-
Μη αποδοση ΦΠΑ εχουμε οταν εχει καταθεσει την περιοδικη δηλωση αλλα δεν εχει πληρωσει .Λαθος;
-
Μόλις θυμήθηκα μια φάση που έγινε πριν 2-3 χρόνια. Είχε γίνει κάποια απεργία. Δεν θυμάμαι αν ήταν τα βυτιοφόρα ή οι τελωνιακοί. Στα πρατήρια γινόταν Ο ΧΑΜΟΣ. Είχα πάρει ένα αγροτικό με δεκάδες μπιτόνια και έψαχνα να βρω βενζινάδικο να έχουμε καύσιμα για τα αμάξια της εταιρίας. Βρήκα ένα βενζινάδικο περίμενα υπομονετικά, ήρθε η σειρά μου και με εξυπηρέτισαν μια χαρά. Πάω μέσα να πληρώσω. Φτάνοντας στο ταμείο ο μπροστινός μου λέει με χαλαρό ύφος στην ταμεία.
'Έβαλα 150 ευρώ αμόλυβδη κόψε μου απόδειξη για 300 ευρώ' -
Τότε όμως τα πρατήρια φορολογούντουσαν τεκμαρτά για τις πωλήσεις των καυσίμων (με βάση τις αγορές τους δηλαδή), και μπορούσαν να κόψουν ο,τι ήθελαν (κυριολεκτικά!). Τώρα είναι έσοδα-έξοδα και τέτοια χαριτωμένα δεν παίζουν.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μόλις θυμήθηκα μια φάση που έγινε πριν 2-3 χρόνια. Είχε γίνει κάποια απεργία. Δεν θυμάμαι αν ήταν τα βυτιοφόρα ή οι τελωνιακοί. Στα πρατήρια γινόταν Ο ΧΑΜΟΣ. Είχα πάρει ένα αγροτικό με δεκάδες μπιτόνια και έψαχνα να βρω βενζινάδικο να έχουμε καύσιμα για τα αμάξια της εταιρίας. Βρήκα ένα βενζινάδικο περίμενα υπομονετικά, ήρθε η σειρά μου και με εξυπηρέτισαν μια χαρά. Πάω μέσα να πληρώσω. Φτάνοντας στο ταμείο ο μπροστινός μου λέει με χαλαρό ύφος στην ταμεία.
'Έβαλα 150 ευρώ αμόλυβδη κόψε μου απόδειξη για 300 ευρώ'Απο τον Αρη κατεβηκες βρε Μανωλη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μη αποδοση ΦΠΑ εχουμε οταν εχει καταθεσει την περιοδικη δηλωση αλλα δεν εχει πληρωσει .Λαθος;Σωστά. Και ως γνωστόν οι Περιοδικές ΦΠΑ βγαίνουν από το Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων και το Βιβλίο γράφεται βάσει των παραστατικών.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τότε όμως τα πρατήρια φορολογούντουσαν τεκμαρτά για τις πωλήσεις των καυσίμων (με βάση τις αγορές τους δηλαδή), και μπορούσαν να κόψουν ο,τι ήθελαν (κυριολεκτικά!). Τώρα είναι έσοδα-έξοδα και τέτοια χαριτωμένα δεν παίζουν.Σε όσους δεν έχουν αυτόματες μηχανές αποδείξεων στις αντλίες πάλι παίζει αυτό. Ο λόγος; Λίγοι πελάτες ζητάνε απόδειξη, οπότε τα επιπλέον λίτρα μπορούν να χρεωθούν σε αυτόν που ζητάει. Σπάνιο, αλλά συμβαίνει καμια φορά.
ΥΓ: Φυσικά στην Θεσ/νίκη υπήρχε τα παλιά τα χρόνια το γνωστό πρατήριο στον Βαρδάρη όπου είχε αφημένο το στέλεχος του τιμολογίου στο ταμείο και ο κάθε πελάτης (η και άσχετος) πήγαινε και έκοβε μόνος του ό,τι τιμολόγιο γούσταρε!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Φυσικά στην Θεσ/νίκη υπήρχε τα παλιά τα χρόνια το γνωστό πρατήριο στον Βαρδάρη όπου είχε αφημένο το στέλεχος του τιμολογίου στο ταμείο και ο κάθε πελάτης (η και άσχετος) πήγαινε και έκοβε μόνος του ό,τι τιμολόγιο γούσταρε!
Αυτό το έκανε κι ο Καλπάκης στη Γιαννιτσών. Θυμάμαι που μου χρωστούσε λεφτά ένας Ελ επιχειρηματίας και για να με πληρώσει μου λέει φέρε μου ένα οποιοδήποτε τιμολόγιο για το ποσό που θέλεις. Οπότε έβαλα ένα 20ρικο βενζίνη κι απλά συμπλήρωσα το στέλεχος το ποσό που ήθελα, το προσκόμισα και πήρα τα χρωστούμενα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'Έβαλα 150 ευρώ αμόλυβδη κόψε μου απόδειξη για 300 ευρώ'Απο τον Αρη κατεβηκες βρε Μανωλη;
Άλλο να ξέρεις ότι γίνονται και άλλο να το βλέπεις να γίνεται μπροστά στα μάτια σου και μάλιστα με το τρόπο - το χαλαρό, κάτι σαν ρουτίνα - που έγινε.
-
Παω να βαλω μπενζινα στο σκουτερ, σε ενα πρατηριο που σπανια βαζω
'Γεμισε το' λεω με διαθεση απλοχερη, και πραγματι πηρε ολοκληρα δεκα ευρω!
ΚΑι εκει που παει να φυγει ο βενζινας του λεω, αποδειξη;
Με κοιταει λιγο, χωρις κουβεντα χωνει το χερι μεσα σε μια σακουλα κρεμασμενη στην αντλια και τραβαι μια σειρα απο αποδειξεις (διαδοχικες, δεν ειχανε αποκοπει η μια απο την αλλη πληρως)
'Χαρτι μου λεει; παρε να χεις...' (συνολο καμια 100αρα βγαινανε ολες μαζι, μεσα στην προηγουμενη ωρα ολες) -
Αμ εγώ χθες το πρωί ήμουνα στην Ελούντα με ένα Elantra 1600 αυτόματο και ήθελα να το πάω στο Ηράκλειο. Το αμάξι ήταν επινοικιάση και το είχαμε 'δώσει' με ντεπόζιτο πραγματικά πάτος!!!! Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό ο πελάτης - μια γκούχ γκούχ Ρωσίδα 30 Μαίων - το επέστρεψε ακριβώς το ίδιο, ΑΔΕΙΟ δλδ. Έπρεπε επομένως κι εγώ να το επιστρέψω στο Ηράκλειο... άδειο. Πήγα σε ένα βενζινάδικο ΕΚΟ. Ήρθε ένα κατάμαυρος Πακιστανός και με ρώτησε πόσο να βάλει αλλά εγώ σκεφτόμουνα τα χιλιόμετρα και την κατανάλωση του Elantra και προσπαθούσα να υπολογίσω πως θα το επιστρέψω άδειο. Μετά απο ώριμη σκέψη του είπα να βάλει 12 ευρώ. 7,50 λίτρα μου έβαλε. Αποτέλεσμα? Το πήγα Ηράκλειο άδειο αλλά πάνω στο ζόρε μου δεν πήρα απόδειξη και έχασα 12 ευρώ.
-
Είναι μερικοί σπαστικοί τύποι που ενώ ακόμα του βάζεις βενζίνη, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε με υφάκι: 'Εσείς αποδείξεις δέν δίνετε?'
Τους εξηγώ υπομονετικά οτι οι αποδείξεις βγαίνουν αυτόματα μόλις επιστρέψει η μάνικα στη θέση της. Αυτοί συνήθως συνεχίζουν να με κοιτούν με μισό μάτι, μάλλον απο μέσα τους θα λένε 'αν δε στη ζήταγα εγώ σιγά μη μου έκοβες'
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι μερικοί σπαστικοί τύποι που ενώ ακόμα του βάζεις βενζίνη, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε με υφάκι: 'Εσείς αποδείξεις δέν δίνετε?'Τους εξηγώ υπομονετικά οτι οι αποδείξεις βγαίνουν αυτόματα μόλις επιστρέψει η μάνικα στη θέση της. Αυτοί συνήθως συνεχίζουν να με κοιτούν με μισό μάτι, μάλλον απο μέσα τους θα λένε 'αν δε στη ζήταγα εγώ σιγά μη μου έκοβες'
+1
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι μερικοί σπαστικοί τύποι που ενώ ακόμα του βάζεις βενζίνη, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε με υφάκι: 'Εσείς αποδείξεις δέν δίνετε?'Τους εξηγώ υπομονετικά οτι οι αποδείξεις βγαίνουν αυτόματα μόλις επιστρέψει η μάνικα στη θέση της. Αυτοί συνήθως συνεχίζουν να με κοιτούν με μισό μάτι, μάλλον απο μέσα τους θα λένε 'αν δε στη ζήταγα εγώ σιγά μη μου έκοβες'
Η δική σας αντλία αερίου βγάζει αυτόματα απόδειξη;
-
Δέν έχω αέριο
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είναι μερικοί σπαστικοί τύποι που ενώ ακόμα του βάζεις βενζίνη, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε με υφάκι: 'Εσείς αποδείξεις δέν δίνετε?'
Τους εξηγώ υπομονετικά οτι οι αποδείξεις βγαίνουν αυτόματα μόλις επιστρέψει η μάνικα στη θέση της. Αυτοί συνήθως συνεχίζουν να με κοιτούν με μισό μάτι, μάλλον απο μέσα τους θα λένε 'αν δε στη ζήταγα εγώ σιγά μη μου έκοβες'
Η δική σας αντλία αερίου βγάζει αυτόματα απόδειξη;
Δουλευει διαφορετικα το συστημα στο αεριο;
-
Δεν ξέρω, θα πρέπει να βρούμε βενζινά που έχει κι αέριο για να μας πει...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αδικο έχουν; Εσύ μπορεί να είσαι νομοταγής. Δεν είναι όλοι έτσι όμως.
Οι 9,9 στους 10 που βάζω βενζίνη αν δεν τους πω για απόδειξη δεν φέρνουν.
-
Εμένα οι βενζινάδες σπανίως δεν δίνουν, χωρίς να το ζητήσω μάλιστα.
Στην Πειραιώς. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπως έγραψα στο άλλο θέμα πρόσφατα, μου κάνει εντύπωση αυτή η τεράστια διαφορά, εμένα 9 στους 10 μου φέρνουν χωρίς να το ζητήσω.
Υποθέτω ότι για τους βενζινάδες η φοροδιαφυγή δεν είναι τόσο απλή διότι αν έχουν βάλει 10000 λίτρα (τιμολόγιο αγοράς) και αυτή τη στιγμή γίνει έλεγχος και έχουν μέσα 5000 λίτρα τότε αν δεν έχουν αποδείξεις για 5000 λίτρα έχουν πρόβλημα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως έγραψα στο άλλο θέμα πρόσφατα, μου κάνει εντύπωση αυτή η τεράστια διαφορά, εμένα 9 στους 10 μου φέρνουν χωρίς να το ζητήσω.
Υποθέτω ότι για τους βενζινάδες η φοροδιαφυγή δεν είναι τόσο απλή διότι αν έχουν βάλει 10000 λίτρα (τιμολόγιο αγοράς) και αυτή τη στιγμή γίνει έλεγχος και έχουν μέσα 5000 λίτρα τότε αν δεν έχουν αποδείξεις για 5000 λίτρα έχουν πρόβλημα
δεν νομίζω και εγώ ότι το κάνουν για να φοροδιαφύγουν.
μάλλον από βαρεμάρα του αντλιοχειριστή...
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες