-
Τελικά παιδιά ο καταλύτης βγήκε σε μαυρο χαλi, τα βλέπετε στη φωτο. Μπήκε μεταλλικός 400 τρυπών μάρκας brain ιταλικος. Το αμάξι πήρε ανάσα, δεν το συζητώ πως ξύπνησε!!
Παρολα αυτά, στο μισο γκάζι πατημένο σε επιτάχυνση έχω ελαφριά κομπιασματα, όχι διακοπές. Τα είχα και πριν σε πολύ έντονο βαθμο σε συνδιασμό με την τεραστια απώλεια ισχύος, όμως παραμένει σε πολυ λιγότερο βαθμο.
Που να κοιτάξω? Μπουζοκαλωδια έχω αλλάξει γιατί είχαν ξεραθει. 22 ετων το αμάξι με 117.000 χλμ. Να κοιτάξω ρεύμα πχ διανομέα ή να ρίξω ενα καθάρισμα στα μπεκ? Το αμάξι όπως καταλαβενετε κινηται λίγο. -
οπως το λες καπακι διανομεα ραουλο κ επειτα μπεκ
ποιο μοντελο ειναι το accent; -
Lancer του 95
-
Ξεκίνα με ένα τζάμπα έλεγχο: Σε όσο το δυνατόν σκοτεινό περιβάλλον άνοιξε το καπό να δεις τυχόν διαρροή υψηλής τάσης.
-
Ανοιξα το καπάκι του ντιστριμπιτέρ και βρήκα οξειδωμενη την επαφη που πατάει στον ενσωματωμένο πολλαπλασιαστη. Επίσης καρβουνιασμενες τις ακίδες στο καπάκι και καρβουνιασμενο το άκρο στο ραουλο. Θα το τσεκαρω καλά απο βδομάδα και θα αγοράσω καινούρια.
-
μεχρι να ερθει το νεο ανταλλακτικο, δεν θα εκανες κακο στα σημεια που εχουν καρβουνιασει να τα τριψεις με ψιλο σμυριδοπανο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μεχρι να ερθει το νεο ανταλλακτικο, δεν θα εκανες κακο στα σημεια που εχουν καρβουνιασει να τα τριψεις με ψιλο σμυριδοπανοΤο εκανα και η διαφορα είναι φοβερη. Εκεί ηταν το πρόβλημα. Με τα ανταλλακτικά έχω θέμα, πήγα σε μια ιαπωνική και μου λέει οτι δεν τα έχει. Και πάω σε μια αλλη και τα έχει , αλλά έχει δυο ειδών ραουλα και δεν ξέρει ποιο ταιριάζει.
-
Προσπάθησε μήπως βγάλεις άκρη
http://japancars.ru/catalogs -
Έχω το επισημο cd με ανταλλακτικά της mitsubishi, αν ψαχνεις κάποιο κωδικό με βάση αριθμό πλαισίου μπορώ να βοηθήσω.
-
Σε diesel η απορια ειναι , ο καταλυτης ειναι πρωτος και το dpf αμεσως μετα ,τουλαχιστον στο δικο μου αυτοκινητο , γιατι βουλωνει το
dpf και οχι ο καταλυτης; ενταξει το υλικο δεν ειναι ιδιο αλλα απο τις φωτο οι τρυπες το ιδιο μικρες μου φαινονται. -
ενα επιχειρημα ειναι πως το κομματι που ειναι πρωτο θα ερθει σε επαφη με πιο θερμα καυσαερια
-
Βλέπετε την διαφορά;
-
Oχι
Στο DPF ολα ειναι βουλωμενα , η απ την μια η την αλλη πλευρα , πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευει. -
ειδα σε ενα βιντεο, εταιρια που καθαριζει φιλτρα dpf φορτηγων, στα αγγλικα ηταν η περιγραφη αν καταλαβα και εκανα λαθος η δεν μου διεφυγε κατι: η διαδικασια που ακολουθουσαν για τον καθαρισμο τα φυσουσαν με συμπιεσμενο αερα και μετα σε φουρνο που ανεβαζε θερμοκρασιες 600 βαθμους
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Oχι
Στο DPF ολα ειναι βουλωμενα , η απ την μια η την αλλη πλευρα , πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευει.Τι δεν καταλαβαίνεις;
Στο dpf έχεις 100 π.χ. κανάλια, τα μισά είναι βουλωμένα από τα αριστερά τα άλλα μισά βουλωμένα από τα δεξιά. Γιατί είναι βουλωμένα; Για να κρατάνε την κάπνα.
Στον καταλύτη έχεις 100 κανάλια και τα 100 είναι ανοικτά. -
Είναι πολύ απλό , ο καταλύτης είναι στενους αγωγούς διαμπερης που περνάει το καυσαέριο απο μέσα και το κανει χημικη κατάλυση(δηλαδή χημικη μετατροπή βλαβερών αερίων σε αβλαβή)
Το dpf είναι καθαρός τύπος φίλτρου, φράζει τη ροή των καυσαερίων ώστε να κανει κατακράτηση σωματιδίων αιθάλης. -
Παιδια δεν αμφιβαλω για οτι λετε αλλα δεν το κατανοω τεχνικα πως γινεται .Ωραιο το σχεδιαγραμμα αλλα δεν βλεπω απο που βγαινουν τα καυσαερια αφου ολες οι τρυπες ειναι κλειστες οπως το βλεπω , η απο την πανω η την κατω πλευρα.
καπου διαβασα χθες οτι και τον καταλυτη τον καθαριζουν με νερο και πιεση , αυτο πρωτη φορα το ακουω , ποτε δεν εχω ακουσει κανεναν να καθαριζει καταλυτη.
-
Μια ερωτηση γιατι δεν βγαζω ακρη ουτε με εξατμισαδες.
Αμαξι hyundai tucson, εχει δυο καταλυτες, εναν πανω στην εξαγωγη καθετο ο οποιος εχει πριν θεση για τον 1ο λαμδα και μετα απο αυτον θεση για τον 2ο λαμδα.
Απο κατω ακολουθει το σπιραλ και επειτα εχει 1 καταλυτη (σχεδον στη μεση του αμαξωματος) ο οποιος δεν εχει καποιον λαμδα πριν η μετα απο αυτον.
Ο εξατμισας μου λεει οτι βασικος καταλυτης ειναι ο δευτερος. Ομως η πραξη δειχνει οτι ο πρωτος πανω στην πολλαπλη εξαγωγης ελεγχεται απο τον δευτερο λαμδα για την αποδοση του.
Τι λετε? -
Το πρόβλημα ποιό είναι;
Ο πρώτος είναι κοντά στη μηχανή, για να ζεσταίνεται γρηγορότερα, αλλά ο «κανονικός» είναι ο τελευταίος. -
Αν έχει 2, ο πρώτος συνήθως αναφέρεται σαν προ-καταλύτης.
Περί καταλύτη…