-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οποιος θελει σπορ κ γρηγορο ας παρει το fn2 type r , k to cw , Ξερω πολλοι το κραζετε το συγκεκριμενο αυτοκινητο αλλα ειναι οτι πιο σπορ κ γρηγορο διαθετει η honda, αν θελετε απλως σπορ το cr-z does the job..
Με τα τωρινά δεδομένα , αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 10' δεν είναι σπορ όσο καλοστημενο και να είναι...
Αν και δεν είμαι φαν των αριθμών , τα νούμερα επιτάχυνσης του είναι απογοητευτικά ...Εξαλου πόσο σπορ μπορεί να είναι σε μια στριφτερη διαδρομή 40km+ ... Στη μέση θα έχουν αποφορτιστει οι μπαταρίες και θα λυσσας το μικρό ατμοσφαιρικό σύνολο στο όριο του ... Εκεί θς κάψει όσο ένα μικρό τουρμπατο πηγαίνοντας παράλληλα ΠΟΛΥ πιο αργά...
Στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα έχεις την υπέρτατη εκείνη στιγμή που το σπορ υβριδικό σου θα βρεθεί σε ατελείωτο μποτιλιάρισμα με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 5l/100κμ...
Σπορ υβριδικό = Αλβανός τουρίστας...
+1000!!! Στο τεστ του Drive στην 3η διαδοχική ρεπρίζ που η μπαταρία άδειαζε, η επίδοση χειροτέρευε κατά 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα (ρεπρίζ 5ης και 6ης). Απλά τραγικά επικίνδυνο! Αν έχεις να προσπεράσεις 3 συνεχόμενες νταλίκες την έκατσες...
-
Μετά την τοποθέτηση του φιλτατου Αλέξανδρου ανασκευαζω την προηγούμενη δήλωση μου...
'Μετά τα 4 km ορεινής διαδρομής που θα τα φτυσουν οι μπαταρίες... ':shifty: -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Το οδηγησες φιλε μου? Επειδη εγω εκλεισα ραντεβου κ το οδηγησα σε πληροφορω πως κανει οτι υποσχεται σε αρκετα καλο βαθμο. Το συγκεκριμενο περιοδικο θαβει μονιμως οτιδηποτε μη γερμανικο κ γιαυτο το ανεφερα ...οχι δεν το εχω οδηγησει, το εχω δει απο κοντα και εχω μπει μεσα , εμφανισιακα μου αρεσε παρα πολυ , το εσωτερικο για τα γουστα μου ειναι ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΟ αλλα μεχρι εκει , οτι ξενο review εχω διαβασει για το CR-Z κανενεις δεν εχει ενθουσιαστει με τις σπορ επιδοσεις του αυτοκινητου , με 3-4 αλλεπάλληλες γρηγορες εκκινήσεις οι μπαταριες του αδειαζουν και σου μένει μονο ο ατμοσφαιρικος 1500αρης, παντα απο αυτα που διαβαζω ουτε το στησιμο του ειναι σπορ , το τιμονι του ειναι αποκομενο σε αίσθηση και ειναι ελαχιστα πληροφοριακο ( καλυτερεύει ομως οταν πατησεις το κουμπι SPORT ) ,εχει χειροτερη καταναλωση απο το προηγουμενο Insight και εχει χειροτερες επιδοσεις απο το CR-X ( αμαξι 25 ετιας ) μεχρι και στο σλαλομ το CR-V παρολο που ειναι suv και εχει μεγαλο ογκο και βαρος ειναι πιο γρηγορο , για να μην αναφερθω στην υψηλη τιμη αγορας ,στα ανταλλακτικα του και στην πολυπλοκότητα της κατασκευης η οποια προϋποθέτει να κανεις τα σερβις του (που λογικα θα ειναι και αρκετα ακριβα) συνεχεια στον καταραμενο τον Σαρακακη και θα σου πιανει τον κω.....λο συνεχεια.
Δυστηχως προσπαθει να βρει την χρυση τομη αναμεσα σε 2 αντιθετους ρολους και οπως φαίνεται μεχρι στιγμης δεν τα καταφέρνει , οπως ειπα και πριν 1000 φορες να το κραταγανε ως εχει αλλα με ενα συμβατικο συστημα μεταδοσης , και πιο ελαφρυ θα ηταν οποτε θα ειχε μικροτερη καταναλωση και καλυτερες επιδοσεις και φυσικα πιο φθηνο στην αγορα του , στα ανταλλακτικα του και στα σερβις του τα οποια θα μπορουσαν να γινουν σχεδον απο τον οποιοδηποτε μηχανικο .
