-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πήρε το αυτί μου (η πληροφορία δεν είναι ασφαλής) ότι τα παιδιά που θα πάρουν φορητάκι, θα τον πηγαίνουν στο σχολείο και με ένα λογισμικό του Υπουργείου θα κάνουν μάθημα πληροφορικής.Πλην όμως, το συγκεκριμένο λογισμικό, λένε, είναι ασύμβατο με Windows Vista (και 7 φαντάζομαι). Ε; Αληθεύουν τα παραπάνω;
Άλλο θέμα:
φοβάμαι ότι θα βουτήξουν (με βία ή χωρίς) διάφορα 'άτομα του αστυνομικού δελτίου' ή απλώς αλητάμπουρες κάμποσα νετμπουκάκια πιτσιρικάδων.Άλλο θέμα:
αν γίνεται μάθημα με ασύρματο δίκτυο, πόσο ασφαλές θα είναι για παιδικούς οργανισμούς να δέχονται ακτινοβολία από δεκάδες πομποδέκτες wifi σε μικρό χώρο; Ρωτάω, δεν ξέρω.- Το λειτουργικό είναι XP. Για το συγκεκριμένο μηχανάκι αναβαθμίσεις λογισμικού απαγορεύονται.
- Αναμενόμενο! Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αντικείμενα. Για το λόγο αυτό μιλάμε για υποφορητούς και όχι Desktop που θα μπορούσαν πολύ πιο φθηνά να λύσουν το πρόβλημα.
- Δηλαδή τα κινητά δεν είναι πρόβλημα? Σε κάθε χώρο ένας πομποδέκτης wi-fi αρκεί για τη σύνδεση από όσο ξέρω
-
-
OK, αν και το Πλαίσιο πουλάει και δυνατότητα αναβάθμισης σε Win7. Ίσως σε δεύτερο partition να μπαίνουν μια χαρά και να δουλεύουν τα ΧΡ στο σχολείιο.
-
Μισό, όταν συνδέεσαι με τον κεντρικό πομποδέκτη, γίνεσαι κι εσύ πομποδέκτης. Δεν δέχεσαι μόνο ασύρματα αλλά και στέλνεις.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Μισό, όταν συνδέεσαι με τον κεντρικό πομποδέκτη, γίνεσαι κι εσύ πομποδέκτης. Δεν δέχεσαι μόνο ασύρματα αλλά και στέλνεις.
E και? Σε προβληματιζει η αθροισμενη ισχυς της ακτινοβολιας?
-
Τα περισσότερα σχολεία έχουν ιντερνετική διασύνδεση με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με adsl ταχύτητες.
Από εκεί περνάει η αλληλογραφία τους και η πρόσβαση στο ίντερνετ όταν και εφόσον χρειάζεται. (διαθέτουν τους απαρίτητους proxy στο σχολικό δίκτυο που κόβουν διάφορα)
Η χρήση του διαδικτύου λοιπόν γίνεται τόσο για τις ανάγκες της γραμματείας όσο και για το μάθημα από τα σχολικά εργαστήρια, όπου αυτά υπάρχουν και λειτουργούν.Και επειδή δεν υπάρχουν εργαστήρια με υπολογιστές σε όλα τα σχολεία έχουν εγκατασταθεί κάποια ασύρματα access points όπου κάποιοι καθηγητές συνδέουν τα φορητά τους και κάνουν παρουσιάσεις και εκπαίδευση στα παιδιά από την τάξη που διδάσκουν.
Το έχω στήσει και σετάρει εγώ στο δημοτικό του γιού μου.
Το θέμα της ακτινοβολίας, αν και είναι ασύγκριτα χαμηλότερη από των κινητών ομολογουμένως με απασχολεί.
Βέβαια, από την άλλη αν βγώ στο προαύλιο και κάνω ένα σκανάρισμα με το φορητό μου βρίσκω πάνω από 12 ασύρματα δικτυα από τα γύρω σπίτια... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...Βέβαια, από την άλλη αν βγώ στο προαύλιο και κάνω ένα σκανάρισμα με το φορητό μου βρίσκω πάνω από 12 ασύρματα δικτυα από τα γύρω σπίτια...Sto προαύλιο του σχολείου στο Τραγανό και την Αγία Μαύρα χθες το απόγευμα, δεν είχε ούτε ένα!
-
Τότε να βάλουμε τα παιδιά στο σπίτι μας μέσα σε έναν κλωβό faraday... Εν πάσει περιπτώσει πάντως μπορούν και ενσύρματο δίκτυο αν δεν θέλουμε wi-fi. Πάντως κατά τον ίδιο τρόπο ίσως να καταργούσαμε και τα κινητά για τα παιδιά??? Νομίζω ότι δεν είμαστε σοβαροί με αυτά που λέμε!!!
ΥΓ. Αναβάθμιση σε Win7 σε ένα μηχανάκι με 1 GB RAM και 160 σκληρό μιλάμε για μεγάλη @@λακία.
-
Αυτοι οι προβληματισμοι ειναι growing pains.Σε 5-6 χρονια κανεις δε θ'ανησυχει
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
να μας πείτε ποιό είναι το καλύτερο να πάρουμε; ...Asus EeePC 1101HA (11.6 ιντσών)
http://www.e-germanos.gr/e-germanos/cms ... anner=2330
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... tudent.htm
http://www.e-shop.gr/page.phtml?id=32 -
Γι'αυτό τι λέτε;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/10/2009_331610
-
Και ήρθε ο καιρός να πάρουν οι μαθητές στα χέρια τους το φορητό.
Από χθες μπορούσαν αλλά ΔΕΝ γίνονταν. Το online σύστημα είχε 'κρεμάσει' και δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση του ειδικού αριθμού. Κουτά, τι περιμένατε; Τα 'συστήματα' στην Ελλάδα ΔΕΝ γίνονται για να δουλεύουν και να εξυπηρετούν εσάς. Γίνονται για να λέμε ότι έχουμε και με την ευκαιρία να βολευτεί και ο Παναγιωτάκης, ο ξάδερφος του γενικού, που ξέρει basic και έχει ECDL και ανέλαβε να φτιάξει το 'σύστημα'Ξέροντας τι ...δέλο είναι η κατάσταση γενικά και πόσο 'οργανωμένη' θα ήταν ειδικά, είχα πάει και είχα κάνει όλη τη γραφειοκρατία μερικές μέρες πιο πριν και είχε μείνει μόνο η παραλαβή. Έτσι το πήρα ανάμεσα σε κατάρες των υπόλοιπων αγανακτισμένων γονιών, που περίμεναν ώρες να του σηκωθεί του συστήματος. Ένας με ρώτησε αν είχα μέσο και με κοίταγε σα χαμένος όταν του είπα ότι μόνο κοινή λογική έχω και ένα κοτόπουλο στο φούρνο.
Και πάει ο ευτυχής γονιός σπίτι και αν έχει ξαναδεί υπολογιστή, το ανάβει να δει τι παίζει. Ξεκινάει ένα κατεβατό με τη μια και σκέφτομαι πως έχουν βάλει χωρίς χρονοκαθυστέρηση το grub και μπαίνει linux. Δε βαριέσαι λέω, άντε και να αλλάξουν τα menu.lst, ας είναι ως εδώ η μλκ. Χα, γι αυτό μου αρέσει αυτή η χώρα. Δε σταματά ποτέ να με αφήνει έκπληκτη. Μου βγαίνει μια οθονίτσα και με ρωτάει ποιό λειτουργικό θέλω να εγκαταστήσω xp ή linux; Από κάτω με κόκκινα η προειδοποίηση ότι αυτό που ΔΕ θα επιλέξω θα ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.
Από δω και κάτω συνέχισα για την πλάκα μου μιας και το όλο εγχείρημα είναι ΓΕΛΟΙΟ (δε λέω αυτό που σκέφτηκα για να είμαι και κόσμια). Αποφασίζω να αφήσω τα xp μιας και με το κληρονομικό μου χάρισμα, υποθέτω πως θα τα ...προτιμάει και ο καθηγητής. Έτσι κι αλλιώς μπορώ ανά πάσα στιγμή να το κάνω dual boot ή να βάλω το linux σε usb και να παίζει από κει. Από την άλλη όμως κατάλαβα ότι η 'ύπαρξη' 2 λειτουργικών που ήταν προϋπόθεση, εκ των οποίων το ένα να είναι ελεύθερο ήταν Αν δε μάθεις στο παιδί από μικρό ότι πρέπει να κάθεται να του πιάνουν τα οπίσθια πώς όταν μεγαλώσει θα συμπεριφέρεται σα νάναι συνέταιρος του Bill;
Τελείωσα λοιπόν το σετάρισμα και τις ψιλορυθμίσεις, (οι γελοιότητες δεν τελείωσαν βέβαια αλλά πόσα να γράψω; ) και πάω να εγκαταστήσω την ύλη από το usb flash. Και εκεί βλέπω το κερασάκι. Η ύλη βρίσκεται σε 4 συμπιεσμένα αρχεία rar, που απλά (σε νορμάλ καταστάσεις) ξεκινάς να αποσυμπιέζεις το πρώτο και αποσυμπιέζονται όλα, ανεξάρτητα του λειτουργικού. Εδώ όμως οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ το πρώτο αρχείο το έχουν exe, εξε, windows executable...
Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι αν διαλέξεις να βάλεις Linux, ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ύλη όπως σου δίνεται και απλά τη βάζεις στα οπίσθιά σου, μιας και τόλμησες να αρνηθείς να στα πιάνει ο Billάκος. Απλά πράγματα.
Στο 3ωρο που πέρασα με το μηχανηματάκι και τα σχετικά του, συνάντησα πολλές ακόμα γελοιότητες που εξυψώνουν τη μπανανίa που ζούμε σε νέες σφαίρες
Τελικά σκέφτομαι να πάω να κολλήσω στα γυμνάσια της περιοχής μου ότι στήνω τα μηχανήματα να δουλεύουν, με κάνα 50αρικάκι και να αφήσω την υψηλή διανόηση και τις τρελές απαιτήσεις για τους κατοίκους χωρών με λιγότερο ...εύκαμπτη μέση. Ότι θέλει ο λαός. Ανίκανους θέλει; Μαζί του. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Ένας με ρώτησε αν είχα μέσο και με κοίταγε σα χαμένος όταν του είπα ότι μόνο κοινή λογική έχω και ένα κοτόπουλο στο φούρνο.καλό το κοτοπουλάκι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ένας με ρώτησε αν είχα μέσο και με κοίταγε σα χαμένος όταν του είπα ότι μόνο κοινή λογική έχω και ένα κοτόπουλο στο φούρνο.
καλό το κοτοπουλάκι?
Τα πειραματόζωα-εθελοντές ζουν άρα το θεωρώ επιτυχία
για το
O Ολλανδός φταίει -
Ο χρήστης fog έγραψε:
.... Μου βγαίνει μια οθονίτσα και με ρωτάει ποιό λειτουργικό θέλω να εγκαταστήσω xp ή linux; Από κάτω με κόκκινα η προειδοποίηση ότι αυτό που ΔΕ θα επιλέξω θα ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.
....Θα μας πεις από πού αγόρασες το netbook;
Υπάρχει αυτή η σελίδα και το 801-11-71500 τηλέφωνο helpdesk, για να ενημερώσεις. Το γνωρίζεις; Έχεις ήδη ενημερώσει;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
.... Μου βγαίνει μια οθονίτσα και με ρωτάει ποιό λειτουργικό θέλω να εγκαταστήσω xp ή linux; Από κάτω με κόκκινα η προειδοποίηση ότι αυτό που ΔΕ θα επιλέξω θα ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.
....Θα μας πεις από πού αγόρασες το netbook;
Υπάρχει αυτή η σελίδα και το 801-11-71500 τηλέφωνο helpdesk, για να ενημερώσεις. Το γνωρίζεις; Έχεις ήδη ενημερώσει;
Το κατάστημα αγοράς είναι άσχετο. Οι εταιρίες των οποίων τα netbook έχουν επιλεγεί, είναι αυτές που 'προετοίμασαν' τις εγκαταστάσεις. To συγκεκριμένο netbook (Toshiba) θα είναι έτσι διαμορφωμένο από όποιο κατάστημα και να το προμηθευτεί κάποιος.
Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία, θα τσεκάρω τις δυνατότητες που έχω. Θα προσπαθήσω πριν όμως να διασταυρώσω αν συμβαίνει το ίδιο σε γονείς που προμηθεύτηκαν διαφορετική μάρκα netbook.
-
Εχω μια απορία.
Για πιό λόγο μπήκαν στον κόπο να γράψουν ένα κατεβατό με τεχνικές προδιαγραφές υλικού αφού μονο με την μεγιστη κατανάλωση του επεξεργαστή -
Ayti tin evdomada tha ginei to gelio, poy arxizei i dianomi stoys kathigites. Oi anw twn 40 (kai einai oi perissoteroi) pws tha vlepoyn tin othonitsa?
Καταρχήν καλός μας όρισες. Για χάρη των ματιών μας και για εναρμονισμό με τον κανονισμό του forum μας φρόντισε στο μέλλον να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. (mod)
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Και ήρθε ο καιρός να πάρουν οι μαθητές στα χέρια τους το φορητό..........................................................................................................................................................................................................................................................Πολυ γελιο εριξα
-
Άντε, βοήθειά μας: μετά τον ΔΟΛ, μας πρόεκυψε και ο ΑΒ Βασιλόπουλος (δώρο πολυμηχάνημα και 45 ευρώ δωροεπιταγή για ζαρζαβατικά και χαρτί υγείας)... Πόσο φαϊ έχει η υπόθεση πια; Να δούμε πόσοι άσχετοι θα μπουν ακόμα στο παιχνίδι...
Κατά τα άλλα, το ΠΛΑΙΣΙΟ επέδειξε απρόσμενα αντανακλαστικά: προσφέρει δώρο ασφάλεια κλοπής και ζημιών. Ρε μπας και μπαίνουν και δω μέσα τα παλικάρια του Γεράρδου για να παίρνουν ιδέες;
-
Μια ομορφη μουτζα (βλ. δεξιοτερα της δημοσιευσης μου) στις ελληνικες αντιπροσωπιες (ή οποιους μεσαζοντες)
υλοποιησαν κατα γραμμα τα προβλεπομενα για την εγκατασταση των λειτουργικων. -
Πήρα για τη μητέρα μου(καθηγήτρια 1ης γυμνασίου) ένα από τα netbooks.Συγκεκριμένα το acer 11'.
Μέσα έχει εγκατεστημένο το office,το product key γι'αυτό που το βρίσκω?
Λογικά δεν θα έπρεπε να το δίνουν μαζί?
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ?