-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο τι ειναι τροχο ή στροφαλο?κιουσης το γραφει.. 217 στροφαλο,191 τροχο..κ 33.8κγμ ροπης..
εδω παραθετω γραφημα αποδοσης του 2.0τφσι 200
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=658
κ επειδη δεν φαινεται τοσο καλα,παραθετω ενα μεγαλυτερο απο το 211 αλογα(το οποιο παλι δεν φτανει στις 7.000 παραδοξως..)
http://jalopnik.com/photogallery/2010au ... 1008018385
-
καλα το τελευταιο διαγραμμα ειναι για γελια...
εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι στο ιταλικο υπαρχουν μεγαλες διαφορες απο το ελληνικο διαγραμμα οσον αφορα τον 1,75 tbi
γιατι αυτο? -
γιατι το ελληνικο παραθετει μονο τροχου κ οχι στροφαλου..σε μια αναζητηση που εκανα δεν βρηκα διαγραμμα που το 2.0τφσι να φτανει 7.000στρ/λ..οποτε μαλλον μια χαρα μου φαινεται να ειναι το διαγραμμα των 4τροχων..εκτος κ αν βρει καποιος διαγραμμα που να δειχνει κατι διαφορετικο οποτε παω πασο..
-
παιδια αυτα τα δυναμομετρα που βαζετε ειναι υπεραισιοδοξα εγω θελω των 4Τ γιατι τσεκουρωνει..
και βεβαια δεν περιμενα το γραφημα του 2λιτρου να φτανει κοφτη ποτε δε φτανει, αλλα οχι να σταματα στις 6200-6300 (συνηθως σταματα καμια 200-300αρια στροφες απο τον κοφτη). αν λαβουμε υπ'οψιν και τα παραδοξα που παρατηρησε ο dimou εχει γινει γινει καποιο λαθος στην απεικονηση των γραφηματων..
το 2λιτρο μαλλον επρεπε να 'απλωθει' περισσοτερο , δεν κανεις δυναμομετρηση μεχρι τις 6200 και λεγετε ο,τι θελετε
-
Ας λάβουμε υπ' οψιν οτι ο 1750 ειναι 250cc λίγότερο οπότε από την αρχή το γήπεδο δεν είναι επίπεδο.
Παρόλο αυτό όμως τα καταφέρνει να έχει αισθητά μεγαλύτερη ροπή στο χρησιμο φάσμα στροφων.
Ακόμα κάτι που φάινεται μόνο στο Ιταλικό διάγραμμα αλλα και από αυτό που αναφέρουν αρκετοί χρήστες του 1750 ειναι η πολύ μεγάλη ροπή που ξεκινάει αρκετά κάτω από τις 2000rpm και ωφείλεται στην τεχνική scavenging, οπου οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής έχουν overlap που κράτει τον συμπιεστη σε πίεση
-
παιδια αυτα τα δυναμομετρα που βαζετε ειναι υπεραισιοδοξα εγω θελω των 4Τ γιατι τσεκουρωνει..και βεβαια δεν περιμενα το γραφημα του 2λιτρου να φτανει κοφτη ποτε δε φτανει, αλλα οχι να σταματα στις 6200-6300 (συνηθως σταματα καμια 200-300αρια στροφες απο τον κοφτη). αν λαβουμε υπ'οψιν και τα παραδοξα που παρατηρησε ο dimou εχει γινει γινει καποιο λαθος στην απεικονηση των γραφηματων..
το 2λιτρο μαλλον επρεπε να 'απλωθει' περισσοτερο , δεν κανεις δυναμομετρηση μεχρι τις 6200 και λεγετε ο,τι θελετε
Το Αλατι σου και κλειδωμα στο τοπικ.Ειναι ιεροσυλια.
-
Έλα έλα....το automobilismo είναι σοβαρό περιοδικό....και βλέπεις με τι επεξήγηση τα αναφέρει όλα.
Πως να λάβω στα σοβαρά υπ'οψιν μου ένα περιοδικό που δεν ξέρει ποιό moteur είναι υπερτετράγωνο και ποιό είναι υποτετράγωνοΤο ότι πλέον ο TFSI είναι στην 2η θέση αφού στην 1η στρογγυλοκάθισε(μάλλον μια και καλή και για πάντα) ο ιταλικός ΤΒΙ είναι γεγονός...Μόνο το Scavenging να βάλεις ότι έχει, τότε σταματάς την κουβέντα...
