-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Στο Tesla Roadster που εχει σχεδον 300 αλογα ηλεκτροκινητηρα , οι μπαταριες ζυγιζουν 400Kg και ειναι ιοντων λιθιουτο οποίο ποτέ δεν πέρασε στο κιβώτιο δύο σχέσεων .....
Οι δε μπαταρίες είναι τεχνολογικά στο όριο τους με ότι αυτό συνεπάγεται μακροπρόθεσμα.
Αν σύντομα δεν υπάρξει κάποια τεχνολογική ανακάλυψη η οποία να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα των κύκλων όσο και το θέμα της ενεργειακής πυκνότητας τότε.....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
το GS450H έχει 200hp ηλεκτροκινητήρα...
Εχω την εντυπωση ότι ο 3,5 V6 κινητήρας του GS450h αποδίδει 295 άλογα και στο σύνολο με τον ηλεκτροκινητήρα 345.
Στο δε RX450h 250 άλογα και στο σύνολο 300!
50 άλογα δηλαδή!Υπάρχουν και άλλα ζητήματα για τον περιορισμό της ιπποδύναμης εκεί.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στο Tesla Roadster που εχει σχεδον 300 αλογα ηλεκτροκινητηρα , οι μπαταριες ζυγιζουν 400Kg και ειναι ιοντων λιθιου
το οποίο ποτέ δεν πέρασε στο κιβώτιο δύο σχέσεων .....
Οι δε μπαταρίες είναι τεχνολογικά στο όριο τους με ότι αυτό συνεπάγεται μακροπρόθεσμα.
Αν σύντομα δεν υπάρξει κάποια τεχνολογική ανακάλυψη η οποία να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα των κύκλων όσο και το θέμα της ενεργειακής πυκνότητας τότε.....
Ναι δυστηχως το προβλημα θα ειναι παντα οι μπαταριες Ολα τα αλλα εχουν σχεδον λυθει.Αχ και να υπηρχαν υπερπυκνωτες
-
cosneo....
gs 450h 200+300=345
rx 450h 170+245=300 -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
το GS450H έχει 200hp ηλεκτροκινητήρα...τα 345 άλογα που έχει δεν είναι ποτέ το άθροισμα των 2 κινητήρων .
Το GS για παράδειγμα έχει 208 άλογα από τον βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων και από τον ηλεκτροκινητήρα 197 άλογα .
-
Γιαυτό παρότι έχουν το ίδιο βάρος ( 2050 κιλά περίπου ) η καλύτερη διαχείριση ενέργειας του RX πετυχαίνει καλύτερη οικονομία καυσίμου.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
το GS450H έχει 200hp ηλεκτροκινητήρα...
τα 345 άλογα που έχει δεν είναι ποτέ το άθροισμα των 2 κινητήρων .
Το GS για παράδειγμα έχει 208 άλογα από τον βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων και από τον ηλεκτροκινητήρα 197 άλογα .
Αυτό ισχύει στο HSD καθώς δεν είναι δυνατό και οι δύο κινητήρες να περάσουν ταυτόχρονα τη μέγιστη ισχύ τους. Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό όμως συμβαίνει και στο ΙΜΑ καθώς ψηλά ο ηλεκτροκινητήρας 'λαχανιάζει' παρόλο που η συνδεσμολογία θα επέβαλε κάτι τέτοιο.
-
sprsk????
ego ti egrapsa?
-
Γιατι τόσα ????????
300 έγραψες
-
300 έχει! λες από 3,5 λιτρα να έβγαζε μόνο 200; Δεν ακολουθεί κύκλο atkinson.
-
αν και είμαστε όπου και αν κοίταξα 208 βρήκα ότι είναι ?
-
http://www.webwombat.com.au/motoring/ne ... review.htm
wiki:
[edit] 2GR-FSE
2GR-FSE engine in the 2008 CrownThe 2GR-FSE engine used in the Lexus IS 350 incorporates Toyota's latest D4-S twin injection fuel system. This system combines direct injection with traditional port injection. Using direct injection and port injection simultaneously facilitates more precise mixing of air and fuel under low and medium load conditions for greater efficiency, while high load conditions dictate the use of direct injection alone for maximum power. The 2GR-FSE engine is rated at 315 PS (232 kW; 311 hp) at 6,400 RPM and 38.4 kg·m (377 N·m; 278 ft·lbf) at 4,800 RPM. The engine's service weight is 174 kg.
The 2GR-FSE was on the Ward's 10 Best Engines list for 2006, 2007, 2008 and 2009.[1][2][3][4]
Applications:
2006 Toyota Crown Athlete (GRS184)
2006 Lexus GS 350 (GRS191/196)
2006 Lexus GS 450h (GWS191)
2006 Lexus IS 350 & IS 350 C (GSE21)
2008 Toyota Crown Athlete (GRS204)
2008 Toyota Crown Hybrid (GWS204)
2009 Toyota Mark X (GRX133)
Supercharged2007 Toyota Mark X Supercharged (265 KW, 355 hp)[5]
-
Πάτησε Ελλάδα...
-
http://www.youtube.com/watch?v=Qy3n9fMn ... r_embedded
στα intrawebs λένε οτι είναι στημένο πολύ καλά αλλά λείπει δύναμη
βέβαια τα καγκουρό στην χωρα του ανατέλοντος ηλίου αρχισαν να πειραματίζονται
ενδιαφέρον φαίνεται να είναι πάντως (αν ξεπεράσει κάποιος τον εξωτερικό σχεδιαμό )
-
το βρισκω ωραιο japanaki .... τα japanακια ειναι τα μονα αυτοκινητα που αν τα φτιαξεις σωστα δεν θεωρούνται αυστραλοι αλλα ωραια ''κομματια''.
το συγκεκριμενο με τις μπλε ζαντες το βρισκω πολυ καλο ( και να ηταν με ωραιο σκουρο μπλε επενδυση αλκανταρα μεσα στο εσωτερικο )
παντως θυμιζει αρκετα το παλιο σε πολλες γωνιες. -
περιμενω πως και πως να το δω απο κοντα και ελπιζω οτι θα βγει και type-r γιατι ειναι κριμα που δεν εχει πολυ δυναμη
εδω δειχνει το cr-z ποσο κανει 0-100
Youtube Video -
Απο πισω ειναι λιγο ψιλοχαλια ε..
-
Στο Autobild αναφέρει πως η αρχική ζήτηση στην Ιαπωνική αγορά ήταν έκπληξη για τους κατασκευαστές αφού ήταν πέρα απο την αναμενόμενη σε παραγγελίες σε σχέση με την παραγωγή.
Προσωπικά -αν και το έχω ξαναπει σε προηγούμενο post μου- έτσι όπως είναι ... σαν 3θυρη έκδοση οικολογικού αυτοκινήτου μου είναι αδιαφορο όπως αδιάφορο μου είναι και ως ειδική κατασκευή-κανγκουριά- εργοστασιακού ή μη βελτιωτή τύπου Mugen, Lugen κλπ!
Ένα TypeR αν μπορούν βγαλουν με προσιτά κυβικά, στήσιμο και επιδόσεις ... παλιάς Honda και λογική τιμή (για να παρακάμψω μόνο το κακό aftersales) έχει καλώς αλλιώς το 1200άρι Jazz ή το 1400άρη Civic περισσότερο ενδιαφέρον έχουν! -
http://www.irishtimes.com/newspaper/mot ... 22957.html
το πρώτο (νομίζω) ευρωπαϊκό review
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.irishtimes.com/newspaper/mot ... 22957.html
το πρώτο (νομίζω) ευρωπαϊκό review
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... GT/248133/
εδώ και κάνα μήνα περίπου
NEO HONDA CR-Z