-
αν το ενα αυτοκίνητο το εχεις στη διαθεση σου μονος σου επί 40 λεπτά και το άλλο το κανεις το γύρο του τετραγώνου με τον πωλητή, λογικό ειναι να σε εντυπωσιάσει το πρώτο... μη σου πω οτι το 5άλεπτο εστ δριωε ε πωλητή μαλλον αγγαρεία ειναι και δεν βοηθάει κάπου.. πάντως σε αυτό με τις 3 η 5 πόρτες εγω διαφωνώ..
το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ηταν το renault 19 sedan και τις περισσότερες φορές που οδηγούσα η μόνος μου η με άλλον ένα συνεπιβάτη, ένιωθα ότι κουβαλάω μισό αυτοκίνητο τσάμπα, που μόνο ελάχιστες φορές μου χρειαζότανε.... τώρα με το 3θυρο τη μία στο τόσο που κουβαλάω και πίσω κόσμο δεν μου κάνει αίσθηση το μπες βγες, 20 δευτερόλεπτα κρατάει.. και από όσο έχω καταλάβει δεν είσαι και οικογενειάρχης.. θα θυσίαζες ένα πολύ όμορφο σχέδιο για να γλιτώσεις μία ταλαιπωρία 20 δευτερολέπτων
-
παντως το drive αναφερει οτι το megane με τον tce ειναι το πιο fun to drive της κατηγοριας και οτι ποιοτικα εχει καλυψει τη διαφορα με το golf...
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Ακριβώς (όχι φυσικά μόνο ferrari, porsche αλλά και άλλα πιο προσιτά σπορ...- πραγματικά σπορ όμως). Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά προς ενημέρωσήν σου, τα περισσότερα 3θυρα/coupe έχουν πιο σφιχτές και επιθετικές ρυθμίσεις αναρτήσεων από τα 5θυρα αδέρφια τους και έτσι πιο σπορτιβ συμπεριφορά στον δρόμο. Φυσικά δεν γίνονται καθαρόαιμα (οι κορυφαιές εκδόσεις τους όμως, πχ Megane RS, γίνονται) αλλά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα οδηγικά από τα 5θυρα. Αν τώρα εσύ θέλεις να οδηγείς το πιο βαρετό δικαίωμά σου. Όπως είπες περί ορέξεως... απλά μην είσαι τόσο κριτικός απέναντι σε κάποιους με διαφορετικές απόψεις που μπορεί να μην έχουν τα λεφτά για κάτι πραγματικά σπορ αλλά θέλουν κάτι πιο ενδιαφέρον οδηγικά.
-
Αφού θες το golf, μην το παιδεύεις άλλο...
Αναποφάσιστοι άντρες! Γκρρρ
Και μόνο που το συζητάς τόσο σημαίνει ότι αυτό θέλεις. Αλλιώς δε θα το έκανες, αφού το megane είναι πολύ πολύ πιο όμορφο! Οπότε έκλεισε. -
Ο χρήστης tzoulia έγραψε:
Αφού θες το golf, μην το παιδεύεις άλλο...
Αναποφάσιστοι άντρες! Γκρρρ
Και μόνο που το συζητάς τόσο σημαίνει ότι αυτό θέλεις. Αλλιώς δε θα το έκανες, αφού το megane είναι πολύ πολύ πιο όμορφο! Οπότε έκλεισε.μην με αποπαιρνεις μωρε!Γνωμες ζηταω...
-
Έχεις σκοπό να κάνεις σύντομα φαμίλια και θέλεις πίσω πόρτες;
-
οχι μωρε...απλα εχω κουραστει απ το 3πορτο που χω...Ειδικα συχαινομαι το να πιανει ο πισω τη χειρολαβη του συνοδηγου για να μπρεσει να σηκωθει ... Βεβαια το σωστο ειναι οτι εγω θα καθομαι σταντε σε συγκεκριμενη θεση οποτε στα @@ μου που και πως θα βολευτουν οι υπολοιποι...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
οχι μωρε...απλα εχω κουραστει απ το 3πορτο που χω...Ειδικα συχαινομαι το να πιανει ο πισω τη χειρολαβη του συνοδηγου για να μπρεσει να σηκωθει ... Βεβαια το σωστο ειναι οτι εγω θα καθομαι σταντε σε συγκεκριμενη θεση οποτε στα @@ μου που και πως θα βολευτουν οι υπολοιποι...Και δεν βρίσκω τον λόγο να μπαινουν διάφοροι μέσα. Στο δικό μου τα πίσω καθίσματα χρησιμοποιούνται 1 φορα το 3μηνο... δεν κάνω τον ταρίφα κανενός.
-
παντως το drive αναφερει οτι το megane με τον tce ειναι το πιο fun to drive της κατηγοριας και οτι ποιοτικα εχει καλυψει τη διαφορα με το golf...Όχι μόνο αυτό!
Στην πράξη γράφει ότι ο γνωστός βασιλιάς τόσα χρόνια, επιτέλους έχασε!! -
βασιλιας μονο στην ελλαδα που ο ''γερμανος'' δινει αλλη αιγλη στον κατοχο του .'
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
βασιλιας μονο στην ελλαδα που ο ''γερμανος'' δινει αλλη αιγλη στον κατοχο του .'Είναι δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα αγοραστή. Σ' αυτό βέβαια βασικό ρόλο παίζει και η πολιτική της 'κάθε' εταιρίας. Πως λειτουργεί η VW (ιδίως στο Golf) απο την αγορά, το aftersales ως τη μεταπώληση και πως λειτουργεί η Renault ...
Αν δεν αλλάξει αυτή η τακτική και η συνείδηση, ο 'βασιλιάς' θα στέκεται με υπεροψία και θα κοιτά τους πάντες από ψηλά! -
Renault αν και δεν τους παω τους Γαλλους. Το καινουριο golf ειναι καπως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ακριβώς (όχι φυσικά μόνο ferrari, porsche αλλά και άλλα πιο προσιτά σπορ...- πραγματικά σπορ όμως). Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά προς ενημέρωσήν σου, τα περισσότερα 3θυρα/coupe έχουν πιο σφιχτές και επιθετικές ρυθμίσεις αναρτήσεων από τα 5θυρα αδέρφια τους και έτσι πιο σπορτιβ συμπεριφορά στον δρόμο. Φυσικά δεν γίνονται καθαρόαιμα (οι κορυφαιές εκδόσεις τους όμως, πχ Megane RS, γίνονται) αλλά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα οδηγικά από τα 5θυρα. Αν τώρα εσύ θέλεις να οδηγείς το πιο βαρετό δικαίωμά σου. Όπως είπες περί ορέξεως... απλά μην είσαι τόσο κριτικός απέναντι σε κάποιους με διαφορετικές απόψεις που μπορεί να μην έχουν τα λεφτά για κάτι πραγματικά σπορ αλλά θέλουν κάτι πιο ενδιαφέρον οδηγικά.
πλην κάποιων που δεν βγαίνουν 3θυρα όπως το Λεόν που έχει αρκετά σκληρή και σπορ ανάρτηση.
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
ειναι λιγο υπερβολικα αυτα που λες...γιατι πχ με τη λογικη σου μπορω να πω οτι το passat το superb ειναι ψευτολιμουζινες αρα επισης πρεσβευεις κατι fake
Αυτά είναι τυπικά οικογενειακά αυτοκίνητα. Δεν πάνε να το παίξουν λιμο.
αν δεν προσπαθεί να το παίξει λίμο το superb (που φτάνει κοντά στις διαστάσεις μιας S-Class), ποιος προσπαθεί...
σπορ δε σημαίνει αυτομάτως ακριβό αυτοκίνητο, σπoρ είναι και ένα smart roadster... είναι θέμα φιλοσοφίας όχι τιμής...
τα ψευτο-σπορ 2-3πορτα είναι πολύ αρμονικότερα σαν αμαξώματα από αίσχη τύπου astra sedan ή από 5πορτα σούπερμινι στα οποία το τέλος της πίσω πόρτας ακουμπάει τα πίσω φανάρια... -
Πάντως και το νέο Αstra φαινεται να εχει καποιο ενδιαφερον και αφου η αγορα καθυστερει προς το παρον ισως το διλημμα να γινει τριλημμα και και να μπει σφηνα και αυτο εν τελει...
-
διαβασα το συγκριτικό στο autocar και το megane χανει λεει από το golf στην εργονομια στην καταναλωση στους χώρους στον εξοπλισμό ασφαλείας και στο τιμόνι/κιβώτιο..
1)εργονομία δηλαδη τα κουμπιά του ηχοσυστήματος που ειναι μικρά αλλά στην ουσία το χειριζεσαι από τον επιλογέα στο τιμόνι που ειναι απίστευτα εργονομικός
2)κατανάλωση ελάχιστη διαφορά, θα το δεχτώ
3)στους χωρους αν κοιτάς megane hatch vs golf 5d θα το δεχτω για τους πίσω, γιατι στις αποσκευες υπερέχει το megane
4)εξοπλισμό ασφαλείας, το megane δεν εχει esp, αν και drive αλλα και autocar δηλωσαν ξεκάθαρα οτι δεν το χρειάζεται λόγω του απίστευτου στησίματος σε αντίθεση με το golf, αλλά για ψυχολογικούς έστω λόγους οκ
5)τιμόνι, το drive δηλωσε ξεκαθαρα οτι το τιμόνι του megane ειναι πολύ καλύτερο σε όλα από του golf, το autocar παλι οχι.. συγγνώμη αλλά εγω θα δεχτώ την αποψη του drive γιατί μου ακούγεται περισσότερο ενός της πραγματικότητας.. κιβώτιο, ξεκάθαρη υπεροχη του golf σε αισθηση, αλλά όχι σε αποτελεσματικότητα..
6)φρένα, το megane είναι αρκετά πίσω
με βαση αυτά τα δυο συγκριτικα, όχι απλά το megane ειναι καλύτερο αυτοκίνητο στα περισσότερα θέματα ουσίας..δηλαδή κινητήρας,στησιμο,τιμόνι,σχεδίαση... αλλά είναι και κανα 1500αρι ευρώ φτηνότερο, ίσως και παραπάνω...
ο βασιλιάς πέθανε, αλλά ο αυτοκινητιστικός τύπος γλύφει την εξουσία όπως οι λαδοπόντικες τους γερμανούς στην κατοχή
εντάξει το παρατράβηξα, αλλά είμαι χαρούμενος για την αγαπημένη μου εταιρία,που μαλλον βρισκει το δρόμο της
πεστε να με φατε
-
ε ναι το σχολιο σου δεν ειναι και πολυ αντικειμενικο και φαινεται !
-
ε ναι το σχολιο σου δεν ειναι και πολυ αντικειμενικο και φαινεται !ενταξει, το παραδεχομαι οτι δεν ειμαι αντικειμενικός, αλλά αν ειναι ετσι ουτε το drive ειναι..
προσωπικά, όμως πιστεύω οτι το drive ειναι πολύ πιο αντικειμενικό από άλλα περιοδικά που έχουν τη φημη -
τα κουμπια ειναι οντως πολυ μικρα, οι χωροι πισω στο 5πορτο ειναι επιεικως μετριοι (αν και ουτε το γκολφ ειναι καμια αλανα), καταναλωση αφου δεν εχει μεγαλη διαφορα οκ, το esp δε με πολυνοιαζει, το τιμονι δε νομιζω και γω ναναι ακομα αντιστοιχο του γκολφ αν κρινω απο τα τελευταια ρενω με τις υποβοηθησεις που εχουν, τα κιβωτια ελπιζω να μη διαλυονται...
το μεγκαν θα το παιρνα μονο 3πορτο
-
τα megane 1.4 TCe πλέον έχουν standard το ESP
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI