-
Mηχανολογικα και σε αποτελεσματικοτητα, το Cupra, 'καθαριζει'...
Πρεπει ομως, οπως ειπες να μην εχεις ιδιαιτερα ανεπτυγμενη οραση και αφη.
Για το beta testing δεν ξερω...Θα δειξει. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
κιβωτιο ναι ειναι καλυτερο το παραδεχονται οι παντες και τελειωνει εδω η ιστορια...
κινητηρας καλος ....αλλα για ποσο??? και πως???
στο rc ειναι ο πολυβραβευμενος εδω και συνεχόμενα ετη κινητηρας της bmw-psa ,*Ασε που με επησιμο προγραμμα που μαλλον θα το φοραει και το rcz παει στα 210 αλογατα *
το πλαισιο του 207 σαν ακαμψια δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι του( ισως το καλυτερο στην αγορα μαζι με αυτο του ibiza,polo κτλ)
το στησιμο του rc ειναι σχεδον 20% πιο σπορ απο του ralley ( το οποιο ειναι ενα πολυ καλο gt )
καταναλωση δεν την κοιτας οταν αγοραζεις τοσο ''πουσαρισμενα μοτερ'' τα 0,κατι λιτρα διαφορα δεν τα κοιτα κανεις.
τιμη :ειναι πολυ καλο το πακετο του cupra οντως.
αξιοπιστια: εχω ακουσει πολλα απο το προηγούμενο ..και το φοβαμαι λιγο .
απο φινετσα.......καγκουρο αλλα σ ασπρο που το ειδα καλουτσικο ηταννταξει αν το παμε στα προγραμματα,ξεφευγουμε.Το προηγουμενο cupra με τον 20βαλβιδο εφτανε τα 260 ανετα,ενω και το S1 εχει διαρρευσει πως θα βγει με το μοτερ του cupra στα 200(πραγματικα κι οχι ονομαστικα υποθετω) αλογα.Οχι βεβαια πως το rc ή το cupra χειαζονται περισσοτερα αλογα IMHO.Την καταναλωση απλως την ανεφερα φιλολογικα,διοτι ειμαστε Ελληνες και τα θελουμε ολα! Παντως το DSG βοηθαει λιγακι.Απο αξιοπιστια δεν εχει νοημα μια συγκριση με το παλιο:κινητηρας και κιβωτιο ειναι αγνωστο εδαφος ακομη.και τελος:ΟΧΙ ΑΣΠΡΟ!
-
Tι σας τρομάζει απ τον κινητήρα του Cupra; Ο κινητήρας του Golf GT είναι όπως όλα δείχνουν, ίδιος και απαράλλαχτος 4 χρόνια κυκλοφορεί το μοτέρ.
Το κιβώτιο ναι είναι καινούριο και από ότι λένε λιγότερο σπορ από το 6άρι DSG αλλά δε χρειάζεται σέρβις υγρών και προσφέρει καλύτερη κατανάλωση.
Πάντως όταν τα μικρά GTI φλερτάρουν τόσο κοντά στα 200 άλογα (ενώ είναι και πιο ελαφριά), η επόμενη γενιά μικρομεσαίων GTI θα πρέπει να είναι minimum 220 ίπποι για να υπάρχει αξιόλογη διαφορά επιδόσεων που να δικαιολογεί την τιμή τους σε σχέση με τις επιδόσεις των μικρότερων.
-
Να ρωτήσω την άποψή σας για μια λεπτομέρεια: Στο Ibiza Cupra δε σας ξενερώνουν οι ψευτο-εισαγωγές δεξιά κι αριστερά από την κεντρική εισαγωγή της μάσκας? Bλέπεις από μακριά δυο 'τρύπες', πλησιάζεις, και είναι κλειστές. OK, ίσως δε δείχνει αρκετά επιθετικό χωρίς αυτές αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου άσχημο - και σίγουρα δείχνει πολύ λιγότερο 'δήθεν'...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tι σας τρομάζει απ τον κινητήρα του Cupra; Ο κινητήρας του Golf GT είναι όπως όλα δείχνουν, ίδιος και απαράλλαχτος 4 χρόνια κυκλοφορεί το μοτέρ.Πολλες μετρησεις περιοδικων διαβαζεις εσυ
Το κιβώτιο ναι είναι καινούριο και από ότι λένε λιγότερο σπορ από το 6άρι DSG αλλά δε χρειάζεται σέρβις υγρών και προσφέρει καλύτερη κατανάλωση.
