-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσύ να κάνεις ότι θεωρείς σωστό. Η Αστυνομία όμως καλώς ή κακώς δεσμεύεται από τους κανονισμούς της. Δεν είναι στυλ Judge Dread που εφαρμόζουν τον νόμο όπως νομίζουν καλύτερα.
Το διορθωσα λιγακι, να ξερουμε κ τι λεμε ε...
Το ξαναδιόρθωσα στο αρχικό του!
Από τα πρώτα πράγματα που διδάσκεται κάποιος σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι πότε μια μάχη είναι απευκτέα και δεν πρέπει να δίνεται! Από εκεί και πέρα αν ο οποιοσδήποτε θέλει τους αστυνομικούς να σκοτώνονται χωρίς λόγο επειδή ενεπλάκησαν σε μια κατάσταση που ήταν από την αρχή καταδικασμένη, ίσως θα έπρεπε να έχει κανένα συγγενή αστυνομικό για να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.Εγω αυτα που λεω ειναι τα εξης απλα τρια πραγματα:
α) τους κανονισμους κ τη δεσμευση σε αυτους, να μην τη θυμουνται οταν κοκοκοκοκοκο, αλλα να δρουν παντα βασει αυτων = να ειναι επαγγελματιες αστυνομικοι κ σωστοι στη δουλεια τους. Παντα.
β) Συμφωνουμε απολυτα σε αυτο που λες, αυτο στο οποιο διαφωνουμε ειναι το 'ειναι γυφτοι = ειναι περισσοτερο επικινδυνοι απο οτι αναμενεται να αντιμετωπισουμε ως αστυνομικοι', κ συμπληρωνω ρωτωντας 'σε εισβολη ενοπλων στο σπιτι μου, τι να περιμενω οταν κοκοκοκοκοκοκοκο μπροστα σε 4 γυφτους?'.
γ) Βρηκαν μαντρα οπου κοβουν κλεμμενα, εκοβαν ενα κλεμμενο αυτοκινητο μπροστα τους, παρουσια του ιδιοκτητη, κ τελικα δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ. Οχι μονο εκεινο το βραδυ, αλλα μεχρι κ σημερα (χθες ξαναμιλησα με τον ιδιοκτητη). Αν θεωρεις οτι αυτο ειναι φυσιολογικο κ προβλεπομενο, τοτε δεν εχει νοημα να συνεχισουμε.
-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.
-
Κατα καιρούς , ακούγονται πχ εξαρθρώσεις σπειρών ύστερα απο
εκτεταμένη παρακολούθηση .Εικάζω ότι κατα την διάρκεια της παρακολούθησης
θα τελούνται αξιόποινες πράξεις , αλλα δεν θα συλλαμβάνονται τότε οι συμμετέχοντες
λόγω υπέρτερου στόχου π.χ ποιός ο εγκέφαλος , ποιός διοχετευει τα κλοπιμαία
ποιός προσφέρει κάληψη κλπ
Μπορεί να συμβαίνει κατι τέτοιο και εδω .edit
-
Ότι και να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, εφόσον τελείτε παράνομη πράξη μπροστά στα μάτια τους, οφείλουν να καλέσουν ενισχύσεις και να κάνουν έφοδο. Τώρα αυτά για τα κέντρο, ΑΥ και λοιπά τα ακούω ως δικαιολογίες.
Τώρα αυτά θες και τα λες ή σου ξέφυγαν;
Εκτιμάται η τακτική κατάσταση και ο κίνδυνος για πολίτες αλλά και τους ίδιους πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια. Για να συνυπολογιστούν αυτά λαμβάνεται υπόψιν η φύση του εγκλήματος (άλλο η απόπειρα ανθρωποκτονίας, άλλο η διάρρηξη) αλλά και τα επιχειρησιακά δεδομένα (Δύναμη και οπλισμός των παρανομούντων, δύναμη και οπλισμός της φίλιας δύναμης, κάλυψη και απόκρυψη, δυνατότητες διαξόδου και διαφυγής, αποτροπή κλιμάκωσης κλπ). Επειδή λοιπόν συνήθως στον τόπο είναι χαμηλόβαθμοι, η κατάσταση διαβιβάζεται στο Κέντρο όπου θα αποφασίσει κάποιος Αξκός για το τι μέλλει γενέσθαι.
Τι νομίζεις δηλαδή; Μπαίνουν μέσα στο σαλούν σαν τον Λούκι Λουκ που κυνηγάει τους Ντάλτον και βαράνε με τα εξάσφαιρα;Ειλικρινά νομίζω ότι μου κάνεις πλάκα. Όλα τα παραπάνω είναι απλές δικαιολογίες για να μην κάνουν τη δουλειά τους. Η δουλειά τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους και τίποτα άλλο. Εφόσων λοιπόν οι αστυνομικοί στην σκηνή είδανε το τι συμβαίνει, έπρεπε να ενημερώσουν το κέντρο και να τους στείλουν αμέσως ενισχύσεις. Τόσο απλό.
Τι σημασία έχει που ήταν μονάχα ένα κλεμένο φορτηγό, και όχι ανθρωποκτονία. Ξέρεις πόσο στοιχίζει ένα φορτηγό, και το ότι αυτός ο άνθρωπος με αυτό βγάει το ψωμί του? Πιστεύεις ότι του περισσεύουν από τα μπατζάκια και δεν πειράζει να αγοράσει ένα άλλο.
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ!!!
κανονικά θα έπρεπε ο άνθρωπος να αποζημιωθεί από αυτόν που έδωσε την εντολή.
Αν όλα έγιναν νόμιμα και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όποιος όμως θέλει μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Για αυτό πάμε κατά διαόλου. Γιατί θεωρείται ΝΟΜΙΜΟ και ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ το ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για την οποία όμως ΠΛΗΡΟΝΟΜΑΣΤΕ...
Και η δικαιοσύνη φυσικά θα αποφανθεί το ΔΙΚΑΙΟ...
Να σου θυμήσω πόσο καιρό ταλαιπωρήθηκα και περπατούσα με σπασμένο αστράγαλο γιατί ο καραγκιόζης ο πιτσιρικάς ο γιατρός που με είχε εξετάσει στο ΚΑΤ στα έκτακτα δεν ήξερε τη δουλειά του και μου έβγαλε το σπάσιμο για διάστρεμμα? Έναν μήνα. Ξέρεις γιατί? Γιατί σε όποιος τρισκατάρατο γιατρό πήγα σε δημόσια νοσοκομεία αρνούταν να με ενημερώσουν για το τι έχω και με στέλναν να με ξαναεξετάσει ο πρώτος. Για να μην κινηθώ νομικά εναντίων του λέει. Και τελικά ενώ πληρώνω κανονικά την ασφάλιση μου κτλ, χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ ένα μήνα, και μετά να πάω σε ιδιωτικό γιατρό και ιδιωτικό νοσοκομείο για να μου πουν το αυτονόητο.Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.
Όπως και να χει, εφόσον πληρώνουμε για την ύπαρξη της αστυνομίας, θέλουμε αστυνομιά. Βαρβάτη αστυνομία. Και δεν χρειάζεται να καθαρίζουν κόσμο όπως στο Αμέρικα. Δόξα το Θεό και πόδια μπορούν να πετύχουν αν χρειαστεί.
Το ζήτημα που θέτεις είναι καθαρά πολιτικό. Δεν φταίνει οι αστυνομική υπάλληλοι (κατά κύριο λόγο) για την ανεπάρκεια (ή μη) της ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι από πριέργεια, γνώριζες ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να ανοίξει πυρ αν δεν δεχθεί πρώτη πυρά; Πως λοιπόν θα πυροβολήσουν στα πόδια για να σταματήσουν μια ληστεία;ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην οικογένεια μου έχω και αστυνομικούς και στρατιωτικούς και ξέρω από μέσα το πόσο ******** είναι. Ποιος σου είπε να ανοίξουν πυρ δίχως λόγο. Απλά μόλις δεχθούν πυρά, να ανταποδώσουν.
Σε κουβέντα παλιότερα με το νονό του αδερφού μου (αστυνομικός), είχε γίνει αναφορά στο γιατί τι κάνει στην υπηρεσία του, και είχε πει ότι όταν βλέπει φασαρίες πάει αφού ηρεμίσουν τα πράγματα. Και η δικαιολογί ήταν αυτή. Ότι αν πάει να εμπλακεί και ο άλλος έχει όπλο, ή θα τον πυροβολήσει και θα έχει τρεχάματα, ή θα τον πυροβολήσει ο άλλος και θα δει τα ραδίκια ανάποδα. Στην ερώτηση βέβαια γιατί στο διάολο πληρώνεται, απάντηση δεν πήραμε.
Στην αμερική βέβαια απλά θα τους καθαρίσουν και θα τελειώσει εκεί η ιστορία. Εδω επειδή είμαστε δημοκρατική χώρα, μπορούν απλά να μάθουν να σημαδεύουν.
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι μέρος του συστήματος, και πρόβλημα αυτού. Πως στο καλό βγαίνουν για υπηρεσία, όταν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό? Πως το δέχονται?Αρα μια χαρα κανω που εχω το κουμπουρι (κ κατι αλλο τωρα, πιο μεγαλο) κ θα εκτελεσω οποιον πατησει εστω κ στη βεραντα μου χωρις αδεια.
Εσύ να κάνεις ότι θεωρείς σωστό. Η Αστυνομία όμως καλώς ή κακώς δεσμεύεται από τους κανονισμούς της. Δεν είναι στυλ Judge Dread που εφαρμόζουν τον νόμο όπως νομίζουν καλύτερα.
Η αστυνομία δυστυχώς πλέον έχει κανόνες δημόσιας υπηρεσίας. Είναι τραγικό να πιστεύεις ότι θέλουμε τον δικαστή Ντρέντ και τον Ρόμποκοπ. Θέλουμε όμως οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό και μόνο αυτό.
Στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε απλά να έρθουν ενισχύσεις και να μπουν στη μάντρα. Εφόσων ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να οργανώσουν, πως μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα ανταπεξέλθουν σε σοβαρότερες περιπτώσεις. Και δυστυχώς η ιστορία της αστυνομίας μας έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το διορθωσα λιγακι, να ξερουμε κ τι λεμε ε...
Το ξαναδιόρθωσα στο αρχικό του!
Από τα πρώτα πράγματα που διδάσκεται κάποιος σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι πότε μια μάχη είναι απευκτέα και δεν πρέπει να δίνεται! Από εκεί και πέρα αν ο οποιοσδήποτε θέλει τους αστυνομικούς να σκοτώνονται χωρίς λόγο επειδή ενεπλάκησαν σε μια κατάσταση που ήταν από την αρχή καταδικασμένη, ίσως θα έπρεπε να έχει κανένα συγγενή αστυνομικό για να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.Εγω αυτα που λεω ειναι τα εξης απλα τρια πραγματα:
α) τους κανονισμους κ τη δεσμευση σε αυτους, να μην τη θυμουνται οταν κοκοκοκοκοκο, αλλα να δρουν παντα βασει αυτων = να ειναι επαγγελματιες αστυνομικοι κ σωστοι στη δουλεια τους. Παντα.
β) Συμφωνουμε απολυτα σε αυτο που λες, αυτο στο οποιο διαφωνουμε ειναι το 'ειναι γυφτοι = ειναι περισσοτερο επικινδυνοι απο οτι αναμενεται να αντιμετωπισουμε ως αστυνομικοι', κ συμπληρωνω ρωτωντας 'σε εισβολη ενοπλων στο σπιτι μου, τι να περιμενω οταν κοκοκοκοκοκοκοκο μπροστα σε 4 γυφτους?'.
γ) Βρηκαν μαντρα οπου κοβουν κλεμμενα, εκοβαν ενα κλεμμενο αυτοκινητο μπροστα τους, παρουσια του ιδιοκτητη, κ τελικα δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ. Οχι μονο εκεινο το βραδυ, αλλα μεχρι κ σημερα (χθες ξαναμιλησα με τον ιδιοκτητη). Αν θεωρεις οτι αυτο ειναι φυσιολογικο κ προβλεπομενο, τοτε δεν εχει νοημα να συνεχισουμε.
Όπως ακριβώς τα λέει.
Θεωρώ εντελώς λάθος το να επιτρέπεται η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία. Καλώς ή κακώς δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος να έχει πρόσβαση σε όπλα, και η ΗΠΑ είναι τρανό παράδειγμα του γιατί. Αλλά ειλικρινά, βλέποντας να είμαστε σαν πρόβατα προς σφαγή, αρχίζω να θεωρώ όμως ότι ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Εφόσων λοιπόν οι αστυνομικοί στην σκηνή είδανε το τι συμβαίνει, έπρεπε να ενημερώσουν το κέντρο και να τους στείλουν αμέσως ενισχύσεις. Τόσο απλό.Αν υπήρχαν διαθέσιμες ενισχύσεις. Αν δεν υπήρχαν τι θα μπορούσαν να κάνουν;
-
Εφόσων λοιπόν οι αστυνομικοί στην σκηνή είδανε το τι συμβαίνει, έπρεπε να ενημερώσουν το κέντρο και να τους στείλουν αμέσως ενισχύσεις. Τόσο απλό.
Αν υπήρχαν διαθέσιμες ενισχύσεις. Αν δεν υπήρχαν τι θα μπορούσαν να κάνουν;
Oλα εκεινη την ωρα ετυχαν;
-
Δεν ξέρω βρε Βασίλη, όμως το κακό είναι ότι κανείς μας δεν ξέρει αλλά η κριτική γίνεται εύκολα.
-
REALZEUS δεν έχεις καταλάβει κάτι όμως.
Η κριτική εδώ δεν γίνεται επειδή έτυχε σε μία περίπτωση να μη δουλέψει το σύστημα. Η κριτική γίνεται γιατί το να μαμιέται το σύστημα είναι ο κανόνας.
Και το βλέπουμε συνέχεια γύρω μας. Το ακούμε στα δελτία ειδήσεων, και συνεχώς μαθαίνουμε άσχημες ειδήσεις.
Τώρα όταν μου λες ότι δεν υπήρχαν ενισχύσεις, δείχνεις το πόσο απροστάτευτοι είμαστε, και πόσο 'άχρηστη' είναι η υπηρεσία αυτήν την στιγμή. -
Μα δε διαφωνώ σε αυτά. Στην εύκολη κριτική εναντίον των αστυνομικών διαφωνώ. Το σύστημα είναι για τα μπάζα, γνωστό αυτό. Βέβαια όταν θέλουν να βρουν κάποιον, τον βρίσκουν... Σίγουρα είναι επιλεκτική η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύεται.
-
φίλτατε συμφορουμίτη pro crossaro , πιστεύω ότι είσαι μικρός σε ηλικία ,πιθανόν δεν έχεις πάει καν φαντάρος , άρα δεν μάλλον δεν έχεις ποιάσει και ποτέ σου όπλο..
παρατηρώ τα ποσταρίσματα σου , είναι φανερό ότι είσαι αρνητικός απέναντι στον θεσμό του Αστυνομικού , είτε από προσωπική εμπειρία είτε από κάτι άλλο που δεν μπορώ να προσδιορίσω..
Το να τσουβαλιάζεις όμως όλους αυτούς , οι οποιοι τώρα που εσύ παίζεις με το πληκτρολόγιο σου , πιθανόν είναι κάπου εκεί έξω και κυνηγιόνται με εγκληματίες είναι λάθος..
Δεκτόν ότι μπορεί να έχεις κάποια αρνητική προσωπική εμπειρία , μην τους βάζεις όμως όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μπορώ να σου παραθέσω αμέτρητες δικές μου εμπειρίες (φίλων κ συγγενών) που αστυνομικοί τους έσωσαν ακόμα κ τη ζωή..
Προσωπικά , αρκεί να σου πω ότι τον περασμένο Ιούλιο , και ενώ το ΕΚΑΒ ακόμα προσπαθούσε να καταλαβει πόσο χρονών είναι το παιδί μου , περιπολικό της Άμεσης Δράσης , κατόπιν κλήσης μου , ήρθε σε 1 λεπτό και 40 δεύτερα και με βοήθησε στην διακομιδή του γιου μου (15 μηνών τότε..) στο νοσοκομείο , με συμπτώματα πυρετικών σπασμών. Αυτοί λοιπόν φίλε μου ,ΕΣΩΣΑΝ το παιδί μου..
Υ.Γ- Υπάρχουν κανόνες εμπλοκής που επέτρεψε με να τους γνωρίζω πολύ καλά και οι οποιοι δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν..
- Εύχομαι ποτέ να μην χρειαστείς κάτι , αλλά αν παρεπιπτόντως γίνει αυτό , τότε ρε φίλε ΜΗΝ καλέσεις το 100 , οι '' μπάτσοι'' δεν πρόκειται να κάνουν και τίποτε , είναι κότες κ.λ.π κ.λ.π , Λύσστο μόνος σου.. Έτσι θα μείνει και περισσότερος χρόνος να επιληφθεί το περιπολικό σε κάποιον άλλο συμπολίτη μας..
Στα γράφω αυτά με σεβασμό και πάντα σε φιλικό τόνο..
-
giannik1977 αν και συμφωνώ με πολλά από όσα λες (ειδικά στους κανόνες εμπλοκής), κάνεις λάθος για τον crossaro. O άνθρωπος υπηρέτησε και μάλιστα πρέπει να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Απλά τα βλέπει κάπως απλοϊκά σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς. Και το λέω αυτό, ενώ τον σέβομαι πολύ κρίνοντας από τις λοιπές του δημοσιεύσεις.
-
ζητώ συγνώμη τότε όσον αφορά για τη θητεία.. υπόθεση έκανα
-
giannik1977 αν και συμφωνώ με πολλά από όσα λες (ειδικά στους κανόνες εμπλοκής), κάνεις λάθος για τον crossaro. O άνθρωπος υπηρέτησε και μάλιστα πρέπει να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Απλά τα βλέπει κάπως απλοϊκά σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς. Και το λέω αυτό, ενώ τον σέβομαι πολύ κρίνοντας από τις λοιπές του δημοσιεύσεις.Δε νοείται άνθρωπος που υπηρέτησε να κάνει αυτή την ερώτηση.
Πως στο καλό βγαίνουν για υπηρεσία, όταν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό? Πως το δέχονται?
Εκτός αν υπηρέτησε στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία.
-
Το ότι υπάρχουν μερικοί κακοί αστυνομικοί, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Τους τσουβαλιάζεις και μετά χαίρεσαι...
παρε φρεσκο σημερινο πραγμα να χαιρεσαι εσυ μαλλον:
http://www.youtube.com/watch?v=tbW7LRZi ... r_embeddedhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=349569
μαλλον ηταν ασυμμετρη απειλη αυτος ο ενας και ακολουθηθηκε (?) η πρεπουσα διαδικασια και οι κανονισμοι. αλλα ξεχασα...αυτος ηταν του χεριου 2+ ματατζηδων που ειναι προστατευμενοι σαν αστακοι, εκει ειπαμε δεν κανουν κοκοκο, δειχνουν ολη την αντριλα (?) τους!!
-
Και τι αποδεικνύεις με αυτό; Ότι έχουμε κακούς ΜΑΤατζήδες; Ξέρεις ότι τους ποτίζουν ούζα και τσίπουρα μέσα στην κλούβα πριν φτάσουν στα περιστατικά; Φυσικά και είμαι κατά αυτών των πρακτικών, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι θέμα του απλού αστυνομικού (που θα μπορούσε να ήταν και ο αδελφός σου), αλλά της πολιτείας που φιμώνει τον λαό;
-
Σήμερα στο γήπεδο στη θύρα μαζι με τους σεκιουριτάδες για τον έλεγχο ήταν επικεφαλής ένας Αστυνόμος Β' και 6 αστυνομικοί.Ένας υπαρχιφύλακας,μία αστυφύλακας και 4 [u]δόκιμοι[/u] από τους οποίους μία γυναίκα...Κατά τ'άλλα γίνεται σωστή αστυνόμευση και το ποσοστό από τα ακριβοπληρωμένα τηλεοπτικά δικαιώματα πηγαίνουν στο ταμέιο τους για να παίρνουν συντάξεις...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
giannik1977 αν και συμφωνώ με πολλά από όσα λες (ειδικά στους κανόνες εμπλοκής), κάνεις λάθος για τον crossaro. O άνθρωπος υπηρέτησε και μάλιστα πρέπει να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Απλά τα βλέπει κάπως απλοϊκά σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς. Και το λέω αυτό, ενώ τον σέβομαι πολύ κρίνοντας από τις λοιπές του δημοσιεύσεις.
Δε νοείται άνθρωπος που υπηρέτησε να κάνει αυτή την ερώτηση.
Πως στο καλό βγαίνουν για υπηρεσία, όταν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό? Πως το δέχονται?
Εκτός αν υπηρέτησε στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία.
Το χω ξαναγράψει πολλάκις ότι υπηρέτησα στο ΠΝ.
φίλτατε ... σε φιλικό τόνο..
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ ότι έχω πετύχει και εγώ αστυνομικούς να ανοίγουν δρόμο για να φτάσει κάποιος σε νοσοκομείο και το χαίρομαι όταν τους βλέπω. Από την άλλη όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό καθήκον τους.
Ας πούμε, πριν από καμιά δεκαετία (ίσως λίγο παραπάνω) ρωσοπόντιοι με βορειοηπειρώτες αποφασίσανε να πλακωθούν σε μία κατά άλλα ήσυχη γειτονιά, για τα μάτια μιας γυναίκας. Και όταν λέμε να πλακωθούνε, δεν εννούμε μερικές φάπες για το γαμώτο. Βγήκανε μπαλτάδες, μαχαίρια, λοστοί κτλ. Αυτό έγινε αρκετά νωρίς το βράδυ. Αφού ΟΛΗ η γειτονιά κάλεσε την αστυνομία, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιπολικό που εμφανίστηκε, το έκανε κάνα τρίωρο μετά. Στο ενδιάμεσο τα παλικάρια μας σφαχτήκανε, κάνανε ζημιές σε παρκαρισμένα (δόξα το Θεό δεν είχαν βγάλει σοβαρά σιδερικά να έχουμε και θύματα) και είχαν εξαφανιστεί. Αλλά αυτό το ηλίθιο χαμόγελο του 'οργάνου' ειλικρινά δεν μπορώ να το ξεχάσω.
Ας πούμε και για πιο πρόσφατα, όπου βλάκας ταρίφας με έβγαλε από το δρόμο μου (έκανε αυτό που κάνουν οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ για να σταματήσουν την καταδίωξη ), παραβιάζοντας τον μισό Κ.Ο.Κ (όχι δεν είχε προσωπικά, αλλά ήταν ανίκανος να αντιληφθεί πως να κινηθεί σε δρόμο με πάνω από μία λωρίδα) και την κοπάνισε. Δυστυχώς για αυτόν το έσωσα, και τον πήρα στο κυνήγι. Το σταμάτησα λίγο πιο κάτω και αφού τον έβγαλα από το παράθυρο κάλεσα το 100. Περίπου δύο ώρες μετά (και αφού είχαν έρθει από τις ασφαλιστηκές και ο ταξιτζής είχε φύγει) εμφανίστηκε ένας ζητάς, ο οποίος αποφάσισε να μην αναφέρει πουθενά την 'εγκατάλειψη'.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν αστυνομικοί που θέλουν και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά δυστυχώς στο σύνολο μοιάζουν περισσότερο για δημόσιοι υπάλληλοι, και η υπηρεσία μοιάζει με το ΙΚΑ.
Και το χειρότερο είναι ότι τους νεαρότερους τους στέλνουν και σαν πρόβατα προς σφαγή (ας θυμηθούμε τα δύο παιδιά που χαθήκανε στου Ρέντη).Οι 'διαδικασίες' είναι δικαιολογίες. Εκπαίδευση χρειάζονται πραγματική και συνεχή, και να μπορούν να δουλεύουν στον αυτόματο κάποια βασικά σενάρια.
Υ.Γ.: Στο βίντεο πάντως δεν αναφέρει κανείς ΓΙΑΤΙ τον πιάσανε. Μόνο το ότι τον πιάσανε τους πείραξε.
-
Τρελοί ρεμπεσκέδες...
Έχω φίλο κι έχω και κουμπάρο, οπότε μπορώ να σας πω κάμποσες ιστορίες.-
Πάει ο κουμπάρος σε νέο τμήμα. Πρώτη υπηρεσία. Μπαίνει στο περιπολικό με κάποιον άλλο, ο άλλος οδηγεί.
-Πού πάμε;
-Θα δεις.
Τελικά πήγαν στο σπίτι του άλλου, του φόρεσε ποδιά και του λέει 'τώρα θα βάψουμε'. Είχε ο μπάτσος ένα διαμέρισμα και για να μην πληρώσει εργάτες, πήγαινε εκεί τις ώρες της περιπολίας κι έβαφε. Μαζί έβαφε κι ο δεύτερος. Το θέμα είναι ότι πρώτη σου μέρα σε νέο τμήμα, που δεν ξέρεις πρόσωπα και καταστάσεις, σε ποιον να αναφέρεις το περιστατικό και σε ποιον να παραπονεθείς... -
Ο κουμπάρος είχε αναφέρει παλιότερα για τον συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων που έπρεπε να προσκομίσουν πίσω στο τμήμα κάθε μέρα. Η ποινή για όσους δεν έπιαναν τους στόχους ήταν να διαλέγουν τελευταίοι πότε θα πάρουν άδεια το καλοκαίρι και να μην εισακούονται οι αιτήσεις τους για άδειες και ρεπό από το Διοικητή. Εμ, αυτόν τον ένοιαζαν τα νούμερα, ώστε να πάρει προαγωγή.
-
Μου αναφέρει ο αδερφός του φίλου μπάτσου ότι τον έχουν βάλει δίδυμο μαζί με έναν πολύ πωρωμένο.
-Άστα να πάνε. Έχει μπλέξει με έναν που νομίζει ότι είναι ο Τσακ Νόρις. Όταν παίρνουν σήμα για κάποια ληστεία ή διάρρηξη, ο άλλος θέλει να πάνε αμέσως. Θα το φάνε το αδερφάκι μου.
Και μετά μου εξηγούσε ότι υπάρχει άγραφος κανόνας να μην πηγαίνουν σε συμβάν που οι δράστες είναι ακόμα παρόντες, προτού περάσει το μισάωρο, ώστε να μη χτυπήσει κανένας μπάτσος.
Εν ολίγοις, για τα γεγονότα που θα έπρεπε να έχουμε αστυνομία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.
Για τα γεγονότα που δε θα έπρεπε να έχουμε αστυνομία (να δέρνουν φοιτητές και συνταξιούχους στις διαδηλώσεις, να κόβουν κλήσεις για τα γελοία όρια ταχύτητας κρυμμένοι πίσω από τις πικροδάφνες), εκεί ΕΧΟΥΜΕ και μάλλον υπερ-κομπλεξική.
-
-
και μετα φταινε αυτοι που τους βριζουνε και τους πετανε καδρονια
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4