-
παιδια αυτα τα δυναμομετρα που βαζετε ειναι υπεραισιοδοξα εγω θελω των 4Τ γιατι τσεκουρωνει..και βεβαια δεν περιμενα το γραφημα του 2λιτρου να φτανει κοφτη ποτε δε φτανει, αλλα οχι να σταματα στις 6200-6300 (συνηθως σταματα καμια 200-300αρια στροφες απο τον κοφτη). αν λαβουμε υπ'οψιν και τα παραδοξα που παρατηρησε ο dimou εχει γινει γινει καποιο λαθος στην απεικονηση των γραφηματων..
πως πιστευεις οτι μπορει να ''απλωθει''( ) ενας κινητηρας κ τι πιστευεις οτι εχει να δωσει περα απο τις 6.200?οταν εχει ηδη αρχισει την καθοδικη πορεια?δηλαδη αποκλειεις το γεγονος να εχει γινει νορμαλ-σωστη δυναμομετρηση κ απλως να μην εβαλαν στο περιοδικο το διαγραμμα περα απο τις 6.200 επειδη δεν εχει να μας πει κατι παραπανω?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Έλα έλα....το automobilismo είναι σοβαρό περιοδικό....και βλέπεις με τι επεξήγηση τα αναφέρει όλα.
Πως να λάβω στα σοβαρά υπ'οψιν μου ένα περιοδικό που δεν ξέρει ποιό moteur είναι υπερτετράγωνο και ποιό είναι υποτετράγωνοναι το ειδα κι εγω αυτο σε καποια φαση οταν το διαβαζα στη παραλια νομιζα οτι ξεχασα και τα λιγα που ξερω..και το σκεφτομουν πολλη ωρα
αλλα μιλαω για το δυναμομετρο αυτο δεν εχει σχεση με το δημοσιογραφο, ειναι εργαλειο και σαν εργαλειο συνηθως ειναι πολυ σωστο
ο δημοσιογραφος δεν ξερω τι εκανε με τα διαγραμματα
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
παιδια αυτα τα δυναμομετρα που βαζετε ειναι υπεραισιοδοξα εγω θελω των 4Τ γιατι τσεκουρωνει..
και βεβαια δεν περιμενα το γραφημα του 2λιτρου να φτανει κοφτη ποτε δε φτανει, αλλα οχι να σταματα στις 6200-6300 (συνηθως σταματα καμια 200-300αρια στροφες απο τον κοφτη). αν λαβουμε υπ'οψιν και τα παραδοξα που παρατηρησε ο dimou εχει γινει γινει καποιο λαθος στην απεικονηση των γραφηματων..
πως πιστευεις οτι μπορει να ''απλωθει''( ) ενας κινητηρας κ τι πιστευεις οτι εχει να δωσει περα απο τις 6.200?οταν εχει ηδη αρχισει την καθοδικη πορεια?δηλαδη αποκλειεις το γεγονος να εχει γινει νορμαλ-σωστη δυναμομετρηση κ απλως να μην εβαλαν στο περιοδικο το διαγραμμα περα απο τις 6.200 επειδη δεν εχει να μας πει κατι παραπανω?
βγαινουν παραδοξα νουμερα (ροπη χ στροφες ) οπως ειπε και ο dimou και το συγκεκριμενο μοτερ το πας μεχρι τις 7000 γιατι εχει παρα πολλα να δωσει μεχρι τελους.. και στο κατω κατω ο,τι και να κανει πρεπει να το δειξουν ολο..
εγω πιστευω οτι το διαγραμμα ειναι σωστο , απλα 'στριμωχτηκε' με αυτο του 1.75
εν εβγαιναν σωστα τα νουμερα δε θα ειχαμε θεμα, εκτος και αν πιστευεις οτι παζει πληρωμενη φωτοσοπια για να βγει παλι καλο το vw
-
Δυστυχώς τέτοια λάθη στην απεικόνιση φαίνεται να είναι συνήθη και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια....