και γενικα δε χρειαζεται σερβις.Αν χαλασει πετιεται με τη μια
Πάντως όταν τα μικρά GTI φλερτάρουν τόσο κοντά στα 200 άλογα (ενώ είναι και πιο ελαφριά), η επόμενη γενιά μικρομεσαίων GTI θα πρέπει να είναι minimum 220 ίπποι για να υπάρχει αξιόλογη διαφορά επιδόσεων που να δικαιολογεί την τιμή τους σε σχέση με τις επιδόσεις των μικρότερων.
μην πας στην επομενη:Scirocco R,Golf R,3 MPS κ.α
απλως η σπαζοκεφαλια ειναι να ταιριαξουν και 4κινηση ή κανα μπλοκε διοτι τοσα αλογα μπροστα ειναι ενα θεμα
-
... αρα πιο αντρικο-σοβαρο ( δηλ χωρις ολα τα εντυπωσιακα στολιδια που εχουν τα αλλα και μοιαζουν με καγκουρο)
πιο ποιοτηκο,πιο ανετο,και πιο ''αυτοκινητο'' ειναι το rc .
το μοναδικο προβλημα ειναι το καπως μετριο κιβωτιο ( στο rc ειναι καλυτερο σ αισθηση απο το απλο 207) το οποιο θα αλλαξει συντομα.αυτοκίνητο με 25 κιλά ροπής, 175 άλογα και πουλιέται με 5τάχυτο των 33χλμ/1000σαλ για την 5η... αυτά τα πράγματα είναι εκτός τόπου και χρόνου... αν πρέπει να περιστρέφω ένα τουρμποκινητήρα στις 4000σαλ για να πηγαίνω με το όριο, αυτό δε λέγεται άνεση, λέγεται τζάμπα κατανάλωση...
πόσο καιρό το ακούμε πια αυτό το νέο κιβώτιο, έχει καταντήσει θρύλος μαζί με τη milano... μέχρι η peugeot να ανακαλύψει την 6η ταχύτητα για το 207, η vw θα έχει βάλει κανονικό σειριακό...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Να ρωτήσω την άποψή σας για μια λεπτομέρεια: Στο Ibiza Cupra δε σας ξενερώνουν οι ψευτο-εισαγωγές δεξιά κι αριστερά από την κεντρική εισαγωγή της μάσκας? Bλέπεις από μακριά δυο 'τρύπες', πλησιάζεις, και είναι κλειστές. OK, ίσως δε δείχνει αρκετά επιθετικό χωρίς αυτές αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου άσχημο - και σίγουρα δείχνει πολύ λιγότερο 'δήθεν'...+1000
Γιατι εκει που 'τελειωνουν' οι μπροστινοι προβολεις στο πανω μερος και αρχιζει
το καπω?
Σαν να εχουν κανει λαθος υπολογισμο και να μην εφαρμοζει σωστα το καπω... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
... αρα πιο αντρικο-σοβαρο ( δηλ χωρις ολα τα εντυπωσιακα στολιδια που εχουν τα αλλα και μοιαζουν με καγκουρο)
πιο ποιοτηκο,πιο ανετο,και πιο ''αυτοκινητο'' ειναι το rc .
το μοναδικο προβλημα ειναι το καπως μετριο κιβωτιο ( στο rc ειναι καλυτερο σ αισθηση απο το απλο 207) το οποιο θα αλλαξει συντομα.αυτοκίνητο με 25 κιλά ροπής, 175 άλογα και πουλιέται με 5τάχυτο των 33χλμ/1000σαλ για την 5η... αυτά τα πράγματα είναι εκτός τόπου και χρόνου... αν πρέπει να περιστρέφω ένα τουρμποκινητήρα στις 4000σαλ για να πηγαίνω με το όριο, αυτό δε λέγεται άνεση, λέγεται τζάμπα κατανάλωση...
πόσο καιρό το ακούμε πια αυτό το νέο κιβώτιο, έχει καταντήσει θρύλος μαζί με τη milano... μέχρι η peugeot να ανακαλύψει την 6η ταχύτητα για το 207, η vw θα έχει βάλει κανονικό σειριακό...
μιλαω για συνδιασμο ανεσης και πολυ σπορ χαρακτηρα κατι που ακομα η peugeot εχει την χρυση συνταγη
η peugeot απο οτι εχω ακουσει( δεν παιρνω ορκο) το εχει αλλαξει..... στο εξωτερικο...εμεις εδω απο την αντιπροσωπεια το περιμενουμε...πιθανον να ερθει τωρα και με το face lift ...δεν ξερω κατι παραπανω -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
νταξει αν το παμε στα προγραμματα,ξεφευγουμε.Το προηγουμενο cupra με τον 20βαλβιδο εφτανε τα 260 ανετα,ενω και το S1 εχει διαρρευσει πως θα βγει με το μοτερ του cupra στα 200(πραγματικα κι οχι ονομαστικα υποθετω) αλογα.Οχι βεβαια πως το rc ή το cupra χειαζονται περισσοτερα αλογα IMHO.
με τα 260 αλογα ηταν επησιμο αυτο το προγραμμα????
γιατι στο rc θα βγει ο κινητηρας του με τα 210 αλογα σε μαζικη παραγωγη και θα μπαινει στο rcz ......για αυτο το λεω -
μιλαω για συνδιασμο ανεσης και πολυ σπορ χαρακτηρα κατι που ακομα η peugeot εχει την χρυση συνταγη
η peugeot απο οτι εχω ακουσει( δεν παιρνω ορκο) το εχει αλλαξει..... στο εξωτερικο...εμεις εδω απο την αντιπροσωπεια το περιμενουμε...πιθανον να ερθει τωρα και με το face lift ...δεν ξερω κατι παραπανωπάντως εδώ μέσα ο Storm με το 207 GT του συχτήρισε την ώρα κ την στιγμή που το πήρε με 17αρες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η peugeot απο οτι εχω ακουσει( δεν παιρνω ορκο) το εχει αλλαξει..... στο εξωτερικο...εμεις εδω απο την αντιπροσωπεια το περιμενουμε...πιθανον να ερθει τωρα και με το face lift ...δεν ξερω κατι παραπανωπάντως εδώ μέσα ο Storm με το 207 GT του συχτήρισε την ώρα κ την στιγμή που το πήρε με 17αρες.
αλλο το gt και αλλες οι 17 αρες ...και αλλο το rc μαζι και ο ανταγωνισμος του.....για hardcore αυτοκινητο ειναι πολυ ανετο χωρις να χανει στις στροφες και σ κανεναν αλλο τομεα που οι αλλοι με πιο κουτσουρο αναρτηση το ακολουθουν.
Παντως στην ελλαδα ειμαι της αποψης 17 αρες ειναι υπερβολικες... -
νταξει αν το παμε στα προγραμματα,ξεφευγουμε.Το προηγουμενο cupra με τον 20βαλβιδο εφτανε τα 260 ανετα,ενω και το S1 εχει διαρρευσει πως θα βγει με το μοτερ του cupra στα 200(πραγματικα κι οχι ονομαστικα υποθετω) αλογα.Οχι βεβαια πως το rc ή το cupra χειαζονται περισσοτερα αλογα IMHO.
με τα 260 αλογα ηταν επησιμο αυτο το προγραμμα????
γιατι στο rc θα βγει ο κινητηρας του με τα 210 αλογα σε μαζικη παραγωγη και θα μπαινει στο rcz ......για αυτο το λεωΗταν της REVO με την εγγυηση της ελληνικης Seat Force.Aλλα ηταν και υπερβολη κατα τη γνωμη μου.Ειχε νοημα μονο για το βενζινα.
210 ειναι μια χαρα για την κατηγορια
-
αλλο το gt και αλλες οι 17 αρες ...και αλλο το rc μαζι και ο ανταγωνισμος του.....για hardcore αυτοκινητο ειναι πολυ ανετο χωρις να χανει στις στροφες και σ κανεναν αλλο τομεα που οι αλλοι με πιο κουτσουρο αναρτηση το ακολουθουν.
Παντως στην ελλαδα ειμαι της αποψης 17 αρες ειναι υπερβολικες...αλλα χρειαζονται γιατι τα αυτοκινητα απεκτησαν πολλα αλογα σημεραγιατί άλλο το GT ? 150 άλογα βγάζει. Σιγά τα ωά με τα +25 του RC δηλ. 17αρες δεν φορά το RC ? γιατί άλλο οι 17αρες ? Εχεις μπει σε όλα αυτά που αναφέρονται και είσαι τόσο απόλυτος ή έχεις μείνει στα τετριμμένα ιταλικό χαλάει, γαλλικό στρίβει-και είναι άνετο κτλ κτλ ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παντως στην ελλαδα ειμαι της αποψης 17 αρες ειναι υπερβολικες...αλλα χρειαζονται γιατι τα αυτοκινητα απεκτησαν πολλα αλογα σημεραγιατί άλλο το GT ? 150 άλογα βγάζει. Σιγά τα ωά με τα +25 του RC δηλ. 17αρες δεν φορά το RC ? γιατί άλλο οι 17αρες ? Εχεις μπει σε όλα αυτά που αναφέρονται και είσαι τόσο απόλυτος ή έχεις μείνει στα τετριμμένα ιταλικό χαλάει, γαλλικό στρίβει-και είναι άνετο κτλ κτλ ?
σ αλλα εχω μπει και αλλα εχω οδηγησει....
το rc ειναι πολυ πιο σφυχτο απο το gt και με πιο παχια αντιστρεπτικη στον πισω αξονα και ειναι πιο ΄΄κομματι΄΄σαν συνολο.... παρολαυτα ειναι πιο ανετο απο τον ανταγωνισμο....(ετσι το ενιωσα)
καλα δεν μιλαω για το mini το οποιο ειναι αλλου....( σκληρο και απολυτο σε συγκριση με τα αλλα)
απο γαλλικα ναι εχω καποια (α) πειρα.
σε ιταλικα εχω μπει και εχω οδηγησει παρα μα παρα πολλες φορες αρα εχω αποψη και για αυτα. ( και ειναι η δευτερη αγαπη μου μετα τα γαλλικα)
σε vag εχω κανει και εγω και φιλοι (που εμπιστευομαι την κριση τους και εχουν μπει και στα δικα μου αυτοκινητα )πολλα test drives είτε εχω νοικιασει σ διαφορα ταξιδακια
δεν ειμαι απολυτος του στυλ δεν ακουω τιποτα αλλο...απλα εκφραζω την γνωμη μου συμφωνα με την οποια εμπειρια μπορω να εχω και με οτι ενιωσα...
τωρα το οτι ειναι καλα τα rc και ibiza δεν πιστευω να το αμφισβητεί κανεις!
τωρα μεταξυ αυτων των δυο φυσικα και θα κρινω πολυ πιο αυστηρα και με τα δικα μου κριτηρια -
Απο ολα αυτα τα αυτοκινητακια προσωπικα θα προτιμουσα την MITO και κατα προτιμηση αργοτερα την 170αρα. Γιατι? Γιατι απλα ειναι πανεμορφη (αν και χοντρουλα αλλα μου αρεσουν οι χοντρουλες ), δεν ειναι καγκουρικια, εχει τυπο και μπορεις να κυκλοφορεις με αυτην ανετα οπουδηποτε χωρις να σε μαρσαρει ο καθε καμμενος καγκουρας στο φαναρι. Εχω κανει τεστ drive το Peugeot 207 GT, Corsa OPC και MITO 155 (για τα υπολοιπα δεν γνωριζω) και απο αυτα που δοκιμσασα η MITO χαλαρα, για εμενα, ειναι η ιδανικη 'λυση' και κατα προτιμηση με 16' ζαντες γιατι με τις 17' σε καθε λακουβα μου κοβεται η ανασα και ποναει η καρδια μου.
Το 207 GT ειναι περισσοτερο αυτο ακριβως που λεει, GT και ενω ειναι ομορφο δεν μπορεις να το πεις 'καλογουστο'. Απο την αλλη το OPC ειναι βρωμογκαζο και στριβει πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα και απο οτι διαβαζα στα περιοδικα αλλα ειναι ΜΕΓΑΣ καγκουρας και αυτο με χαλασε περισσοτερο απο οσο περιμενα.
-
define κάγκουρας γιατί έχουμε χάσει το μέτρο με αυτή την λέξη.
-
Προσωπικα μου αρεσουν ολα, εκτος απο το Ibiza.
Το παλιο ηταν καλυτερο.Το καθενα εχει τη χαρη του, αλλα λειπει και το 500 Abarth.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παντως στην ελλαδα ειμαι της αποψης 17 αρες ειναι υπερβολικες...αλλα χρειαζονται γιατι τα αυτοκινητα απεκτησαν πολλα αλογα σημεραγιατί άλλο το GT ? 150 άλογα βγάζει. Σιγά τα ωά με τα +25 του RC δηλ. 17αρες δεν φορά το RC ? γιατί άλλο οι 17αρες ? Εχεις μπει σε όλα αυτά που αναφέρονται και είσαι τόσο απόλυτος ή έχεις μείνει στα τετριμμένα ιταλικό χαλάει, γαλλικό στρίβει-και είναι άνετο κτλ κτλ ? :hmmm:
τι εγινε ρε παιδια ,εγω ηξερα μια ζωη οτι τα ιταλικα στριβανε καλυτερα απολα ταμαξια;
για τις ζαντες θα πω οτι οι κατασκευαστες αναγκαζονται ναβαζουν τοσο μεγαλους τροχους γιατι εχει μεγαλωσει ο ογκος των αυτοκινητων σημερα και πρεπει να γεμισουν οι θολοι.
αληθεια ,τα σημερινα αμαξια με ενα στενο λαστιχο τυπου 185 η 165 πως θα στριβανε;
εγω πιστευω οτι θα ηταν χειροτερα απο τα παλια. -
τα καινουρια αμαξια ειναι και βαρυτερα, αρα ενας λογος που θελουν φαρδυ λαστιχο ειναι και αυτος..
επισης πολυ συχνα μπαινουν και τεραστια δισκοφρενα σε σχεση με το παρελθον και αυτο χαρη στη μεγαλη ζαντα..εγω πχ εχω 17 ιντσων δισκοφρενο, ετσι υποχρεωτικα πρεπει να φοραω 18αρα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα καινουρια αμαξια ειναι και βαρυτερα, αρα ενας λογος που θελουν φαρδυ λαστιχο ειναι και αυτος..επισης πολυ συχνα μπαινουν και τεραστια δισκοφρενα σε σχεση με το παρελθον και αυτο χαρη στη μεγαλη ζαντα..εγω πχ εχω 17 ιντσων δισκοφρενο, ετσι υποχρεωτικα πρεπει να φοραω 18αρα
στα βαρυτερα οχηματα βαζουμε λαστιχα με ποιο πολλα λινα και οχι ποιο φαρδια.
το πουντο με 120 αλογα ποσο μεγαλα δισκοφρενα εχει και θελει 17αρες ζαντες;
τι 17 ιντσων δισκοφρενο εχεις ρε ,θα με τρελανεις
VS:Ibiza Cupra,Punto Abarth,mito,Corsa OPC,CooperS...