@christos dimou
τι να πω.. πηγα και γω σαν ανιδεος.. ειμασταν 3 αναπληρωματικοι μονο και τελικα κατσαμε και βγαλαμε ολη αυτη τη δουλεια (οι 4 τακτικοι ουτε καν εμφανιστηκαν)
ελεγα και γω ποσο τραγικο να ειναι..και τελικα ειναι παρα πολυ
εισαι εκει απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 11:30-12:30 αν εισαι τυχερος και τελειωσει νωρις το μετρημα, αλλιως πας 1-2 οπως εμεις ή και ξημερωματα
η ωρα δεν περναει με τιποτα και η δουλεια ειναι ατελειωτη..
εγω εφτιαχνα πακετακια με ψηφοδελτια ασταματητα και μου γυριζε ματι οταν καποιοι μου ελεγαν ειναι τσαλακωμενα
σε καποια φαση ειχα γινει μηχανη και δε μιλιομουν, τα ματια μου ειχαν κοκκινησει (ειχα κοιμηθει ελαχιστα, την κοπανησα και για 2.5 ωρες να την πεσω για λιγο υπνο )
υπηρχαν καθυστερες που αντι να βγαζουν το αυτοκολητο στα ψηφοδελτια το σαλιωναν
και ατομα που ενω εβλεπαν ξεκαθαρα το γραμμα εξω απο την αιθουσα μας επεμεναν να μας ρωτανε πού ψηφιζουν.. δε μπορουσαν να ακολουθησουν την αλφαβητικη σειρα
αλλα ο εφιαλτης αρχισε την ωρα της καταμετρησης..
ειναι πολυ ευκολο να γινει λαθος και με τους εκλογικους αντιπροσωπους εκει δε μπορεις να κανεις και πολλες λαμογιες..
καναμε λαθος με τους σταυρους της ΝΔ και ψαχναμε να βρουμε 3 χαμενες ψηφους..στο τελος ειδικα ειμασταν ολοι κουρασμενοι και ελεγχαμε ο ενας τον αλλον για να μη γινουν λαθη..
με μερικα κολπακια ομως (τα οποια τα μαθαμε στη πραξη) το μετρημα εγινε πολυ πιο ευκολο.
απλα οι ωρες δεν περνουν με τπτ..
οι δουλειες που πρεπει να γινουν απο τους τυχαια επιλεγμενους ειναι οι εξης..
τακτοποιηση ψηφοδελτιων και ευρεση των ονοματων στους καταλογους (εκει να δειτε χαμος και ατομα που δεν ξερουν καν πού ψηφιζουν)
μετα μετρηση φακελων..
στη συνεχεια ανοιγμα φακελων και αριθμηση ψηφοδελτιων
μετα μετρηση των ψηφοδελτιων καθε κομματος και αποστολη του 1ου τηλεγραφηματος για να δουμε το ποσοστο του καθε κομματος
και τελος αφου τα ταξινομησουμε ανα παραταξη μετραμε τους σταυρους για να δουμε τι παιρνει ο καθε βουλευτης (εκει γινεται τρελος χαμος)
βοηθαει να ταξινομεις τα ψηφοδελτια σε αυτα με 1 σταυρο, 2 σταυρους..., 4 σταυρους και αυτα που εχουν παραπανω απο τους επιτρεπομενους μαζι με αυτα που δεν εχουν κανενα(ειναι το ιδιο)
επισης βλεπαμε πολλους καθυστερημενους που δεν εβαζαν σταυρο αλλα κυκλωναν το λογοτυπο του συριζα..αλλους (μαλλον εγκεφαλικα νεκρους γερους) που εβαζαν σταυρο στο λογοτυπο του παπαθεμελη γιατι εγραφε το ονομα του
στη εκλογικο μου διαμερισμα ειχαμε εκτος τοπου αποτελεσματα (σε συνολο 349) δλδ 124 πασοκ,120 νδ , 34 λαος , 30 (το πολυ) κκε και πιο πισω ο συριζα..
επισης ειχαμε και μπολικους οικολογους (μου το παιζουν οικολογοι οι γλυφαδιωτες με τα suv )
η δικαστικη αντιπροσωπος (που ηταν και ωραιο γκομενακι) ξεσκιστηκε ειδικα στο τελος πιο πολυ στη δουλεια οπως και η γραμματεας, αλλα αυτες πληρωνονται και μαλιστα καλα..
εμεις ουτε ενα 20αρικο ρε πουστη..μονο καφες του κωλου και φαγητο για σκυλους (ετρωγα οτιδηποτε υπηρχε ακομα και το φαγητο των αντιπροσωπων)
και φυσικα επειδη δε θα τη παλευα χωρις τσιγαρο...καταλαβαινετε τι εκανα