-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Tα ματ σίγουρα δε δίνουν κλίσεις, όλοι οι αλλοι έχω την εντύπωση ότι μπορούν.
Δεν έχουν μαζί τους το μπλοκάκι, για αυτό.
Αστυνομικός με πολιτικά εκτός υπηρεσίας μπορεί να σε σταματήσει και να σε ελέγξει ακόμα και αν βρίσκεται διακοπές σε άλλο μέρος. Απλά τηλεφωνεί στην Άμεσο Δράση και παίρνει τον κωδικό του τοπικού Δήμου για να βεβαιώσει την παράβαση. Φυσικά κανείς στις διακοπές του δεν έχει τέτοιες καύλες αλλά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί αν θέλει.
Για να σε ελέγξει αστυνομικός με πολιτικά, ο πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα του οφείλει να γνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει πρώτα τα στοιχεία του αστυνομικού που να αποδεικνύουν ότι όντως ειναι τέτοιος και μάλιστα να τα διαβάσει ευκρινώς, όχι από απόσταση, μέσα από κάνα πορτοφόλι κτλ. Άμα δείξει την ταυτότητα του, τότε δείχνεις κι εσύ τη δική σου, αλλιώς έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς τον έλεγχο και μάλιστα να πάρεις άμεσα το 100 και να κάνεις και καταγγελία για αντιποιηση αρχής.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Αστυνομικός με πολιτικά εκτός υπηρεσίας μπορεί να σε σταματήσει και να σε ελέγξει ακόμα και αν βρίσκεται διακοπές σε άλλο μέρος. Απλά τηλεφωνεί στην Άμεσο Δράση και παίρνει τον κωδικό του τοπικού Δήμου για να βεβαιώσει την παράβαση. Φυσικά κανείς στις διακοπές του δεν έχει τέτοιες καύλες αλλά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί αν θέλει.
Για να σε ελέγξει αστυνομικός με πολιτικά, ο πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα του οφείλει να γνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει πρώτα τα στοιχεία του αστυνομικού που να αποδεικνύουν ότι όντως ειναι τέτοιος και μάλιστα να τα διαβάσει ευκρινώς, όχι από απόσταση, μέσα από κάνα πορτοφόλι κτλ. Άμα δείξει την ταυτότητα του, τότε δείχνεις κι εσύ τη δική σου, αλλιώς έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς τον έλεγχο και μάλιστα να πάρεις άμεσα το 100 και να κάνεις και καταγγελία για αντιποιηση αρχής.
Ναι. Που είναι το πρόβλημα και η διαφωνία;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι. Που είναι το πρόβλημα και η διαφωνία;
Δεν είδα να διαφωνώ κάπου, είδες εσύ κι έχεις πρόβλημα? Εγώ είδα να δίνω επιπρόσθετες πληροφορίες για εκείνους που δεν ξέρουν τα δικαιώματα τους.
-
Απολυτως σωστα ολα αυτα, με μια μικρη παρενθεση:
θα καταληξεις στο δικαστηριο κατηγορουμενος για απειθια κ αντισταση κατα της αρχης, οπου ο αστυνομικος θα 'θυμηθει' οτι εκανε γνωστη την ιδιοτητα κ ταυτοτητα του 'κανονικα'.
Εγω βεβαια πολυ απλα δεν σταματαω σε σημα κανενος αν δε φοραει στολη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω βεβαια πολυ απλα δεν σταματαω σε σημα κανενος αν δε φοραει στολη.Και καλά κάνεις!
Ειδικά αν είσαι με επαγγελματικό και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ δεν έχει μαζί αστυνομικό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
και αν εισαι πεζος και ερθουν να σε ελεγξουν με πολιτικα τι θα κανεις θα αρχισεις να τρεχεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απολυτως σωστα ολα αυτα, με μια μικρη παρενθεση:θα καταληξεις στο δικαστηριο κατηγορουμενος για απειθια κ αντισταση κατα της αρχης, οπου ο αστυνομικος θα 'θυμηθει' οτι εκανε γνωστη την ιδιοτητα κ ταυτοτητα του 'κανονικα'.
Κάνεις μεγάλο λάθος. Το έχω εφαρμόσει και στην πράξη αυτό που λέω και μάλιστα μία φορά τον έβαλα και την ξαναδειξε και την έβγαλε από το πορτοφόλι γιατι δεν φαινόταν καλά μέσα από αυτό
Μάντεψε...ούτε δικαστήριο πήγα ούτε τίποτα...just know your rights dude.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Alxnks
μαλλον δεν με ξερεις, εισαι καινουριος στο forum . Εγω απλα αναφερω μια πιθανοτητα.
heras
θα κανω οτι ειπε ο Alxnks. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Alxnksμαλλον δεν με ξερεις, εισαι καινουριος στο forum . Εγω απλα αναφερω μια πιθανοτητα.
heras
θα κανω οτι ειπε ο Alxnks.Μωρέ παμπαλαιος είμαι αλλα οκ, άσε τι λέει το προφίλ μου
Κατά τα αλλα...δεν ξέρω τι κάνεις με ιδιώτες, αλλα με αστυνομικούς δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια
Αν όμως κινείσαι μέσα στα όρια των συνταγματικών δικαιωμάτων σου, δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν θα πεις πχ, τραβά γαμησου δεν στην δείχνω αν δεν μου δείξεις τη δική σου πρώτα. Εκεί θα έχεις θέμα. Αν όμως πεις...ευχαρίστως, αλλα πρώτα να δω τη δική σου (αν σου έχει απευθυνθεί στον ενικό ανταπαντας στον ενικό...δεν είμαστε και δουλοπρεπεις!), τότε θα είσαι μια χαρά!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Σήμερα το απόγευμα επιστρέφοντας από τη δουλειά μετά της στεφάνωσον, κινούμαι στην αριστερή της Σταδίου στο ύψος της Κλαυθμώνος, με σκοπό να στρίψω αριστερά στην Αμερικής. Ξαφνικά, μια Καγιέν (με ζυγό αριθμό, κλασσικά), κάνει σφήνα χωρίς φλας και μπαίνει στη λωρίδα μου, αναγκάζοντάς με να αφήσω γκάζι. Ρίχνω τα γνωστά καντήλια (από μέσα μου, ε;) και εκεί που ετοιμάζομαι να επιταχύνω, δύο μηχανές (η μία μεγάλου κυβισμού) με δυο τυπάδες με λευκά κράνη και πολιτικά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίες κάνουν την ίδια σφήνα και μπαίνουν η μία πίσω από την Καγιέν και η άλλη δεξιά της, έτσι ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς. Η φάση κάνει μπαμ περί τίνος πρόκειται. Η σύζυγος πήρε ανάποδες, τους πήρε φωτό με το κινητό και άρχισε να τους φωνάζει 'που είναι η πινακίδα σου;'.
Η παρεούλα έστριψε κι αυτή στην Αμερικής, με τη συμβία να ωρύεται για τις πινακίδες. Φυσικά, όταν σταματήσαμε στο φανάρι την άκουσαν και έμειναν πίσω να ζητήσουν τα ρέστα. Διάλογος:
Συμβία: Που είναι η πινακίδα σου;
Μπατσόνι Α (cool μεσήλικας με γενειάδα): Μου έπεσε σε μια λακκούβα. Τι πρόβλημα έχεις;
Συμβία: Και του άλλου, κι αυτού στην ίδια λακκούβα του έπεσε; Ποιος είναι αυτός στην Καγιέν;
Μπατσόνι Α: Ξέρω γω; Πήγαινε ρώτα τον.
Εγώ: Σίγουρα δεν ξέρετε ποιος είναι; Αφού τον συνοδεύετε! Καγιέν με ζυγά νούμερα στο δακτύλιο και συνοδεία, δεν είναι τυχαίο.
Μπατσόνι Β (τσαμπουκαλεμένος νεαρός): Θέλεις να περάσεις αυτόφωρο τώρα; Κάνε στην άκρη! ('ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ' )
Συμβία (κοπανώντας την πόρτα): Πάμε αλλά δείξε μου ταυτότητα!
Μπατσόνι Α: Σιγά! Τι σου έκανε η πόρτα;
Συμβία: Δικιά μου είναι η πόρτα, ό,τι θέλω την κάνω! Εσένα η μηχανή είναι δική σου;
Το μπατσόνι Α σκύβει μέσα στο αυτοκίνητο και βλέπει τη στολή, το φανάρι ανάβει και η παρεούλα εξαφανίζεται στρίβοντας στην Πανεπιστημίου. Φαίνεται, σκέφτηκε τι εξηγήσεις θα έδινε στην Αερονομία που θα καλούσε υποχρεωτικά για να με ...συλλάβει για το αυτόφωρο, σχετικά με τη συνοδεία στο γύφτο με την Καγιέν, την έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας και ποιος ξέρει τι άλλο θα προέκυπτε στην πορεία.
Τες πα. Η φωτό δυστυχώς δεν έπιασε το νούμερο της Καγιέν κι εγώ δεν το συγκράτησα. Το καλύτερο θα ήταν να πάρω το Εσωτερικών Υποθέσεων με την ησυχία μου και να τους δώσω στεγνά. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά -
Το καλυτερο θα ηταν να ειμαι εγω διπλα σου.
-
Την Υπηρεσιακη Αναφορα που θα τους εκανες σκεφτηκαν Σταματη. Μαγκιτσες βλεπεις σε πολιτες ξερουν να κανουν μονο...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα επιστρέφοντας από τη δουλειά μετά της στεφάνωσον, κινούμαι στην αριστερή της Σταδίου στο ύψος της Κλαυθμώνος, με σκοπό να στρίψω αριστερά στην Αμερικής. Ξαφνικά, μια Καγιέν (με ζυγό αριθμό, κλασσικά), κάνει σφήνα χωρίς φλας και μπαίνει στη λωρίδα μου, αναγκάζοντάς με να αφήσω γκάζι. Ρίχνω τα γνωστά καντήλια (από μέσα μου, ε;) και εκεί που ετοιμάζομαι να επιταχύνω, δύο μηχανές (η μία μεγάλου κυβισμού) με δυο τυπάδες με λευκά κράνη και πολιτικά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίες κάνουν την ίδια σφήνα και μπαίνουν η μία πίσω από την Καγιέν και η άλλη δεξιά της, έτσι ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς. Η φάση κάνει μπαμ περί τίνος πρόκειται. Η σύζυγος πήρε ανάποδες, τους πήρε φωτό με το κινητό και άρχισε να τους φωνάζει 'που είναι η πινακίδα σου;'.
Η παρεούλα έστριψε κι αυτή στην Αμερικής, με τη συμβία να ωρύεται για τις πινακίδες. Φυσικά, όταν σταματήσαμε στο φανάρι την άκουσαν και έμειναν πίσω να ζητήσουν τα ρέστα. Διάλογος:
Συμβία: Που είναι η πινακίδα σου;
Μπατσόνι Α (cool μεσήλικας με γενειάδα): Μου έπεσε σε μια λακκούβα. Τι πρόβλημα έχεις;
Συμβία: Και του άλλου, κι αυτού στην ίδια λακκούβα του έπεσε; Ποιος είναι αυτός στην Καγιέν;
Μπατσόνι Α: Ξέρω γω; Πήγαινε ρώτα τον.
Εγώ: Σίγουρα δεν ξέρετε ποιος είναι; Αφού τον συνοδεύετε! Καγιέν με ζυγά νούμερα στο δακτύλιο και συνοδεία, δεν είναι τυχαίο.
Μπατσόνι Β (τσαμπουκαλεμένος νεαρός): Θέλεις να περάσεις αυτόφωρο τώρα; Κάνε στην άκρη! ('ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ' )
Συμβία (κοπανώντας την πόρτα): Πάμε αλλά δείξε μου ταυτότητα!
Μπατσόνι Α: Σιγά! Τι σου έκανε η πόρτα;
Συμβία: Δικιά μου είναι η πόρτα, ό,τι θέλω την κάνω! Εσένα η μηχανή είναι δική σου;
Το μπατσόνι Α σκύβει μέσα στο αυτοκίνητο και βλέπει τη στολή, το φανάρι ανάβει και η παρεούλα εξαφανίζεται στρίβοντας στην Πανεπιστημίου. Φαίνεται, σκέφτηκε τι εξηγήσεις θα έδινε στην Αερονομία που θα καλούσε υποχρεωτικά για να με ...συλλάβει για το αυτόφωρο, σχετικά με τη συνοδεία στο γύφτο με την Καγιέν, την έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας και ποιος ξέρει τι άλλο θα προέκυπτε στην πορεία.
Τες πα. Η φωτό δυστυχώς δεν έπιασε το νούμερο της Καγιέν κι εγώ δεν το συγκράτησα. Το καλύτερο θα ήταν να πάρω το Εσωτερικών Υποθέσεων με την ησυχία μου και να τους δώσω στεγνά. Δεν πειράζει, την επόμενη φοράτι σε κανει να πιστευεις οτι ηταν αστυνομικοι οι τυποι στις μηχανες και οχι προσωπικη ιδιωτικη ασφαλεια του τυπου στην cayenne?
-
H λέξη 'αυτόφορο' μήπως?
-
Αν η αστυνομία είναι σαν το στρατό τότε δεν επιτρέπονται γένια.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
H λέξη 'αυτόφορο' μήπως?χωρις να αποκλειω οτι ηταν αστυνομικοι, εμενα δεν θα με επειθε αν μου ελεγε καποιος αυτη την λεξη, καθως πολλοι 'σεκιουριταδες - μπραβοι' θελουν να δινουν την εικονα αστυνομικων για να κανουν πιο ευκολα την δουλεια τους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν η αστυνομία είναι σαν το στρατό τότε δεν επιτρέπονται γένια.Στους ασφαλίτες επιτρέπονται νομίζω.
-
Kαι στη δίωξη ναρκωτικών και γενικά όπου δεν είναι απαραίτητη η χρήση στολής. Ο κανονισμός λέει πως με τη στολή πρέπει να έχεις ευπρεπή εμφάνιση δηλαδή ξυρισμένος και νορμάλ μέγεθος μαλλιών.
-
Η λεξη αυτοφορο δεν λεει τιποτα (υπερ της πιθανοτητας να ειναι μπατσοι).
Τα γενια επισης (υπερ της πιθανοτητας να μην ειναι).Εγω παω στοιχημα οτι δεν ειναι, κ φορανε λευκα κρανη κ μαυρα ρουχα μηχανης (χωρις διακριτικα) ακριβως για να πουλανε το οτι κ καλα ειναι. Ask me how I know
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η λεξη αυτοφορο δεν λεει τιποτα (υπερ της πιθανοτητας να ειναι μπατσοι).
Τα γενια επισης (υπερ της πιθανοτητας να μην ειναι).Εγω παω στοιχημα οτι δεν ειναι, κ φορανε λευκα κρανη κ μαυρα ρουχα μηχανης (χωρις διακριτικα) ακριβως για να πουλανε το οτι κ καλα ειναι. Ask me how I know
How do you know ρε?
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4