Προσωπικα στεναχωριεμαι για την Honda απ ΄οτι φαινεται πραγματικα εχει χασει τελειως την μπαλα. -
στο συγκριτικο του evo με CRZ και Scirocco 122ps τα πηγε πολύ καλα, μαλιστα κερδισε την κοντρα εστω και οριακά
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
στο συγκριτικο του evo με CRZ και Scirocco 122ps τα πηγε πολύ καλα, μαλιστα κερδισε την κοντρα εστω και οριακάToυ Ελληνικου evo? Αν ειναι του Ελληνικου, δεν μου κανει καμμια εντυπωση...
Παντως οι 4τροχοι και το Drive, βγαζουν το scirocco πρωτο... -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
στο συγκριτικο του evo με CRZ και Scirocco 122ps τα πηγε πολύ καλα, μαλιστα κερδισε την κοντρα εστω και οριακάΚαι μετά έμεινε Απο μπαταρίες;;
-
Προφανώς και δεν ποστάρω το βίντεο για το τεστ αλλά για τη φωνή του Ολλανδού χοντάκια (από το 3' και μετά). Σαν να έπαθε ο Κέρμιτ φαρυγγίτιδα είναι...
-
Ξέρουμε κάποια καλή αντιπροσωπεία στα Νότια Προάστια για test drive? Να το πάρω για κάνα μισάωρο να του αδειάσω τις μπαταρίες?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
στο συγκριτικο του evo με CRZ και Scirocco 122ps τα πηγε πολύ καλα, μαλιστα κερδισε την κοντρα εστω και οριακά
Toυ Ελληνικου evo? Αν ειναι του Ελληνικου, δεν μου κανει καμμια εντυπωση...
Παντως οι 4τροχοι και το Drive, βγαζουν το scirocco πρωτο...ναι του ελληνικού
από ο,τι θυμαμαι,ειπαν οτι ειχε παρομοια ποιοτητα κύλισης με το VW, γρηγοροτερο σε επιδόσεις απο σταση, αλλα οχι και στις ρεπριζ. Ανεφεραν οτι ειναι πιο ωραιο στην οδηγηση, αλλά το scirrocco ειναι πιο σφαιρικό, το CRZ εχει μικροτερους χωρους πίσω,δε χωρούσε ενηλικας ,αλλά το προτιμουν λόγω των ελαφρυνσεων που εχουν τα υβριδικά...
πόσο λιγοτερο να καιει από το Scirocco 122ps? και ποσο συμφερει μακροπροθεσμα σε οικονομια η αγορά του?
ειπαν οτι η κατανάλωση δε ξεπερσαε ποτε τα 8,κατι δε θυμαμαι, δεν εχω το περιοδικό μαζι μου τωρα -
στημενο αρθρο του εβο για το cr-z , αφου δεν εβγαλε πρωτο το σιροκο ντροπη ...Ενα αυτοκινητο με σασι 5ετιας κ βαλε κ με τον κινητηρα θαυμα (1.4 tsi ) ελεος...Μονο αυτο-τριτη , autobild , και φυσικα ΚΚ...
-
Για μένα πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τιμολόγηση στην Ελλάδα οπού scirroco και crz έχουν σχεδόν την ίδια τιμή (με προετοιμασίες, τελη κτλ). Στην αγγλία η διαφορά των βασικών εκδόσεων είναι περίπου 2200 ευρώ (1850gpb). Πιθανώς να έχει λιγότερο εξοπλισμό απο το scirroco αλλά η κίνηση της honda uk να έχει μια εκδοση αρκετα φθηνότερη απο το scirroco είναι πολύ εξυπνη (για τη συγκεκριμένη κατηγορία).
-
Είδα σε αντιπροσωπεία σήμερα το CR-Z. Το περίμενα πιο μεγάλο σαν μέγεθος εξωτερικά, όπως το είχα σχηματίσει στο μυαλό μου από φωτογραφίες και video, αλλά με εξέπληξε ευχάριστα που ήταν συγκροτημένο, συμπαγές και σχετικά χαμηλό.
Μπορεί να έπαιξε και λίγο ρόλο που το είδα σε μαύρο χρώμα!Εξωτερικά το βρίσκω πανέμορφο και εσωτερικά επίσης πάρα πολύ ωραίο, ειδικά τα καθίσματα είναι υπέροχα. Δυστυχώς επειδή ήταν εκθεσιακό δεν το είδα με αναμένα λαμπάκια και ιστορίες, αλλά σαν cockpit και γενικότερο σαλόνι πολύ γουστάρω! Είναι πολύ φρέσκο!
Αλλά ρε γαμώτο, να μην παίρνει ούτε έναν επιβάτη πίσω? Μου το είπε ο πωλητής, αλλά το διαπίστωσα και εγώ, ότι κανονικός άνθρωπος πίσω δεν μπαίνει για κανέναν λόγο ακόμα και σαν λύση ανάγκης, γιατί βρίσκει το κεφάλι του στο ταβάνι (εφόσον καταφέρει να χωρέσει τα πόδια του).
Μόνο παιδάκι μπορεί να μπεί εκεί, οπότε επί της ουσίας είναι διθέσιο το αμάξι. Το πορτπαγκάζ δεν έχει μεγάλο βάθος, αλλά για 2 άτομα καλύπτει τις όποιες ανάγκες άνετα θεωρώ.Εντός 10-ημέρου θα με πάρουν και για το test-drive
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
στημενο αρθρο του εβο για το cr-z , αφου δεν εβγαλε πρωτο το σιροκο ντροπη ...Ενα αυτοκινητο με σασι 5ετιας κ βαλε κ με τον κινητηρα θαυμα (1.4 tsi ) ελεος...Μονο αυτο-τριτη , autobild , και φυσικα ΚΚ...Οχι, οχι, στημενο ειναι το αρθρο των 4τροχων, του Drive και των Αγγλικων Autocar, evo και
μερικων αλλων που τολμουν να βγαλουν αυτο το...παλιοσασι του VAG group πρωτο, σε σχεση με το υβριδικο αριστουργημα της Honda, με τρομερη διαφορα στην μεση καταναλωση,
1-1,5λιτρα/100km/h λιγοτερα για το CRZ, οριακα (στα δεκατα του δευτερολεπτου κυριως)
καλυτερες επιδοσεις απο σταση, -ρεπριζ φυσικα να μην συγκρινουμε καλυτερα :whistlink: -, αλλα μονο τις πρωτες 2 φορες που θα κανει εκκινηση με φουλ γκαζι, γιατι μετα τελειωνουν οι μπαταριες , ανυπαρκτους χωρους πισω για ενηλικες
ξερη και με αναπηδησεις πισω αναρτηση, και περισσοτερο θορυβο σε ταξιδι, α και εχει παρομοια τιμη. Πρεπει να ειναι τρελη ευκαιρια τελικα, ενα κατ' ουσιαν διθεσιο με λιγοτερο αποτελεσματικο στησιμο, περισσοτερο θορυβο στο ταξιδι, και λιγοτερη ανεση απο την ξερη πισω αναρτηση... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
στημενο αρθρο του εβο για το cr-z , αφου δεν εβγαλε πρωτο το σιροκο ντροπη ...Ενα αυτοκινητο με σασι 5ετιας κ βαλε κ με τον κινητηρα θαυμα (1.4 tsi ) ελεος...Μονο αυτο-τριτη , autobild , και φυσικα ΚΚ...
Οχι, οχι, στημενο ειναι το αρθρο των 4τροχων, του Drive και των Αγγλικων Autocar, evo και
μερικων αλλων που τολμουν να βγαλουν αυτο το...παλιοσασι του VAG group πρωτο, σε σχεση με το υβριδικο αριστουργημα της Honda, με τρομερη διαφορα στην μεση καταναλωση,
1-1,5λιτρα/100km/h λιγοτερα για το CRZ, οριακα (στα δεκατα του δευτερολεπτου κυριως)
καλυτερες επιδοσεις απο σταση, -ρεπριζ φυσικα να μην συγκρινουμε καλυτερα :whistlink: -, αλλα μονο τις πρωτες 2 φορες που θα κανει εκκινηση με φουλ γκαζι, γιατι μετα τελειωνουν οι μπαταριες , ανυπαρκτους χωρους πισω για ενηλικες
ξερη και με αναπηδησεις πισω αναρτηση, και περισσοτερο θορυβο σε ταξιδι, α και εχει παρομοια τιμη. Πρεπει να ειναι τρελη ευκαιρια τελικα, ενα κατ' ουσιαν διθεσιο με λιγοτερο αποτελεσματικο στησιμο, περισσοτερο θορυβο στο ταξιδι, και λιγοτερη ανεση απο την ξερη πισω αναρτηση...+1
-
Oποτε για αλληηηηηη μια φορα καταληγουμε...γκολφ , κ αγιος ο θεος το αγιο δισκοποτηρο της αυτοκινησης ...Θες οικονομια γκολφ , θες επιδοσεις γκολφ , στριψιμο γκολφ , (με τιμονι απο τριαξονικο χωρις καμια αισθηση ... αλλα δε βαριεσαι...). αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων ουαου κορυφη ( ασχετα που τα κορυφαια μοντελα στην κατηγορια απο θεμα sportiness ειναι το μεγκαν rs κ το civic type r ...(με ημιακαμπτο..) ΟΛΟΙ ΓΚΟΛΦ ΛΕΜΕ ....Βtw , μια ερωτηση οι μπαταριες του cr-z κρατουν μια α διαρκεια , η τουρμπινιτσα του tsi που κανει το τουτου πυροτεχημα τι διαρκεια ζωης εχει....4Τ , drive , autobild , auto-triti ...Aυτα ειν τα αντικειμενικα περιοδικα
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Oποτε για αλληηηηηη μια φορα καταληγουμε...γκολφ , κ αγιος ο θεος το αγιο δισκοποτηρο της αυτοκινησης ...Θες οικονομια γκολφ , θες επιδοσεις γκολφ , στριψιμο γκολφ , (με τιμονι απο τριαξονικο χωρις καμια αισθηση ... αλλα δε βαριεσαι...). αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων ουαου κορυφη ( ασχετα που τα κορυφαια μοντελα στην κατηγορια απο θεμα sportiness ειναι το μεγκαν rs κ το civic type r ...(με ημιακαμπτο..) ΟΛΟΙ ΓΚΟΛΦ ΛΕΜΕ ....Βtw , μια ερωτηση οι μπαταριες του cr-z κρατουν μια α διαρκεια , η τουρμπινιτσα του tsi που κανει το τουτου πυροτεχημα τι διαρκεια ζωης εχει....4Τ , drive , autobild , auto-triti ...Aυτα ειν τα αντικειμενικα περιοδικατο όποιο δίκιο είχες στην αρχή το χάνεις...
σπορ αυτοκίνητο με μπαταρίες σε αυτην την κατηγορία δεν υπάρχει...
τι να το κάνω να είναι οικονομικό , αν μετά από 3-4 ρεπριζ χάνω το μοτέρ??
τι αίσθηση μπορεί να σου προσφέρει?
με το χέρι στην καρδία θα το αγόραζες??
πιστευείς οτι έχει τύχη σε δρόμο με στροφές απέναντι σε σπορ μικρό? -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Oποτε για αλληηηηηη μια φορα καταληγουμε...γκολφ , κ αγιος ο θεος το αγιο δισκοποτηρο της αυτοκινησης ...Θες οικονομια γκολφ , θες επιδοσεις γκολφ , στριψιμο γκολφ , (με τιμονι απο τριαξονικο χωρις καμια αισθηση ... αλλα δε βαριεσαι...). αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων ουαου κορυφη ( ασχετα που τα κορυφαια μοντελα στην κατηγορια απο θεμα sportiness ειναι το μεγκαν rs κ το civic type r ...(με ημιακαμπτο..) ΟΛΟΙ ΓΚΟΛΦ ΛΕΜΕ ....Βtw , μια ερωτηση οι μπαταριες του cr-z κρατουν μια α διαρκεια , η τουρμπινιτσα του tsi που κανει το τουτου πυροτεχημα τι διαρκεια ζωης εχει....4Τ , drive , autobild , auto-triti ...Aυτα ειν τα αντικειμενικα περιοδικαΠαραλλήρημα.
Η τουρμπίνα φαντάζομαι αντέχει περισσότερο από δύο επιταχύνσεις μέχρι να θελήσει πάλι... φόρτιση σαν τις μπαταρίες του μίξερ.
-
Δεν ειπε κανεις για το γκολφ και πραγματικα δεν γουσταρω καθολου να μπλεχτει παλι στην κουβεντα αυτο το οχημα ( τσουρεκια μας τα εχουν κανει) , αλλα σε σχεση με το τσιροτο (scirocco ) απότι φαινεται ειναι υποδεεστερο, αχ και να το εβγαζε με ενα τουρμπακι και 2000-3000 πιο φθηνα
-
λαδι στην φωτια :
To τυπε ρ ειναι υποδεέστερο απο τον πρόγονο του λογω ημιακαμπτου -
oταν θα βγει το cr-z type r κ αν βγει να δω τι θα λεμε...τι κακο θα του βρουμε ...ε ρε 106 ψηνεσαι για φασαρια κ συ ... Εχει συζητηθει αυτο οσοι τα εχουν οδηγησει κ τα 2 ξερουν πως κ τι...
NEO HONDA CR-Z