- 

Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μάλλον είσαι προκατειλλημένος για να λες αυτά τα πράγματα.Αλλά δεν θα κάτσω τώρα να διαφωνήσω.
οχι, καθολου... plain facts και μονο... κατσε μετρα τα κουκια, πανε οδηγησε τα... και case is rested! Προσωπικα την συγκριση την βρισκω εως και ατυχη...
Βασικα δεν θα πρεπε να μπει καν το Α4 1.8 120PS στη συγκριση.Γιατι να ρισκαρει κανεις μια μελλοντικη μεταβολη στα τεκμηρια?Για 120 αλογα? Η 159 εχει 200.Ειτε στον τροχο ειτε στο στροφαλο,δε θα κατσω να το αναλυσω,η διαφορα ειναι εξοφθαλμη.Ο,τι παραπανω και να χει να προσφερει το Audi,σ'αυτα τα αλογα(=λεφτα),δυσκολο να το προτεινεις.Καλυτερα να δει ο OP το 160ρι,αν και παλι δεν τον κοβω τοσο ζεστο για το A4.Απο την αλλη με την 159 παιρνεις πολυ περισσοτερα με τα λεφτα σου.Και δεν αναφερομαι μονο στο vfm.Στον αντιποδα το 'πακετο' της merc ειναι ακομα πιο ανταγωνιστικο
 - 

Εχει πεσει στο τραπεζι η 159 ΤΒi και ασχολούμαστε με τις φουστες τυπου Α4?
Η Μερκεντε ειναι αλλη φαση οποτε δεν την ανακατευω...
+1
φουστες τυπου Α4??μιλας για αυτοκινητο που εχει βγει σε εκδοση με 330 αλογα και αναμενεται να βγει με 450+ και ενα αλλο του οποιου οι φιλοδοξιες σταματανε στα 260..
Σα να λεμε οτι το Grande Punto ειναι το καλυτερο supermini, επειδη εχει βγει σε εκδοση S2000 με 275 αλογα...

Εδω ομως δε γινεται κουβεντα για ειδικες εκδοσεις αλλα για συγκεκριμενες.
 - 

και η octavia σε wrc
δε διαφωνω και λεω οτι πιο συμφερουσα αγορα ειναι η 159, αλλα οχι και φουστα το καλυτερο μεσαιο.. σε αυτη την εκδοση ναι αλλα δεν ακουσα κανεναν να λεει φουστα την 3αρα λογω της 316..
και πολυ respect στη ΜΒ βλεπω απο τους φιλους ιταλους...
μαλλον φταει το απωθημενο την πισωκινησης και της κοινωνικης καταξιωσης μεσω του αυτοκινητου σε ολους τους κλαδους , ακομα και αυτους των ταξι, λεωφορειων και σκουπιδιαρικων...
 - 

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μαλλον φταει το απωθημενο την πισωκινησης και της κοινωνικης καταξιωσης μεσω του αυτοκινητου σε ολους τους κλαδους , ακομα και αυτους των ταξι, λεωφορειων και σκουπιδιαρικων...
Αντιφασεις....
Για αυτο λεμε να παρει την 159 το παιδι, μη το σταματανε για κανα δρομολογιο...
 - 

αν ειναι ετσι κι εγω μαζι σου..
νταξει μην κοροιδευομαστε ειναι η καλυτερη επιλογη ,την ωρα που οι αλλοι για να σου δωσουν τα ιδια σου ζητανε 50+ χιλιαρικα..
η 159 ειχε την ατυχη εμπορικη πορεια που ειχε για αυτο και δε μπορει να κανει παραπανω , διαφορετικα και αυτη στο 50ρικο θα επαιζε.
αυτο ειναι καλο για τους αγοραστες γιατι εχουν εναλλακτικες.
το μοντελο ειναι δοκιμασμενο, το μοτερ ειναι νεο μεν αλλα δεν ειναι και πολυ πουσαρισμενο ουτε ειχαν πολλα απροοπτα τα υπολοιπα fiat με τους 1.4Τ αρα δε θα λεγαμε οτι ειναι τοσο αναξιοπιστη επιλογη.αλλωστε και οι αλλες 2 μαρκες λαχεια ειναι, εχουμε ολοι πιστευω ακουσει και κει ασχημες περιπτωσεις
 - 

Εχει πεσει στο τραπεζι η 159 ΤΒi και ασχολούμαστε με τις φουστες τυπου Α4?
Η Μερκεντε ειναι αλλη φαση οποτε δεν την ανακατευω...
Για κάνε το τεστ με τις πόρτες να δεις τι ήχο κάνουν A4 και Merc και δοκίμασε και στην 159 να σου θυμίσει ήχο σαν να κλείνεις σκουπιδοντενεκέ.
Επίσης είτε σας αρέσει είτε όχι, η 159 υπολείπεται των άλλων 2 σε (απτή) ποιότητα και φινίρισμα. Μένει κανείς να είναι πολύ παρατηρητικός και στις λεπτομέρειες θα εντοπίσει αυτό που γράφω. Ναι μεν είναι δελεαστικότερη πλέον ως συνολικό πακέτο με τον καινούριο κινητήρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπερτερεί σε όλους τους τομείς των άλλων 2.
 - 

και παλι ομως,120 αλογα?
ουτε με GP δε θα σε παιρνει να το στησεις
θα βοηθαει τουλ η ροπη στα προσπερασματα?(230/1.500-3.650Nm σε σ.α.λ)
 - 

Το Α4 120 έχει ροπή απ τις 1500 στροφές και απ τις 4000 μέχρι τις 6000 έχει σταθερά 120 άλογα, δεν μπορεί να πηγαίνει και άσχημα. Στις 4000 στροφές δλδ πάει όσο η 316 στον κόφτη Ικανοποιητικά δλδ.
Τώρα αν είναι να σε ζορίζει το budget πάντως καλύτερα να δώσεις τα λεφτά σε κάτι χαμηλότερης κατηγορίας για να πάρεις κάποια άλογα που να σε κινούν λίγο σβέλτα.
(Θυμάμαι πόσο πίσω είχα αφήσει μια C class του 2005 με τα 163 άλογα... λόγω πισωκίνησης και βάρους χάνει πολύ σε επιταχύνσεις η Merk.)
 - 

ελα ρε εχει κυβικα και τουρμπο μια χαψια θα την κανει τη 316
Ο χρήστης Neos έγραψε:
(Θυμάμαι πόσο πίσω είχα αφήσει μια C class του 2005 με τα 163 άλογα... λόγω πισωκίνησης και βάρους χάνει πολύ σε επιταχύνσεις η Merk.)
αυτο το μοτερ φιλος μου το οδηγησε στη καινουρια c class και το συγκρινε με τον νεο 1.8Τ σε passat και αυτο που ειπε οτι δεν εχουν καμια σχεση. ηταν πολυ απογοητευεμενος απο τη μερκα μονο και μονο λογω του μοτερ της , ολα τα αλλα του αρεσαν πολυ
δεν ξερω αν ειναι πολυ πιο βαρια η c αλλα και το passat εχει τα κιλακια του
 - 

Καλά σαφώς δεν υπάρχει καν σύγκριση, αυτό λέω ότι η 316 στον κόφτη οριακά βγάζει όσα το Α4 στις 4000 στροφές χαλαρά (που μπορεί να είναι ακόμα περισσότερα λόγω κρυμένων ίππων )
 - 

κρυμμενοι ιπποι ftw
 - 

c class εκτος και αμα θες τους χωρους του αουντι...
 - 

Λοιπόν, να αρχίσω να απαντώ μια και είδα τα μηνύματα μαζεμένα σήμερα το πρωί:
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης αν κοιτάς τα δέρματα... τα καλύτερα με διαφορά είναι της Alfa (Poltrona Frau). Όσων αφορούν στην δερματίνη της Merc, να πω εδώ ότι σαν εξτρά μπαίνει γνήσιο δέρμα, άλλωστε και στο Audi εξτρά είναι το δέρμα οπότε δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στα δύο.Αναφέρομαι στις standard εκδόσεις.
Τα καθίσματα της Alfa δε με εντυπωσίασαν.
Αντιθέτως, οι επενδύσεις δε μοιάζουν ιδιαίτερα αντοχής, για να μην πω ότι είναι μάλλον άβολα (στενά).¨
Όσο για τη δερματίνη της Mercedes, εμένα μου άρεσε και οπτικά τουλάχιστον μου φάνηκε ίδια με δέρμα. - 

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...νομίζω ότι όποιος έχει το δίλημμα καλό είναι να οδηγήσει και τα Insignia και 159 που στα ίδια λεφτά δίνουν πολύ περισσότερο αυτοκίνητο (εξοπλισμό,επιδόσεις).Νομίζω ότι το Insignia ανήκει σε άλλη κατηγορία, μαζί με Mondeo, Passat, Avensis κλπ., αυτή των μεγάλων 'λαϊκών' οικογενειακών, ενώ Merc, Audi και Alfa είναι sports/luxury sedan.
Είναι πολύ μεγαλύτερο από Merc και Alfa και γενικά νομίζω ότι δεν συγκρίνεται μαζί τους.
Προσωπικά τα προαναφερθέντα μοντέλα δε μου αρέσουν, όσα πλεονεκτήματα κι αν έχουν, γιατί έχουν ξεφύγει υπερβολικά σε διαστάσεις και το design τους είναι ανέμπνευστο (ναι, ακόμα και του Insignia). - 

Παίζει και ένα θέμα που δεν έχουμε θίξει ως τώρα, αυτό της μεταπώλησης.
Προφανώς, δε διαλέγεις αυτοκίνητο σκεπτόμενος πώς θα το πουλήσεις κάποτε, και άλλωστε μιλάω για μια αγορά με ορίζοντα δεκαετίας, αλλά όταν θα έρθει αυτή η ώρα τότε ίσως μετανιώσεις για την επιλογή σου.
Και αναφέρομαι στην Alfa, η οποία ό,τι κι αν λένε οι έμποροι δεν έχει μεταπώληση.
Πρόσφατο παράδειγμα φίλος με 147 πενταετίας, που απλά δε μπορεί να την πουλήσει.
Εκτός και αν τα 3.000€ που του είπε κάποιος θεωρείται καλή τιμή... - 

Μπορεις να γραψεις τελικες τιμες που σου ειπαν για τις συγκεκριμενες εκδοσεις που σε ενδιαφερουν?
 - 

Ο χρήστης jbk έγραψε:
Μπορεις να γραψεις τελικες τιμες που σου ειπαν για τις συγκεκριμενες εκδοσεις που σε ενδιαφερουν?Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά στο περίπου είναι (με το κλειδί στο χέρι):
AUDI A4 1.8 (120PS): 30.000 - 30.500€ (βασική έκδοση + ένα συμφέρον επετειακό εξοπλιστικό πακέτο)
ALFA 159 1.750 TBi: 30.000 - 30.500€ (βασική Distinctive)
MERCEDES C180 B-E: 34.500 - 35.000€ (βασική Classic)Οι παραπάνω εκδόσεις είναι λίγο - πολύ παραπλήσιες σε εξοπλισμό (με την Alfa να υπερέχει στα σημεία).
Μιλάμε για απλό χρώμα (λευκό) που πιστεύω ότι ταιριάζει σε Audi και Merc.
Για Alfa ψηφίζω κόκκινο δαγκωτό που χρεώνεται 400€. - 

Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το Α4 120 έχει ροπή απ τις 1500 στροφές και απ τις 4000 μέχρι τις 6000 έχει σταθερά 120 άλογα, δεν μπορεί να πηγαίνει και άσχημα. Στις 4000 στροφές δλδ πάει όσο η 316 στον κόφτη Ικανοποιητικά δλδ.Μα καλά..έχω απορία Όταν δλδ είσαι στις 4000σ.α.λ. και δώσεις γκάζι το αμάξι δεν επιταχύνει και απλά ανεβαίνει η κατανάλωση και ο θόρυβος;
 - 

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τουλάχιστον η audi πρσφέρει σαν έξτρα πάντως γνήσιο δέρμα και όχι δερματίνη όπως η merc στην avantgard.
για την ποιοτητα των δερματων των merc εχουν παραπονεθει και ιδιοκτητες
εμενα καλο μου φαινεται αλλα θα το ηθελα πιο μαλακο
Δεν έχει δέρμα έχει Δερματίνη ( πλαστικό υποκατάστατο )
 - 

Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μα καλά..έχω απορία Όταν δλδ είσαι στις 4000σ.α.λ. και δώσεις γκάζι το αμάξι δεν επιταχύνει και απλά ανεβαίνει η κατανάλωση και ο θόρυβος;Σε καμία περίπτωση. Αφού σου λέει ότι έχει σταθερά 120 άλογα, δε σου λέει ότι κρεμάει.
Αλλά πόσες φορές θα χρειαστεί να ανέβεις πάνω από 4.000 rpm όταν έχεις τόση ροπή μέχρι εκεί ? 

AUDI A4 1.8 vs MERCEDES C180