-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@ cpp
Η λύση δεν είναι να γίνουν οι πολίτες αστυνόμοι ή ελεγκτές. Έχουν συμφέροντα.
Η λύση θα ήταν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι Δημόσιοι Λειτουργοί, αλλά ... τεσπα...
Στην ερώτηση προς Διευθυντή ΙΚΑ 'γιατί οι ελεγκτές σας δεν ελέγχουν ποτέ στα γραφεία γιατρών και δικηγόρων', σε συζήτηση επιτροπής ΙΚΑ για ανασφάλιστους εργαζόμενους (και άρα απώλεια εσόδων - αυτό που 'καίει' το ΙΚΑ), ουδεμία απάντησις εδόθηκε.
Όσο για την εφαρμογή του 'πόθεν έσχες', ...**
@ lokatzis**
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά...Οι Δημόσιοι Λειτουργοί δεν είναι πολίτες; Δεν αναδεικνύονται μέσα από την ευρεία μάζα; Δεν επιλέγονται από άλλους πολίτες που έχουν τα ίδια θετικά/αρνητικά με τον υπόλοιπο κόσμο;
Την καραμέλα 'το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του, δεν είναι δουλειά των πολιτών' δεν την καταλαβαίνω. Οι λειτουργοί του κράτους (δε μιλάω μόνο για βουλευτές, υπουργούς, αλλά και για ελεγκτές, εφοριακούς, ταμίες, κτλ) από πού προκύπτουν; Από ειδική γυάλα αδιάφθορων ή με παρθενογένεση; Δεν έχουν αδέλφια/γονείς/κτλ που φοροδιαφεύγουν; Πώς πιστεύετε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά όταν ο στενός αλλά και ο ευρύτερος κοινωνικός περίγυρος αποδέχονται (σιωπηρά ή φωναχτά) την αρπαχτή, την κομπίνα, ... ως μέρος της καθημερινότητας;;;Κακώς δεν την καταλαβαίνεις...Οι ΔΥ είναι πολίτες αλλά εμείς σου λέμε να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της δουλειάς που κάνουν...Οι 'πολίτες' κάνουν άλλες δουλειές και αυτές πρέπει να εκτελούν σωστά...
Για να σου απλοποιήσω τι μας λες :
Έχουμε μια μάζα 100 ανθρώπων απέναντι σε έναν άνθρωπο με περίστροφο και παραδίπλα υπάρχει και ένα τεθωρακσιμένο της αστυνομίας με πολυβόλο ...Ε εσύ προτείνεις ότι πρέπει από την - πανίσχυρη ομοογουμένως - μάζα ανθρώπων να βγουν προς τα έξω 2-3 να φάνε καμιά σφαίρα για να εξουδετερωθεί ο ένοπλος αντί να τον αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το τεθωρακισμένο... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον ειναι απο το μηχανημα που περνανε τις παραγγελιες.Έτσι είναι.
Τώρα πως δεν το καταλαβαίνουν όλοι, ...
Αυτή είναι η εσωτερική απόδειξη / παραγγελία. Μπορεί να έχεις κ περισσότερες από μία, κ στο τέλος (όταν πληρώνεις) εκδίδεται η απόδειξη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από αυτήν / αυτές. Είναι κάτι σαν το τρυπημένο 'δελτίο παραγγελίας'... -
Πάντως, στα Friday's στο Κεφαλάρι όταν ζητάω λογαριασμό μου φέρνουν κανονικά απόδειξη.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θέλω να μου εξηγηστε κάτι
Απόδειξη απο γιατρούς γιατί δεν παίρνει ο κόσμος?
Ντρέπεται να την ζητήσει?ο γιατρός δίνει αν του τη ζητήσεις.
συνήθως οι τιμές εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι : 70 ευρώ χωρίς απόδειξη, 110 ευρώ με απόδειξη.
αυτό σε ρωτάει και εσύ επιλέγεις.εδώ που τα λέμε, αν σου τύχαινε, εσύ τί θα επέλεγες? από περιέργεια.
Δεν έχω κάνει ποτέ συζήτηση με γιατρόυς τύπου τόσο με απόδειξη - τόσο χωρίς!