Όταν εγώ μπορώ με το excelάκι να τα φτιάχνω και να συμπίπτουν οφείλουν αυτοί που είναι επαγγελματίες να τα καταφέρνουν τουλάχιστον εξίσου καλά! Ήταν ένα από τα θεματάκια (κατά συρροή) που θεώρησα χοντροειδέστατα και που συνέβαλαν στην παύση αγοράς αυτοκινητικών περιοδικών... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δυστυχώς τέτοια λάθη στην απεικόνιση φαίνεται να είναι συνήθη και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια....
Όταν εγώ μπορώ με το excelάκι να τα φτιάχνω και να συμπίπτουν οφείλουν αυτοί που είναι επαγγελματίες να τα καταφέρνουν τουλάχιστον εξίσου καλά! Ήταν ένα από τα θεματάκια (κατά συρροή) που θεώρησα χοντροειδέστατα και που συνέβαλαν στην παύση αγοράς αυτοκινητικών περιοδικών...τουλαχιστον εσυ καταλαβαινεις τι θελω να πω
και συμφωνω απολυτως μαζι σου
-
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδια 159+200 αλογα.
-
βγαινουν παραδοξα νουμερα (ροπη χ στροφες ) οπως ειπε και ο dimou και το συγκεκριμενο μοτερ το πας μεχρι τις 7000 γιατι εχει παρα πολλα να δωσει μεχρι τελους.. και στο κατω κατω ο,τι και να κανει πρεπει να το δειξουν ολο..εγω πιστευω οτι το διαγραμμα ειναι σωστο , απλα 'στριμωχτηκε' με αυτο του 1.75
εν εβγαιναν σωστα τα νουμερα δε θα ειχαμε θεμα, εκτος και αν πιστευεις οτι παζει πληρωμενη φωτοσοπια για να βγει παλι καλο το vw
μαλλον μπερδευεσαι..δεν ειμαι υπερμαχος των αλφα ουτε πολεμιος των βαγκ..συζητηση κανουμε,δεν θα μαλωνω κ για αυτοκινητα..(αυτο ελειπε,λες κ με πληρωνει καποια εταιρια αυτοκινητων να την διαφημιζω η να την θεοποιω,η λες κ δεν εχω σημαντικοτερα προβληματα στη ζωη μου.. )
απο εκει κ περα,αν το διαγραμμα οπως λες ειναι σωστο,απλως στριμωγμενο,τοτε αποδεικνυει ακομα περισσοτερο το αν ειναι καλυτερο το 1.75 απο το τφσι..γιατι το τφσι θα θελει ακομα περισσοτερες στροφες για να φτασει το 1.75!(ουσιαστικα προσπαθησε να ''απλωσεις'' ,οπως λες ο ιδιος, το διαγραμμα του τφσι ως τις 6.800-7.000στρ/λ..θα δεις οτι θα μεγαλωσει η ψαλιδα απο το 1.75..)
γιωργοςφοκους αφιερωσες..ξερεις κ την αξιοπιστια ενος κινητηρα ενω εχει λιγους μηνες που κυκλοφορει..σε παω..
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδια 159+200 αλογα.Έχεις δώρο 2 λίτρα Castrol από μένα.....
-
Κανένα σχόλιο για το πώς αποκρίνεται στο γκάζι και πόσο γραμμικά ανεβάζει (i.e. πόσο θυμίζει ατμοσφαιρικό) ο κάθε κινητήρας?... Τα άλογα εύκολα βγαίνουν, αλλά δεν είδα να συγκρίνει κανείς τον 1.8Τ-20VT της Αudi με τα 210 ή τα 225 με τον 1.75 ΤΒΙ της Άλφα...
Τώρα να με συγχωρείτε αλλά επιστρέφω στο ποπ-κορν μου.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
πως πιστευεις οτι μπορει να ''απλωθει''( ) ενας κινητηρας κ τι πιστευεις οτι εχει να δωσει περα απο τις 6.200?οταν εχει ηδη αρχισει την καθοδικη πορεια?δηλαδη αποκλειεις το γεγονος να εχει γινει νορμαλ-σωστη δυναμομετρηση κ απλως να μην εβαλαν στο περιοδικο το διαγραμμα περα απο τις 6.200 επειδη δεν εχει να μας πει κατι παραπανω?ο 2.0tfsi (καθώς και ο 1.8tfsi) έχουν καθοδική πορεία στις υψηλές στροφές στη ροπή... η ιπποδύναμη μένει σταθερή...
και πολλές φορές συμφέρει να θυσιάσεις ροπή με στροφάρισμα (έστω και σε τουρμπάτο), παρά να πάρεις ροπή και υψηλότερη σχέση μετάδοσης αλλάζοντας σχέση και άρα μειώνοντας την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ροπή που φτάνει στο τροχό...
άρα ο 2.0tfsi έχει αρκετά να δώσει ψηλά και αξίζει να τον δουλεύεις εκεί για να πάρεις πραγματική δύναμη σε επιταχύνσεις από στάση...
αυτά που λες πιο πολύ ισχύουν για τον κρυφοντήζελ 1.75 των 200 εργοστασιακών ίππων (που με το ζόρι βγάζει 160 άλογα τροχό)... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κανένα σχόλιο για το πώς αποκρίνεται στο γκάζι και πόσο γραμμικά ανεβάζει (i.e. πόσο θυμίζει ατμοσφαιρικό) ο κάθε κινητήρας?... Τα άλογα εύκολα βγαίνουν, αλλά δεν είδα να συγκρίνει κανείς τον 1.8Τ-20VT της Αudi με τα 210 ή τα 225 με τον 1.75 ΤΒΙ της Άλφα...Τώρα να με συγχωρείτε αλλά επιστρέφω στο ποπ-κορν μου.
ουτε εγω ειδα να συγκρινει κανεις τον διλιτρο της γκιμπλι με τον διλιτρο του σ3..αλλες εποχες,αλλα ορια εκπομπων ρυπων..οποτε καταληγουμε σε ατοπο..
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κανένα σχόλιο για το πώς αποκρίνεται στο γκάζι και πόσο γραμμικά ανεβάζει (i.e. πόσο θυμίζει ατμοσφαιρικό) ο κάθε κινητήρας?... Τα άλογα εύκολα βγαίνουν, αλλά δεν είδα να συγκρίνει κανείς τον 1.8Τ-20VT της Αudi με τα 210 ή τα 225 με τον 1.75 ΤΒΙ της Άλφα...Τώρα να με συγχωρείτε αλλά επιστρέφω στο ποπ-κορν μου.
Μα ο 1750ΤΒΙ είναι γραμμικότατος....
Όσο για τον 20VT σε ποιό σημείο να κάνεις σύγκριση? Ότι είναι ένας αποτυχημένος ατμοσφαιρικός? Που αφήνεις το γκάζι αλλά αυτό δεν κόβει? Τι προδιαγραφές euro είναι? Εεεεε...οοοοοο.... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
ο 2.0tfsi (καθώς και ο 1.8tfsi) έχουν καθοδική πορεία στις υψηλές στροφές στη ροπή... η ιπποδύναμη μένει σταθερή...
και πολλές φορές συμφέρει να θυσιάσεις ροπή με στροφάρισμα (έστω και σε τουρμπάτο), παρά να πάρεις ροπή και υψηλότερη σχέση μετάδοσης αλλάζοντας σχέση και άρα μειώνοντας την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ροπή που φτάνει στο τροχό...
άρα ο 2.0tfsi έχει αρκετά να δώσει ψηλά και αξίζει να τον δουλεύεις εκεί για να πάρεις πραγματική δύναμη σε επιταχύνσεις από στάση...
αυτά που λες πιο πολύ ισχύουν για τον κρυφοντήζελ 1.75 των 200 εργοστασιακών ίππων (που με το ζόρι βγάζει 160 άλογα τροχό)...μια χαρα 190 αλογα τροχο εβγαλε σε δυναμομετρο,οι αποδειξεις υπαρχουν ανωτερω στον συνδεσμο που παρεθεσε ο μπουσο..μακαρι να ειναι κρυφοπετρελαιου..ιδια αποδοση με λιγοτερες στροφες=συμπυκνωμενη δυναμη..
επισης δεν ειδα την αποδοση του φανεροβενζινου(αντιθετο του κρυφοντιζελ ) να μην φθινει οσο πλησιαζει στο οριο στροφων..σε λιγο θα μου πειτε οτι ειναι κ v-tec..
1.75 TB vs 2.0 tfsi