασε για κιβώτια διπλού συμπλέκτη (η VW/Skoda τα λέει DSG) για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Επειδή θα δώσεις ένα σεβαστό ποσό ίσως είναι καλό να σκεφτείς αυτή την παράμετρο.
Παρόλαυτά, τείνω να συμφωνήσω με το φίλο που λέει ότι συναισθηματικά μάλλον έχεις αποφασίσει για Insignia. Κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι αν κάτι σου έχει γυαλίσει και δε βρίσκεις σοβαρά μειονεκτήματα (γιατί μειονεκτήματα εν γένει θα βρεις ούτως ή άλλως) πάρτο και καλοτάξιδο! Και φυσικά εύχομαι να δεις την οικογένειά σου να μεγαλώνει και να χαρείτε το μελλοντικό αυτοκίνητο, σε όποια επιλογή κι αν καταλήξεις!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι αλλά υπάρχει και σκέτο Combi 4x4 που ΔΕΝ είναι Scout και δεν έχει τα μαύρα πλαστικά και το ψηλωμένο σασί και άρα δεν είναι crossover.Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο φίλε RealZeus καθώς δεν το έχω δει σε κάποιο περιοδικό ή έκθεση. Αν έχεις κάποιο link, παρέθεσε το.
PS Φαντάζομαι ότι δεν εννοείς το 4κίνητο Superb έτσι?
-
Εντελώς καλοπροαίρετα, είναι φανερό ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου για κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο χειροκίνητη και αυτόματη επιλογή μέσω ταχύτατων αλλαγών σχέσεων (καμία σχέση με τα περισσότερα κλασικά αυτόματα όπως του Santa-Fe που δοκίμασες). Και αν βαριέσαι το αυτόματο mode; Κανένα πρόβλημα, μπορείς ν' αλλάζεις και σειριακά (συνεπώς δε χάνεις την αίσθηση του χειροκίνητου, αν αυτό σ' ενδιαφέρει). Πάντως άμα το συνηθίσεις σπάνια θα το πηγαίνεις σειριακά...Για να μη λέμε μόνο τα καλά, έχει και κάποιο σεβαστό κόστος και επίσης δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του σε μακροχρόνια χρήση, αφού είναι σχετικά πρόσφατο (χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα).
Κάνε τον κόπο και διάβασε για κιβώτια διπλού συμπλέκτη (η VW/Skoda τα λέει DSG) για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Επειδή θα δώσεις ένα σεβαστό ποσό ίσως είναι καλό να σκεφτείς αυτή την παράμετρο.
Παρόλαυτά, τείνω να συμφωνήσω με το φίλο που λέει ότι συναισθηματικά μάλλον έχεις αποφασίσει για Insignia. Κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι αν κάτι σου έχει γυαλίσει και δε βρίσκεις σοβαρά μειονεκτήματα (γιατί μειονεκτήματα εν γένει θα βρεις ούτως ή άλλως) πάρτο και καλοτάξιδο! Και φυσικά εύχομαι να δεις την οικογένειά σου να μεγαλώνει και να χαρείτε το μελλοντικό αυτοκίνητο, σε όποια επιλογή κι αν καταλήξεις!
Όχι δεν έχω διαβάσει περί DSG, αλλά όπως το περιγράφεις πρέπει να είναι κάτι σαν το Tiptronic που είχε βγάλει η Porsche αν δεν κάνω λάθος.
Θα το ερευνήσω πάντως καθώς ακούγεται χρηστικότατο, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να αντέξω άλλα 2,000€ επιπλέον.Έχεις δίκιο: Τείνω προς το Insignia, αλλά κάτι μέσα μου με 'τρώει' ότι το Scout είναι καλύτερο για τις ανάγκες μου και θα το ευχαριστηθώ περισσότερο.
Γι'αυτό είμαι τόσο προβληματισμένος και αναποφάσιστος.
Πρώτη φορά έχω κολλήσει τόσο, καθώς ο ορθολογισμός μου (όντας γνήσιος Ταύρος) με κάνει να εξετάζω πάρα πολλές παραμέτρους πριν καταλήξω και τελικά πελαγώνω... -
Για την ακρίβεια είναι κάτι σαν το PDK της Porsche που αντικατέστησε το Tiptronic. Έχε υπόψη σου ότι σειριακή λειτουργία δεν έχουν μόνο τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη (ακόμα και κλασικά αυτόματα έχουν), αλλά αυτό που διαφοροποιεί τα DSG, PDK κτλ. είναι οι ταχύτατες αλλαγές σχέσεων.
Σχετικά με την τελική επιλογή σου, φαντάζομαι ότι ένα test drive στο Scout (αν και όποτε το βρεις) θα σου πει πολλά...
EDIT: Απ' όσο βλέπω το Scout μάλλον δε βγαίνει με DSG (μπαίνει στα υπόλοιπα Octavia) οπότε δεν παίζει για το δίλημμά σου...
-
Επειδή βρίσκομαι σε μια παρόμοια κατάσταση κ έχω δει τα περισσότερα από τα αμάξια που αναφέρθηκαν και δεδομένου πως με έχουν καλύψει με τις τοποθετήσεις τους άλλοι χρήστες. Για μένα έχει ως εξής:
Χρειάζεσαι τετρακίνηση: Πχ σκάφος, πηγαίνεις συχνά με μέρη με πολλή λάσπη ή χιονί τότε scout.
Αν όχι θα επωμιστείς χωρίς ιδιαίτερο λόγο αυξημένη κατανάλωση, μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη και αυξημένα σέρβις λόγω τετρακίνησης.
Αν λοιπόν ξεχάσουμε την τετρακίνηση και έχεις καταλήξει σε station αμαξώματα τότε κοίτα και την octavia combi 1.8 tsi dsg elegance (που έχει επίσημη τιμή 25590 αυτή τη στιγμή). Δηλαδή βγαίνει στα ίδια χρήματα περίπου με το insignia μόνο που το Insignia δεν έχει DSG. Εκτός αν η τιμή του insignia αφορά το sports tourer οπότε θα είναι λίγο πιο ακριβό το octavia.
Προσωπικά λοιπόν έπαιρνα αμάξι θα επέλεγα ως εξής: Αν χρειαζόμουν τετρακίνητο scout, αν ήθελα αυτόματο octavia combi. Αν δεν ήθελα κάτι ή ήμουν επιφυλακτικός για το DSG μακροπρόθεσμα θα έπαιρνα το πιο όμορφο (υποκειμενικό το ξέρω) το insignia.ΥΓ δυστυχώς οι άτιμοι της οπελ δεν έχουν επιλογή για 4wd στον 1,6Τ. Αλλιώς θα ταν δαγκωτό insignia.
-
Πόσο παραπάνω θα καίει το Scout λόγω 4 κίνησης?? εννοώ σε σχέση με το απλό combi που δεν έχει 4 κίνηση
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
Αν όχι θα επωμιστείς χωρίς ιδιαίτερο λόγο αυξημένη κατανάλωση, μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη και αυξημένα σέρβις λόγω τετρακίνησης.Γιατί μεγαλύτερη πιθανότητα για βλάβη? Τα 4κίνητα είναι πιο ζημιάρικα απο τα 2κίνητα?
Το κόστος των service στα 4κίνητα είναι υψηλότερο?Αν λοιπόν ξεχάσουμε την τετρακίνηση και έχεις καταλήξει σε station αμαξώματα τότε κοίτα και την octavia combi 1.8 tsi dsg elegance (που έχει επίσημη τιμή 25590 αυτή τη στιγμή). Δηλαδή βγαίνει στα ίδια χρήματα περίπου με το insignia μόνο που το Insignia δεν έχει DSG. Εκτός αν η τιμή του insignia αφορά το sports tourer οπότε θα είναι λίγο πιο ακριβό το octavia.
Σε combi δεν μου αρέσει το απλό Octavia, θα πήγαινα καρφί για το Insignia Sport Tourer. Αποκλείεται όμως να καταλήξω σε μη 4κίνητο combi καθώς είναι μεγάλο 'παλτό' όπως λένε οι αυτοκινητάδες.
-
Σχετικά με την τελική επιλογή σου, φαντάζομαι ότι ένα test drive στο Scout (αν και όποτε το βρεις) θα σου πει πολλά...Το βρήκα τελικά για test drive στα κεντρικά της Βιαμαρ και θα το οδηγήσω μάλλον αύριο, αν προλάβω.Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
-
Παντως ενημερωτικα τo dsg ειναι σε σχεση με το tiptronic πιο γρηγορο σε αλλαγες, πιο οικονομικο σε καταναλωση καυσιμου(γιατι πολυ απλα δεν καταναλωνει ροπη οπως το tiptronic) δηλαδη η αντιστοιχη χειροκινητη εκδοση καιει πιο πολυ απο την αυτοματη. To μονο μειον ισως να ειναι η ομαλοτητα στις αλλαγες αλλα δεν ειναι τοσο εντονο. Αλλα κανει +2000 ευρω που και αυτο ειναι μειον αν δεν το εχεις αμεση αναγκη το dsg.
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?