-
Πολλούς αφήνει αδιάφορους αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό.
Πάντως σύμγωνα με το Quattroruote, η μέση κατανάλωση του CRZ είναι 7.3 λίτρα στα 100. http://www.quattroruote.gr/data/magazine/201016071.asp
Κι εδώ βλέπουμε πόσο πολύ επηρεάζει το επίπεδο φόρτισης τις επιδόσεις: http://www.quattroruote.gr/data/magazine/201016069.asp Τρομαχτικές διαφορές...
-
Ο χρήστης kosmich έγραψε:
πιστεύω οτι δε θα βαρέσει 9αρι,και γιατι το έχω δει αλλά και το έχω διαβασει εδώ...http://www.spritmonitor.de/en/το οτι είναι ακριβό έχεις δίκιο...όμως βάση υπολογισμών για 12000χλμ/χρονο με μεση 6,5λτ + τα μηδενικά τέλη έχεις κέρδος ~~800Ε σε σχέση με ένα αμάξι τουρμπάτο που θα έκαιγε ενα 9αρι με οικονομική οδήγηση...
και ευχαριστιέσαι και το αμάξι χωρίς άγχος για βενζίνη κάτι που δεν ισχύει σε ένα τουρμπάτο...
η ιδέα του να αποθηκεύεις ενέργεια που θα πήγαινε χαμενη και μετά να την αξιοποιείς όποτε την έχεις ανάγκη δε νομίζω να αφήνει κανένα αδιάφορο γενικά..Ούτε το τουρμπάτο θα βαρέσει 9άρι (κάποιο αντίστοιχο πάντα.. ο μικρός tsi ας πούμε).. Σε καμία περίπτωση.. πόσο μάλλον με οικονομική οδήγηση που λες..
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
απο κατανάλωση σε χαλαρούς ρυθμούς 6 ενώ αν το ζορίσεις 7-7,5
εγώ που τις άλλαζα στις ταχυτητες στο κοφτη σε μια διαδρομη 5 χλμ είχα μεση 6,7οδηγώ ένα αμάξι με 85 ψόφια άλογα.αλλά πριν οδηγήσω το honda είχα κανει test drive sto Giulietta και είχα αυτό σα μέτρο σύγκρισης(όσο γινόταν),το οπόιο νομίζω είχε λίγο καλύτερες επιδόσεις σε 'τράβηγμα'...αλλά το 12αρι σε κατανάλωση επίσης..
kapami σε αυτό που λές δεν έχεις άδικο,προσπαθώ να ζυγίσω τα οφέλη και την τιμή του (23.000)
ο ταπεινός και αρχαίος 1400άρης της peugeot έχει την ίδια κατανάλωση...
+2 θέσεις
-8500
και ταξιδεύει με 160-170...ο 1.4 με τα 90 στο 207, χτυπά 6άρι σε χαλαρούς ρυθμούς?
Μήπως έχεις βάλει 21χ9βολτες σε σειριακή
διάταξη για να βοηθούν στις χαμηλές? -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
εγώ που τις άλλαζα στις ταχυτητες στο κοφτη σε μια διαδρομη 5 χλμ είχα μεση 6,7οδηγώ ένα αμάξι με 85 ψόφια άλογα.αλλά πριν οδηγήσω το honda είχα κανει test drive sto Giulietta και είχα αυτό σα μέτρο σύγκρισης(όσο γινόταν),το οπόιο νομίζω είχε λίγο καλύτερες επιδόσεις σε 'τράβηγμα'...αλλά το 12αρι σε κατανάλωση επίσης..
kapami σε αυτό που λές δεν έχεις άδικο,προσπαθώ να ζυγίσω τα οφέλη και την τιμή του (23.000)
+2 θέσεις
-8500
και ταξιδεύει με 160-170...ο 1.4 με τα 90 στο 207, χτυπά 6άρι σε χαλαρούς ρυθμούς?
διάταξη για να βοηθούν στις χαμηλές?γιατί όχι; εδώ εγώ έχω 7.7 με χαλαρούς ρυθμούς στην πόλη. (1.8 tsi)
-
Eιρωνεια σε ολο της το μεγαλειο ...το τοπικ εχει διαλυθει πρεπει να σβηστουν ολα τα αχρηστα καποιος μπαινει να διαβασει για το αμαξι που ισως να τον ενδιαφερει και δε βγαζει ακρη..αλλα τοπικ τα προσεχετε σα κορη οφθαλμου απιστευτοι ασχετοι ολοι σας με τις εξυπναδες στο στομα ειστε.
-
Μα για το αμάξι λέμε. Απλά το θάβουμε
-
Aσχετοι φωστηρες , 100 μελοι οι 110 χαρταετο αμολατε ..με συρματοσχοινο.
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Aσχετοι φωστηρες , 100 μελοι οι 110 χαρταετο αμολατε ..με συρματοσχοινο.Pope Nr2!!!
-
1.8 tsi με 7,7 στη πόλη δεν υπάρχει...να μη σου πώ ούτε στην εθνική .
ευχαριστώ για τα site που έβαλες...θα τα διαβάσω...
ας ηρεμήσουμε λίγο ρε παιδιά -
Aσχετοι φωστηρες , 100 μελοι οι 110 χαρταετο αμολατε ..με συρματοσχοινο.Ηρεμησε λιγο .Για την καταναλωση μιλανε.[mod]
-
Στους μαγκες πες το αυτους με τσι που εχουν το 5λιτρο πισω οπως εγω που οδηγω καθε μερα σχεδον 1.8 tsi και στα 1.000 χλμ ελειπαν 2,5 λιτρα ..εχει 8.500 χλμ τωρα και εχω συμπληρωσει αλλα 3 λιτρα συνολο...οχι μονο το δικο μου και αλλα της δουλειας σχεδον ΟΛΑ...σε εκεινα αναψε και το λαμπακι του λαδιου χαχαχαχ απιστευτο ελατε οταν θα κανετε 100.000 χλμ θα υπαρχετε ?χαχαχαχαχ σορυ για το οφ τοπικ
Υ.Γ Εγω να ηρεμησω?κοιτα λιγο τα ποστ τους και μετα ελα πες μου.
-
Στους μαγκες πες το αυτους με τσι που εχουν το 5λιτρο πισω οπως εγω που οδηγω καθε μερα σχεδον 1.8 tsi και στα 1.000 χλμ ελειπαν 2,5 λιτρα ..εχει 8.500 χλμ τωρα και εχω συμπληρωσει αλλα 3 λιτρα συνολο...οχι μονο το δικο μου και αλλα της δουλειας σχεδον ΟΛΑ...σε εκεινα αναψε και το λαμπακι του λαδιου χαχαχαχ απιστευτο ελατε οταν θα κανετε 100.000 χλμ θα υπαρχετε ?χαχαχαχαχ σορυ για το οφ τοπικΥ.Γ Εγω να ηρεμησω?κοιτα λιγο τα ποστ τους και μετα ελα πες μου.
Εσυ να ηρεμησεις γιατι εσυ αρχισες τις ειρωνιες με 'εξυπναδες και χαρταετους'.Τελος.Το επομενο παρομοιου υφους ποστ θα διαγραφει μαζι με warn.[mod]
-
Eιρωνεια σε ολο της το μεγαλειο ...το τοπικ εχει διαλυθει πρεπει να σβηστουν ολα τα αχρηστα καποιος μπαινει να διαβασει για το αμαξι που ισως να τον ενδιαφερει και δε βγαζει ακρη..αλλα τοπικ τα προσεχετε σα κορη οφθαλμου απιστευτοι ασχετοι ολοι σας με τις εξυπναδες στο στομα ειστε.Στους μαγκες πες το αυτους με τσι που εχουν το 5λιτρο πισω οπως εγω που οδηγω καθε μερα σχεδον 1.8 tsi και στα 1.000 χλμ ελειπαν 2,5 λιτρα ..εχει 8.500 χλμ τωρα και εχω συμπληρωσει αλλα 3 λιτρα συνολο...οχι μονο το δικο μου και αλλα της δουλειας σχεδον ΟΛΑ...σε εκεινα αναψε και το λαμπακι του λαδιου χαχαχαχ απιστευτο ελατε οταν θα κανετε 100.000 χλμ θα υπαρχετε ? χαχαχαχαχ σορυ για το οφ τοπικ
tefuck dude. tefuck
-
πάντως δε ξέρω αν το αμάξι αξίζει τα λεφτά του ...
αλλά προκαλεί πολλούς..... -
Στο τεστ των 4τροχων διαβασα οτι η καταναλωση με πιεση δεν ανεβαινει πανω απο 9 λιτρα.
Στα αλλα turbo υποθετω θα ξεπερναει ανετα τα 10 λιτρα χωρις ιδιαιτερη πιεση. -
Στο συγκριτικό με το Σιρόκο των 122 τουρμποαλόγατων, είχε από 2 και έως 3,5 λίτρα ανά 100 χλμ. λιγότερη κατανάλωση στις διάφορες μετρήσεις, ήτοι μέση τεστ, ελάχιστη, μέγιστη, συγκριτική διαδρομή, ανάλογα την περίπτωση. Εγώ επιμένω στη μέση τεστ που συνήθως είναι αρκετά αντιπροσωπευτική για την μετέπειτα καθημερινή χρήση, και εδώ ήταν 2+ λίτρα.
Έχω ξαναγράψει όμως ότι, ενώ το απόλυτο νούμερο της κατανάλωσης δεν είναι κανένα ακραιφνώς πιασάρικο νούμερο, ουσιαστικά είναι εξαιρετικό λαμβάνοντας υπόψη μια πολύ σημαντική παράμετρο που δεν έχει σχολιάσει ουδείς μέχρι τώρα.
Το αυτοκίνητο είναι ένα λάιτ υβρίδιο (σαν το Σίβικ, το Καγιέν, το S400 κ.α.) και όχι φουλ σαν το Πρίους ή μερικά Λέξους ή Φορντ, άρα οι δυνατότητες οικονομίας που έχει είναι σχετικά πεπερασμένες.Άποψή μου αυτό που αφήνει ερωτήματα ακόμη και τώρα, μερικούς μήνες δηλαδή από την εμφάνισή του, είναι το πραγματικό τάργκετ του αυτοκινήτου και το αν η σειρά θα έχει συνέχεια, και όχι η οικονομία που επιτυγχάνει.
Θα υπάρχει κανένα σπεσιαλάκι με κανένα μοτέρ ραπτομηχανή, από αυτά που μας έχει συνηθίσει από καιρού εις καιρόν η Χόντα ή θα μείνει έτσι. Κανένα ντιζελάκι ίσως αργότερα για κανένα λοβοτομημένο κωφάλαλο που θέλει ντε και καλά να καίει λίγο σε λίτρα και να έχει μεγάλη αυτονομία ? Το Σιρόκο και το ΤΤ γιατί να έχουν και πετρέλαια και όχι αυτό?
Ίδωμεν, η Χόντα είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της. -
edit mod
-
ρε παιδιά εντάξει το παρατραβήξατε...
7,7 στην πόλη με το 1800 tsi;;;;
Έλεος πια!!! Είπαμε είστε πολλοί οι οπαδοί των vag εδώ και γραφετε σαν όχλος αλλά όχι να μας καραφλιάσετε κιόλας! Εδώ το σιρόκο 122 ήταν 2,5 λίτρα πιο ενεργοβόρο από το cr-z και εσείς βγάζετε οικονομικό το 1.8 tsi!
7,7 στην πόλη δεν βγάζω ούτε με το σιβικ που είναι 2-3 λίτρα πιο οικονομικό από δαύτο!
(Το έχω καταφέρει πάντως εύκολα με οδήγηση κυρίως στην Α.Ο με 110-120 όμως δεν το θεωρώ αντιπροσωπευτικό δείγμα αστικής οδήγησης)
Επίσης για την αναφορά στο 207...συγκρίνεις ανόμοιες υλοποιήσεις...δεν θεωρώ πάντως οικονομικότερο το μοτέρ του πεζώ! -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
+2 θέσεις
-8500
διάταξη για να βοηθούν στις χαμηλές?ο πατέρας μου που οδηγά ακόμα πιο μαλακά σε 50-50 πόλη εθνική το έχει στο 5,8...
-
Καλά τα 7.7 λίτρα σε πόλη σαφώς δεν υπάρχουν για κανέναν TSI, προφανώς ο elteo εννοεί συνθήκες με ανοιχτούς δρόμους (τπτ λεωφόρους) και ώρες χωρίς κίνηση.
Το 9 με 10 είναι σαφώς πιο ρεαλιστικό νούμερο για κατανάλωση TSI σε πόλη.
Σε ανοιχτούς δρόμους (Α.Ο., εθνική) βλέπεις εύκολα τα 6 λίτρα πάντως.
NEO HONDA CR-Z