-
Πάντα έβλεπα με περιέργεια σε αμερικάνικες ταινίες τους τυπάκους της ΔΟΥ (IRS) με το γυαλάκι και την τσαντούλα, oι οποίοι έρχονταν στα καλά καθούμενα και ρώταγαν που βρήκες τα λεφτά για τη ΜπιΕμΝτάμπλγιου, το τριώροφο, την πισίνα κλπ κι άμα δεν τους έδινες πειστικές εξηγήσεις σου έραβαν καλό κουστούμι. Και μετά θυμόμουν τους τύπους στις παλιές ελληνικές ταινίες που έμπαιναν στα μαγαζιά και ρώταγαν πως πάνε οι δουλειές 'καλά, πολύ καλά' τους απαντούσαν οι μαγαζάτορες νομίζοντας ότι ήταν υποψήφιοι...γαμπροί ή αγοραστές κι έπειτα τους έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι.
Όντως γίνεται έτσι στο Αμέρικα; Αν ναι, γιατί όχι κι εδώ; Μήπως επειδή στην Ελλάδα βγάζεις ό,τι δεν κρύψεις και τα 'αντικειμενικά τεκμήρια' είναι 'άδικα και αντισυνταγματικά';
-
Θέλω να μου εξηγηστε κάτι
Απόδειξη απο γιατρούς γιατί δεν παίρνει ο κόσμος?
Ντρέπεται να την ζητήσει? -
Γιατί θα του ζητήσει ή θα αρχίσει να του ζητάει στο μέλλον άλλο ποσό και κανείς δεν σκοπεύει να πληρώνει 30% πχ μεγαλύτερες αμοιβές ελπίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν και θα καταλήξουν εκεί που πρέπει και όχι σε μίζες και ταξίδια υπουργών και 'αξιωματούχων'
Επίσης ουδείς θέλει να έχει 'κακές' σχέσεις με το γιατρό του και όχι μόνο με το γιατρό ...Αυτό που περιγράφεις λοιπόν έχει κόστος άμεσο και μάλιστα βαρύ, το οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθμίσει η προσδοκία αύξησης των εσόδων του κράτους...
Ιστοριούλα
Φίλος καβλ@μένος να ζητήσει απόδειξη στο γυναικολόγο - μαιευτήρα της γυναίκας του έπαθε το εξής...Ο φίλος έχει ασφάλεια bupa και επειδή έγινε καισαρική ουσιαστικά είχε όριο ιατρικών εξόδων 1 εκατομ. λίρες, οπότε ό,τι αμοιβή και αν ζητούσε ο γιατρός του ήταν αδιάφορη, απλά ήθελε να εκστομίσει την ατάκα 'Όσα γράψεις στην απόδειξη τόσα θα πάρεις'...Αμ δε...Ο γιατρός δεν του μίλησε ΠΟΤΕ για οικονομικά, αρνήθηκε πολλές φορές λέγοντας 'δεν ασχολούμαι με οικονομικά κύριε, πηγαίνετε στη γραμματέα μου'...Ε στη γραμματέα θα κάτσεις τώρα να καθυβρίζεις το κοριτσάκι που σου λέει 'τι να κάνω κι εγώ κύριε ;'
Μετά αν είσαι κι ευχαριστημένος θα αρχίσεις τσαμπουκάδες και θα αλλάξεις γιατρό επλπίζοντας να βρεις κάποιον εξίσου καλό για το άλλο παιδί και για τη γενικότερη παρακολούθηση της γυναίκας κλπ κλπ...Και για πόσους γιατρούς θα το κάνεις ; Θα αλλάζεις γιατρούς κάθε μήνα ; Θα το κάνεις και στον παιδίατρό σου ; Αν στρινιάξει θα αλλάξεις και παιδίατρο ; Πόσες φορές θα το κάνεις ;Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, πιστεύει κανένας εδώ μέσα ότι αν πλήρωναν άντε όχι όλοι, αλλα το μεγαλύτερο μέρος τους φόρους, αυτό θα γυρνούσε σαν ανταπόδωση στους ίδιους;
Η θα μήπως θα μεγάλωνε και άλλο ο σκεμπές κάποιων μέχρι να εκραγούν;
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έως ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ξεκινάει απο πολύ ψηλά, και αυτή η η νοοτροπία που υπάρχει αυτοί την τροφοδοτούν με όλα αυτά που κάνουν.Ναι εγώ το πιστεύω!
Φορολογούμαι τρώω κανονικά έκτακες εισφορές κλπ και τους βρίζω μόνος μου και είμαι γραφικός.
Αν πλήρωναν όλοι θα είχαν απαιτήσεις όλοι και θα φωνάζαμε όλοι μαζί!Νομίζεις στενοχωρήθηκαν οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ που τους έδιωξαν από την Μυτιλήνη.... σιγά τα ωα!!! Σου λέει το Κράτος τι προσφέρετε στο ΑΕΠ κύριοι του τάδε νησιού ...αρχι@@α είστε όλοι φοροφυγάδες... ωραία καθίστε εκεί χωρίς νοσοκομείο, νερό και δρόμους και απολαύστε ποιότητα ζωής ξεχασμένοι! Θα σταματήσουμε και τις επιδοτήσεις στις γραμμές και θα έρχεστε κολυμπώντας.
Κάπως έτσι παίζεται το παιχνιδάκι!
Σφίγγουν και οι τράπεζες να δώ με τι δήλωση θα παίρνει κάποιος δάνει αν θέλει να κάνει επένδυση.Αλλά μην νομίζεις ότι δεν κράζω και πολιτικούς.... πέτυχα έναν υποργού τις άλλες σε εστιατόριο του έστειλα ένα καρτούτσο κερασμένο και φεύγοντας πέρασα και φώναξα
-Συγχαρητήρια για το πως μας καταντήσατε ανεξαιρέτου κόμματοςΕκεί κινδυνευεις να πας μέσα αμα τον βρίσεις στα ίσια όποτε το κάνεις ευγενικά
Ολα οκ αυτά που λες αλλά εγώ επαναλαμβάνω εφόσον κλέβει αισχθρά αυτός που είναι στην κορυφή της αλυσίδας το ίδιο θα κάνει και ο απο κάτω, και ο απο κάτω, και πάει λέγοντας.
Μέχρι να φτάσουμε στον μισθωτό-συνταξιούχο ο οποίος δεν μπορεί να κλέψει και η ζωή συνεχίζεται, να δούμε μέχρι πότε. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ντρέπεται να την ζητήσει?ο γιατρός δίνει αν του τη ζητήσεις.
συνήθως οι τιμές εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι : 70 ευρώ χωρίς απόδειξη, 110 ευρώ με απόδειξη.
αυτό σε ρωτάει και εσύ επιλέγεις.εδώ που τα λέμε, αν σου τύχαινε, εσύ τί θα επέλεγες? από περιέργεια.
-
Oι προκλητικές αντιθέσεις της κοινωνικο-οικονομικής ελληνικής πραγματικότητας
[...]
Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
[...]- Οι 383.818 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν καθαρά κέρδη κατά μέσο όρο ύψους 9.947 ευρώ.
- Οι 272.328 ελεύθεροι επαγγελματίες ή το 71% του συνόλου (383.818) δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
- Την ίδια χρονιά (2007) οι 4.292.694 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν μέσο εισόδημα ύψους 14.970 ευρώ, το υψηλότερο από όλους.
[...]
Τελικά, (κατά μέσο όρο) οι ελ. επαγγελματίες είναι πολύ κολλημένοι/ερωτευμένοι με τη δουλειά τους από τη στιγμή που δέχονται να βγάζουν τα 2/3 από ένα μισθωτό δουλεύοντας (δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος) περισσότερες ώρες.
Και για να είμαι on-topic, ορίστε ένας τρόπος εξαπάτησης ώστε να μην εκδίδεται απόδειξη:
-
@ cpp
Η λύση δεν είναι να γίνουν οι πολίτες αστυνόμοι ή ελεγκτές. Έχουν συμφέροντα.
Η λύση θα ήταν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι Δημόσιοι Λειτουργοί, αλλά ... τεσπα...
Στην ερώτηση προς Διευθυντή ΙΚΑ 'γιατί οι ελεγκτές σας δεν ελέγχουν ποτέ στα γραφεία γιατρών και δικηγόρων', σε συζήτηση επιτροπής ΙΚΑ για ανασφάλιστους εργαζόμενους (και άρα απώλεια εσόδων - αυτό που 'καίει' το ΙΚΑ), ουδεμία απάντησις εδόθηκε.
Όσο για την εφαρμογή του 'πόθεν έσχες', ...**
@ lokatzis**
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά... -
Εγώ έχω αρχίσει να βλέπω τις λαμογιές δεδομένης της έκτασης που έχουν πάρει με μεγαλύτερη συμπάθεια.
Κάτι σαν σοσιαλιστική πινελιά στον άγριο καπιταλισμό.
Αντι να τα φάει ο εργολάβος των δημόσιων έργων η ο ντίλερ εξοπλισμών η οι τράπεζες για να έχουν να δανείζουν, ας τα φάει ο συνεργειάς κι ο καφετζής ρε αδελφέ -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
συνήθως οι τιμές εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι : 70 ευρώ χωρίς απόδειξη, 110 ευρώ με απόδειξη.
αυτό σε ρωτάει και εσύ επιλέγεις.εδώ που τα λέμε, αν σου τύχαινε, εσύ τί θα επέλεγες? από περιέργεια.
Εδώ στην Αθήνα η ταρίφα είναι 60-70 ευρώ στους γιατρούς που επισκέπτομαι σχετικά συχνά (οφθαλμίατρος, παθολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος), για πιο 'περίεργες' ειδικότητες δεν ξέρω. Από αυτούς, κάποιοι δίνουν από μόνοι τους απόδειξη (και φαίνεται ότι δεν φυτοζωούν) και σε κάποιους πρέπει να τη ζητήσεις. Ποτέ δε μου έχουν αναφέρει διαφορετική ταρίφα ανάλογα με την έκδοση ή μη απόδειξης. Βέβαια, έχει τύχει να ζητήσω απόδειξη και ο ^%@!#$^! να μού 'ζητήσει' να την κόψει για 50 αντί για 60ευρώ. Πόσο γύφτος μπορεί να είναι κάποιος;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
[...]
[...]- Οι 383.818 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν καθαρά κέρδη κατά μέσο όρο ύψους 9.947 ευρώ.
- Οι 272.328 ελεύθεροι επαγγελματίες ή το 71% του συνόλου (383.818) δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
- Την ίδια χρονιά (2007) οι 4.292.694 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν μέσο εισόδημα ύψους 14.970 ευρώ, το υψηλότερο από όλους.
[...]
Τελικά, (κατά μέσο όρο) οι ελ. επαγγελματίες είναι πολύ κολλημένοι/ερωτευμένοι με τη δουλειά τους από τη στιγμή που δέχονται να βγάζουν τα 2/3 από ένα μισθωτό δουλεύοντας (δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος) περισσότερες ώρες.
Και για να είμαι on-topic, ορίστε ένας τρόπος εξαπάτησης ώστε να μην εκδίδεται απόδειξη:
συγνώμη, επειδή έχω και εγώ μία τέτοια απόδειξη, τί σημαίνει αυτό? 'Απόδειξη Λιανικής πώλησης ' γράφει. Δηλαδή δεν είναι απόδειξη νόμιμη?
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εγώ έχω αρχίσει να βλέπω τις λαμογιές δεδομένης της έκτασης που έχουν πάρει με μεγαλύτερη συμπάθεια.
Αντι να τα φάει ο εργολάβος των δημόσιων έργων η ο ντίλερ εξοπλισμών η οι τράπεζες για να έχουν να δανείζουν, ας τα φάει ο συνεργειάς κι ο καφετζής ρε αδελφέΈτσι ακριβώς τα βλέπει ο μέσος Έλληνας, Τάσο!
-
[...]
[...]
συγνώμη, επειδή έχω και εγώ μία τέτοια απόδειξη, τί σημαίνει αυτό? 'Απόδειξη Λιανικής πώλησης ' γράφει. Δηλαδή δεν είναι απόδειξη νόμιμη?
Δεν βλέπω να αναφέρει στοιχεία, ΑΦΜ κτλ της επιχέιρησης.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@ cpp
Η λύση δεν είναι να γίνουν οι πολίτες αστυνόμοι ή ελεγκτές. Έχουν συμφέροντα.
Η λύση θα ήταν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι Δημόσιοι Λειτουργοί, αλλά ... τεσπα...
Στην ερώτηση προς Διευθυντή ΙΚΑ 'γιατί οι ελεγκτές σας δεν ελέγχουν ποτέ στα γραφεία γιατρών και δικηγόρων', σε συζήτηση επιτροπής ΙΚΑ για ανασφάλιστους εργαζόμενους (και άρα απώλεια εσόδων - αυτό που 'καίει' το ΙΚΑ), ουδεμία απάντησις εδόθηκε.
Όσο για την εφαρμογή του 'πόθεν έσχες', ...**
@ lokatzis**
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά...Οι Δημόσιοι Λειτουργοί δεν είναι πολίτες; Δεν αναδεικνύονται μέσα από την ευρεία μάζα; Δεν επιλέγονται από άλλους πολίτες που έχουν τα ίδια θετικά/αρνητικά με τον υπόλοιπο κόσμο;
Την καραμέλα 'το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του, δεν είναι δουλειά των πολιτών' δεν την καταλαβαίνω. Οι λειτουργοί του κράτους (δε μιλάω μόνο για βουλευτές, υπουργούς, αλλά και για ελεγκτές, εφοριακούς, ταμίες, κτλ) από πού προκύπτουν; Από ειδική γυάλα αδιάφθορων ή με παρθενογένεση; Δεν έχουν αδέλφια/γονείς/κτλ που φοροδιαφεύγουν; Πώς πιστεύετε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά όταν ο στενός αλλά και ο ευρύτερος κοινωνικός περίγυρος αποδέχονται (σιωπηρά ή φωναχτά) την αρπαχτή, την κομπίνα, ... ως μέρος της καθημερινότητας;;; -
Αντι να τα φάει ο εργολάβος των δημόσιων έργων η ο ντίλερ εξοπλισμών η οι τράπεζες για να έχουν να δανείζουν, ας τα φάει ο συνεργειάς κι ο καφετζής ρε αδελφέΈτσι ακριβώς τα βλέπει ο μέσος Έλληνας, Τάσο!
Ο καπιταλιστής μέσος Έλληνας, ο οποίος αντί να τα σκάει στο κράτος για ψευτοσοσιαλιστικές κοινωνικές παροχές, προτιμά να τα σκάει σε ιδιωτική υγεία, παιδεία/παραπαιδεία, δικαιοσύνη (μπράβους, δίκανα), μετακίνηση (4Χ4, κούρσες, λαστιχάδες αντί καλών ΜΜΜ και δρόμων) κλπ. Άκου 'σοσιαλιστική πινελιά'..
-
@ lokatzis
Δλδ τι προτείνεις; Μήπως να πάρουμε κ όπλα κ να κυνηγάμε κακοποιούς; -
Παντως οταν ειχαμε εταιρικο φορο κερδων 40% (ξεχωρα απο ολα τα αλλη τα μαμησιατικα ΙΚΑ,ΜΗΚΑ,ΣΥΚΑ κτλ που πηγαιναν το συνολικο κοστος > 50%) ηταν απλως αδυνατον να μην φοροδιαφευγεις,θα επρεπε να ησουνα διανοητικα καθυστερημενος ή να ειχες αποκλειστικο στοχο να κλεισεις την επιχειρηση σου όσο το δυνατον γρηγορότερα.
Η μειωση του φορου αυτου συνεπεσε με μια γενικοτερη μειωση στην καταναλωση,ενω φυσικα χρειαζονται χρονια για να πεισεις καποιον που εχει κανει την φοροδιαφυγη δευτερη φυση του να γινει ξαφνικα απολυτως ειλικρινης,και σιγουρα τα νεα μετρα πανικου οπου στην κυβερνηση κοιτανε να σου τα παρουν απο παντου,δεν βοηθανε καθολου στην αλλαγη νοοτροπιας,τουναντιον κανεις τον αλλο να μαζευεται ως χελωνα στο καβουκι.
Καθαρα για την κουβεντα,προσωπικα θεωρω απανθρωπο τον οποιο φορο στα κερδη,συνεταιρακια ειμαστε με το κρατος;Αφου το κρατος το βρισκω μονιμα απεναντι ως εμποδιο και εχθρο!
Βαλε το ΦΠΑ σου,βαλε τα τελη κυκλοφοριας σου,βαλε δημοτικα τελη και οπου μου προσφερεις κατι (εστω και υποτυπωδώς) να χρεωνεις ,αλλα μην ερχεσαι μετα στο φιναλε να μου ζητας και 25-40% ως...τέλη μαφίας!
Σε οτι αφορα του γιατρους ποτε κανεις δεν αρνηθηκε να μου κοψει αποδειξη,αλλα φυσικα η τιμη ειναι αλλη. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
[...]
[...]
Δεν βλέπω να αναφέρει στοιχεία, ΑΦΜ κτλ της επιχέιρησης.
Ακριβώς. Είναι παράνομη απόδειξη με σκοπό την παραπλάνηση κι απ' ότι φαίνεται το σκοπό της τον πετυχαίνει αφού τουλάχιστον ένας δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχει ισχύ.
-
Μαλλον ειναι απο το μηχανημα που περνανε τις παραγγελιες.
-
@ lokatzis
Δλδ τι προτείνεις; Μήπως να πάρουμε κ όπλα κ να κυνηγάμε κακοποιούς;Προφανώς και όχι. Αλλά να κάνουμε ότι μπορούμε στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων μας (δε θα ζητήσω απόδειξη από παρκαδόρο νυχτερινού μαγαζιού που έχει συναδέλφους διαστάσεων 2χ2 για ευνόητους λόγους). Συνήθως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητάμε απόδειξη, άντε και καμιά καταγγελία αν έχουμε όρεξη/χρόνο/κτλ
-
Δεν έχω κάνει ποτέ συζήτηση με γιατρόυς τύπου τόσο με απόδειξη - τόσο χωρίς! Η ύπαρξη ασφάλειας σου δίνει την δυνατότητα να μην σε απασχολεί το οικονομικό.
Ευγενικά ρωτάω τι χρωστάω ακούω το ποσό και απαντώ θα μου κόψετε μια απόδειξη με όλο το ποσό!
Έχω απεριόριστο ιατρικών εξόδων από ασφαλιστική τους τα πάω και σε 20 ήμερες τα εισπράτω όλα!Στην γέννηση του παιδιού μου και μένα ο γιατρός μου είπε η αμοιβή είνια 3,000euro ήρθε η μαία του και μου έκοψε απόδειξη ευγενέστατα, νόμιμα και κανονικά με το νόμο, θα την βάλω στην δήλωση και θα γλυτώσω 600euria ή αν αλλάξει φέτος ο νόμος όπως ακούστηκε στις αμοιβές γιατρών θα τα γλυτώσω όλα.
Ο παιδίατρος παίρνει 70 Euro και έρχεται στο σπίτι κανονικά με απόδειξη και το σφράγισμα στην Κηφισιά έχει 70 euro πάλι με απόδειξη.
Επειδη ο γαμπρός μου είναι οδοντίατρος σε επαρχιακή πόλη μου λέει ότι αυτοί που του λένε συνήθως δεν θέλω απόδειξη τι να την κάνω είναι άνθρωποι από χωριά που έχουν στόματα νταμάρια και δεν ξέρουν τα περι εφορίας και επιστροφών! Βγάζουν λεφτά από το σεντούκι και πάνε
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες