-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Γιατί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Κάνε μια υπεύθυνη δήλωση ότι μένεις με τη γιαγιά σου...
ακριβως. βγαζεις το αυτοκινητο με αδεια στο ονομα σου και διευθυνση στο σπιτι της γιαγιας σου. δεν σου ζητανε κανενα αποδεικτικο.
και μετα απο κανα 6 μηνο το μεταφερεις στην διευθυνση στην αττικη (μπορεις να το κανεις σαν αλλαγη κανονικα)
Αυτό ακριβώς!!! Το έκανα κι εγώ, για την αγορά δηλώθηκε διεύθυνση συγγενικού προσώπου εντός νομού, μετά αλλαγή διεύθυνσης και όλα τα έγγραφα έρχονται στη διεύθυνση του σπιτιού. Στην άδεια γράφει την διέυθυνση που είχε δηλωθεί αρχικά, καθώς δεν άλλαξε ο κάτοχος. Δεν απαγορεύεται να αλλάζουμε διεύθυνση!
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Γιατί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Κάνε μια υπεύθυνη δήλωση ότι μένεις με τη γιαγιά σου...
ακριβως. βγαζεις το αυτοκινητο με αδεια στο ονομα σου και διευθυνση στο σπιτι της γιαγιας σου. δεν σου ζητανε κανενα αποδεικτικο.
και μετα απο κανα 6 μηνο το μεταφερεις στην διευθυνση στην αττικη (μπορεις να το κανεις σαν αλλαγη κανονικα)
Αυτό ακριβώς!!! Το έκανα κι εγώ, για την αγορά δηλώθηκε διεύθυνση συγγενικού προσώπου εντός νομού, μετά αλλαγή διεύθυνσης και όλα τα έγγραφα έρχονται στη διεύθυνση του σπιτιού. Στην άδεια γράφει την διέυθυνση που είχε δηλωθεί αρχικά, καθώς δεν άλλαξε ο κάτοχος. Δεν απαγορεύεται να αλλάζουμε διεύθυνση!
φανταζομαι βεβαια και οτι στην αδεια κυκλοφοριας αναφερει εκει κατω αριστερα στις παρατηρησεις : μεταβιβαση(?)
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
φανταζομαι βεβαια και οτι στην αδεια κυκλοφοριας αναφερει εκει κατω αριστερα στις παρατηρησεις : μεταβιβαση(?)
Οχι δεν έχει γίνει μεταβίβαση, ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος και στην άδεια γράφει την αρχική (σε επιτρεπόμενη περιοχή) διεύθυνση
-
κουβεντιαζω σημερα εξω απο το συγκοινωνιων στο περιστερι με ενα φιλο μου για ενα μοντελο χ που ερχεται οπου να' ναι στην ελλαδα και μαγαριζουμε που δεν μπορουμε να το κοιταξουμε σε πετρελαιο. ερχεται λοιπον ενα παληκαρι (υπαλληλος στο υπουργειο και φιλος του φιλου) και στην 'φιλικη' ερωτηση του δευτερου του στυλ 'ρε μ@λ@κ@ γιατι να μην μπορουμε να παρουμε πετρελαιο....?' εκεινος απαντα ορθα κοφτα: απο 1-1-12 θα μπορειτε......!!
αμεσως εφυγε και δεν προλαβα να ρωτησω περεταιρω... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
κουβεντιαζω σημερα εξω απο το συγκοινωνιων στο περιστερι με ενα φιλο μου για ενα μοντελο χ που ερχεται οπου να' ναι στην ελλαδα και μαγαριζουμε που δεν μπορουμε να το κοιταξουμε σε πετρελαιο. ερχεται λοιπον ενα παληκαρι (υπαλληλος στο υπουργειο και φιλος του φιλου) και στην 'φιλικη' ερωτηση του δευτερου του στυλ 'ρε μ@λ@κ@ γιατι να μην μπορουμε να παρουμε πετρελαιο....?' εκεινος απαντα ορθα κοφτα: απο 1-1-12 θα μπορειτε......!!
αμεσως εφυγε και δεν προλαβα να ρωτησω περεταιρω...Δεν ξέρω τι συμφέροντα υπάρχουν αλλα κάποιες μεγαλες οικογενειες πιεζουν στο υπουργειο για να μην επιτραπει η πετρελαιοκινηση. Να εχουν στοκ? Να μην εχουν μοντελα στις εταιρειες που αντιπροσωπευουν?
-
τιποτα δεν εχει ανακοινωθει, ολα ειναι φημες! Σιγα μη ξερει ο πωλητης αυτο που δε ξερουν Υπουργοι...
-
Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά εδώ και κάποια χρόνια όποιος θέλει να πάρει (ανεξάρτητα από απαγορευμένες περιοχές) παίρνει και κυκλοφορεί όπου θέλει
-
Από το 1991 μπορείς να πάρεις πετρελαιοκίνητο, να του βάζεις πετρέλαιο θέρμανσης για ακόμη φθηνότερα, και να κυκλοφορείς παντού. Οι πιθανότητες να σε πιάσουν είναι ελάχιστες.
Δεν ξέρω τι συμφέροντα υπάρχουν αλλα κάποιες μεγαλες οικογενειες πιεζουν στο υπουργειο για να μην επιτραπει η πετρελαιοκινηση. Να εχουν στοκ? Να μην εχουν μοντελα στις εταιρειες που αντιπροσωπευουν?
Διαφυλλάτουν τα συμφέροντά τους. Το αυτό κάνουν και άλλοι που ζητάνε άρση των περιορισμών με το αιτολογικό ότι 'τα πετρελαικίνητα ρυπαίνουν λιγότερο από τα βενζινοκίνητα' . Στο τέλος τη νύφη θα την πληρώσει ο τελικός καταναλωτής.
-
Σήμερα ήμουν πίσω από ένα Transit Connect , εντελώς καινούριο και είχα ανοιχτό παράθυρο. Υποτίθεται, πως το συγκεκριμένο, έχει diesel καινούριας τεχνολογίας...
@@ ---> μέντολες. Η βρώμα και η δυσωδία , αφόρητη.
Δεν ξέρω αν είμαστε υποχρεωμένη σαν χώρα να τα επιτρέψουμε στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, θεωρώ πως ΟΧΙ, δεν είμαστε, αν είχαμε σοβαρό λόγο και επιχειρηματολογία θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε.
Βέβαια, δεν περιμένω κάτι καλό από την συγκεκριμένη κυβέρνηση, οπότε, θα τα φάμε στην μάπα κι αυτά. -
+1
για τη βρώμαΕπίσης, τα (καινούρια) ντίζελ βγάζουν απίστευτα ντουμάνια γιατί όλα τα ζώα πηγαίνουν και τα πειράζουν.
Που να δεις ένα σμαρτ τι καπνό έβγαζε.Δύσκολο να απαγορεύσεις τη κυκλοφορία - σε μερικούς δρόμους του κέντρου γίνεται αλλά τι θα γίνει για παράδειγμα μ' αυτούς που θέλουν να πάνε στο λιμάνι; (Πειραιά και Θεσσαλονίκη)
-
Μπαράζ ανακριβειών σε ρεπορτάζ της ΝΕΤ. Είπε πως τα πετρελαιοκίνητα είναι 10-15% ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και πως γίνεται απόσβεση του κόστους σε 2-3 χρόνια
-
Πως αλλιώς θα ψηθεί ο κόσμος να σκοτώσει το αμάξι του και να χρεωθεί το πετρελαιοκίνητο 'που κάνει οικονομία';
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Μπαράζ ανακριβειών σε ρεπορτάζ της ΝΕΤ. Είπε πως τα πετρελαιοκίνητα είναι 10-15% ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και πως γίνεται απόσβεση του κόστους σε 2-3 χρόνιαΕδώ ακόμη και ο ακατανόμαστος, που έχει και την σούπερ οικονομική κατά τα λεγόμενά του 320d, ΑΚΟΜΗ δεν έχει κάνει απόσβεση και έχει περίπου 60Κ χιλιόμετρα!
Ε, εντάξει, από εδώ και πέρα ξεκινάει να κερδίζει...
Κοινώς, θα πρέπει να κάνεις ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα το χρόνο για να κερδίσεις σίγουρα και θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα κρατήσεις το αυτοκίνητο για χρόνια.
-
Στο δικό μου diesel η απόσβεση θα γίνει στα 42.000 χλμ περίπου ή σε κάτι λιγότερο απο 2 χρόνια,(περίπου 25.000 το χρόνο),αν το δούμε αλλιώς
Η διαφορά στην αγορά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο ήταν 2.100 ευρώ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως αλλιώς θα ψηθεί ο κόσμος να σκοτώσει το αμάξι του και να χρεωθεί το πετρελαιοκίνητο 'που κάνει οικονομία'; -
@HF
Σε BMW ο ντίζελ βγαίνει κανένα τάληρο επιπλέον και σίγουρα δεν κάνεις απόσβεση σε 60Κ χιλιόμετρα εκτός αν έκαιγες θέρμανσης. -
ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ίδιες
Στο δικο μου η βενζινοκινητη εκδοση ήταν ακριβοτερη γιατι εβγαινε απο 2500 κυβικα και πανω, ενω το πετρελαιο ειναι 2000
θυμαμαι το Altea πχ που ηθελα να παρω ειχε 1500€ διαφορα (βεβαια και το βενζινοκινητο ηταν τουρμπατο)
επισης η αποσβεση εχει να κανει κυριως με την καταναλωση.
Αλλο να παρεις i10 πχ κι αλλο Cherokee.Επισης μια που αναφερατε την ΒΜW, δε νομιζω να εχει ιδιες επιδοσεις η 320i με την 320d
και κατι που ειδα τωρα (προβλεπεται να μας τα σπασουν μεχρι να αποφασισουν το ναι ή το οχι)
ΙΧ : ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗΣ
Το σχέδιο για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενδέχεται να παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η άρση της απαγόρευσης για τα πετρελαιοκίνητα, θα ισχύει για τα...
πετρελαιοκίνητα οχήματα νέας τεχνολογίας, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, υποστηρίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, η κυβέρνηση τονίζει πως θα υπάρξουν κυρώσεις για την αντιμετώπιση της νοθείας στο πετρέλαιο κίνησης.
Πάντως, αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις στη χώρα μας, προειδοποιούν ότι η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης θα οδηγήσει σε αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
στις 10:33 -
Aς πουλανε ενα τυπο πετρελαιου,το σημερινο κινησης που εχει χαμηλο θειο,για να μην βαζουν θερμανσης στα οχηματα.Να ριξουν και την τιμη ομως γιατι με 1,5€ θα παγωσει η Ελλαδα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σήμερα ήμουν πίσω από ένα Transit Connect , εντελώς καινούριο και είχα ανοιχτό παράθυρο. Υποτίθεται, πως το συγκεκριμένο, έχει diesel καινούριας τεχνολογίας...
@@ ---> μέντολες. Η βρώμα και η δυσωδία , αφόρητη.
Δεν ξέρω αν είμαστε υποχρεωμένη σαν χώρα να τα επιτρέψουμε στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, θεωρώ πως ΟΧΙ, δεν είμαστε, αν είχαμε σοβαρό λόγο και επιχειρηματολογία θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε.
Βέβαια, δεν περιμένω κάτι καλό από την συγκεκριμένη κυβέρνηση, οπότε, θα τα φάμε στην μάπα κι αυτά.Για να καταλάβω, οι ντήζελ βλάπτουν, επειδή ό,τι βγαίνει από τις εξατμίσεις τους ΦΑΙΝΕΤΑΙ και ΜΥΡΙΖΕΙ ...;
-
Βλάπτουν επειδή εκπέμπουν πολύ περισσότερα μικροσωμματίδια και NOX... Φυσικά και η μυρωδιά είναι ανυπόφορη και με΄σα σε αυτή τη μυρωδιά υπάρχουν και τα καρκινογόνα μικροσωμματίδια.
Diesel πρόστιμο Αθήνας Θεσσαλονίκης??