-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
με 35-40 % φορολογια ειναι δυσκολο να κανει καποιος αληθινη δηλωση.
Πανεύκολο είναι, αλλά είπαμε όμως ότι θα πληρώσουν 35-40% εφορία οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (και ο sv2), όχι οι έξυπνοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
γινε και συ ελευθερος επαγγελματιας να μην πληρωνεις εφορια και μετα τα ξανασυζηταμε.
-
κοίτα αν δεν σου αρέσει μπορείς να δωρίσεις ολη σου την περιουσία σε κοινωφελή ιδρύματα, να νοικιάσεις ενα υπόγειο στο κορδελίο, να πιάσεις δουλειά ως βιομηχανικός εργάτης στη σίνδο και να συνωστίζεσαι στα υπερπολυτελή λεωφορεία του ΟΑΣΘ με τους λοιπούς πληβείους
με το εισόδημα που θα έχεις δεν θα χρειάζεται καν να πληρώσεις φόρους
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
θεωρω οτι ο φορος που πληρωνω για το πετρελαιο κινησης ειναι υπεραρκετος.
και γω θεωρώ ότι είμαι πιο έξυπνος απ' όλους οπότε οι δρόμοι, τα νοσοκομεία κλπ κλπ θα γίνεται με λεφτά που πληρώνουν οι άλλοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι κλπ) και γω απλά θα γκρινιάζω για την ανυπαρξία του κράτους
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ, που λέει και ο skye
περαστικά μας
-
Καλά όσοι πληρώνουν έκτακτη εισφορά δεν έχουν και κάνα τεκμήριο μη φοροδιαφυγής, μην τρελαθούμε κιόλας...
Οι περισσότεροι που ξέρω από αυτούς είχαν εισόδημα 400 χιλιάρικα και δήλωσαν 200 ή είχαν απίστευτα νούμερα 'εισοδημάτων' από κωδικό 659, κυρίως από μερίσματα και τόκους. Για τα υπόλοιπα φοροδιέφευγαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους
Βγήκαν τα ματάκια πολλών δικηγόρων κοιτώντας τον 659 κάποιων δηλώσεων, όταν ήρθαν για προσφυγές -
στο επαγγελμα το δικο μου το μονο που περναει ειναι το πετρελαιο και τα εξοδα συντηρισης του μηχανηματος,ανταλλακτικα συνεργεια κτλ.μιλαω για τιμολογια και οχι αποδειξεις.οι αποδειξεις απο εστιατορια ,καταστηματα ρουχων και διαφορα παρομοια δεν περνανε γιαυτο κιολας δεν τα ζηταω ποτε.
Δε μιλάω για επαγγελματικές αποδείξεις αλλά για προσωπικές αποδείξεις (στη δήλωση φόρου εισοδήματος).
Αλλά και να μην περνάνε, μόνο και μόνο το ό,τι εμποδίζεις στο βαθμό που μπορείς άλλους να φοροδιαφεύγουν (αν το έκαναν όλοι θα ήταν αρκετά καλύτερα τα πράγματα) είναι αρκετό κίνητρο. Αλλιώς οι έκτακτες εισφορές σε βάρος των ειλικρινών θα γίνουν τακτικές
θεωρω οτι ο φορος που πληρωνω για το πετρελαιο κινησης ειναι υπεραρκετος.
Σε βρίσκω αρκετά ευσυνείδητο, αφού αποφάσισες μόνος σου να πληρώνεις και λίγο φόρο Να υποθέσω δηλαδή πως αν εύρισκες άκρη για λαθραίο / αφορολόγητο πετρέλαιο για τα μηχανήματά σου θα έλεγες 'όχι' ε ?
-
Πανεύκολο είναι, αλλά είπαμε όμως ότι θα πληρώσουν 35-40% εφορία οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (και ο sv2), όχι οι έξυπνοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
γινε και συ ελευθερος επαγγελματιας να μην πληρωνεις εφορια και μετα τα ξανασυζηταμε.
Κάποια πράγματα στη ζωή τα κάνεις όχι γιατί σ΄ αρέσει αλλά γιατί έτσι πρέπει...
-
δεν ξερω τι θα εκανα,αναλογα την περιπτωση,αν και αυτα ειναι επικυνδινα πραγματα.
Δυσκολο να βρεθουν τετοιες ακρες.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κάποια πράγματα στη ζωή τα κάνεις όχι γιατί σ΄ αρέσει αλλά γιατί έτσι πρέπει...
το αν πρεπει ομως θα το αποφασισω εγω και οχι ο καθε χαζονομος του κρατους.
-
Για κάθε απόδειξη που δε ζητάς italakia έχεις bonus ένα ευρώ μεγαλύτερη έκτακτη εισφορά ή εναλλακτικά ένα ευρώ μεγαλύτερο πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου.
Προσωπικά ζητάω απόδειξη ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν δεν τη χρειάζομαι (που όσο να 'ναι στο τέλος της χρονιάς κάτι μαζεύεται για να εκπέσει από τη δήλωση εισοδήματος). Εφ΄όσον δε φοροδιαφεύγω εγώ δε βλέπω γιατί να επιτρέπω σε άλλους να φοροδιαφεύγουν...
Το κόλπο με τα 'Δελτία παραγγελίας' είναι παλιό
στο επαγγελμα το δικο μου το μονο που περναει ειναι το πετρελαιο και τα εξοδα συντηρισης του μηχανηματος,ανταλλακτικα συνεργεια κτλ.μιλαω για τιμολογια και οχι αποδειξεις.
οι αποδειξεις απο εστιατορια ,καταστηματα ρουχων και διαφορα παρομοια δεν περνανε γιαυτο κιολας δεν τα ζηταω ποτε.
Τι σχέση έχει το τι 'περνάει' με το αν πρέπει να επιτρέψεις ή όχι στον άλλο να φοροδιαφύγει? Δηλαδή, μόνο το τι θα γλιτώσεις εσύ στο πολύ κοντινό μέλλον σε νοιάζει? Το πόσο θα πάει το αφορολόγητο όριο, ο συντελεστής σε κάθε κλίμακα, οι 'εισφορές' (έκτακτες και μη), τα τέλη κυκλοφορίας κι όλα τ' άλλα, επειδή κάποιοι 'ξύπνιοι' με τις δικές σου ευλογίες δεν πληρώνουν φόρους, δε σε απασχολεί?
-
το αν πρεπει ομως θα το αποφασισω εγω και οχι ο καθε χαζονομος του κρατους.Ουαου! Δήλωση απλά εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά αν ήξερα ποιός είσαι στο είχα στείλει συστημένη το ΣΟΕ... (Σώμα Οικονομικού Ελέγχου).
-
εσυ πληρωνεις φορο;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
το αν πρεπει ομως θα το αποφασισω εγω και οχι ο καθε χαζονομος του κρατους.
Ουαου! Δήλωση απλά εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά αν ήξερα ποιός είσαι στην είχα στείλει συστημένη την ΗΕΕ...
ποια ρε;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Καλά όσοι πληρώνουν έκτακτη εισφορά δεν έχουν και κάνα τεκμήριο μη φοροδιαφυγής, μην τρελαθούμε κιόλας...
Οι περισσότεροι που ξέρω από αυτούς είχαν εισόδημα 400 χιλιάρικα και δήλωσαν 200 ή είχαν απίστευτα νούμερα 'εισοδημάτων' από κωδικό 659, κυρίως από μερίσματα και τόκους. **Για τα υπόλοιπα φοροδιέφευγαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους **
Βγήκαν τα ματάκια πολλών δικηγόρων κοιτώντας τον 659 κάποιων δηλώσεων, όταν ήρθαν για προσφυγέςΓια να βγεί το μέρισμα δεν έχει φορολογηθεί η επιχείρηση? Οι τόκοι δεν έχουν φόρο?
Μάλλον παρέλειψες να δεις το 'Για τα υπόλοιπα φοροδιέφευγαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους '
Φυσικά και είχαν φορολογηθεί ως προς αυτά - χωρίς να μπορούν να το αποφύγουν - και γι αυτό άλλωστε τα δήλωσαν ενώ το υπόλοιπο εισόδημά τους ήταν σχετικώς 'πενιχρό'
Έχω διαφωνήσει άπειρες φορές με την ΑΠΑΤΗ της έκτακτης εισφοράς αλλά μη φτάσουμε να λέμε ότι δεν φοροδιέφευγαν πολλοί από αυτούς που καλούνται να πληρώσουν...Φοροδιέφευγαν και μάλιστα ιλιγγιωδώς...
Η έκτακτη εισφορά ΔΕΝ έχει σχέση με τη φορολογική τιμιότητα...Και να ξαναπώ ότι οι περισσότεροι ΕΕ που βγάζουν χοντρά φράγκα δεν δηλώνουν 30 χιλιάρικα, δηλώνουν 100,150, 200 κλπ (για πολλούς λόγους) αλλά φυσικά φοροδιαφεύγουν τρελάΜε αυτές τις μαλακίες από του χρόνου αν ξαναδεί το ελληνικό δημόσιο φράγκο από κανένα από αυτούς εμένα σφυρίξτε μου...Πάνω από 60 k εισόδημα ΕΕ θα το ψάχνετε με το ματοκυάλι...
-
ποια ρε;Το διόρθωσα... το ποιός θα σε ελέγξει είναι το πρόβλημα;
-
Πάντως ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, πιστεύει κανένας εδώ μέσα ότι αν πλήρωναν άντε όχι όλοι, αλλα το μεγαλύτερο μέρος τους φόρους, αυτό θα γυρνούσε σαν ανταπόδωση στους ίδιους;
Η θα μήπως θα μεγάλωνε και άλλο ο σκεμπές κάποιων μέχρι να εκραγούν;
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έως ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ξεκινάει απο πολύ ψηλά, και αυτή η η νοοτροπία που υπάρχει αυτοί την τροφοδοτούν με όλα αυτά που κάνουν. -
Αν πληρωνόντουσαν περισσότεροι φόροι από άτομα και επιχειρήσεις που τώρα φοροδιαφεύγουν το κράτος δε θα χρειαζόταν επιπλέον έσοδα για να καλύψει τρύπες τόσο συχνά, οπότε και δε θα προέβαινε σε μέτρα που αυξάνουν τη φορολόγηση αυτών που ούτως ή άλλως πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν και οι οποίοι θα πληρώσουν τελικά και τα σπασμένα.
Δε νομίζω δηλαδή ότι θα είχαμε καλύτερη υγεία, περισσότερες παροχές, κτλ, απλά το βάρος των εσόδων του κράτους θα ήταν πιο ομοιόμορφα κατανεμημένο και δε θα ήταν η μειοψηφία που φορτώνεται το βάρος του συνόλου.
-
ωραια,θα πληρωνουν οι ελευθεροι επαγγελματιες φορους για να παιρνουν τους μισθους τους οι δημοσιοι υπαλληλοι και αυτο το εφαπαξ
-
ωραια,θα πληρωνουν οι ελευθεροι επαγγελματιες φορους για να παιρνουν τους μισθους τους οι δημοσιοι υπαλληλοι και αυτο το εφαπαξΡε μάστορα, γιατί τα έσοδα του κάθε μισθοσυντήρητου (υπάλληλος, δημόσιος ή μη) να υπόκεινται σε γερές κρατήσεις και του ΕΕ όχι; Προφανώς πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνος/όμορφος/μάγκας, έτσι;
Φοροδιαφεύγεις που φοροδιαφεύγεις, μη προσπαθείς να βγεις και από πάνω...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το να βγάζει κάποιος 200.000 και να δηλώνει 100.000 δεν μ ενοχλεί.....Μ ενοχλούν αυτοί που βγάζουν 20.000 ,30.000,50.000, 80.000 και δηλώνουν ακριβώς το αφορολόγητο.....Τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το να βγάζει κάποιος 200.000 και να δηλώνει 100.000 δεν μ ενοχλεί.....Μ ενοχλούν αυτοί που βγάζουν 20.000 ,30.000,50.000, 80.000 και δηλώνουν ακριβώς το αφορολόγητο.....
Τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο?
ο πρώτος πληρώνει το κατιτίς του
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες