-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχεις αδικο..Απλα επειδη αρχισαμε και σχολιαζαμε για σχεδιο..Aλλωστε για πρωτοτυπο προκειται και στα πρωτοτυπα το πρωτο που παντα σχολιαζουμε ειναι τη σχεδιαση... Με λιγα λογια νομιζα οτι μιλας για σχεδιαστηκες μετριοτητες..Μίλησα περισσότερο γενικά για την εικόνα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά δεν διαφωνώ μαζί σου στα περί σχεδιασμού, υπάρχουν σαφώς μοντέλα της εταιρείας που ξεχωρίζουν, αλλά εκφράζω περισσότερο ένα είδος παραπόνου για μια γενικότερη στασιμότητα της εταιρείας στην αντίληψή μου .
Anyway το σταματώ κάπου εδώ γιατί είμαστε ολίγο τι
-
-
Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες
-
Νομίζω δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το ότι μιλάμε για ένα ρετρό σχέδιο. Δε μπορεί παρά να είναι η αναβίωση του 2cv
-
Για να δουμε... Γιατί εμένα όπως το βλέπω 2cv μια φορά δε μου θυμίζει...
Το πρωτότυπο C3 lumiere πιο κοντά ήταν στο πνεύμα του 2cv κατά τη γνώμη μου.
Πάντως μια νοσταλγία για το 2cv την έχουν τα τελευταία χρόνια... Θυμάμαι και αυτό:
Και μιας και πιάσαμε το θέμα, θυμάστε το Chrysler CCV, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό, πλήρως ανακυκλώσιμο που θα κόστιζε περίπου $6.000?
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Για να δουμε... Γιατί εμένα όπως το βλέπω 2cv μια φορά δε μου θυμίζει...
Το πρωτότυπο C3 lumiere πιο κοντά ήταν στο πνεύμα του 2cv κατά τη γνώμη μου.
...
Πάντως μια νοσταλγία για το 2cv την έχουν τα τελευταία χρόνια...
...Πολύ σωστά.
Και το εκθεσιακό και το παραγωγής C3 ακόμα και το Pluriel και η ίδια η Citroen τα παρουσίασε και τα προωθούσε με το 'πνευμα του 2CV'. Αλλά δεν πέτυχαν.
Σχέδια για το 2CV του μέλλοντος είχαν βγει αρκετά.
Το θέμα βέβαια είναι ότι άλλο ο διάδοχος του 2CV και άλλο η σύγχρονη ρετρό έκδοση του παλαιού 2CV. Δεν πρέπει απλώς να θυμίζει αλλά και να μοιάζει!
-
Μερικα απο αυτα τα βλεπεις κι αν πας βαρυστομαχιασμενος για υπνο
-
Δεν νομιζω οτι θα πετυχει μια τετοια συνταγη,δυσκολα να κανεις ενα σχεδιο 2CV που να ειναι ωραιο,μοντερνο και παραλληλα να κραταει και τον χαρακτηρα του 2CV.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Δεν νομιζω οτι θα πετυχει μια τετοια συνταγη,δυσκολα να κανεις ενα σχεδιο 2CV που να ειναι ωραιο,μοντερνο και παραλληλα να κραταει και τον χαρακτηρα του 2CV.Δε νομίζω να χρειάζεται να κρατήσει το χαρακτήρα του αυθεντικού. Μήπως τον κράτησε το beetle ή το mini? Και τα δύο είναι πολυτελή-trendy μικρά αυτοκίνητα, που ουδεμία σχέση έχουν με τα προτότυπα παρά μόνο σε ντιζάιν!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δεν νομιζω οτι θα πετυχει μια τετοια συνταγη,δυσκολα να κανεις ενα σχεδιο 2CV που να ειναι ωραιο,μοντερνο και παραλληλα να κραταει και τον χαρακτηρα του 2CV.
Δε νομίζω να χρειάζεται να κρατήσει το χαρακτήρα του αυθεντικού. Μήπως τον κράτησε το beetle ή το mini? Και τα δύο είναι πολυτελή-trendy μικρά αυτοκίνητα, που ουδεμία σχέση έχουν με τα προτότυπα παρά μόνο σε ντιζάιν!
Μα στο σχέδιο πρέπει να αναφέρεται και ο Ken11. Το αρχικό 2cv δεν έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε ένα σύγχρονο όχημα, όπως έγινε με τα beetle, mini και 500.
-
Μου αρεσει η ιδεα της αναβιωσης , βεβαια αυτο το σχεδιο ουδεμια σχεση εχει με το παλιο 2cv
το σιγουρο ειναι οτι θα μαθουμε σε μερικες ημερες, παντως χαιρωμαι που βλεπω την citroen να κανει ωραια βηματα ( 2cv, ds σειρα κ.λ.π)
οτι και να ειναι αντε καλως να μας ερθει -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δε νομίζω να χρειάζεται να κρατήσει το χαρακτήρα του αυθεντικού. Μήπως τον κράτησε το beetle ή το mini? Και τα δύο είναι πολυτελή-trendy μικρά αυτοκίνητα, που ουδεμία σχέση έχουν με τα προτότυπα παρά μόνο σε ντιζάιν!Και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Το να θυμίζει 2cv το έκανε ίσως και το C3 αν είχε και μια ανάλογη προώθηση (στη Γαλλία και το Pluriel παρουσίασαν με τα χρώματα του Charleston κάποια στιγμή που θύμιζε πολύ 2CV) αλλά το θέμα είναι να μοιάζει -πράγμα δύσκολο- όπως το πετυχαν τα Mini και Beetle.
-
http://www.worldcarfans.com/109090921611/citroen-revolte-concept-breaks-coverΔεν ξέρω ... ωραίο είναι, αλλά 2CV?
Μια λεπτομέρεια που με χαλάει είναι τι δουλειά έχει η τεράστια ζάντα σε ένα αυτοκίνητο που στο πρωτότυπο στην καλύτερη περίπτωση είχε τριμπούλωνη 13άρα!!!
ΥΓ. Πιο ευκολη δουλειά και ίσως με περισσότερη ζήτηση θα ήταν η αναβίωση ενός Pony/Mehari.
Κάτι που βοήθησε το Mini στη νέα του έκδοση ήταν οι σπορ καταβολές, το όνομα Cooper και οι συμμετοχές στα ράλλυ. Αντίθετα το Beetle το μόνο που πέτυχε ήταν να τραβήξει ξανθά fashio victims στο Λος Αντζελες ... -
δε μου λεει απολύτως τίποτα
λες και το βγάλανε για να έχουν κάτι να κάνουν οι του σχεδιαστικού τμήματος
-
http://www.dailymotion.com/video/x5dbbn ... -gay_music
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μια λεπτομέρεια που με χαλάει είναι τι δουλειά έχει η τεράστια ζάντα σε ένα αυτοκίνητο που στο πρωτότυπο στην καλύτερη περίπτωση είχε τριμπούλωνη 13άρα!!!
...125/80/15 είχε το 2CV
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
...125/80/15 είχε το 2CV
Ποιος ηρθε??
-
και όμως ναι!! Δειτε μια ζαντα 2CV και θα το διαπιστωσετε μονοι σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
...125/80/15 είχε το 2CV
Σωστά! Και μου φαινόταν για 13άρα ...
-
Στο Revolte το σήμα στο καπό είναι της DS και όχι το 'λοχιόσημο' της Citroen ενώ πολλές δημοσιευσεις μιλάνε ότι είναι η βάση για το επερχόμενο DS2!
http://www.auto-types.com/autonews/2009-photos-citroen-revolt--5554.html
Citroen Revolte