-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=45121
Ηντάνε τούτο μωρέ;
Σκαραβαίος ράπινκ γίνεται;
Τα σάπια καλύπτονται, άραγες;Τι το θες το ράπιγκ αφού σε έχει πάρει το μάτι μου να δουλεύεις καλλιτεχνικό πινέλο σε σκαραβαίο θύμα......
Ρολλάκι!
-
ευχαριστω πολυ!! kp61 στειλε μου πμ που ακριβως βρισκεσαι! μονο εγω ειμαι αθηνα το αυτοκινητο ειναι καλαμπακα! θα βαλω φωτογραφιες να μου πειτε την γνωμη σας! συγκεκριμενα! ο ουρανος και το καπο και πιισω γυαλιζουν πολυ λιγο αλλα τελειως μα τελειως ματ ειναι τα πλαινα!!!!!!!1
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
ρεζερβουαρ βοηθεια............!!!!!!!μετα απο 2 χρονια επισκεφτηκα το ritmo μου οπου διπιστωσα και παλι οτι ειχε μαζεψει βρωμα το φιλτρο παρολο που ειχα βαλει μεσα διαφορα χημικα που υποτιθεται το καθαριζαν
Υπαρχει περιπτωση αυτη η βρωμια να ειναι απο τα σωληνακια ?????
Μου ειπε ο φαναρτζης μου οτι ξερει καποιον που το περναει με ενα υλικο σαν πολυεστερα (φανταζομαι σαν αυτο που εχω περασει στο σιδερενιο ρεζερβουαρ απο το 500αρακι μου) μονο που το δικο μου ειναι πλαστικο και δεν ξερω αν αυτη η εφαρμογη θα εχει αποτελεσμα!!!!!!!!!
Αλλες λυσεις?????
Ξερετε καπου εστω και εξωτερικο που να το εχει καινουργιο????
Αφου ειναι πλαστικο γιατι να το περασεις με πολυεστερα;Βγαλε το και καθαρισε το.Μπορει και απο τα καθαριστικα που εριξες να ξεκολλησε βρωμια και να μαζεύτηκε στο φιλτρο.Μπορεις να βαλεις αλλο ενα φιλτρο αμεσως μετα την εξοδο απο το ρεζερβουαρ;
-
εχω αλλαξει φιλτρο και το ξαναβρωμιζει.
Κανονικα εχει φιλτρο ακριβως μετα το ρεζερβουαρ το οποιο ομως το μεταφεραμε μαζι με την τρομπα μεσα στον χωρο του μοτερ για εχω ευκολη προσβαση -
Λογω αναγκης εβαλα 5 λιτρα αμολυβδη,ελλειψει σουπερ.Υπαρχει περιπτωση αυτο να δημιουργησει καποιο προβλημα στο συγκεκριμενο μοτερ(903 κεκ),η εχει τα απαιτουμενα τεχνικα χαρακτηριστικα;Το ειχα κανει και αλλη μια φορα κατα λαθος,αλλα ειχε ηδη αρκετη σουπερ μεσα,οποτε δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.
Με την ευκαιρια,ειχα ακουσει οτι οταν πρωτοβγηκε η αμολυβδη,καποια περιοδικα ειχαν κυκλοφορησει μια λιστα με συμβατικα αυτοκινητα που μπορουν να χρησιμοποιουν αμολυβδη.Αν οντως υπαρχει κατι τετοιο,και μπορει να βρεθει,καλο ειναι να το εχουμε εδω σε πρωτη ζητηση. -
αν θυμαμαι καλα ο fire εκαιγε.. αλλα ηταν ο fire o 903???
παντως, και να μην τα εχει για λιγο δεν εχει θεμα -
Για 5 λίτρα ούτε να το σκέφτεσαι, δεν κατάλαβε τίποτα...
Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν ήταν φτιαγμένος για χρήση αμόλυβδης θα πρέπει να του βάζεις σκέτη αμόλυβδη και να το σκίζεις συνεχώς για μήνες για να πάθει ζημιά. -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Για 5 λίτρα ούτε να το σκέφτεσαι, δεν κατάλαβε τίποτα...
Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν ήταν φτιαγμένος για χρήση αμόλυβδης θα πρέπει να του βάζεις σκέτη αμόλυβδη και να το σκίζεις συνεχώς για μήνες για να πάθει ζημιά.τωρα που ειδα αυτην την ερωτηση και εμεις στο 304 εχουμε βαλει μια δυο φορες αμολυβδη κανενα 20αρικο! εχει προβλημα?
-
Ημουν σχεδον σιγουρος οτι με 5 λιτρα δεν θα επαθε τιποτα,αλλωστε απ οσο ξερω η σημερινη σουπερ ειναι ουσιαστικα αμολυβδη που της εχουν ριξει προσθετα(και τρεχα γυρευε αν ειναι παντα σωστη η αναλογια).Απλα επειδη η συγκεκριμενη μηχανη φορεθηκε και σε μεταγενεστερα μοντελα που σιγουρα εκαιγαν αμολυβδη,αναρωτιομουν αν και η δικη μου εχει τετοια δυνατοτητα(καταλληλες εδρες κλπ)
Ο fire απ οσο ξερω ηταν 999 κεκ,και αν δεν κανω λαθος με επικεφαλης εκκεντροφορο,οποτε καμμια σχεση με τον 903.Σιγουρα παντως υπηρχαν uno 903 με αμολυβδη,οπως και cinquecento(αν και νομιζω το ειχαν μικρυνει στα 899 κεκ).. -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Ημουν σχεδον σιγουρος οτι με 5 λιτρα δεν θα επαθε τιποτα,αλλωστε απ οσο ξερω η σημερινη σουπερ ειναι ουσιαστικα αμολυβδη που της εχουν ριξει προσθετα(και τρεχα γυρευε αν ειναι παντα σωστη η αναλογια).Απλα επειδη η συγκεκριμενη μηχανη φορεθηκε και σε μεταγενεστερα μοντελα που σιγουρα εκαιγαν αμολυβδη,αναρωτιομουν αν και η δικη μου εχει τετοια δυνατοτητα(καταλληλες εδρες κλπ)
Ο fire απ οσο ξερω ηταν 999 κεκ,και αν δεν κανω λαθος με επικεφαλης εκκεντροφορο,οποτε καμμια σχεση με τον 903.Σιγουρα παντως υπηρχαν uno 903 με αμολυβδη,οπως και cinquecento(αν και νομιζω το ειχαν μικρυνει στα 899 κεκ)..O 903, όπως έβγαινε στα 127, Α112 δεν ήταν φτιαγμένος για αμόλυβδη. Ο ίδιος κινητήρας που φορέθηκε στο Panda (1ης σειράς), Cinquecento, Seicento (στα πρώτα μοντέλα, στις φθηνές εκδόσεις), Uno , είχε διαφορετικό καπάκι (δεν θυμάμαι για τον κυβισμό) αλλά ήταν καταλυτικός με μονό ψεκασμό και αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες. Ο 999, όντως ήταν ο F.I.R.E. και είχε φορεθεί στα τελευταία Uno 1ης σειράς χωρίς καταλύτη και έκαιγε και αμόλυβδη.
Πάντως ούτε και εγώ πιστεύω ότι με 5 λίτρα θα έχεις θέμα... -
Δεν έχεις θέμα κανένα ακόμα και 6μηνο να το τρέχεις με αμόλυβδη σε4 καθημερινή βάση , πόσο μάλλον για ένα ιστορικό με λίγα και προσεγμένα χιλιόμετρα. Αν είχες καθαρή αμόλβδη μέσα το μόνο που ίσως παρατηρούσες ίσως ήταν κάποια 'πειράκια ' παραπάνω λόγω χαμηλότερου αβανσ που χρειάζεται η σούπερ .
-
Νομιζω παντως πως υπαρχει στην αγορα το προσθετο της lrp και μπορεις να το βαζεις και μονος σου
-
Πραγματι και ο βενζινας μου ειπε πως ολοι βαζουν αμολυβδη για φτηνοτερα,χωρις προβλημα.Και ενας φιλος μου μου ελεγε πως στο Kadett τους δεν ειχαν προβλημα με την αμολυβδη,βεβαια οι συγκεκριμενοι'καταναλωσαν' και 3 kadett b και αλλα τοσα kadett c,ομως αυτο δεν παιζει ρολο υποθετω..
Απλα εκεινο που με ενδιεφερε ηταν μονο να μαθω αν η μηχανη ειναι σχεδιασμενη ωστε να καιει και αμολυβδη.
Σας ευχαριστω ολους παντως -
Άμα έχει ο κινητήρας σκλυρημένα έδρανα βαλβίδων απο κατασκευής δεν έχει πρόβλημα με αμόλυβδη , αρκεί να προσαρμόσης λίγο το αβανς για να αποφυγεις πειράκια στα χαμηλά λόγω λιγότερων οκτανίων. Πχ οι μποξερ κινητήρες της Alfa. καινε αφοβα αμολυβδη και ας ειναι από 1972 ....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
αρκεί να προσαρμόσης λίγο το αβανς για να αποφυγεις πειράκια στα χαμηλά λόγω λιγότερων οκτανίων.Αυτό ισχύει για την αμόλυβδη των 91 βαθμών οκτανίου, που ήταν υπολογίσιμη διαφορά σε σχέση με την τότε σούπερ των 96 (και μερικές φορές 98) βαθμών οκτανίου.
Σήμερα η αμόλυβδη είναι 95 (ονομαστικών...) βαθμών, και η LRP 96, η διαφορά είναι αμελητέα, για να χρειαστεί ρύθμιση απο LRP σε αμόλυβδη, αλλά αν ένα μοτέρ (όπως αρκετά εκείνης της εποχής) ήταν ρυθμισμένο να δουλεύει με βενζίνη 98 βαθμών οκτανίου, τότε θες ρύθμιση στο αβάνς είτε με LRP είτε με αμόλυβδη.Αν βρώ λίγο χρόνο το ΣΚ θα καθίσω να σας γράψω κάποια πράγματα που έχω συγκεντρώσει με τον καιρό σχετικά με την αμόλυβδη.
-
Εγώ έχω ένα α112 abarth μοντ . 84 Στην πρόσφατη ανακατασκευή που του έκανα ο μηχανικός μου είπε πώς οι Ιταλοί είχαν έδρες βαλβίδων με ειδικό υλικό και ως εκ τούτου μπορεί ο κινητήρας να καίει άφοβα αμόλυβδη . Πιστεύω ότι οι κινητήρες αυτοί καθώς και των 903 κ. εκ. απο το 1984 και μετά είχαν έδρες βαλβίδων απο υλικό που τους επέτρεπε να καίνε άφοβα αμόλυβδη . Θυμάμαι ακόμα ένα διαφημιστικό αυτοκόλητο στα uno πρώτης γενιάς (με τον κινητήρα των 903 κ. εκ. ) που έλεγε ' καίω και αμόλυβδη ' και είχε μια μάνικα βενζίνης που έβγαζε λουλούδια....
-
Στα Uno ή στα Nissan Sunny ηταν αυτο το αυτοκολλητο?
-
Το αυτοκόλλητο ηταν στα σεντάν Sunny με το στρογγυλεμένο πορτπαγκαζ.
Χτες εκανα βλακεία και έβαλα στο μποξερ ΕΚΟ eco95 αλλά μάλλον ειναι πολύ χάλια και το μοτέρ μου κρατάει μουτρα. Εκεί που με BP κοκκινη πετάει με αυτήν χλιμιτρίζει μέχρι τις 3κ στροφές.... Μάλλον άυριο θα πάω να την 'νερώσω' με τιποτα σουπερ αμόλυβδη μπας και πάρει τα πάνω του.
-
Από παλιά με απασχολούσε το θέμα της προλίπανσης ,ειδικά στα ιστορικά αυτοκίνητα ,που επειδή πολλές φορές περνάνε και βδομάδες χωρίς να πάρουν μπροστά αργούν πολύ να σηκώσουν πίεση στα κουζινέτα .
Είχα ψάξει αρκετά στο να βρώ κάτι έτοιμο στο εμπόριο αλλά όλες οι λύσεις ή ήταν πολύ ακριβές (ηλεκτρικές αντλίες λαδιού ) ή απευθύνονταν σε μεγάλους κινητήρες ( πλοίων κλπ).
Ψάχνωντας στο διαδίκτυο (οχι ebay) βρήκα μια πολυ έξυπνη αμερικάνικη εφαρμογή που κρατάει παγιδευμένη πίεση λαδιού μετά το σβύσιμο και την ελευθερώνει την ώρα της εκκίνησης . Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις να σβύνει το φωτάκι του λαδιού να ανεβαίνει η ενδειξη πίεσης και μετά να γυρνάς την μίζα . Η όλη εγκατάσταση μου πήρε γύρω στη μισή ώρα με κόστος γύρω στα 160 Ευρώ (... πτώμα το δολλάριο !!) Είχα ζητήσει δε από τον αμερικάνο να βάλει τιμή κάτω απο $100 , οπότε δεν εχει καθόλου τελωνείο. Οποιος ενδιαφέρεται μπορει να δεί εδώ
http://www.autoenginelube.com
http://www.engineprelube.com -
Ti πρεπει να προσεξω σε περιπτωση που θελω να αποθηκευσω εναν κινητηρα για μακρο χρονικο διαστημα,ετσι ωστε να μην παρουσιαζει προβληματα οταν τον χρειαστω;
Πχ πρεπει να εχει μεσα λαδια η να τα αδειασω;
Και οτι αλλες συμβουλες η 'κολπα' υπαρχουν ευπροσδεκτα
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