-
Δηλαδή μετά θα πρέπει να εξομολογηθούμε;;;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Κύριοι,
το να φοροδιαφεύγετε είναι αντίθετο με τους κανόνες της εκκλησίας.Ναι αλλά σύμφωνο με την πρακτική της...
-
Ξέρει κανείς εάν έχουμε :
α) παρακράτηση υπέρ ΔΟΥ (από μη πληρωμή ΦΠΑ)
β) Πρακράτηση υπέρ ΙΚΑ( από μη πληρωμή εισφορών)
γ) Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου περι αναγκαστική κατάσχεσης εις χείρας τρίτου.Με ποια σειρά θα πρέπει να τους πληρώσω; Το λεω αυτό γιατί πρέπει να πληρώσω κάποιον, ο οποίος έχει τις α,β,γ, προαναφερόμενες υποχρεώσεις και τα λεφτά δεν φτάνουν για να πληρωθούν όλοι.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ξέρει κανείς εάν έχουμε :
α) παρακράτηση υπέρ ΔΟΥ (από μη πληρωμή ΦΠΑ)
β) Πρακράτηση υπέρ ΙΚΑ( από μη πληρωμή εισφορών)
γ) Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου περι αναγκαστική κατάσχεσης εις χείρας τρίτου.Με ποια σειρά θα πρέπει να τους πληρώσω; Το λεω αυτό γιατί πρέπει να πληρώσω κάποιον, ο οποίος έχει τις α,β,γ, προαναφερόμενες υποχρεώσεις και τα λεφτά δεν φτάνουν για να πληρωθούν όλοι.
Κατάσχεση επι ποιου περιουσιακού στοιχείου?
Ότι σου κατασχέτει ο τρίτος δεν το πειράζεις.
Αν δεν έχεις δέσμευση λογ/μου με το ρευστό πλήρωσε το ΙΚΑ και μετά την ΔΟΥ (ανάλογα αν παίζει καμμια ρύθμιση) και ο τρίτος θα πάρει τα κατασχόμενα και ότι απομείνει αν απομείνει -
Όχι, εγώ θα πρέπει να τον πληρώσω αυτόν, για υπηρεσίες που παρείχε αλλά η φορολ του ενημερ. λέει παρακράτηση τόσο υπέρ της ΔΟΥ, η ασφαλ. του ενημερ. λέει παρακράτηση 10% και στο καπάκι μου ήρθε κι η απόφαση από το δικαστήριο για κατάσχεση των όσων έχει να πάρει από εμένα. Οπότε αφού τα λεφτά δεν φτάνουν, δεν ξέρω σε ποιον να τα δώσω πρώτα.
Λογικά προηγείται η εφορία, αλλα δεν ξέρω εάν θα πρέπει να κάνω κοινοποίηση πιο μπροστά στο ειρηνοδικείο ότι αυτός χρωστάει και στο Δημόσιο, ώστε να μην με κυνηγάνε οι δικηγόροι. -
Πηγα σε ενα γυμναστηριο να ρωτησω,οταν φτασαμε στο 'ποσο παει' μου ειπε για εκπτωση που κανουν χωρις αποδειξη Το πιο ωραιο ειναι οτι το ΦΠΑ ειναι 19% ως γνωστον,και το μαγαζι κραταγε το 14% και σου εδινε μολις 5% εκπτωση
-
Ξέρει κανείς που κάνουμε καταγγελία (εμείς οι ρουφιάνοι ) κάποιου μαγαζιού που πχ δεν δίνει απόδειξη, η δίνει 'ενημερωτικό δελτίο'; Επίσης, ποιά είναι η διαδικασία;
Πχ κάνω τη καταγγελία και απο κει και έπειτα αναλαμβάνουν αυτοί και κάνουν έλεγχο, ή 'μπλέκω' και εγώ; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ξέρει κανείς που κάνουμε καταγγελία (εμείς οι ρουφιάνοι ) κάποιου μαγαζιού που πχ δεν δίνει απόδειξη, η δίνει 'ενημερωτικό δελτίο'; Επίσης, ποιά είναι η διαδικασία;
Πχ κάνω τη καταγγελία και απο κει και έπειτα αναλαμβάνουν αυτοί και κάνουν έλεγχο, ή 'μπλέκω' και εγώ;Στο τμήμα ΦΠΑ της αρμόδιας ΔΟΥ.
Και πιο εύκολα, εδώ: http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Πχ κάνω τη καταγγελία και απο κει και έπειτα αναλαμβάνουν αυτοί και κάνουν έλεγχο, ή 'μπλέκω' και εγώ;Την κάνεις ανώνυμα στο link που παρέθεσε ο StavrosG. Αν θες να έχεις ακόμα πιο ήσυχο το κεφάλι σου, την κάνεις συνδεόμενος από κάποιο άλλο δίκτυο (όχι το οικιακό σου).
-
kalispera,
isos vgo ligo apo to thema ton apodeikseon alla tha meino sta 'κολπακια και λαμογιες'!!
mipos kserei na mou pei kapoios, an exo ena spiti sto onoma mou sto opoio plirono doseis stin trapeza alla ta lefta ousiastika mou ta dinoun oi goneis mou kai se auto to spiti menoun oi goneis mou! mporo na diloso oti to noikiazo s'autous ara exoda kai esoda gia mena ..ego xamili klimaka-oi goneis megali? Ypsili texni.. Opoios to pianei as apantisei..!!
eyxaristo.. -
Ο χρήστης sotkav έγραψε:
kalispera,
isos vgo ligo apo to thema ton apodeikseon alla tha meino sta 'κολπακια και λαμογιες'!!
mipos kserei na mou pei kapoios, an exo ena spiti sto onoma mou sto opoio plirono doseis stin trapeza alla ta lefta ousiastika mou ta dinoun oi goneis mou kai se auto to spiti menoun oi goneis mou! mporo na diloso oti to noikiazo s'autous ara exoda kai esoda gia mena ..ego xamili klimaka-oi goneis megali? Ypsili texni.. Opoios to pianei as apantisei..!!
eyxaristo..Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες γιατι απαγορευονται τα greeklish[mod]
Να ρωτησεις τον λογιστη σου;
-
Πήγα τις προάλλες σε γνωστό εστιατόριο στην Άφυτο Χαλκιδικής. Όταν ζητήσαμε απόδειξη, μας έφεραν κανονικά εκτυπωμένη απόδειξη, αναλυτικότατη, με στοιχεία του καταστήματος πάνω (ΑΦΜ, κλπ). Καθώς την προσέχω λίγο καλύτερα, βλέπω πως γράφει τέρμα κάτω με μικρά γράμματα 'Προσωρινή Απόδειξη'. Ύστερα από έναν διαξιφισμό με τους υπόλοιπους της παρέας αν τελικά είναι νόμιμη η απόδειξη, ρωτάω το παλικάρι που ήρθε για να το πληρώσουμε και μου λέει 'Όχι, αυτή είναι η προσωρινή, μισό λεπτό να σας φέρω την κανονική' .
Προφανώς τα ίδια κόλπα κάνουν χρόνια τώρα για να κλέβουν τον ΦΠΑ. Και να πω πως δεν είχε και δουλειά και κοιτούσε ο μεροκαματιάρης να βγάλει από όπου μπορεί... Φουλ το μαγαζί και ακριβές οι τιμές για αυτό που προσέφερε. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!
Παιδιά να είσαστε καλά, γιατί αν δεν είχα διαβάσει τις πληροφορίες στο συγκεκριμένο θέμα, αποκλείεται να είχα καταλάβει την απάτη τους -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Καθως δε βρηκα αλλο αντιστοιχο, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το τοπικ πρωτον για να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το πως συμπεριφερονται οι διαφοροι επιτηδιοι που προσπαθουν να γλιτωσουν φορους και δευτερον για να δουμε εμεις κατα ποσον τους 'κυνηγαμε'.Χθες ειχα παει για φαγητο και ποτο με δυο φιλες σε γνωστο μαγαζί στο Κεφαλαρι. Αντι αποδειξεως, το γκαρσονι μας εφερε το παρακατω 'δελτιο'.
Σε ερώτηση 'Γιατι δε μας φερνετε κανονική απόδειξη;' η απάντηση ήταν 'Μισο λεπτακι, να σας βγαλουμε'. Προφανως, αν δεν προσεξεις τι λεει το ωραιο αυτο χαρτακι στο κατω μερος του ('ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ... ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ') και δε ζητησεις ΝΟΜΙΜΗ αποδειξη, μπορουν ανετοτατα να μην τα χτυπησουν και να μην τα δηλωσουν πουθενα αυτα που εισεπραξαν.
Αντιστοιχο σκηνικο στα Κουφονησια πριν λιγες εβδομαδες. Παραλιακο ταβερνακι, 6 ατομα αστακομακαροναδες, καλαμαρακια, χταποδακια, σαλατες, κλπ, 290 ευρώ λογαριασμος, κι αντι ΝΟΜΙΜΗΣ αποδειξης τι ερχεται; Tο μπακαλοχαρτο της παραγγελίας, με σημειωμενες επανω του τις τιμες και το συνολο. ΕΛΕΟΣ!!!
Βγαζουν κατι απιστευτους τζιρους ολα αυτα τα μαγαζια και οι μισοι πληρωνουν ψιχουλα γιατι ΕΜΕΙΣ τους αφηνουμε. Γιατι βαριομαστε ή ντρεπομαστε να ζητησουμε αποδειξη μπροστα στους φιλους μας, κλπ. Μετα λεμε γιατι ειναι τοσο αδεια τα ταμεια του κρατους και γιατι μπαινουν παραλογοι φοροι.
Για πειτε τα δικα σας παραδειγματα, πως σας 'συμπεριφερονται' και τι κανετε εσεις, κι αν μη τι αλλο ψηφιστε, να δουμε τι μεριδιο ευθυνης εχουμε ως καταναλωτες και ποσο ασχολουμαστε. Ακομα καλύτερα, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ αν θελετε να εισαστε συνεργατες αυτων που μας κλεβουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ΕΜΑΣ κλεβουν ετσι).
που να δεις μια αποδειξη που πηρε μια φιλη, εγραφε:
Παρανομη αποδειξη, διωκεται απο το νομο!!! -
Ετσι πρεπει να γραφει αν δεν ειναι οριστικη ή κανονικη αποδειξη.Πχ εμενα η πρωτη αποδειξη που θα θελησω να κοψω μετα απο αργια γραφει για εκδοση Ζ και επιβεβαιωση και απο κατω γραφει 'παρανομη αποδειξη,διωκεται απο τον νομο' .
-
Tip of the day: Η καφετέρια - μπαράκι - ταβέρνα - εστιατόριο που πάμε, οφείλει να δίνει απόδειξη με το κάθε σερβίρισμα και όχι συνολικά στο τέλος.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
που να δεις μια αποδειξη που πηρε μια φιλη, εγραφε:
Παρανομη αποδειξη, διωκεται απο το νομο!!!Καλά, και του Βασιλόπουλου το γράφει αυτό... το χαρτί που βγαίνει από τη μηχανή και αναφέρει τους πόντους
-
Σήμερα σκεφτόμουν το εξής:
Όλες οι αποδείξεις που συγκεντρώνουμε θα κατατεθούν αναφέροντας το ΑΦΜ του εκδότη και το ποσό.
Δεν τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων; (όχι ευαίσθητων αλλά εντέλει προσωπικών).Για παράδειγμα, δεν επιθυμώ να είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω στον κάθε πούστη που εκπροσωπεί ένα διεφθαρμένο κράτος το:
α) που πίνω μπίρες,
β) αν ψωνίζω, με ποια συχνότητα και σε ποιο σε sex shop,
γ) αν πίνω καφέ και που στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα, τη Βυτίνα ή την Άνω λεστινίτσα,
δ) αν πήγα διακοπές στο Ελούντα ή στην Πάτμο,
ε) ...
...Τι λέτε;
_
-
Καλά, δεν είπαν ότι μόνο συνολικό ποσό θα αναφέρουμε τελικά;;;
Έχω χάσει κάτι;;;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σήμερα σκεφτόμουν το εξής:
Όλες οι αποδείξεις που συγκεντρώνουμε θα κατατεθούν αναφέροντας το ΑΦΜ του εκδότη και το ποσό.
Δεν τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων; (όχι ευαίσθητων αλλά εντέλει προσωπικών).Για παράδειγμα, δεν επιθυμώ να είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω στον κάθε πούστη που εκπροσωπεί ένα διεφθαρμένο κράτος το:
α) που πίνω μπίρες,
β) αν ψωνίζω, με ποια συχνότητα και σε ποιο σε sex shop,
γ) αν πίνω καφέ και που στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα, τη Βυτίνα ή την Άνω λεστινίτσα,
δ) αν πήγα διακοπές στο Ελούντα ή στην Πάτμο,
ε) ...
...Τι λέτε;
Έχεις δίκιο
Κάτι διαφορετικό άλλα όχι πολύ μακριά είναι οι κάμερες στους δρόμους (πχ. Αγγλία). Διευχών 'καλύτερη ασφάλεια' στις πόλεις και τα σχετικά. Επειδή το κράτος είναι ανίκανο να επιβάλει τάξη αλλιώς βάζει κάμερες οι οποίες μας κάνουν έλεγχο κακά τα ψέματα και στη τελική είναι κόντρα στην ελευθερία.Επειδή το δικός μας 'κράτος' είναι ανίκανο να ελέγξει τις επιχειρήσεις έχει βρει αυτόν τον έξυπνο (χωρίς ειρωνία) τρόπο μας αναγκάζει να μαζεύουμε αποδείξεις και να 'τρωγόμαστε' μεταξύ μας.
Έχω χάσει κάτι;;;
Δεν θα πρέπει να τις παραδώσουμε στο τέλος όμως?
Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας με τις δικές μου αποδείξεις προσωπικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις....
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Έχω χάσει κάτι;;;
Δεν θα πρέπει να τις παραδώσουμε στο τέλος όμως?
Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας με τις δικές μου αποδείξεις προσωπικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις....
Ηλεκτρονική δήλωση... δεν παραδίδεις τίποτα και αααααααααααααααααααααααμα με καλέσουν θα τους τα πάω
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες