-
σχετικά με τη χρονομίσθωση, μια χαρά μπορεί και ιδιωτης να κάνει χρονομίσθωση, απλά δεν το έχουμε ψάξει στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά, είχα ρωτήσει για vw touran, για 5ετία και με 90.000χλμ και το κόστος ήταν οριακά μικρότερο από το να αγοράσει κανείς μετρητά το αυτοκίνητο και να πληρώνει μετά ασφάλεια, service, τέλη κυκλοφορίας, λάστιχα.
Τελικά δνε έκανα όμως leasing λόγω της τριτεκνικής ατέλειας -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
σχετικά με τη χρονομίσθωση, μια χαρά μπορεί και ιδιωτης να κάνει χρονομίσθωση, απλά δεν το έχουμε ψάξει στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά, είχα ρωτήσει για vw touran, για 5ετία και με 90.000χλμ και το κόστος ήταν οριακά μικρότερο από το να αγοράσει κανείς μετρητά το αυτοκίνητο και να πληρώνει μετά ασφάλεια, service, τέλη κυκλοφορίας, λάστιχα.
Τελικά δνε έκανα όμως leasing λόγω της τριτεκνικής ατέλειαςΈναν ιδιώτη δεν τον συμφέρει το leasing διότι δεν μπορεί να το περάσει ως έξοδο, μειώνοντας το έτσι φορολογητέο του ποσό. Αντίθετα μια επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να το περάσει στα έξοδα.
Ως ιδιώτης είχα κοιτάξει την πιθανότητα leasing σε Α4 και το κόστος του μου έβγαινε ακριβότερο απ'οτι να το αγόραζα και να πλήρωνα μηνιαία δόση + έξοδα συντήρησης/τέλη και συναφή.Μου κάνει εντύπωση που στο Touran το κόστος σου έβγαινε μικρότερο.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Αναρωτιέμαι μήπως το δίλημμα θα έπρεπε να είναι κάπως αλλιώς ... πιο 'ορθόδοξο'.
Sedan εκδόσεις Octavia (ιδίως το RS) με Insignia ή SW εκδόσεις με ένα συν την τετρακίνηση του Scout!
Ισως να μην είμαι ο αντικειμενικότερος αφού είμαι ένα βήμα (μάλλον) πριν την αγορά του Scout αλλά με το σκεπτικό και την επιλογή του Arkady θα προτιμούσα ακόμα και για αισθητικούς λόγους το Insignia SW από το sedan ή εναλλακτικά το 5θυρο που έχει και την πρακτικότητα της 5ης πόρτας αλλά και ωραιότερο προφίλ από το 4θυρο!Το RS δεν θεωρώ ότι είναι 'ορθόδοξη' επιλογή για οικογενειάρχη με παιδί,καροτσάκια και όλα τα συναφή. Το Octavia Sedan το θεωρώ πολύ συντηρητικό,οπότε προτιμώ το Insignia χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το Insignia SW το θεωρώ πολύ ιδιαίτερο και μου αρέσει πάρα πολύ (μου θυμίζει Q7 σε σμίκρυνση, ιδιαίτερα ο 'κώλος' του) αλλά θεωρώ ότι δεν θα δίνεται με τίποτα στο μέλλον. Παρόλα αυτά αν βρεθώ σε κατάσταση όπου κυριαρχήσει το συναίσθημα έναντι της λογικής, μπορεί και να το χτυπήσω...
Το RS το προτείνω ως πιο 'ορθόδοξη' επιλογή λόγω μοντέρνας και νεανικής εμφάνισης σε αντίθεση με τις άλλες πιο συντηριτικής εμφάνισης -και μόνο- εκδόσεις (με δεδομένο ότι ακόμα και ο 1,4 Tsi παρέχει πολύ καλές επιδόσεις).
Φυσικά και η επιλογή του Insignia είναι πολύ καλή συνδυάζοντας το κλασικό 4θυρο αμάξωμα με τις μοντέρνες όμως γραμμές που δεν πιστευω ότι σε κάποια χρόνια θα δείχνει ξεπερασμένο και παλιό.Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά το μόνο που πιστευω ότι θα επιρρεάσει την μεταπώληση ενός αυτοκινήτου πέρα απο μάρκες, όνομα, φήμη, ποιότητα, σχέδιο κλπ είναι η ύπαρξη ή όχι του Esp.
-
Ειχα το ιδιο διλλημα οταν αγορασα μια 159 το 2007 που μοιαζει σε στυλ το οπελ
τελικα
μετα απο λιγα ταξιδια με τριμελη οικογενεια ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ με την αλφα
απαραδεκτοι χωροι για ενα οικογενειακο αυτοκινητο
Τα γκαζια του ωραια το εσωτερικο πρωτο αλλα μονο ευαχαριστο οταν το οδηγεις μονος
Ετσι με τον αναμενομενου ερχομου του νεου μελους με κυριυεσε πανικος εδω δεν χωρουσαμε τρεις
τεσσερις που θα πηγαιναμε τεσσερις
η λυση η αγορα για τη γυναικα μου του scout
ΦΟΟΟΟΟβερο αυτοκινητο ορατοτητα τρομερη οταν οδηγεις ανεση οδηγησης αλλλλααααααα
αρκετη καταναλωση οταν λιγο ξεφυγεις
Η αλφα ειναι αυτοκινητο για μοναχικες βολτες νομιζεις οτι κανεις καρτ στριβει φρεναρει οποτε θελησεις
αλλλα θελεις μπαγκαζιερα
Το scout ειναι ιδανικη λυση διοτι ειναι προσιτο,πρακτικο, μελετημενο για τη καθε μερα χρηση
Αν και ερωτευμενος με την αλφα παρε τη τσεχα και μονο ζημιωμενος δεν θα βγεις -
ήθελα να ξερα οι καταναλώσεις που μας πλασάρουν οι εταιρείες , με τι συνθήκες έχουν μετρηθεί..Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά με την κανονική κατανάλωση που έχει ένα αυτ/το??
Χαρακτηριστικά - ειρωνικά Κάποιος μια μέρα μου είπε ότι η κατανάλωση που ανακοινώνει 1 εταιρεία είναι υπό τις συνθήκες δοκιμής του αβγού... Δηλαδή βάζουν ένα αυγό κάτο από το πεντάλ του γκαζιού του αυτ/του και κοιτάνε να μην το σπάσουνε όσο πατάνςε το γκάζι.... -
Πάντως στο γκάλοπ που γίνεται , το Scout βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση...
-
Ναι ειναι ενα + για να παρει καποιος αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ήθελα να ξερα οι καταναλώσεις που μας πλασάρουν οι εταιρείες , με τι συνθήκες έχουν μετρηθεί..Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά με την κανονική κατανάλωση που έχει ένα αυτ/το??
Χαρακτηριστικά - ειρωνικά Κάποιος μια μέρα μου είπε ότι η κατανάλωση που ανακοινώνει 1 εταιρεία είναι υπό τις συνθήκες δοκιμής του αβγού... Δηλαδή βάζουν ένα αυγό κάτο από το πεντάλ του γκαζιού του αυτ/του και κοιτάνε να μην το σπάσουνε όσο πατάνςε το γκάζι....Οι καταναλώσεις που ανακοινώνονται μετριούνται με βάσει συγκεκριμένες και τυποποιημένες (δηλαδή κοινές για όλους) συνθήκες. Μετριούνται σε εργαστήριο, με το αυτοκίνητο πάνω σε ράουλα. Φυσικά δεν είναι και οι καταναλώσεις που θα πετύχει κανείς, αν και αυτό δεν είναι κα αδύνατο.
Αυτές οι φόρμες έχουν καθοριστεί από την Ε.Ε. Αυτό έχει γίνει διότι θα πρέπει να παρέχεται μία συγκρίσιμη βάση δεδομένων κατανάλωσης (και άρα εκπομπών CO2 που γίνονται όλο και πιο σημαντικές), μιας και όπως ξέρεις η κατανάλωση εξαρτάται πάρα πολύ από το πως οδηγάει κανείς. Έτσι, καθορίζοντας επακριβώς το πως θα οδηγείται το αμάξι (πχ θα επιταχύνει από 0 σε 50 χαω σε χ δευτερόλεπτα και θα μείνει στα 50 χαω για χ δευτερόλεπτα...) τουλάχιστον εξαλείφεται ο παράγοντας του τρόπου οδήγησης.
Το τι πετυχαίνει κανείς στην πράξη είναι πονεμένη ιστορία. Για παράδειγμα: Με τους σύγχρονους turbo, μπορείς να πετύχεις εξαιρετικά μικρά νούμερα κατανάλωσης ΑΝ προσέχεις πολύ το γκάζι. Και επειδή έχουν ροπή από το ρελαντί, δεν έχουν οι περισσότεροι οδηγοί λόγο να πιέσουν το μοτέρ για να κινηθούν ικανοοποιητικά. Άρα καίνε λίγο. Στα χέρια ενός γκαζοφονιά βέβαια, θα κάψουν τ' άντερά τους... Ένα άλλο παράδειγμα είναι το 206 μου (1,6 16ν 110 άλογα ατμόσφαιρα) το οποίο πλέον καίει καθημερινά κάτω από 7 λίτρα στα 100χλμ, που είναι η επίσημη κατανάλωση που ανακοίνωνε η εταιρεία...
Edit: Με γεια το Insignia!
-
εγώ καίω ΜΕΣΗ, μείον 10-15% , από αυτό που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για κίνηση μέσα στην πόλη, με διάφορα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Edit: Με γεια το Insignia!Ευχαριστώ φίλε Markvag.
Αφού κατέληξα στο Insignia, τώρα μου μένει ένα πολύ ευκολότερο δίλημμα: Λευκό ή Technical gray (σκούρο γκρι)? Το λευκό μου αρέσει πολύ, αλλά λερώνει εύκολα, θα είναι πιθανότατα αντιεμπορικό στο Insignia και νομίζω ότι δεν έχει την ίδια αντοχή στο χρόνο όπως τα μεταλλικά χρώματα. (Αλήθεια ισχύει ότι τα μη μεταλλικά χρώματα δεν αντέχουν το ίδιο στο χρόνο και 'σπάνε' πολύ πιο εύκολα?)
Απ'την άλλη το Technical gray είναι πιο safe επιλογή αλλά 'πολυφορεμένο'.
Ότι και να επιλέξω θα postαρω φωτογραφίες -
Όντως το μη μεταλλικό χρώμα αν το έχεις συνέχεια στον ήλιο και δεν το φροντίζεις με κερια και κρεμες ξεθωριάζει ποιο εύκολα από το μεταλλικό.
Εγω το πηρα σε ασημι και ειναι
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Όντως το μη μεταλλικό χρώμα αν το έχεις συνέχεια στον ήλιο και δεν το φροντίζεις με κερια και κρεμες ξεθωριάζει ποιο εύκολα από το μεταλλικό.Εγω το πηρα σε ασημι και ειναι
Από την άλλη το λευκό και να ξεθωριάσει παλι λευκό θα είναι... Είναι το πιο ανθεκτικό χρώμα. Τα νέα χρώματα τώρα αντέχουν, ακόμα και τα μη μεταλλικά. Πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο Arkady, μη ξεχνάς ότι θα το βλέπεις κάθε μέρα για αρκετά χρόνια...
-
Κι εγώ λευκό θα σου πρότεινα πάει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα στα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα. Και απ' όσο ξέρω είναι πολύ ανθεκτικό
-
Καλορίζικο το Insignia φίλε μου! Κι εγώ μάλλον λευκό θα πρότεινα, αλλά μου κάνει εντύπωση που λες ότι λερώνει... Απ' όσο ξέρω τα σκούρα χρώματα λερώνουν, όχι τ' ανοιχτά! Έχεις δει μετά από βροχή μαύρο και ασημί αυτοκίνητο; Ποιο σου φαίνεται πιο καθαρό; Υποθέτω ότι και το λευκό θα έχει αντίστοιχη συμπεριφορά με το λευκό στη βρομιά, δηλ. δε θα λερώνει εύκολα...
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Καλορίζικο το Insignia φίλε μου! Κι εγώ μάλλον λευκό θα πρότεινα, αλλά μου κάνει εντύπωση που λες ότι λερώνει... Απ' όσο ξέρω τα σκούρα χρώματα λερώνουν, όχι τ' ανοιχτά! Έχεις δει μετά από βροχή μαύρο και ασημί αυτοκίνητο; Ποιο σου φαίνεται πιο καθαρό; Υποθέτω ότι και το λευκό θα έχει αντίστοιχη συμπεριφορά με το λευκό στη βρομιά, δηλ. δε θα λερώνει εύκολα...Έτσι είναι φίλος έχει πάρει το fiesta σε άσπρο και απ' όσο ξέρω χρειάζεται σπάνια πλήσιμο αντίθετα εγώ που έχω πράσινο σκούρο αυτοκίνητο η βρομιά βγάζει μάτι.
-
Στο άσπρο που έχω δει το Insignia είναι υπέροχο. Πιο μοντέρνο, πιο νεανικό, ξεφεύγοντας από την κλασική κούρσα και τονίζοντας τις γραμμές του ιδίως στο πλάι.
Γενικά το γκρι σκούρο το προτιμό σαν χρώμα αλλά νομίζω πως το κάνει πιο συμβατικό και διακριτικό.
(... το καλό είναι ότι και τα 2 πάνε με όλα τα χρώματα στα ρούχα του οδηγού ... ).
Επειδή εσύ θα το βλέπεις κάθε μέρα και πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα ... διάλεξε όποιο σου αρέσει.ΥΓ. Το άσπρο είναι σχεδόν το ίδιο διακριτικό στη βρωμιά με το ασημί ... ενώ το γκρι 'κρύβει' και τα μυγάκια των Ε.Ο.
-
Σήμερα έκλεισα το Insignia.
Λόγω ειδικής παραγγελίας (έκδοση Cosmo με διχρωμία στο ταμπλώ, μπεζ ταπετσαρία και extra το Flex Ride) το αυτοκίνητο θα έρθει τον Γενάρη.Βέβαια τα καλά της υπόθεσης είναι ότι θα γλυτώσω τα τέλη του 2009 και θα είναι ουσιαστικά μοντέλο 2010, αλλά 3 μήνες αναμονή είναι λίγο σπαστική. Τέλος πάντων, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς...
-
Καλή επιλογή. Το 1.6Τ σωστα; Χρωματάκι;
-
-
Με το καλό να το χαρείς ..................
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?