Ευγενικά ρωτάω τι χρωστάω ακούω το ποσό και απαντώ θα μου κόψετε μια απόδειξη με όλο το ποσό!
Έχω απεριόριστο ιατρικών εξόδων από Εθνική Ασ. τους τα πάω και σε 20 ήμερες τα εισπράτω όλα!Στην γέννηση του παιδιού μου και μένα ο γιατρός μου είπε η αμοιβή είνια 3,000euro ήρθε η μαία του και μου έκοψε απόδειξη ευγενέστατα, νόμιμα και κανονικά με το νόμο, θα την βάλω στην δήλωση και θα γλυτώσω 600euria ή αν αλλάξει φέτος ο νόμος όπως ακούστηκε στις αμοιβές γιατρών θα τα γλυτώσω όλα.
Ο παιδίατρος παίρνει 70 Euro και έρχεται στο σπίτι κανονικά με απόδειξη και το σφράγισμα στην Κηφισιά έχει 70 euro πάλι με απόδειξη.
Επειδη ο γαμπρός μου είναι οδοντίατρος σε επαρχιακή πόλη μου λέει ότι αυτοί που του λένε συνήθως δεν θέλω απόδειξη τι να την κάνω είναι άνθρωποι από χωριά που έχουν στόματα νταμάρια και δεν ξέρουν τα περι εφορίας και επιστροφών! Βγάζουν λεφτά από το σεντούκι και πάνε
Γιατί μας λες τι κάνεις εσύ ; Επίσης δεν έχουν όλοι απεριόριστο ιατρικών εξόδων από Εθν. Ασφ
Σε αυτά που έγραψα και συμβαίνουν γύρω μας έχεις να μας απαντήσεις κάτι ή θα μας πεις μόνο τι κάνεις εσύ ; Προτείνεις σε αυτόν που του απευθύνεται η πρόταση 70 χωρίς, 120 με να επιλέξει τα 120 με απόδειξη ; Ίσως και να μην του είναι τόσο εύκολο...
Αναρωτήθηκες γιατί δε ζητάνε απόδειξη, ε σου απάντησα.... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον ειναι απο το μηχανημα που περνανε τις παραγγελιες.Θα έπρεπε, όμως, να γράφει 'Δελτίο Παραγγελίας' και όχι 'Απόδειξη Λιανικής Πώλησης'.
-
Oι προκλητικές αντιθέσεις της κοινωνικο-οικονομικής ελληνικής πραγματικότητας
[...]
Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
[...]- Οι 383.818 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν καθαρά κέρδη κατά μέσο όρο ύψους 9.947 ευρώ.
- Οι 272.328 ελεύθεροι επαγγελματίες ή το 71% του συνόλου (383.818) δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
- Την ίδια χρονιά (2007) οι 4.292.694 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν μέσο εισόδημα ύψους 14.970 ευρώ, το υψηλότερο από όλους.
[...]
Τελικά, (κατά μέσο όρο) οι ελ. επαγγελματίες είναι πολύ κολλημένοι/ερωτευμένοι με τη δουλειά τους από τη στιγμή που δέχονται να βγάζουν τα 2/3 από ένα μισθωτό δουλεύοντας (δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος) περισσότερες ώρες.
Και για να είμαι on-topic, ορίστε ένας τρόπος εξαπάτησης ώστε να μην εκδίδεται απόδειξη:
συγνώμη, επειδή έχω και εγώ μία τέτοια απόδειξη, τί σημαίνει αυτό? 'Απόδειξη Λιανικής πώλησης ' γράφει. Δηλαδή δεν είναι απόδειξη νόμιμη?
Δεν βλέπω να αναφέρει στοιχεία, ΑΦΜ κτλ της επιχέιρησης.
Ακριβώς. Είναι παράνομη απόδειξη με σκοπό την παραπλάνηση κι απ' ότι φαίνεται το σκοπό της τον πετυχαίνει αφού τουλάχιστον ένας δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχει ισχύ.
Στην απόδειξη που έχω γράφει κανονικά όλα τα στοιχεία της εταιρίας, αφμ, έδρα, κτλ.
και γράφει 'απόδειξη λιανικής πώλησης' αλλά όχι 'νόμιμη απόδειξη'
φαντάζομαι η δική μου ισχύει, σωστά?
δλδ δεν είναι απαραίτητο να γράφει 'νόμιμη απόδειξη'? -
Μαλλον ειναι απο το μηχανημα που περνανε τις παραγγελιες.
Θα έπρεπε, όμως, να γράφει 'Δελτίο Παραγγελίας' και όχι 'Απόδειξη Λιανικής Πώλησης'.
Δεν ειναι δυσκολο να γραψει οτι θελεις,δεν εχει βουλοκερι οπως η ταμειακη.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιατί μας λες τι κάνεις εσύ ; Επίσης δεν έχουν όλοι απεριόριστο ιατρικών εξόδων από Εθν. Ασφ
Σε αυτά που έγραψα και συμβαίνουν γύρω μας έχεις να μας απαντήσεις κάτι ή θα μας πεις μόνο τι κάνεις εσύ ; Προτείνεις σε αυτόν που του απευθύνεται η πρόταση 70 χωρίς, 120 με να επιλέξει τα 120 με απόδειξη ; Ίσως και να μην του είναι τόσο εύκολο...
Αναρωτήθηκες γιατί δε ζητάνε απόδειξη, ε σου απάντησα....Γι αυτόν τον λόγο δεν παίρνεις πάντα απόδειξη απ' τον υδραυλικό/μηχανικό/σοβατζή κλπ. 200 το σερβις του αυτοκινήτου σας κύριε, 240 με απόδειξη.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ακριβώς. Είναι παράνομη απόδειξη με σκοπό την παραπλάνηση κι απ' ότι φαίνεται το σκοπό της τον πετυχαίνει αφού τουλάχιστον ένας δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχει ισχύ.
Στην απόδειξη που έχω γράφει κανονικά όλα τα στοιχεία της εταιρίας, αφμ, έδρα, κτλ.
και γράφει 'απόδειξη λιανικής πώλησης' αλλά όχι 'νόμιμη απόδειξη'
φαντάζομαι η δική μου ισχύει, σωστά?
δλδ δεν είναι απαραίτητο να γράφει 'νόμιμη απόδειξη'?Πρέπει να γράφει ''Νόμιμη Απόδειξη' και επίσης κάθε τύπος φορολογικής ταμειακής μηχανής έχει 2 γράμμματα έγκρισης, που πρέπει να αναγράφετε (πχ ΧΓ - το 00000186 είναι το SN του φορολογικού μηχανισμού και είναι μοναδικό), συν βέβαια όλα τα φορολογικά στοιχεία.
-
[...]
Κακώς δεν την καταλαβαίνεις...Οι ΔΥ είναι πολίτες αλλά εμείς σου λέμε να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της δουλειάς που κάνουν...Οι 'πολίτες' κάνουν άλλες δουλειές και αυτές πρέπει να εκτελούν σωστά...
Έχουμε μια μάζα 100 ανθρώπων απέναντι σε έναν άνθρωπο με περίστροφο και παραδίπλα υπάρχει και ένα τεθωρακσιμένο της αστυνομίας με πολυβόλο ...Ε εσύ προτείνεις ότι πρέπει από την - πανίσχυρη ομοογουμένως - μάζα ανθρώπων να βγουν προς τα έξω 2-3 να φάνε καμιά σφαίρα για να εξουδετερωθεί ο ένοπλος αντί να τον αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το τεθωρακισμένο...Εσύ μου λες τι ισχύει θεωρητικά σε έναν ιδανικό κόσμο (οι δημ. λειτουργοί κάνουν τη δουλειά τους). Εγώ, όμως, έγραψα τι ισχύει στην πράξη (δηλ. ότι οι δημ. λειτουργοί προκύπτουν από τη μάζα και, άρα, φέρουν τα κουσούρια της) και ότι γι' αυτό πρέπει όλοι να βάζουν ένα λιθαράκι (ή κοτρώνα οι οδηγοί του τεθωρακισμένου ).
Το παράδειγμά σου δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας. Αν ζητήσω απόδειξη από τον οφθαλμίατρο για μια απλή επίσκεψη, δεν αντιμετωπίζω 'άνθρωπο με περίστροφο', όπως καταλαβαίνεις κι εσύ. Αν, όμως, τη ζητήσω στις 03:00 το ξημέρωμα στο Balux, μάλλον με 'πολυβόλο' θα 'ανταμειφθώ'.
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις που ο 'άνθρωπος με το περίστροφο' είναι κρυμμένος και η 'αστυνομία' (π.χ. ΥΠΕΕ) θα χρειαστεί να ψάξει ένα προς ένα τα σπίτια για να τον βρει, δεν χρειάζεται να του την πέσω εγώ. Αρκεί να καταδείξω στην αστυνομία την 'κρυψώνα' του.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αναρωτήθηκες γιατί δε ζητάνε απόδειξη, ε σου απάντησα....Γι αυτόν τον λόγο δεν παίρνεις πάντα απόδειξη απ' τον υδραυλικό/μηχανικό/σοβατζή κλπ. 200 το σερβις του αυτοκινήτου σας κύριε, 240 με απόδειξη.
κάνεις λάθος, αξίζει να πάρεις απόδειξη από μηχανικούς
στους μηχανικούς είναι διαφορετικά τα ποσοστά.
γιατί ο μηχανικός σου βάζει φπα 19%, το οποίο θα το πάρεις πίσω στη δήλωση εφορίας, καθότι μπαίνει με απαλλαγή 20% η απόδειξη. οπότε βγαίνει κερδισμένος ο πελάτης, καθότι παίρνει πίσω όσα παραπάνω έδωσε.
στους γιατρούς πληρώνεις +70%, αλλά μέχρι σήμερα γλίτωνες το 20% πάλι, οπότε δεν συνέφερε να την πάρεις. αν εκπίπτει κατά 100% από του χρόνου, θα συμφέρει να την παίρνεις και από αυτούς. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προφανώς, και όχι μόνο αυτό αλλά με όλους τους τεχνίτες τους οποίους μπορεί να ψάχνεις για βδομάδες και να παρακαλάς πας γυρεύοντας να μην έρχονται και πολύ εύκολα σπίτι σου...
Ουδείς θέλει να χαλάει τις σχέσεις του με όλους όσους έχει ανάγκη γύρω του, για να κάνει τη δουλειά της εφορίας που απλά εισπράττει λαδάκι από όποιον μιλάει ελληνικά και μετά μας λέει 'ζητάτε απόδειξη'Όποιος το κάνει λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ του αλλά μην εκπλήσσεται κιόλας που άλλοι δεν το κάνουν, έχουν λόγους και μάλιστα ισχυρότατους και ανθρώπινους...Δεν είναι λογικό να βάζεις μπροστά τον πολίτη και να τους λες : 'Δεν πειράζει πλήρωσε εσύ τώρα από το πορτοφόλι σου, φάε και τις συνέπεις στην κεφάλα και αύριο ο κόσμος ίσως να γίνει καλύτερος'...Ε δεν θα το κάνει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ έχω αρχίσει να βλέπω τις λαμογιές δεδομένης της έκτασης που έχουν πάρει με μεγαλύτερη συμπάθεια.
Κάτι σαν σοσιαλιστική πινελιά στον άγριο καπιταλισμό.
Αντι να τα φάει ο εργολάβος των δημόσιων έργων η ο ντίλερ εξοπλισμών η οι τράπεζες για να έχουν να δανείζουν, ας τα φάει ο συνεργειάς κι ο καφετζής ρε αδελφέΈτσι ακριβώς τα βλέπει ο μέσος Έλληνας, Τάσο!
Ο καπιταλιστής μέσος Έλληνας, ο οποίος αντί να τα σκάει στο κράτος για ψευτοσοσιαλιστικές κοινωνικές παροχές, προτιμά να τα σκάει σε ιδιωτική υγεία, παιδεία/παραπαιδεία, δικαιοσύνη (μπράβους, δίκανα), μετακίνηση (4Χ4, κούρσες, λαστιχάδες αντί καλών ΜΜΜ και δρόμων) κλπ. Άκου 'σοσιαλιστική πινελιά'..
Μου λειψες
Φαντάζομαι πως πιάνεις την ειρωνική πινελιά του ποστ μου, η μήπως λόγω αποχής είσαι ντεφορμέ; -
[...]
Κακώς δεν την καταλαβαίνεις...Οι ΔΥ είναι πολίτες αλλά εμείς σου λέμε να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της δουλειάς που κάνουν...Οι 'πολίτες' κάνουν άλλες δουλειές και αυτές πρέπει να εκτελούν σωστά...
Έχουμε μια μάζα 100 ανθρώπων απέναντι σε έναν άνθρωπο με περίστροφο και παραδίπλα υπάρχει και ένα τεθωρακσιμένο της αστυνομίας με πολυβόλο ...Ε εσύ προτείνεις ότι πρέπει από την - πανίσχυρη ομοογουμένως - μάζα ανθρώπων να βγουν προς τα έξω 2-3 να φάνε καμιά σφαίρα για να εξουδετερωθεί ο ένοπλος αντί να τον αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το τεθωρακισμένο...Εσύ μου λες τι ισχύει θεωρητικά σε έναν ιδανικό κόσμο (οι δημ. λειτουργοί κάνουν τη δουλειά τους). Εγώ, όμως, έγραψα τι ισχύει στην πράξη (δηλ. ότι οι δημ. λειτουργοί προκύπτουν από τη μάζα και, άρα, φέρουν τα κουσούρια της) και ότι γι' αυτό πρέπει όλοι να βάζουν ένα λιθαράκι (ή κοτρώνα οι οδηγοί του τεθωρακισμένου ).
Το παράδειγμά σου δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας. Αν ζητήσω απόδειξη από τον οφθαλμίατρο για μια απλή επίσκεψη, δεν αντιμετωπίζω 'άνθρωπο με περίστροφο', όπως καταλαβαίνεις κι εσύ. Αν, όμως, τη ζητήσω στις 03:00 το ξημέρωμα στο Balux, μάλλον με 'πολυβόλο' θα 'ανταμειφθώ'.
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις που ο 'άνθρωπος με το περίστροφο' είναι κρυμμένος και η 'αστυνομία' (π.χ. ΥΠΕΕ) θα χρειαστεί να ψάξει ένα προς ένα τα σπίτια για να τον βρει, δεν χρειάζεται να του την πέσω εγώ. Αρκεί να καταδείξω στην αστυνομία την 'κρυψώνα' του.
Μπορεί να το έχω ξαναγράψει
Φίλος που του έκαναν έλεγχο στην επιχείρησή του με τζίρους εκατομμυρίων εφοριακοί του ζήτησαν 50 χιλιάδες ευρώ για να μην τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό (για όσους γνωρίζουν ΔΕΝ γίνεται να τη βγάλεις καθαρή, όσο νόμιμος και να είσαι)...Είχε συγγενή στο άμεσο περιβάλλον του Αλογοσκούφη τότε και μπορούσε φυσικά να τους στείλει σπίτια τους ΑΜΕΣΩΣ, είτε με καταγγελία είτε απλά ρίχνοντας το μήνυμα 'πηγαίνετε αλλού, εδώ ΔΕΝ...'
Ε αρνήθηκε να το κάνει και απλά πλήρωσε...Στην ερώτηση ΓΙΑΤΙ;;;;; η απάντηση ήταν αποστομωτική...'Ο Αλογοσκούφης είναι σήμερα, αύριο δεν είναι...Οι εφοριακοί κι εγώ θα είμαστε εδώ και μετά...Ε πιθανότατα τελείωσα ως επιχείρηση αν συγκρουστώ με τους εφοριακούς, με ποιο σκεπτικό θα αναλάβω το ρίσκο αυτό ; 'Για να κάνει ο πολίτης όλα αυτά που λες πρέπει να έχει ρίσκο 0 ..Δεν γίνεται να του ζητάς να αναλάβει ρίσκο επειδή το κράτος είναι ελλιπές και αναποτελεσματικό : θα αποτύχεις...
-
συνήθως οι τιμές εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι : 70 ευρώ χωρίς απόδειξη, 110 ευρώ με απόδειξη.
αυτό σε ρωτάει και εσύ επιλέγεις.εδώ που τα λέμε, αν σου τύχαινε, εσύ τί θα επέλεγες? από περιέργεια.
Δεν έχω κάνει ποτέ συζήτηση με γιατρόυς τύπου τόσο με απόδειξη - τόσο χωρίς!
Ευγενικά ρωτάω τι χρωστάω ακούω το ποσό και απαντώ θα μου κόψετε μια απόδειξη με όλο το ποσό!
Έχω απεριόριστο ιατρικών εξόδων από Εθνική Ασ. τους τα πάω και σε 20 ήμερες τα εισπράτω όλα!Στην γέννηση του παιδιού μου και μένα ο γιατρός μου είπε η αμοιβή είνια 3,000euro ήρθε η μαία του και μου έκοψε απόδειξη ευγενέστατα, νόμιμα και κανονικά με το νόμο, θα την βάλω στην δήλωση και θα γλυτώσω 600euria ή αν αλλάξει φέτος ο νόμος όπως ακούστηκε στις αμοιβές γιατρών θα τα γλυτώσω όλα.
Ο παιδίατρος παίρνει 70 Euro και έρχεται στο σπίτι κανονικά με απόδειξη και το σφράγισμα στην Κηφισιά έχει 70 euro πάλι με απόδειξη.
Επειδη ο γαμπρός μου είναι οδοντίατρος σε επαρχιακή πόλη μου λέει ότι αυτοί που του λένε συνήθως δεν θέλω απόδειξη τι να την κάνω είναι άνθρωποι από χωριά που έχουν στόματα νταμάρια και δεν ξέρουν τα περι εφορίας και επιστροφών! Βγάζουν λεφτά από το σεντούκι και πάνε
Αναρωτήθηκες γιατί δε ζητάνε απόδειξη, ε σου απάντησα....Ρώτησε ο φίλος μας παραπάνω και του απαντώ.
οι τιμές εχουν και ένα όριο!
Ο γιατρός που στο λέει έτσι δεν είναι σωστός γιατρός να μην πας σε αυτόν είναι κακός επιστήμονας.
Αν ο γιατρός μου έλεγε εκ των υστέρων 'με' ή 'χωρίς' φυσικά θα πήγαινα με και μετά θα τον έκανα ρόμπα. Δεν το δεχομαι εγώ να φορολογούμαι και ο αυτός όχι.
Οι πελατιακές μου σχέσεις μου με γιατρούς, εξουσιοδοτημένα, λαστιχάδες, εστιάτορες, ξενοδόχους κλπ δεν έχουν 'με' ή 'χωρίς' ούτε φιλίες, ούτε τίποτα.Όπου έχω κάνω δουλειές με φίλους και γνωστούς το έχω μετανιώσει
-
Όποιος το κάνει λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ του αλλά μην εκπλήσσεται κιόλας που άλλοι δεν το κάνουν, έχουν λόγους και μάλιστα ισχυρότατους και ανθρώπινους...Δεν είναι λογικό να βάζεις μπροστά τον πολίτη και να τους λες : 'Δεν πειράζει πλήρωσε εσύ τώρα από το πορτοφόλι σου, φάε και τις συνέπεις στην κεφάλα και αύριο ο κόσμος ίσως να γίνει καλύτερος'...Ε δεν θα το κάνει...
welcome to reality
-
Προφανώς, και όχι μόνο αυτό αλλά με όλους τους τεχνίτες τους οποίους μπορεί να ψάχνεις για βδομάδες και να παρακαλάς πας γυρεύοντας να μην έρχονται και πολύ εύκολα σπίτι σου...
Ουδείς θέλει να χαλάει τις σχέσεις του με όλους όσους έχει ανάγκη γύρω του, για να κάνει τη δουλειά της εφορίας που απλά εισπράττει λαδάκι από όποιον μιλάει ελληνικά και μετά μας λέει 'ζητάτε απόδειξη'**Όποιος το κάνει λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ του αλλά μην εκπλήσσεται κιόλας που άλλοι δεν το κάνουν, έχουν λόγους και μάλιστα ισχυρότατους και ανθρώπινους...**Δεν είναι λογικό να βάζεις μπροστά τον πολίτη και να τους λες : 'Δεν πειράζει πλήρωσε εσύ τώρα από το πορτοφόλι σου, φάε και τις συνέπεις στην κεφάλα και αύριο ο κόσμος ίσως να γίνει καλύτερος'...Ε δεν θα το κάνει...
Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ καταλαβαίνω όσους σε ορισμένες περιπτώσεις (λόγω συγκυριών και όχι αδιαφορίας) δε ζητούν απόδειξη. Προφανώς, όμως, αυτομάτως γίνονται μέρος του προβλήματος (έστω κι υπό πίεση) και δε 'δικαιούνται' να γκρινιάζουν για την κατάντια του κράτους το ίδιο με όσους ζητούν πάντα.
-
Oι προκλητικές αντιθέσεις της κοινωνικο-οικονομικής ελληνικής πραγματικότητας
[...]
Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
[...]- Οι 383.818 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν καθαρά κέρδη κατά μέσο όρο ύψους 9.947 ευρώ.
- Οι 272.328 ελεύθεροι επαγγελματίες ή το 71% του συνόλου (383.818) δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
- Την ίδια χρονιά (2007) οι 4.292.694 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν μέσο εισόδημα ύψους 14.970 ευρώ, το υψηλότερο από όλους.
[...]
Τελικά, (κατά μέσο όρο) οι ελ. επαγγελματίες είναι πολύ κολλημένοι/ερωτευμένοι με τη δουλειά τους από τη στιγμή που δέχονται να βγάζουν τα 2/3 από ένα μισθωτό δουλεύοντας (δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος) περισσότερες ώρες.
Και για να είμαι on-topic, ορίστε ένας τρόπος εξαπάτησης ώστε να μην εκδίδεται απόδειξη:
συγνώμη, επειδή έχω και εγώ μία τέτοια απόδειξη, τί σημαίνει αυτό? 'Απόδειξη Λιανικής πώλησης ' γράφει. Δηλαδή δεν είναι απόδειξη νόμιμη?
Δεν βλέπω να αναφέρει στοιχεία, ΑΦΜ κτλ της επιχέιρησης.
Ειναι να απορείς με τέτοιυς επαγγελματίες όμως γιατί έτσι μόνο εκτεθειμένοι μποροθν να βρεθούν αφού με το χαρτί αυτό μπορείς να πας να κάνεις μια πολυ ωραία καταγγελία ότι σου έδωσαν αυτό αντί νομιμης απόδειξης και να να τρεχουν και να μη φτάνουν.Ειναι προτιμότερο,απο την πλευρα των επιχειρηματιών, να μη δίνουν καμια αποδειξη παρα ψεύτικη.Στη συγκεκριμένη τουλάχιστον δεν αναφερεται πουθενά το κατάστημα και η διεύθυνση του καταστήματος,οποτε το εχει οργανώσει αρκετά καλα το εγκλημα ο τύπος,αλλα υπάρχουν και αλλοι που αναγραφουν το καταστημα και τα στοιχεία ,αλλα δεν εκδίδουν νομιμη απόδειξη.Οπου δείτε τετοια απόδειξη παρτε την και μετα καταγγελία αμεσως
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Πόσα;;;;;
Ο γυναικολόγος της γυναίκας μου παίρνει 50 ευρώ (εξαιρετικός, δεν τον αλλάζει με τίποτα), σε όσους παιδιάτρους πήγαμε (και πήγαμε σε πολλούς μέχρι να βρούμε έναν αξιόπιστο και καλό) στη χειρότερη πληρώσαμε 50. Ο κορυφαίος ήταν ένας που ζητούσε 40 ευρώ χωρίς απόδειξη και 50 με... ΠΑΝΤΑ (όσες φορές πήγαμε) του ζητούσα απόδειξη. Θα κερδίσω πολλά περισσότερα από τα 10 ευρώ.
Μάλιστα, γιατρός μίας κάποιας ηλικίας και με πολύ καλό όνομα ζητούσε 40 ευρώ και ΠΑΝΤΑ έκοβε απόδειξη, χωρίς να του το ζητήσεις.
Εν τέλει η γιατρός στην οποία καταλήξαμε παίρνει 30 ευρώ ΠΑΝΤΑ με απόδειξη.
Οι περισσότεροι πάντως έκοβαν πριν καν τους ζητήσουμε.
Αλήθεια, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν εξέπιπταν όλες οι αποδείξεις;;;
-
@ doom1983
Ποσοι θα προσεξουν την ψευτικη αποδειξη και ποσοι την μη εκδοση της;
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες