-
κατσε να το παρουμε λογικα..δεν ειναι μονο η ροπη ειναι και οι στροφες για να βγουν οι ιπποι.
ας παρουμε παραδειγμα απο 130 και 120d
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=697
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=239**edit ** υπολογισα λαθος πριν ναι στις πολυ χαμηλες στροφες ειναι το ιδιο , αλλα πιο πανω γινεται χαμος υπερ του ατμοσφαιρικου
αρα ακυρο το επιχειρημα μου , αφου μεχρι τις 3000 και κατι ψηλα εχουν πολλα κοινα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κατσε να το παρουμε λογικα..δεν ειναι μονο η ροπη ειναι και οι στροφες για να βγουν οι ιπποι.
ας παρουμε παραδειγμα απο 130 και 120d
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=697
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=239αν σκεφτουμε οτι στις 2000-3000 εχει μεγιστη ροπη 30 κιλων η 120 ντιζελ μιλαμε για 84- 126 ιππους
στις ιδιες στροφες που δεν εχει την ιδια ροπη η 130 εχουμε 42-96 ιππουςαρα στις πολυ χαμηλες στροφες που συνηθως δουλευει ενα ντιζελ ειναι πολυ πιο δυνατο απο το 3λιτρο και οσο ανεβουν οι στροφες το ντιζελ γινεται τελειως ανυπαρκτο.
αρα αυτο που θελω να πουν οτι περα απο την ιδια μεγιστη ροπη δεν εχουν πουθενα σχεση, πουθενα δεν ειναι ιδιοι και η λειτουργια τους ειναι ακριβως αντιθετη
Ναι αλλα αν καταλαβα καλα, απλα ηθελε να παρομοιασει την παρομοια αισθηση του 'τραβηγματος' που εχουν δυο αυτοκινητα με 30χλγμ ροπη...
Οπως και αν εχει, ας μας πει ο ιδιος τι εννοουσε.
Σιγουρα το diesel ξεκιναει σαν ηλεκτρικο, με ατελειωτο τραβηγμα, και στις 3,500σ.α.λ
περιπου λες 'τι εγινε, αυτο ηταν?', ενω αν συνεχισεις με την ιδια σχεση να επιταγχυνεις, στις 4,000σ.α.λ. και κατι, ακουγεται λες και θα σπασει, ενω εκει ο βενζινοκινητος εχει ηδη αρχισει και 'ραβει'.
Bασικα, στο στρατο ειχα χρεωθει καναδεζα, και εχω παρει μια μικρη γευση απο
5κυλινδρο diesel.
Σιγουρα βεβαια μιλαμε για πολυ πιο εξελιγμενους diesel αλλα σε γενικες γραμμες
εχουν οντως μια σχετικα αναποδη λειτουργια αλλα οχι εξωφρενικη.
Απλα πολυ χαμηλα νομιζω οι diesel γενικα υπερτερουν λιγο, ενω η βενζινη
δεν τραβαει τοσο δυνατα αλλα εκει που 'ξεφουσκωνουν'οι diesel, οι βενζινοκινητοι συνεχιζουν να τραβανε ακομα καλυτερα και για περισσοτερες στροφες... -
το εκανα edit υπολογισα λαθος πριν
σε παραπεμπω στη τελευταια μου απαντηση
κοιτα κι εσυ τι γραφω να με διορθωνεις
-
Να ρωτησω κατι το multijet το delta ποσο παει το 1.9??
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Να ρωτησω κατι το multijet το delta ποσο παει το 1.9?? -
Δεν την ξερω καθολου την αγορα των diesel αλλα απο αυτα που διαβαζω
το Bravo δειχνει καλη προταση, και γενικα η Fiat εχει μεγαλη εμπειρια και παραδοση
σε τετοιους κινητηρες...Τωρα βεβαια για την ποιοτητα συναρμογης του Bravo δεν ξερω τι παιζει, αλλα η απτη του ποιοτητα δειχνει καλη.
Αλλιως, για βενζινη θα προτεινα και εγω Toyota Auris 1.6.
Eχει αποδεδειγμενα πολυ καλη αξιοπιστια συνολικα, κινητηρα διαμαντι, ειναι ισχυρο αλλα και οικονομικο οταν χρειαστει, σε καταναλωση-συντηρηση και εχει ισως το καλυτερο after sale service στην χωρα μας σε σχεση με αλλες μαρκες... -
ο,τι παιρνουν οι πολλοι ταξιτζηδες ειναι καλο, αυτοι ξερουν
και σιγουρα θα υπαρχουν και εμπειρα συνεργεια, γιατι τι να το κανεις το καλο αν δε μπορεις να βρεις εναν ανθρωπο να συνεννοηθεις και να στο φτιαξει σωστα..
θα πηγαινεις στο συνεργειο θα αραζεις με τους 'συναδελφους' και θα λετε εμπειριες
-
αυτο που προειπα,ειναι αυτο που ηθελα να πω.η αισθηση που αποκομιζεις ειναι παρομοια.κ δεν αναφερομαι στα χαρακτηριστικα λειτουργιας οπως η τραχυτητα του πετρελαιοκινητηρα εναντι του βενζινοκινητου,αλλα υπολογιζω στο περιπου οτι η αισθηση επιταχυνσης που εχει ενας τριλιτρος βενζινοκινητηρας στην περιοχη της μεγιστης ροπης του,ειναι η ιδια περιπου με την αισθηση που εχει ενας πετρελαιοκινητηρας αναλογου ροπης στο φασμα που αποδιδεται η εν λογω ροπη.τουλαχιστον η εμπειρια μου απο 3 αυτοκινητα με πετρελαιοκινητηρες που εχουμε στην οικογενεια,αυτο μου λεει.
καλο βραδυ απο εμενα. -
Aμάν τι έγινε ρε παιδιά από τα πετρέλαια των προηγούμενων ποστ το γυρίσαμε τώρα σε βενζίνες?
Περί Ινσάιτ για να το εμπεδώσουμε :lol:
Το ζητούμενο από τον Νώε είναι ένα αξιόπιστο, οικονομικό, ασφαλές αυτοκίνητο χωρίς να είναι παππουδίστικο και μέχρι 20.000 ευρώ, για να πηγαίνει τη διαδρομή Καβάλα Θεσ/νίκη για τα επόμενα 7-10 χρόνια κάνοντας 35.000 χλμ. το χρόνο με το 5-10% αυτών σε πόλη.Το Ινσάιτ, ανάμεσα σε πολλά άλλα, καλύπτει όλα αυτά με άνεση και μένει σε αυτόν να αποφασίσει τι θα κάνει.
Ένα Bravo 1.4 120 MTA Emotion...είναι εξισου οικονομικο με ένα inshight στο cruising…. μπορει και καλυτερο.
Απλά δεν ισχύει.
Παίρνοντας στοιχεία από το spritmonitor βλέπουμε για το Χόντα μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 χλμ. και για το Μπράβο 8,26. Σκαλίζοντας περισσότερο τα δεδομένα βλέπουμε ότι στο Χόντα η κατανάλωση σε εθνική είναι συνήθως περί τα 6,2 ενώ μέσα μόνο 5 , ενώ για το Μπράβο έξω 8 και μέσα 9 (παίρνοντας κάποια δείγματα μεσοσταθμικά και κοντά στον μέσο όρο).
Ενδεικτικά αναφέρω ότι ως μέγιστο για το Ινσάιτ σε εθνική αναφέρεται το 6,54 που είναι και το ελάχιστο του Μπράβο και σε μία μόνο περίπτωση.
Με αυτά τα δεδομένα και κάνοντας κάποιες πράξεις για 35.000 χλμ το χρόνο, τα 32.000 έξω και τα 3.000 μέσα και με 1 ευρώ η βενζίνη, βρίσκουμε ότι το μέσο Μπράβο καίει περί τα ...700 ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω καύσιμα σε σχέση με το μέσο υβριδικό Ινσάιτ, σε λελογισμένη χρήση βέβαια*. Βάλτε και τα τέλη κυκλοφορίας και θα βρείτε διαφορά περί τα 10.000 ευρώ χαλαρά στα 10 χρόνια μαζί με τους τόκους...
Δείτε και την αρχική τιμή των 2 οχημάτων, το Μπράβο είπαμε με Dualogik , και βγάλτε τελικό συμπέρασμα.- Τα περί Μ3 και Πρίους δεν εμπίμπτουν εδώ. Έχουν ξανααναφερθεί και έχουν απαντηθεί επαρκώς και από εμένα, και από τον Χρ. Δήμου (ιδιοκτήτη υβριδικού Σιβίκ), και από άλλα μέλη. Παραθέτω σχετική απάντηση από δικό μου ποστ επ' αυτού, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιοί.
' Τα δίδυμα Prius vs M3 σε πίστα, Prius vs ML420 CDI across the states, Cayenne hybrid vs Panda 4x4 κ.ο.κ. εκολλάπτονται σε μυαλά γελωτοποιών όπως ο Ιερεμίας κ.α.'
Ολες οι εως τωρα υβριδικες προτασεις είναι μη ρεαλιστικες οσον αφορα την οικονομια τους, τις επιδοσεις τους, την ποιοτητα τους, το κοστος τους.
Είναι κι' αυτό μια άποψη. Απλά όσο περνάει ο καιρός την ενστερνίζονται όλο και λιγότεροι. Δείτε τι θα γίνει π.χ. στην Φρανφούρτη προσεχώς.
Τελικά αν ο Νώε θέλει κάτι οικονομικότερο, υπάρχουν κι' άλλες προτάσεις. Μπορεί να πάρει ένα βενζινοκίνητο μικρό π.χ. το Πόλο (όχι τούρμπο) με DSG, cruise control και με τα ρέστα δρακουλίνια.
Περί ντίζελ
I rest my case στις 3 επισημάνσεις που έκανα και ας αποφασίσει επιτέλους ο Νώε αν ενδιαφέρεται και γι' αυτό, αλλιώς οι φορουμάδες θα συνεχίσουν προτείνουν από Κόρσα και μέχρι το απερχόμενο Βόλβο s40 (δεν είναι λίγο γεροντίστικο αυτό?) και όλα τα ενδιάμεσα.Για τη θηριώδη ροπή του ντίζελ, το οποίο επίσης έχει συζητηθεί μέχρι τελικής πτώσεως σε άλλα θρεντ, δείτε αυτό από εμένα από αλλού
'Μην ψαρώνετε μόνο με την ροπή του πετρελαιοκινητήρα.
Δείτε το σφαιρικά το θέμα. Τι εύρος στροφών έχει, ποιά η μορφή της καμπύλη της ροπής, τι περισσότερο βάρος έχει να κινήσει, ποιά η κατανομή του βάρους στους άξονες, με τι σχέσεις συνδυάζεται και κυρίως ποιές είναι οι προτιμήσεις σας.
Μετά αποφασίστε.'Νώε, ελπίζω να σε διαφώτισα (αυπνίες βλέπεις).
- Τα περί Μ3 και Πρίους δεν εμπίμπτουν εδώ. Έχουν ξανααναφερθεί και έχουν απαντηθεί επαρκώς και από εμένα, και από τον Χρ. Δήμου (ιδιοκτήτη υβριδικού Σιβίκ), και από άλλα μέλη. Παραθέτω σχετική απάντηση από δικό μου ποστ επ' αυτού, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιοί.
-
Το τι θα γινει στην φρανκφουρτη μας ειναι αδιαφορο! Αυτοι ψαχνουν beta testers και καλα κανουν! Σε καμια 10-15ετια οταν θα υπαρχει ολοκληρωμενη προταση μετα χαρας...
Στο δια ταυτα, ας παρει και Insight... no problemo. Σιγουρα ο ανθρωπος μας περιεγραψε οτι η οικονομια ειναι ζητουμενο! Απλα αν το παρει, καλυτερα να μην μπει μετα σε αλλο μικρομεσαιο... γιατι ισως αρχισει να μετανοιωνει... θα αρχισει να ανακαλυπτει αλλα πραγματα που δεν θα εχει το δικο του και θα τα ηθελε, απλα δεν το ηξερε (from personal experience αυτο). Σιγουρα θα ηταν πολυ ασχημο να δουμε τον Noe σε κανα χρονο απο τωρα με ποστ του στυλ 'τι να αλλαξω μπας και παρει λιγο τα ποδια του το μπρικι?' ή κατι του στυλ 'μου εχουν φυγει τα σφραγισματα και τα παντα τριζουν μεσα'. Το σεναριο αλλωστε εχει παιχτει ουκ ολιγες φορες εδω στο φορουμ... οπου 'τα λεγαμε αλλα...'.
Μα πανω απο ολα θα εχει ενα ποιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο στα χερια του, το οποιο οταν ερθει η ωρα θα μπορεσει πιθανα να το σπρωξει και ποιο ευκολα επειδη δεν ειναι υβριδικο... Το υβριδικο καπου στα 7-8 χρονια θα θελει νομιζω αλλαγμα στους συσσωρευτες. Τελος... ας πουμε και ενα αστειο: ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ service ο οποιος επιβαλει ποιο τακτικα service. Aααα και απο οτι βλεπω το Insight δεν κανει 20κ! Κανει 22κ... η σωστη η εκδοση οπου δεν εισαι μονο εσυ και το καθισμα. Εγω στην εξισωση εβαλα την πλουσια εκδοση του Bravo. Αν βαλω την φτωχη, ανοιγει η ψαλιδα...
Anyways... απλα ειπα...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Περί Ινσάιτ για να το εμπεδώσουμε :lol:
Ένα Bravo 1.4 120 MTA Emotion...είναι εξισου οικονομικο με ένα inshight στο cruising…. μπορει και καλυτερο.
Απλά δεν ισχύει.
Παίρνοντας στοιχεία από το spritmonitor βλέπουμε για το Χόντα μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 χλμ. και για το Μπράβο 8,26.το παλικάρι όμως λέει να πάρει το bravo με πετρέλαιο.. αυτό εχει μέση κατανάλωση 6,2l/100km ..
γενικά εκτός απο τα πετρελαιοκίνητα μόνο κατι μικρά 1000αρια μπορούν να ανταγωνιστούν τα υβριδικα σε κατανάλωση..
-
το καινούριο Polo με τον νέο 1.2 TSI 105hp ίσως ;
-
το καινούριο Polo με τον νέο 1.2 TSI 105hp ίσως ;
που το βρηκες αυτο? εγω ξερω οτι το polo βγαινει σε 1,2 απλο με 70-75 αλογα-1,4 με 85 και ενα diesel με 85 αλογα.
απο οτι καταλαβα τα diesel ειναι πιο 'δυνατα' στις χαμηλες στροφες αλλα στις υψυλοτερες υπερισχυουν τα βενζινοκινητα. Σκεφτομαι ομως οτι ενα golf 6ταχυτο στις 3000 στροφες πιανει τα 130-140. εαν και το diesel πιανει τα ιδια με την 6η εγω ειμαι ικανοποιημενος. δεν ειμαι τυπος που να πηγαινει με 200 στην Εγνατια.
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
το καινούριο Polo με τον νέο 1.2 TSI 105hp ίσως ;που το βρηκες αυτο? εγω ξερω οτι το polo βγαινει σε 1,2 απλο με 70-75 αλογα-1,4 με 85 και ενα diesel με 85 αλογα.
απο οτι καταλαβα τα diesel ειναι πιο 'δυνατα' στις χαμηλες στροφες αλλα στις υψυλοτερες υπερισχυουν τα βενζινοκινητα. Σκεφτομαι ομως οτι ενα golf 6ταχυτο στις 3000 στροφες πιανει τα 130-140. εαν και το diesel πιανει τα ιδια με την 6η εγω ειμαι ικανοποιημενος. δεν ειμαι τυπος που να πηγαινει με 200 στην Εγνατια.
Βασικα... ολα πιανουν πανω κατω τα 200. Το ζητημα σου δεν ειναι η τελικη, αλλα να εχεις ισχυ για μια προσπεραση.
Η διαφορα των diesel ειναι οτι διαθέτουν μικροτερο ευρος στροφων στο οποιο δουλευουν και δουλευουν απο πολυ χαμηλα. Χονδρικα ετσι παει...Το Polο με τον TSI αναμενεται αρχες 2010.
Για την ιστορια... αυτη την στιγμη οδηγεις? Και αν ναι... τι ακριβως? Αμα θες απαντας βεβαιως βεβαιως...
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
το καινούριο Polo με τον νέο 1.2 TSI 105hp ίσως ;που το βρηκες αυτο? εγω ξερω οτι το polo βγαινει σε 1,2 απλο με 70-75 αλογα-1,4 με 85 και ενα diesel με 85 αλογα.
Θα έρθει από το νέο έτος. Πιθανότερο να προηγηθεί το δικίνητο Skoda Yeti 1,2 Tsi μέχρι τέλος του έτους. Μεγαλύτερο και υπερυψωμένο αμάξωμα και καλύτερους χώρους.
... απο οτι καταλαβα τα diesel ειναι πιο 'δυνατα' στις χαμηλες στροφες αλλα στις υψυλοτερες υπερισχυουν τα βενζινοκινητα. Σκεφτομαι ομως οτι ενα golf 6ταχυτο στις 3000 στροφες πιανει τα 130-140. εαν και το diesel πιανει τα ιδια με την 6η εγω ειμαι ικανοποιημενος. δεν ειμαι τυπος που να πηγαινει με 200 στην Εγνατια.
Μήπως να πήγαινες και καμιά βόλτα απο την Τoyota για το 1,4 diesel ή 1,33 βενζίνης 5θυρα Yaris ή Auris?
Ως προς τις απαιτήσεις σου σε επιδόσεις πάντως ακόμα και ένα κοινό supermini 1,3 ή 1,4 θα σε βόλευε. Π.χ. Swift 1,3, Yaris 1,3, Fiesta 1,4 κλπ. -
Ο χρήστης noe έγραψε:
φίλε πάρε diesel να ησυχάσεις.
στα θετικά είναι το κόστος καυσίμων, τα αραιότερα σέρβις ανά 30.000 χλμ, καλλίτερη επίδοση στο οδόστρωμα και ταξίδια με 2.000 στροφές στον κινητήρα.
και η ροπή που αναφέρθηκε, έχει μεγάλη σημασία. με mercedes c200 diesel ολοκαίνουρια, έκαψα 6,5 λίτρα/100 χλμ, είχα 5 άτομα μέσα και το πορτ παγκάζ φουλ και όποτε πατούσα το γκάζι το αμάξι έδινε. όμως η οικονομία δεν είναι στην κατανάλωση τόσο, όσο στη συντήρηση και στην αντοχή του κινητήρα. πετρελαιοκίνητα με 200.000 χλμ είναι ακόμα στην εφηβεία τους.στη Γερμανία νοίκιασα ένα grande punto και γύρισα όλη την Ολλανδία. Αν και γερμανόφιλος, το αμάξι ήταν κατά τη γνώμη μου κορυφαίο στη συμπεριφορά. Εγώ θα το αγόραζα ευχαρίστως ένα bravo της ίδιας φιλοσοφίας. Από εκεί και πέρα γούστα είναι...
Υγ: και εγώ καβαλιώτης είμαι Τα καλοκαίρια έρχομαι και μένω στο Παληό. Έχει πολύ ωραίες στροφές
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
στα θετικά είναι το κόστος καυσίμων, τα αραιότερα σέρβις ανά 30.000 χλμ, καλλίτερη επίδοση στο οδόστρωμα και ταξίδια με 2.000 στροφές στον κινητήρα.
και η ροπή που αναφέρθηκε, έχει μεγάλη σημασία.όπα...με την έλευση τόσων τούρμπο downsized κινητήρων αυτά που λες δεν ισχύουν. Για παράδειγμα, εγώ με 1800 ΤSI έχω ταξίδι με 130 και 6η ταχύτητα με cruise control 7 λίτρα κατανάλωση και ήσυχο ταξίδι μιας και ταξιδεύω με 2500 σαλ περίπου και λόγω και ηχομόνωσης δεν ακούω τίποτα. Δεν μιλάω για τα 1400αρια ...εκεί ακόμα καλύτερα στο θέμα της κατανάλωσης. Και βεβαίως δεν τους λείπουν οι ροπές..!
πετρελαιοκίνητα με 200.000 χλμ είναι ακόμα στην εφηβεία τους.
αυτό ναι αλλά αντισταθμίζεται από το μεγαλύτερο κόστος αγοράς του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και η ροπή που αναφέρθηκε, έχει μεγάλη σημασία.όπα...με την έλευση τόσων τούρμπο downsized κινητήρων αυτά που λες δεν ισχύουν. Για παράδειγμα, εγώ με 1800 ΤSI έχω ταξίδι με 130 και 6η ταχύτητα με cruise control 7 λίτρα κατανάλωση και ήσυχο ταξίδι μιας και ταξιδεύω με 2500 σαλ περίπου και λόγω και ηχομόνωσης δεν ακούω τίποτα. Δεν μιλάω για τα 1400αρια ...εκεί ακόμα καλύτερα στο θέμα της κατανάλωσης. Και βεβαίως δεν τους λείπουν οι ροπές..!
αυτό που λες ισχύει, όμως φοβάμαι πως οι τουρμπισμένοι κινητήρες που αναφέρεις δε θα είναι τόσο αποδοτικοί στα 200.000 χλμ που υπολογίζει να το κρατήσει ο φίλος μας. όπως σκέφτεται, τα πρώτα 2 χρόνια θα έχει ήδη 80.000 χλμ. και με την προοπτική να το κρατήσει 8 χρόνια, το θεωρώ επίφοβο αν θα αντέξει χωρίς να υποβληθεί σε εξοντωτικά σέρβις. για το λόγο αυτό προτείνω diesel.
-
η διαφορα σε θεμα επιδοσεων δεν ειναι μεγαλη,η διαφορα σε θεμα καταναλωσης,ειδικοτερα σε συνθηκες πιεσης ομως ειναι.μπορει αμφοτεροι βενζινοκινητηρες κ πετρελαιοκινητηρες σε πορεια σταθερης ταχυτητας να καταναλωνουν περιπου το ιδιο(κ λεω περιπου γιατι σιγουρα καταναλωνει λιγοτερο κ παλι ο πετρελαιοκινητηρας) αλλα οταν αποφασεις να πιεσεις το αυτοκινητο εκει η βενζινη δειχνει κ την ταχυτητα καυσης της..το πετρελαιο εχει αργη καυση,εξου κ οι μικροτερες καταναλωσεις.
παραδειγμα παλι προερχομενο απο προσωπικη εμπειρια,το γιαρις 1.33λτ βενζινη δεν μπορει να πιασει τις καταναλωσεις του 1.4λτ πετρελαιου.κ για να παμε σε κινητηρες που ειναι υπερσυμπιεσμενοι,ο tsi 160 εν συγκρισει με τον tdi 170 απλως καταναλωνει αρκετα περισσοτερο ακομα κ σε σταθερη πορεια.το ιδιο κ ο t-jet 120(βενζινοκινητηρας) εν συγκρισει με τον m-jet 120(πετρελαιοκινητηρας)..για να μη μιλησω για αυτοκινητα μεγαλυτερου βαρους οπως suv οπου εκει η καταναλωση ενος πετρελαιοκινητηρα μπορει να φτασει κ το 60% της καταναλωσης ενος υπερσυμπιεσμενου βενζινοκινητηρα..
οσο για την ταχυτητα 130-140χλμ/ω,υπολογιζε 2-3κ στρ/λ σε οποιοδηποτε νεο αυτοκινητο,ειτε βενζινης,ειτε πετρελαιου.
παρολα αυτα θα συμφωνησω στο θεμα του αυτοματου κιβωτιου..μπορει μεν αρχικα να αυξανει το κοστος,αλλα τα ωφελη σε οικονομια(περασαν οι εποχες που τα αυτοματα καταναλωναν περισσοτερο,βλεπε dsg-stronic εναντι χειροκινητου),ταχυτητα κ ανεση ειναι αρκουντως δελεαστικα,τουλαχιστον για τον γραφοντα.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
παρολα αυτα θα συμφωνησω στο θεμα του αυτοματου κιβωτιου..μπορει μεν αρχικα να αυξανει το κοστος,αλλα τα ωφελη σε οικονομια(περασαν οι εποχες που τα αυτοματα καταναλωναν περισσοτερο,βλεπε dsg-stronic εναντι χειροκινητου),ταχυτητα κ ανεση ειναι αρκουντως δελεαστικα,τουλαχιστον για τον γραφοντα..
αυτόματο κιβώτιο για κίνηση ως επι των πλείστων σε Εθνική και Εγνατία Οδό ; Τρελή σπατάλη για μένα.
ΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ 18000-20000 €?