-
Τα σωληνάκια αναθυμιάσεων συνήθως επιστρέφουν και ενώνονται με το (τα) καρμπυρατερ για να καίνε όποιες αναθυμιάσεις. Αν ακολουθήσεις το (τα) άκρα δές αν ειναι όντως συνδεδεμένα και οχι να κρέμονται στον αέρα.
-
Επειδη τυχαινει να αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα τα τελευταια 3-4 χρονια,τα οσα ειπωθηκαν παραπανω ειναι μαλλον σωστα.
Σημειωτεον οτι και το δικο μου κινειται σε μικρες αποστασεις,οι αναθυμιασεις δεν καταληγουν στην εισαγωγη αλλα στο περιβαλλον(πολλες φορες μαλιστα και ο σωληνας των αναθυμιασεων γεμιζει 'κρεμα'),δεν παρατηρησα ομως ποτε μεταβολη στη σταθμη του λαδιου η του νερου,ενω μια φορα που εβαλα λαδια 10/40 αντι τα συνηθισμενα 20/50,το προβλημα ειχε σταματησει.
Η μαγιονεζα που λες στο δεικτη λαδιων με ανυσηχει λιγο,αλλα απο οτι καταλαβαινω η χρηση και η συντηρηση που κανετε ειναι τετοια που δεν δικαιολογει τετοιες βλαβες.Αν ομως το αυτοκινητο μενει το χειμωνα σε καποιο χωριο με χαμηλες θερμοκρασιες,καλο ειναι να χρησιμοποιειται αντιψυκτικο,καθως ενα πιθανο ραγισμα μπορει να εχει το ιδιο αποτελεσμα.
Παντως το πιθανοτερο ειναι να προκειται για συμπυκνωμενη υγρασια,οπως ειπαν παραπανω. -
λοιπον το παραφλου το κοιταξα και εγω και απο τοτε που ειχα κανει το καθαρισμα με το ξυδι δεν εχει καταιβει η σταθμη του!
βεβαια φοβαμαι γιατι το καλοκαιρι κανα δυο φορες τερματισε η θερμοκρασια για κανενα 10λεπτο! αλλα απο την αλλη δεν ειχε τετοιο προβλημα απο οτι θυμαμαι τα χριστουγεννα! τα λαδια τελικα δεν ξερω εαν φταινε γιατι ρωτησα τον παππου μου και ειπε οτι μαλλον βαλαμε esso της μανας του! παντως θα τα αλλαξω!!! θα κοιταξω και τα σωληνακια! -
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
γιατι ρωτησα τον παππου μου και ειπε οτι μαλλον βαλαμε esso της μανας τουΚρατάει στοκ Esso ο παππούς απο τότε?
-
δεν ειναι σιγουρο αλλα μαλλον αυτο ηταν μου ειπε!
-
απο δευτερα θα το παει στο μηχανικο ο παππους μου το αυτοκινητο!θα πρεπει να το αφησει μερες για να καταλαβει εαν εχει φλαντζα, θελει ανοιγμα η μηχανη η οχι!
-
Γιατί δε κάνετε μια αλλαγή λαδιών απλά για να δείτε την κατάστασή τους? Πολύ πιο φτηνό από το να το πάτε συνεργείο . Εκει και φλάντζα να μην έχει πιθανόνατα να σας βγάλει άλλα για να έχει δουλεια....
-
ναι μαλλον θα αλλαξει λαδια και εαν ξαναεμφανισει....! αλλα ο μηχανικος μπορει ευκολα να καταλαβει εαν εχει καψει φλατζα η θα πρεπει να λυσει την μηχανη!??
-
Καμιά ιδέα για το ποιός μπορεί να περάσει ανοξείδωτα χιτώνια σε κυλινδράκια και αντλίες φρένων - συμπλέκτη;
Ρεκτιφιέ μήπως;
Ευχαριστώ...
-
Θέλεις ένα τηλ να συνενοηθείς κι αν γίνεται να μου τα στείλεις;
-
Βασίλη, ευχαριστώ.
Θα σε πάρω και κάποια στιγμή τηλ. να μου πεις τη γνώμη σου. -
Μάλλον με ξεχάσατε λίγο! Δεν το λέω αρνητικά ίσια ίσια όταν ανέφερα το προβλημα όλοι με βοηθήσετε αλλά αν μπορείτε να μου απαντήσετε και αυτήν την ερώτηση!! Ο μηχανικός μπορεί να καταλάβει εάν έχει καψει φλαντζα τοpeugeot εύκολα η θέλει άνοιγμα η μηχανή!! Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
Μάλλον με ξεχάσατε λίγο! Δεν το λέω αρνητικά ίσια ίσια όταν ανέφερα το προβλημα όλοι με βοηθήσετε αλλά αν μπορείτε να μου απαντήσετε και αυτήν την ερώτηση!! Ο μηχανικός μπορεί να καταλάβει εάν έχει καψει φλαντζα τοpeugeot εύκολα η θέλει άνοιγμα η μηχανή!! Ευχαριστώ πολύ!Μάλλον εύκολα, αλλά μην τρελαίνεσαι εκ των προτέρων. Εχεις πολλές συγκινήσεις μπροστά σου με το σπορ που διάλεξες
Μου θυμίζεις εμένα καμιά 20αριά+ χρόνια πριν που είχα συνέχεια στο μυαλό μου το αυτοκίνητο και αγχωνόμουν με το παραμικρό. Μου αρέσει πολύ πάντως η στοργή για το αμάξι του παππού. Προχώρα, θα τα καταφέρεις -
Ακριβως,και εγω δεν νομιζω να υπαρχει ιδιαιτερος κινδυνος.Κοιταζε τη σταθμη του λαδιου και του νερου(εχοντας εξασφαλισει οτι δεν υπαρχουν διαρροες)και αν δεν δεις μεταβολη λογικα δεν υπαρχει φοβος.Αλλωστε λογικα θα παρατηρουσες μεταβολη στη λειτουργια της μηχανης.Τωρα οσον αφορα το κοστος επισκευης εξαρταται απο το μαστορα και το πως θα σε 'κοψει ' σαν πελατη,παντως απο παρομοια περιπτωση θυμαμαι οτι οι τιμες ηταν γυρω στο 500ρικο.
Ασχετο,αλλα καπου εχω μια μηχανη/σασμαν απο ΒΧ 1400 κεκ,χωρις τα περιφερειακα.Νομιζω πως ειναι η ιδια μηχανη,αν και λογικα εχει αλλη διαταξη,οποτε δεν ξερω αν θα ταιριαζει -
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Μακαρι να μην σας νευριασω με τις ερωτησεις μου! αγχονωμαι πολυ γιατι δεν ειμαι εκει και δεν μπορω να τα παρακολουθησω συνεχεια και τα λεω στον παπου μου! ο οποιος γελαει και λεει θα μου πεις εσυ για το αυτοκινητο εγω το εχω 35 χρονια! fiat 127 εαν μπορεις στελε μου πμ σε τι κατασταση ειναι και εαν τα πουλας και σε τι τιμη! και παλι ευχαριστω!!!
-
Το μοτέρ του ΒΧ είναι το 'ξαπλωτό', δεν έχει καμία σχέση με του 304.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το μοτέρ του ΒΧ είναι το 'ξαπλωτό', δεν έχει καμία σχέση με του 304.Ευτυχώς, γιατί τον έβλεπα τον πιτσιρικά έτοιμο να το πάρει , πριν ακόμη μάθει αν υπάρχει ζημιά
-
Ήθελα σήμερα νε εστελνα πμ στον 7pas100 να ρωτουσα εάν είναι το ίδιο αλλά με πρόλαβε!!! Α 7pas100 μόλις τελειώσω με τις παννεληνιες θα σου στείλω
πμ για τον καθρέφτη!! -
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
Μάλλον με ξεχάσατε λίγο! Δεν το λέω αρνητικά ίσια ίσια όταν ανέφερα το προβλημα όλοι με βοηθήσετε αλλά αν μπορείτε να μου απαντήσετε και αυτήν την ερώτηση!! Ο μηχανικός μπορεί να καταλάβει εάν έχει καψει φλαντζα τοpeugeot εύκολα η θέλει άνοιγμα η μηχανή!! Ευχαριστώ πολύ!To πρωί όταν είναι κρύο και το βάζεις μπροστά μπερδευει πολύ σαν να κόβει? Αν ναι παιζει να ειναι φλάτζα που αφήνει υγρασία σε κύλινδρο και μέχρι να εξατμιστεί κόβει. Αμα ειναι ζεστό δουλευει κανονικά. Να μια ένδειξη....
-
Με νορμαλ κρύο θέλει τσοκ! Άμα το αφήσω το τσοκ κανένα λεπτό και μαρσαρω δουλεύει κανονικά αλλιώς τρεμοσβηνει λίγο πάλι!!!
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